Minnesota – Calgary 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 2:5 (kon.) | Edmonton – Dallas 4:0 (kon.)
Washington – Nashville 3:4 (kon.) | Boston – NY Rangers 4:2 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:3 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Anaheim 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 3:2 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 4:0 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Tampa Bay Lightning
Sobota 28.03.2015, 19:00 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja, ktorí sa rozhodli kliknúť a sledovať tento on-line textový prenos, ktorý je zameraný na najlepšiu hokejovú súťaž – NHL! Zápas medzi Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning, teda tímov z Východnej konferencie sa začína o 19:00, všetci ste na sledovanie tohto zápasu prostredníctvom nášho portálu srdečne pozvaní!

    Pomaly, ale isto začína vrcholiť aj základná časť NHL, takže niektoré tímy tvrdo bojujú o účasť v play-off, niektoré už majú účasť v predstihu zaistenú, niektoré sú už však bez šance na postup medzi najlepšiu osmičku súťaže. Čo sa týka aktérov tohto zápasu, tak Detroit Red Wings aj s našimi dvoma Tomášmi Tatarom a Jurčom, bude ešte bojovať o účasť v play-off. Momentálne sa červené krídla nachádzajú na siedmom mieste s 90 bodmi a s 5 bodovým náskokom pred svojimi prenasledovateľmi. Tampa Bay Lightning sa momentálne nachádza na 3.mieste za zisk 99 bodov a súperi tak ešte o celkové prvenstvo vo Východnej konferencii. Posledná forma bleskov je lepšie ako červených krídiel, ako aj tabuľkové postavenie a tak je Tampa Bay Lightning miernym favoritom zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Quincey, Židlický, Smith – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Datsyuk, Helm – Pulkkinen, Andersson, Weiss – Jurčo, Glendening, Miller

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Barberio, Šustr – Drouin, Stamkos, Killorn – Palát, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Callahan – Morrow, Boyle, Brown.
     
    Ako je už v NHL tradíciou, zápas sa začne s niekoľkominútovým oneskorením. Hráči až v tejto chvíli nastupujú na ľadovú plochu. Domáci v červených dresoch, hostia v bielej farbe.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Zápas sa začal výherným buly pre Detroit. Domáci hokejisti sa ihneď stiahli k svojej bránke a pokúsia sa rozohrať prvú útočnú akciu.
     
    00:51
    Domácemu tímu to ale absolútne nevyšlo a puk iba nahodili na bránku súpera. Tú dokonca minuli a na zadnom mantineli si puk prevzali hostia.
     
    01:22
    Do útoku sa dostali aj hosťujúci hokejisti a bola z toho zaujímavá situácia. Od modrej čiary pálil obranca Šustr, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    01:43
    Vzápätí sme videli rýchly protiútok Detroitu. Hráči v červených dresoch sa nahrnuli až pred Bishopa, kde z ľavého kruhu na vhadzovanie pálil Datsyuk, ale jeho rana skončila iba tesne vedľa bránky.
     
    02:47
    Prvé prerušenie v zápase prišlo až teraz. Stalo sa tak po tom, čo na Bishopa letela ďalšia prudká strela, no tentokrát hosťujúci gólman nedokázal včas rozohrať.
     
    03:22
    Hráči bojujú skutočne tvrdo a na ľadovej ploche si nič nedarujú. V útoku sú zatiaľ iba domáci, ktorí ale teraz v zápale boja vyhodili puk mimo hracej plochy a prídu o pásmo.
     
    03:43
    Tak toto je situácia, ktorú vidíme iba veľmi neradi. V súboji pri zadnom mantineli poslal k zemi domáci Abdelkader Jasona Garrisona. Ten nešťastne narazil hlavou do mantinelu a bude potrebovať aj rýchlu pomoc lekárov.
     
    03:43
    Jason Garrison sa napokon postavil na vlastné nohy a z ľadu pomaly odchádza priamo do šatne. V tomto zápase sa už s najväčšou pravdepodobnosťou neobjaví. Pevne veríme, že to nebude nič vážne a bude v poriadku!
     
    03:43
    Detroit sa bude po predchádzajúcej situácii brániť, Justin Abdelkader inkasuje dvojminútový trest za narazenie ma mantinel.
     
    04:05
    Pomer síl na ľadovej ploche sa ale rýchlo vyrovná. Za hákovanie je vylúčený hosťujúci Brian Boyle.
     
    04:42
    Hra štyroch proti štyrom zatiaľ nepriniesla žiadne nebezpečné situácie ani na jednej strane. Oba celky sa snažia hlavne držať puk ďaleko od svojej bránky.
     
    05:10
    Hostia sa predsa len popri pravom mantineli pretlačili do útoku a skúsili to strelecky. Rozhodne ale nešlo o žiadnu nebezpečnú ranu a Howard si bez mihnutia oka poradil.
     
    05:40
    DO útoku sa ale dostali aj domáci hráči. Tí to takisto skúsili strelecky, ale rana skončila iba na jednom z obrancov a následne sa DeKeyserovi nepodarilo dorážať.
     
    05:43
    Domáci v plnom počte.
     
    06:05
    Hostia v plnom počte.
     
    06:13
    Skóre mohlo byť otvorené! Ihneď po návrate z trestnej lavice sa do brejku dostal Boyle, ale jeho rýchle zakončenie vychytal pozorný Mrázek.
     
    07:46
    Musíme povedať, že hra je poriadne rýchla a atraktívna. Hráči oboch celkov bojujú aby sa dostali k strele, no vidíme iba viacero nepresností na oboch stranách.
     
    07:54
    O jednu z nepresností sa teraz postaral aj domáci Datsyuk. Ten si síce s pukom dobre nakorčuľoval do pásma, no tam ho po nepresnej pirhrávke stratil.
     
    08:51
    Do útoku sa dostali aj hosťujúci hráči. Tí sa tam rýchlo pokúsili usadiť, ale Detroit ich z pozícií na streľbu vytláčal a tak napokon od modrej čiary vypálil Kučerov, no Mrázka neprekonal.
     
    09:06
    Výborná šanca pre Detroit ostala nevyužitá! Na hokejke ju mal Luke Glendening, ktorý unikol obrane a dostal sa do samostatného zakončenia, ale skvelého Bishopa v ňom neprekonal.
     
    10:47
    Skúšajú to aj domáci hráči. Detroit sa s ťažkosťami chvíľku usadil v pásme a dvakrát pálil Datsyuk, ale jeho strelecké pokusy skončili iba nad bránkou.
     
    11:25
    Opäť sa hrá iba dlhšiu dobu bez prerušenia. Na oboch stranách vidíme bojovný výkon, no brankári zatiaľ držia čisté kontá.
     
    13:03
    Teraz sa musel mať na pozore domáci gólman Mrázek, ktorý ale situáciu dobre zvládol. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    13:37
    Hostia sa natlačili pred bránku a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Prihrávku čakal Šustr, no puk napokon na pravý kruh vôbec neprešiel. Detroit sa za svojou bránkou pohodlne ubránil.
     
    13:56
    Domáci tím si to po prevzatí puku za svojou bránkou namieril do útočného pásma. Tam sa ale hokejisti Detroitu vôbec neohriali a z pásma boli vytlačení. Nasledovali strkanice pri mantineli, ktoré ale k ničomu neviedli.
     
    14:04
    Rozhodca po spomínanej situácii vylučuje. Všetko to spustila hra Andreja Šustra, ktorý odchádza na trestnú lavicu za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Domáci si zahrajú presilovku.
     
    14:53
    Domáci tím síce začal aktívne, ale puk v útoku nedokázal udržať. Hostia sa bránia skutočne veľmi dobre a puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    15:26
    Hráči Detroitu sa už vrátili do útočného pásma a poriadne tam súpera zatlačili. Tvrdo pálil Židlický, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    15:37
    Následne prišlo ďalšie nebezpečné zakončenie domácich! V neprehľadnej situácii sa pred bránkou k puku dostal Weiss, no v rýchlosti ho bekhendom napálil iba do žrde.
     
    15:53
    Do dobrej šance sa dostal aj Slovák Tomáš Tatar. Aj tentokrát bol ale zakončujúci hráč neúspešný, rpetože gólman Bishop neváhal a jeho pokus zastavil lapačkou.
     
    16:04
    Hostia v plnom počte.
     
    16:45
    Puk opäť skončil mimo hracej plochy a bude nasledovať buly v strednom pásme.
     
    17:41
    Teraz už ale skóre rozhodne malo byť otvorené! Aktívnejší domáci hokejisti sa natlačili pred Bishopa, ktorý mal skutočne veľké problémy. Obrana mu príliš nepomohla a do zakončenia pustila, Tatara no ten napokon v rýchlosti zakončil iba do vyrážačky gólmana.
     
    17:56
    Domáci hráči ešte v útoku ostali. Hokejisti Detroitu to skúsili ďalšími prudkými ranami, no s každou z nich si hosťujúci gólman spoľahlivo poradil.
     
    18:56
    Detroit sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje Joakim Andersson za krosček.
     
    19:19
    Hostia začali aktívne, ale zatiaľ sa im nedarí trafiť bránku. Domáci tím dobre vykrýva priestor a pomáha Mrázkovi.
     
    19:36
    Hráči Detroitu dokonca puk vyhodili cez všetky čiary. Hosťom musí s rozohrávkou pomôcť aj Bishop.
     
    19:57
    A puk opäť letí cez všetky čiary. Hosťujúci hokejisti sa vôbec nedokázali usadiť v pásme a časť presilovky si prenesú do druhej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej atraktívny hokej, ktorý priniesol množstvo pekných akcií a šancí na skórovanie. Viac z hry majú zatiaľ domáci hokejisti, ktorí dokonca nastrelili aj konštrukciu Bishopovej bránky. Ani to im ale nepomohlo a stav je stále 0:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:25
    Detroit sa v oslabení až teraz dostal do útočného pásma, v ňom bojoval o puk na mantineli, rozhodca napokon ale musel hru prerušiť po faule Jonathana Ericssona. Tampa hrá proti trom súperom.
     
    20:50
    K strele sa dostal dvakrát Steven Stamkos, no minul Mrážek sa musí obracať v bránke, puk bol totiž pri tyčke a nemal ho pod kontrolou.
     
    21:25
    Domáci síce vyhodili puk, no o pár sekúnd sa Tampa dostala do pásma znova, už hrá Detroit vo štvorici...
     
    22:10
    Domácim sa podarilo vyhodiť puk a teraz ho dokonca drží Abdelkader v útočnom pásme.
     
    22:25
    Domáci v plnom počte.
     
    23:20
    Hrá sa zo strany na stranu, momentálne Nyquist našiel veľmi dobre Brendana Smitha, ktorý okamžite vypálil, no brankár Bishop nemusel zasahovať, strela išla tesne vedľa.
     
    24:10
    Veľké šance, pri ktorých boli dvaja Slováci, Tatar s Jurčom dostali puk pred bránku, Bishop bol na ľade, už stačilo len dvihnúť puk, Jurčo aj Tatar dorážali a robili čo mohli, no nepodarilo sa im!
     
    24:50
    Detroit je aktívnejší a aj v týchto chvíľach sa snaží dostať do útočného pásma viac ako súper, Tampa vyhadzuje na zakázané uvoľnenie.
     
    25:25
    Detroit Red Wings dal gól!
    Do útoku sa dostal obranca Quincey, ten z kruhu na buly nahadzoval puk na bránku, tesne pred Bishopom puk tečoval medzi betóny brankára JOAKIM ANDRESSON.

    Asistencie: Kyle Quincey, Danny DeKeyser
    ANDERSSON - 1:0
     
    26:05
    Tampa sa síce snažila dostať do nejakej akcie, no veľmi sa jej nedarí...
     
    26:30
    Drew Miller nevymýšľal, dostal sa do kruhu na buly, z ktorého napriahol švihom na brankára, ktorý ale schoval puk efektne do lapačky.
     
    27:30
    Hrá sa zo strany na stranu, vidíme pekný hokej, oba celky sa snažia niečo urobiť zo zápasom, Detoritu ale funguje o čosi lepšie obrana.
     
    28:20
    Detroit Red Wings dal gól!
    Zlá rozohrávka Tampy pri mantineli v strednom pásme, puk zachytil JUSTIN ABDEKADER, oklamal ešte jedného obrancu pohybom, dostal sa pred bránku a strelou do horného rohu k opačnej tyči nedáva Bishopovi žiadnu šancu!

    Asistencia: Gustav Nyquist
    ABDELKADER - 2:0
     
    28:55
    Po dlhšej dobe sa v útoku usadila aj Tampa, bola z toho strela na Mrázeka, ten ale úspešne zasahuje.
     
    29:25
    Detroit Red Wings dal gól!
    Neuveriteľné, čo sa to deje s Tampu a Detroit z toho ťaží, nahodený puk sa odrazil pred bránku, kde poň išiel obranca Carle, ale aj útočník Detroitu GUSTAV NYQUIST, švédsky útočník bol o čosi rýchlejší a puk nasmeroval dokonca ešte aj cez brankára do siete!

    Asistencia: Kyle Quincey
    NYQUIST - 3:0
     
    30:20
    Tampa Bay ešte zbrane neskladá, do zakončenia sa teraz dostal Paquette, pred bránkou sa snažil prekonať Mrázeka bekhendom, no neúspešne, český brankár zatiaľ chytá vo veľkej pohode.
     
    31:00
    Tampa sa teraz snaží ako môže dostať dopredu, no nedarí sa jej, na opačnej strane sa otvoril priestor Tatarovi, ktorý ale vážnejšie Bishopa nedokázal ohroziť.
     
    31:20
    Po tom, čo sa Detroit usadil v pásme sa Tampa oslobodila len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    32:00
    Tampa ubránila útočné chúťky súpera, no nevie sa dostať cez stredné pásmo, kde to domáci hrajú veľmi dobre.
     
    32:45
    Ďalšie veľké šance na hokejkách Detroitu, tentokrát to bol Pullkinen, ktorý mohol zvýšiť po prihrávke k tyčke, no strieľal nad.
     
    33:40
    Boyle sa pokúšal o prienik pred bránku, no znova skvelá práca obrancov Detroitu mu znemožnila akékoľvek vážnejšie zakončenie.
     
    34:30
    Hostia sa ale snažia niečo s výsledkom urobiť, Nikita Kucherov napriahol k tvrdej rane od modrej, ktorú ale dokázal český brankár zneškodniť.
     
    35:30
    Hra má rýchly spád, na opačnej strane mal teraz dvakrát veľkú šancu na skórovanie Abdelkader, v prvom prípadne šiel od mantinelu k bránke, Bishop vyrazil, o pár sekúnd dostal prihrávku medzi kruhy, no aj jeho druhá strela skončila v náručí gólmana.
     
    36:10
    Formácia s Jurčom a Tatarom je v obrannom pásme, kde sa snaží niečo vymyslieť Tampa, Detroit ju ale drží len pri mantineli, hostia sa tak nedostali k ohrozeniu brány.
     
    36:45
    Detroit už dostal puk z vlastnej tretiny a kombinuje v útočnom pásme.
     
    37:10
    Ani červené krídla ale nič vážne smerom dopredu nevymysleli, puk si berie Tampa a nebezpečne útočí.
     
    37:21
    Napokon z toho bola veľká šanca Tampy, prvú strelu Mrázek vyrazil len pre seba, Kucherov potom tiesnený DeKeyserom ešte dorážal, no aj s týmto pukom si Mrázek poradil!
     
    37:21
    Danny DeKeyser ale za zákrok na Kucherova inkasuje dve trestné minúty – hákovanie.
     
    38:00
    Domáci dvakrát vyhodili puk až za bránku Tampy Bay a zatiaľ sa pohodlne bránia.
     
    38:30
    Helm narobil problémy súperovi pri rozohrávke a Tampa sa až teraz dokázala dostať do útočného pásma a za nami je polovica presilovky.
     
    38:45
    Johnsson napriahol po buly, netrafil ale bránu, skúsil to ešte raz, tentokrát sa puk nebezpečne odrazil pred Mrázeka, obrana Detroitu ale upratala puk.
     
    39:21
    Domáci v plnom počte.
     
    39:35
    Domáci sa síce ubránili, no až potom prišla azda najväčšia šanca Tampy, ktorá sa ale v skrumáži pred bránkou nepresadila, hoci Mrázek už len bezmocne ležal v bránkovisku po strele Tylera Johnsona, ktorú brankár jemne nasmeroval na hornú tyč.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla dostatok vzruchu na oboch stranách. Prvý gól zápasu strelil Andersson, netrvalo dlho a pridali sa k nemu aj Abdelkader s Nyquistom a Detroit zrazu viedol už 3:0. Tampa sa pokúšala znížiť, no skvelá obrana a výborne chytajúci Mrázek odolali. K udržaniu si čistého štítu pred treťou tretinou im dopomohla aj tyčka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Na začiatku tretiny sa dopredu dostal Detroit, ten dostal puk od mantinelu na Luka Glendeninga, ktorý okamžite vystrelil, no netrafil bránku, nastrelil tyčku!
     
    41:15
    Nesterov chcel prepáliť od modrej, no cez zhluk tiel sa puk nedostal ani k brankárovi Mrázekovi.
     
    41:50
    Dobrú šancu teraz spálil aj Killorn, ten sa rútil tiesnený na brankára Mrázeka, ten ale zasiahol úspešne a drží si čisté konto.
     
    42:30
    Mrázek sa musí mať na pozore, Pacquette sa snažil zakončiť spoza bránky a nemyslel to vôbec zle, následne ešte dobiedzal pred brankárom, na čo reagoval Brendan Smith a okamžite si to šiel s Pacquettom vysvetliť ako sa na chlapov patrí, obaja sa pustili do pästnej výmeny.
     
    42:36
    Obaja aktéri bitky, Pacquette aj Smith dostali test, spolu so Smithom ale ide na trestnú lavicu aj Tomáš Jurčo, čo znamená, že Tampa bude hrať presilovku.
     
    43:00
    Tampe sa nepodarilo ohroziť bránku súpera, na opačnej strane vyviezol puk Drew Miller.
     
    43:45
    Detroit sa zatiaľ veľmi dobre bráni a ešte nepustil súpera do žiadnej šance, drží ho na mantineli a následne vyhadzuje puky.
     
    44:36
    Detorit už hrá v plnom počte, navyše znova obral súpera o puk a do brejku išiel Glendening s Millerom, Miller prihrával, no Glendeningovo zakončenie nebolo z kategórie vydarenejších.
     
    45:30
    Detroit je aktívny v útočnom pásme, Tampa sa nevie dostať ani len k puku, nie to ešte do nejakej útočnej akcie.
     
    46:06
    Drouin oslabí Tampu Bay, za sekanie inkasuje dve minúty a dáva tak presilovkovú šancu súperovi.
     
    46:20
    Tatar našiel v kruhu na buly Datsyuka, ktorý vystrelil švihom, jeho pokus je ale zblokovaný a následne sa Tampa oslobodila po buly.
     
    46:50
    Detroitu sa zatiaľ v presilovke nedarí, ešte stále sa nedostal k ohrozeniu brány.
     
    47:25
    Ani teraz nemusí Bishop zasahovať, keďže DeKeyser tvrdou ranou minul priestor jeho brány.
     
    48:06
    Hostia v plnom počte.
     
    48:20
    Detorit si žiadnu šancu v presilovke nevytvoril, ešte sa o niečo pokúšal v jej závere, no ďalšia strela skončila na niektorom z hráčov Tampy.
     
    48:55
    Jurčo hľadal prihrávku voľného Gledneninga, ktorý išiel pred bránku, no nenašiel, do prihrávky vkladá hokejku súper.
     
    49:25
    Tak teraz aj šance Tampy Bay, Morrow sa snažil zakončiť pri tyčke, následne spred kruhu na buly vystrelil dobre Boyle, Mrázek toho veľa nevidel, napriek tomu strelu k bližšej tyči chytá.
     
    50:00
    Za Detroit ale okamžite naštartoval Datsyuk, dostal sa cez súpera a strieľal z uhla, brankára ale neprekonal.
     
    50:40
    Domáci sa snažia udržať vedenie tým, že hrajú väčšinu času v útočnom pásme, teraz len nastrelili puk na brankára a získali tak buly pred Bishopom.
     
    51:20
    Tampa bojuje o puk v strednom pásme, no nedarí sa jej, získava ho Detorit a nahadzuje do útočného pásma.
     
    52:10
    Hostia sa naďalej trápia smerom dopredu, zatiaľčo Detorit vie urobiť dobrú šancu okamžite po vniknutí do pásma, obranca vystrelil, Glendening bol pred brankárom a aj mu trocha zakryl výhľad, Bishop ale tentokrát chytá.
     
    52:50
    Blesky získali po dlhšej dobe puk na mantineli, poslali ho na Drouina, ten vystrelil spred medzikružia, jeho pokus bol ale zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    53:10
    Abdelkader neuspel v útočnej snahe, na druhej strane okamžitá akciu, ktorú však zastavil Mrázek, keď zachytil puk pri vlastnej tyčke.
     
    53:24
    Detorit sa už rútil dopredu, zastavil ho ale ofsajd, ktorému predchádzalo hákovanie Ondřeja Paláta. Domáci si tak zahrajú presilovku.
     
    53:40
    Židlického strela od modrej bola dvakrát zblokovaná, následne Tampa puk vyhodila.
     
    54:05
    Dvakrát teraz ohorzil Bishopa Tomáš Tatar, najprv pálil okamžite pi krížnej prihrávke z uhla, brankár ale vyrazil, následne švihom namieril z kruhu na buly, no znova neprekonal gólmana.
     
    54:30
    Po strele Zetterberga sa o dorážku snažil Abdelkader s Nyquistom, nepodarilo sa im ale prekonať Bishopa a Tampa vyhadzuje puk.
     
    55:10
    Zetterberg vyskúšal Bishopa strelou z uhla, ten len vyrazil, puk si vzal Nyquist, naznačil prihrávku, ale len sa otočil okolo vlastnej osi a nastrelil súpera.
     
    55:24
    Hostia v plnom počte.
     
    56:05
    Tlak domácich aj po presilovke, Ericsson krížom cez útočné pásmo nabil k strele Datsyukovi, no Bishop úspešne vyrazil jeho dobrý pokus.
     
    56:50
    Glednening sa chcel pretlačil do zakončenia, Tampa mu ale nakoniec znemožnila aj prihrávku na lepšie postaveného spoluhráča a poslala puk von z obrannej tretiny.
     
    57:20
    Tampa Bay odvoláva brankára!
     
    57:45
    Abdelkader sa rútil po mantineli do útočného pásma, cez Pacquetta sa pokúšal dostať pred bránku, ten ho ale ozbrojil a puk išiel tesne vedľa brány po tom, čo Pacquette hokejkou buchol po hokejke súpera, no hráč Tampy končí v bráne a je poriadne otrasený.
     
    58:05
    Ondřej Palát si puk podržal na bekhendovej strane a snažil sa zakončiť, natrafil ale len na betón Mrázeka. Tampa má buly v útoku a hrá znova bez brankára.
     
    58:21
    Detroit Red Wings dal gól!
    Do prihrávky Tampy sa hodil LUKE GLENDENING a puk poslal v páde z vlastného obranné pásma presne do stredu bránky súpera!

    Bez asistencie.
    GLENDENING - 4:0
     
    58:55
    Snaha Tampy ale pokračuje, hostia boli v útočnom pásme a snažili sa niečo vymyslieť, Detroitu sa ale podarilo vyhodiť.
     
    58:57
    No a pri vyhodení si sekaním pomohol Teemu Pullkinen a inkasuje tak dve trestné minúty.
     
    59:25
    Tampa dobre kombinuje, k strele z kruhu na buly sa dostal Steven Stampkos, avšak minul ju a potom domáci vyhodili puk.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Detorit zvládol zápas s Tampou Bay a pripisuje si dôležité tri body do tabuľky. V tretej tretine ako jediný skóroval do prázdnej bránky Luke Glendening. Víťazstvo si červené krídla zabezpečili v druhej tretine. Skvelý výkon podal brankár Mrázek, ktorý si na svoje konto pripísal čisté konto.
     
    Slováci v akcii:
    Tomáš Tatar – 0+0, 0, 3 strely, 0TM, 17:52
    Tomáš Jurčo – 0+0, 0, 1 strela, 0TM, 9:42 (21:38:58)

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 26. Andersson (Quincey., DeKeyser), 29. Abdelkader (Nyquist), 30. Nyquist (Quincey), 59. Glendening


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Quincey, Židlický, Smith – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Datsyuk, Helm – Pulkkinen, Andersson, Weiss – Jurčo, Glendening, Miller
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Barberio, Šustr – Drouin, Stamkos, Killorn – Palát, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Callahan – Morrow, Boyle, Brown