Minnesota – Calgary 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 2:5 (kon.) | Edmonton – Dallas 4:0 (kon.)
Washington – Nashville 3:4 (kon.) | Boston – NY Rangers 4:2 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:3 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Anaheim 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 3:2 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 4:0 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Tampa Bay Lightning
Sobota 28.03.2015, 19:00 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:57
    No a pri vyhodení si sekaním pomohol Teemu Pullkinen a inkasuje tak dve trestné minúty.
    GLENDENING - 4:0
     
    58:21
    Detroit Red Wings dal gól!
    Do prihrávky Tampy sa hodil LUKE GLENDENING a puk poslal v páde z vlastného obranné pásma presne do stredu bránky súpera!

    Bez asistencie.
     
    57:45
    Abdelkader sa rútil po mantineli do útočného pásma, cez Pacquetta sa pokúšal dostať pred bránku, ten ho ale ozbrojil a puk išiel tesne vedľa brány po tom, čo Pacquette hokejkou buchol po hokejke súpera, no hráč Tampy končí v bráne a je poriadne otrasený.
     
    57:20
    Tampa Bay odvoláva brankára!
     
    54:05
    Dvakrát teraz ohorzil Bishopa Tomáš Tatar, najprv pálil okamžite pi krížnej prihrávke z uhla, brankár ale vyrazil, následne švihom namieril z kruhu na buly, no znova neprekonal gólmana.
     
    53:24
    Detorit sa už rútil dopredu, zastavil ho ale ofsajd, ktorému predchádzalo hákovanie Ondřeja Paláta. Domáci si tak zahrajú presilovku.
     
    46:06
    Drouin oslabí Tampu Bay, za sekanie inkasuje dve minúty a dáva tak presilovkovú šancu súperovi.
     
    42:30
    Mrázek sa musí mať na pozore, Pacquette sa snažil zakončiť spoza bránky a nemyslel to vôbec zle, následne ešte dobiedzal pred brankárom, na čo reagoval Brendan Smith a okamžite si to šiel s Pacquettom vysvetliť ako sa na chlapov patrí, obaja sa pustili do pästnej výmeny.
     
    40:30
    Na začiatku tretiny sa dopredu dostal Detroit, ten dostal puk od mantinelu na Luka Glendeninga, ktorý okamžite vystrelil, no netrafil bránku, nastrelil tyčku!
     
    39:35
    Domáci sa síce ubránili, no až potom prišla azda najväčšia šanca Tampy, ktorá sa ale v skrumáži pred bránkou nepresadila, hoci Mrázek už len bezmocne ležal v bránkovisku po strele Tylera Johnsona, ktorú brankár jemne nasmeroval na hornú tyč.
     
    37:21
    Danny DeKeyser ale za zákrok na Kucherova inkasuje dve trestné minúty – hákovanie.
     
    37:21
    Napokon z toho bola veľká šanca Tampy, prvú strelu Mrázek vyrazil len pre seba, Kucherov potom tiesnený DeKeyserom ešte dorážal, no aj s týmto pukom si Mrázek poradil!
     
    35:30
    Hra má rýchly spád, na opačnej strane mal teraz dvakrát veľkú šancu na skórovanie Abdelkader, v prvom prípadne šiel od mantinelu k bránke, Bishop vyrazil, o pár sekúnd dostal prihrávku medzi kruhy, no aj jeho druhá strela skončila v náručí gólmana.
    NYQUIST - 3:0
     
    29:25
    Detroit Red Wings dal gól!
    Neuveriteľné, čo sa to deje s Tampu a Detroit z toho ťaží, nahodený puk sa odrazil pred bránku, kde poň išiel obranca Carle, ale aj útočník Detroitu GUSTAV NYQUIST, švédsky útočník bol o čosi rýchlejší a puk nasmeroval dokonca ešte aj cez brankára do siete!

    Asistencia: Kyle Quincey
    ABDELKADER - 2:0
     
    28:20
    Detroit Red Wings dal gól!
    Zlá rozohrávka Tampy pri mantineli v strednom pásme, puk zachytil JUSTIN ABDEKADER, oklamal ešte jedného obrancu pohybom, dostal sa pred bránku a strelou do horného rohu k opačnej tyči nedáva Bishopovi žiadnu šancu!

    Asistencia: Gustav Nyquist
    ANDERSSON - 1:0
     
    25:25
    Detroit Red Wings dal gól!
    Do útoku sa dostal obranca Quincey, ten z kruhu na buly nahadzoval puk na bránku, tesne pred Bishopom puk tečoval medzi betóny brankára JOAKIM ANDRESSON.

    Asistencie: Kyle Quincey, Danny DeKeyser
     
    24:10
    Veľké šance, pri ktorých boli dvaja Slováci, Tatar s Jurčom dostali puk pred bránku, Bishop bol na ľade, už stačilo len dvihnúť puk, Jurčo aj Tatar dorážali a robili čo mohli, no nepodarilo sa im!
     
    23:20
    Hrá sa zo strany na stranu, momentálne Nyquist našiel veľmi dobre Brendana Smitha, ktorý okamžite vypálil, no brankár Bishop nemusel zasahovať, strela išla tesne vedľa.
     
    20:25
    Detroit sa v oslabení až teraz dostal do útočného pásma, v ňom bojoval o puk na mantineli, rozhodca napokon ale musel hru prerušiť po faule Jonathana Ericssona. Tampa hrá proti trom súperom.
     
    18:56
    Detroit sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje Joakim Andersson za krosček.
     
    17:41
    Teraz už ale skóre rozhodne malo byť otvorené! Aktívnejší domáci hokejisti sa natlačili pred Bishopa, ktorý mal skutočne veľké problémy. Obrana mu príliš nepomohla a do zakončenia pustila, Tatara no ten napokon v rýchlosti zakončil iba do vyrážačky gólmana.
     
    15:53
    Do dobrej šance sa dostal aj Slovák Tomáš Tatar. Aj tentokrát bol ale zakončujúci hráč neúspešný, rpetože gólman Bishop neváhal a jeho pokus zastavil lapačkou.
     
    15:37
    Následne prišlo ďalšie nebezpečné zakončenie domácich! V neprehľadnej situácii sa pred bránkou k puku dostal Weiss, no v rýchlosti ho bekhendom napálil iba do žrde.
     
    14:04
    Rozhodca po spomínanej situácii vylučuje. Všetko to spustila hra Andreja Šustra, ktorý odchádza na trestnú lavicu za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Domáci si zahrajú presilovku.
     
    09:06
    Výborná šanca pre Detroit ostala nevyužitá! Na hokejke ju mal Luke Glendening, ktorý unikol obrane a dostal sa do samostatného zakončenia, ale skvelého Bishopa v ňom neprekonal.
     
    06:13
    Skóre mohlo byť otvorené! Ihneď po návrate z trestnej lavice sa do brejku dostal Boyle, ale jeho rýchle zakončenie vychytal pozorný Mrázek.
     
    04:05
    Pomer síl na ľadovej ploche sa ale rýchlo vyrovná. Za hákovanie je vylúčený hosťujúci Brian Boyle.
     
    03:43
    Detroit sa bude po predchádzajúcej situácii brániť, Justin Abdelkader inkasuje dvojminútový trest za narazenie ma mantinel.
     
    03:43
    Jason Garrison sa napokon postavil na vlastné nohy a z ľadu pomaly odchádza priamo do šatne. V tomto zápase sa už s najväčšou pravdepodobnosťou neobjaví. Pevne veríme, že to nebude nič vážne a bude v poriadku!
     
    03:43
    Tak toto je situácia, ktorú vidíme iba veľmi neradi. V súboji pri zadnom mantineli poslal k zemi domáci Abdelkader Jasona Garrisona. Ten nešťastne narazil hlavou do mantinelu a bude potrebovať aj rýchlu pomoc lekárov.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 26. Andersson (Quincey., DeKeyser), 29. Abdelkader (Nyquist), 30. Nyquist (Quincey), 59. Glendening


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Quincey, Židlický, Smith – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Datsyuk, Helm – Pulkkinen, Andersson, Weiss – Jurčo, Glendening, Miller
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Barberio, Šustr – Drouin, Stamkos, Killorn – Palát, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Callahan – Morrow, Boyle, Brown