FK Dinamo Moskva – Neapol 0:0 (kon.) | D.Kyjev – Everton 5:2 (kon.) | AS Rím – Fiorentina 0:3 (kon.)
Besiktas – Brugge 1:3 (kon.) | Turín – Zenit 1:0 (kon.) | Inter – Wolfsburg 1:2 (kon.)
Amsterdam – Dnipropetrovsk 2:1 (po pr.) | Sevilla – Villarreal 2:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:1 (0:0)
Villarreal CF
Štvrtok 19.03.2015, 21:05 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vitajte na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, kde sa zomelie druhá španielska vojna o postup do štvrťfinále Európskej ligy UEFA.

    Ligové postavenie:

    5. Sevilla FC: 16 – 4 – 7; skóre 49:33; body 52
    6. Villarreal: 14 – 7 – 6; skóre 43:24; body 49

    Forma:

    Sevilla FC:
    P – V – R – V – V – V
    Villarreal: V – R – P – V – P – R

    Prvý diel pyrenejskej ťahanice mal expresný úvod. Už po trinástich sekundách sa presadil hosťujúci Vitolo, ktorý zároveň strelil najrýchlejší gól v histórii európskej súťaže číslo dva. Do polčasu sa Sevilly podarilo svoje vedenie zdvojnásobiť, keď na 2:0 zvyšoval bojovník Stephane M´Bia.
    Domáci plamienok nádeje po troch minútkach druhého dejstva rozdúchal vo forme hrajúci Vietto, no Kevin Gameiro v 50. minúte znovu utíšil domáci lauf. Villarreal tak dnes cestuje do Andalúzie s tým, že musí skórovať minimálne trikrát!

    Obhajcu Európskej ligy UEFA v tejto súťaži zatiaľ zdolal iba holandský Feyenoord (0:2). Rovnakým výsledkom však tím z prístavného mesta Rotterdam padol na Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán. Prvé vyraďovacie kolo vyšlo Emeryho taktiež na výbornú, keď Sevilla v oboch prípadoch zdolala Borussiu Monchengladbach (1:0 a 3:2).
    V lige sa stroj Unaia Emeryho znovu začína rozbiehať po kritickom februári a sérii štyroch zápasov, z ktorých Sevilla neprehrala jediné. Odvtedy remizovala doma s madridským Atléticom a všetky tri body vydolovala zo súbojov proti La Coruni (4:3) a Elche (3:0).

    Villarrealu sa v úvodnom meraní síl nepodarilo zvíťaziť po druhýkrát za posledných trinásť domácich zápasov. Žltá ponorka dostane príležitosť na reparát nielen v dnešnej odvete, ale i nedeľňajšom stretnutí 28. kola španielskej Primera División.
    Zverencom Marcelina Garcíu Torala sa v posledných týždňoch príliš nedarí. Z ostatných piatich súťažných zápasov vyhrali jeho zverenci len raz (Celta Vigo 4:1). Poslednou remízou na pôde Almeríe (0:0) si Villarreal ešte väčšmi zavaril v boji o Ligu majstrov, na ktorú po novom stráca už sedem bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: S. Rico – Figueiras, N. Pareja, Kolodziejczak, Trémoulinas – Carrico, M´Bia – A. Vidal, Iborra (C) , Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: M. Barbosa – F. Navarro, Bacca, A. Reyes, Aspas, D. Suárez, Coke
    Manažér: Unai Emery (ESP)

    Villarreal CF: Asenjo – Gaspar, Bailly, Musacchio (C), Rukavina – J. dos Santos, Pina, Trigueros, J. Campbell – I. Uche, Vietto
    Náhradníci: J. Carlos – Jokič, G. dos Santos, Dorado, M. Gómez, G. Moreno, S. Marcos
    Manažér: Marcelino García Toral (ESP)

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child – D. England (všetci ENG).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Odvetné stretnutie osemfinále Európskej ligy UEFA na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán práve začalo. Domáca Sevilla v bielom, žltá ponorka v tradičnej sade sprava-doľava.
     
    2
    Hrať musia predovšetkým hostia, ktorí sem prichádzajú s dvojgólovým mankom a tým, že na postup musia streliť minimálne tri góly!
     
    3
    Prvý diel z trojgólového koláča sa pokúsil ukrojiť Trigueros, ktorý však z hranice šestnástky mieril len do stredu bránky.
     
    4
    M´Bia hneď v úvode na polovici ihriska zostrelil Campbella, na druhej strane odpovedal Jonathan dos Santos, ktorý zasiahol Vitola.
     
    5
    Nesmierne výživný pokus musel po prvýkrát kryť gólman Asenjo, ktorý razantnú delovku v podaní kapitána Iborru dokázal vyraziť aspoň pred seba. Lopta smerovala taktiež do stredu bránky.
     
    6
    Rukavina hral na ľavej strane rukou, Sevilla rozohrávala voľný kop, ktorý sa však hosťujúcej skladbe Marcelona Garcíu Torala podarlo odvrátiť.
     
    7
    Obe mužstvá hrajú zatiaľ s veľkým dôrazom. Osobné súboje majú tú správnu šťavu. Zápasu by ešte viacej pomohol prípadný gól Žltej ponorky.
     
    8
    Vidala na pravej strane vysúval do šance Figueiras, no španielsky krídelník už z pravej stany šestnástky nedokázal odcentrovať do vápna.
     
    9
    Ďalší voľný kop pre Sevillu a ďalší podarený zákrok stredného obrancu z Pobrežia Slonoviny – Erica Baillyho.
     
    10
    V závere úvodnej desaťminútovky tu máme tretí strelecký pokus medzi tri žrde a tentokrát rozhodne ten najebezpečnejší. Po rýchlej kombinácii popred domácu šestnástku sa lopty zmocnil pravý obranca Mario Gaspar. Španielsky bek si loptu narovnal na strelu, ktorú oproboval z nejakých dvadsiatich metrov. Prudká rana smerovala k ľavej žrdi, no domáci gólman Sergio Rico sa k nej dokázal včas presunúť a dobre mierený strelecký pokus vytesniť aspoň na rohový kop. Prvá veľká šanca dnešného duelu patrí strádajúcemu Villarrealu.
     
    12
    Pozor si však musíme dať i na druhej strane, kde sa o Vidalovej aktivite bude rozohrávať rohový kop z pravej strany ihriska.
     
    13
    Prudký center však i do tretice odvrátil výborne hrajúci zadák Eric Bailly, ktorý odhlavičkoval loptu pred Parejom.
     
    15
    Úvodnou gólovkou na druhej strane odpovedali i domáci hráči. Po pravej strane sa znovu prehnal v úvode aktívny Aleix Vidal. Španielsky krídelník sa presadil cez Rukavinu, aby následne prudko centroval smerom na bližšiu žrď. Tam sa cez Musacchia k prízemnej prihrávke pretlačil kapitán Andalúzanov Iborra, ktorý však z piatich metrov pod tlakom minul priestor troch žrdí. Lopta smerovala asi meter vedľa ľavej konštrukcie Asenjovej svätyne. Pressujúci Musacchio v konečnom dôsledku napravil svoje zaváhanie.
     
    17
    Ikechukwu Uche sa tlačil do šance i za pomoci nedovolenej hry rukami. Po faule na Kolodziejczaka budú rozohrávať domáci.
     
    19
    Počet nedovolených zákrokov nám napriek prísnemu metru Martina Atkinsona neubúda. Kúskovaný priebeh samozrejme vyhovuje domácim.
     
    21
    Tí si teraz po Vitolovej aktivite na ľavej strane vyskúšajú exekúciu rohového kopu, ktorý bude zahrávať Trémoulinas.
     
    22
    Hostia sa rohovému kopu ešte dokázali ubrániť, no po Trémoulinasovom útoku z druhej vlny si Luciano Vietto musel na pravej strane pomáhať nedovoleným stiahnutím, za ktoré uvidel prvú žltú kartu andalúzskeho večera.
     
    23
    Hostia sa následnej štandardke z pravej strany dokázali ubrániť. V polovici úvodného dejstva pokračujeme bez gólov.
     
    25
    Toto konštatovanie nezmením ani po Vidalovom centri z pravej strany, ktorý znovu našiel len náruč gólmana Sergia Asenja.
     
    26
    Luciano Vietto nasadil stoličku Carricovi, trestaný argentínsky útočník by sa mal na podobné zákroky dávať pozor.
     
    27
    Parejov voľný kop opäť raz preletel až k brankárovi Sergiovi Asenjovi, ktorý sa ani v tomto prípade určite nezapotil.
     
    28
    Hosťujúci zakončovatelia zatiaľ mlčia. Rica znovu preveril záložník Pina, ktorý mieril síce razantne, no iba do stredu bránky.
     
    29
    Eric Bailly teraz kurióznym zákrokom hlavou atakoval domáceho kapitána Iborru a po hrubom zákroku sa taktiež nevyhol kartovému trestu.
     
    30
    Sergio Asenjo mal následne obrovské problémy s prudkým Parejový centrom, ktorý mu vypadol z rúk, no španielskeho gólmana zastúpil brániaci Joel Campbell.
     
    31
    Aleix Vidal sa na pravej strane právom domáhal štandardnej situácie, no Rukavinovi ťahanie za dres tentokrát prešlo.
     
    32
    Kmeňový hráč londýnskeho Arsenalu Joel Campbell sa prezentoval i v ofenzíve, no center z ľavej strany smeroval len k Ricovi.
     
    33
    Ikechukwu Uche na pravej strane poriadne prehnal Kolodziejczaka, no francúzsky zadák si viedol na výbornú a loptu pred hosťujúcim zakončovateľom uhájil.
     
    34
    Iborra šikovne prestrkoval loptu na rozbehnutého Gameira, no priestor včas zavrel kapitán Žltej ponorky Musacchio.
     
    35
    Gameiro sa po centri z druhého sledu pokúsil o akrobatické zakončenie, ktoré mu ale hrubo nevyšlo. Hrať bude opäť Villarreal.
     
    36
    Kevin Gamiero sa pred šestnástkou hostí snažil vykoledovať priamy kop, no napokon to bol francúzsky zakončovateľ, kto fauloval.
     
    37
    Rukavina v spoločnosti Ucheho neodcentroval cez Figueirasa, no Villarreal nateraz zostane pri lopte prostredníctvom vhadzovania.
     
    39
    Vitolo na ľavej strane nakopol Gameira, ktorý ušiel na ľavej strane Baillymu, no následne centroval už len do náruče Asenja.
     
    40
    Pred bránkou sa mu pritom úplne osamotený ponúkal kapitán andalúzskeho celku Vicente Iborra. Pokračujeme bez gólov.
     
    41
    Aleix Vidal sa rútil do nesmierne zaujímavej gólovej príležitosti, no Eric Bailly ho v šestnástke zápasníckym chmatom odstavil z hry. Podľa Atkinsona hral výhradne telom.
     
    42
    Trigueros si na druhej strane našiel odrazenú loptu po Viettovej strele, no guľatý nezmysel napálil len podstatne mimo pravej žrde.
     
    43
    Podobne nepresne, no z druhej strany mieril následne Jonathan dos Santos, ktorý minul bránku o nejaké dva metre.
     
    44
    Vietto si na pravej strane šestnástky obhodil Trémoulinasa, no Juhoameričanov následný pád nebol posúdený sa opodstatnený. Hra beží ďalej.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sevilla si v úvodnom dejstve bez väčších problémov kontrolovala dvojgólový náskok z úvodného zápasu. Na výraznejšie gólové príležitosti či nebodaj góly samotné sme čakali márne. Najväčšiu príležitosť si azda vypracoval hostujúci Gaspar, ktorý z nejakých dvadsiatich metrov vyprášil rukavice Sergia Rica, ktorý dokázal vyraziť na rohový kop. Na góly si tak zrejme budeme musieť počkať až do druhého dejstva.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Na trávniku už máme i druhého z bratského dua dos Santosovcov. Namiesto neviditeľného Ucheho prichádza Giovani.
     
    47
    Práve Giovani dos Santos hneď na úvod z priameho kopu zasiahol M´Biu, ktorý teraz zostáva ležať na trávniku.
     
    48
    Kamerunský stredopoliar sa už dvíha a za potlesku domácich tribún sa hlási späť do hry. Domáci zatiaľ zmeny nepotrebujú.
     
    50
    Stephane M´Bia malou drámou našetril pre Sevillu ďalšie tri minútky. Cesta Villarrealu sa pomaly ale isto chýli ku koncu.
     
    51
    Hostia pokračovali rohovým kopom, ktorý rozohrali nakrátko, no neukázalo sa to ako správne riešenie. Sevilla drží dvojgólový náskok.
     
    52
    Zaujímavé je, že na piatich štadiónoch, na ktorých sa momentálne hrá, sme v doterajšom priebehu videli len dva góly!
     
    53
    Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán pokračujeme bez vyložených tutoviek. Domácim to očividne vyhovuje.
     
    54
    Trigueiros je zatiaľ jednoznačne najaktívnejším strelcom hostí. Keď však nemieri mimo, tak páli len do stredu bránky.
     
    56
    Druhé dejstvo sa hrá zatiaľ v ešte nevýraznejšom tempe, než to úvodné. Odpovedá tomu i atmosféra na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.
     
    57
    Až teraz sa domáci priaznivci snažia naštartovať svojich miláčikov aspoň k akej-takej iniciatíve k útočeniu.
     
    58
    Na ťahu je ale od úvodného hvizdu Villarreal, ktorému v útočnej fáze chýba väčšia rozhodnosť a chladnokrvnosť.
     
    58
    Pina prišiel príliš neskoro do súboja s Vitolom a po škaredom šlapáku vidí tretiu žltú kartu zápasu. Všetky boli zatiaľ adresované výhradne hosťom.
     
    60
    Po Vitolovej prihrávke do strany sa k zakončeniu odhodlal Aleix Vidal, no i tentokrát mieril do stredu bránky, kam putovala väčšina streleckých pokusov dnešného merania síl.
     
    61
    Tak nie, lopta bola predsa len mierne umiestnená k ľavej žrdi, no postrádala akúkoľvek razanciu. Sergio Asenjo musel kryť.
     
    62
    Na druhej strane s o niečo razantnejším, no zato podstatne menej umiestnenejším pokusom Gaspar, ktorého halfvolej triafa Ricov hrudný kôš.
     
    63
    Hostia zas na druhej strane nepochodili s rozohrávkou rohového kopu. Vydarí sa dnes týmto mužstvám aspoň niečo?
     
    64
    Sevilla si svoje odohrala už v úvodnom stretnutí, no Villarreal sa predovšetkým v tom dnešnom nesmierne trápi.
     
    65
    Joel Cambell sa snažil po ľavej strane vyviesť loptu, no za poliacou čiarou si nemal s kým naraziť a tak prihrával len na M´Biu.
     
    66
    Unai Emery ešte pred začiatkom záverečnej štvrtiny stretnutia obmieňa svojich hrotových útočníkov. Namiesto Gameira prichádza na pľac Carlos Bacca.
     
    66
    Vitolo v rovnakej minúte vybojoval ďalší kartový trest, ktorý postihol hosťujúci tábor. Po teatrálnom páde španielskej dvadsiatky bol potrestaný kapitán Musacchio.
     
    67
    Následná štandardná situácia priniesla domácim šancu na otvárací gól stretnutia, no na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i naďalej pokračujeme bez gólov. Voľný kop z pravej strany opäť rozohrával Pareja, ktorý našiel v šestnástke Stephana M´Biu. Kamerunský stredopoliar hlavičkoval z nejakých siedmich metrov, no loptu do siete neupratal. Afričanovej prudkej koncovke chýbalo asi poldruha metra. Sergio Asenjo mal situáciu pod kontrolou.
     
    69
    Sevilla dala gól!
    Andalúzania sa v osemfinálovom dvojzápase ujímajú už vysokého vedenia 4:1. Trojgólová úloha Villarrealu sa síce nemení, no skúste si na to vsadiť. Defenzíva hostí už bola do značnej miery otvorená, čo na polovici ihriska využil Vitolo, ktorý poslal do úniku Carlosa Baccu. Striedajúci útočník sa tesne vyhol ofsajdovému postaveniu a nič mu tak nebránilo vo vnútri šestnástky nachádzať parťáka VICENTEHO IBORRU, ktorý v dvojitom nájazde na brankára zasunul loptu do odkrytej časti hosťujúcej svätyne.
    IBORRA - 1:0
     
    71
    Frustrovaný Joel Campbell dnes nepodal dobrý výkon a dvadsať minút pred koncom končí. Na jeho miesto naskakuje Gerard Moreno.
     
    73
    Villarreal dal gól!
    Šanca Žltej ponorky ale nejakých dvadsať minút pred koncom predsa len žije, hostia potrebujú ešte dva góly, aby sa tu dnes hralo predĺženie. Priamy kop z hranice veľkého vápna rozohrával GIOVANI DOS SANTOS, ktorý sa na hraciu plochu dostal cez polčasovú prestávku. Mexický krídelník nachytal Rica na hruškách, keď loptu napálil do jeho strany. Domáci gólman urobil osudný polkrok za múrik a nestačil sa tak už včas vrátiť k žrdi, ktorú mal strážiť. 1:1!
    G. dos Santos - 1:1
     
    75
    Štvrťhodinku pred koncom sa na trávnik dostáva skúsené José Antonio Reyes. Bývalý hráč londýnskeho Arsenalu či madridského Realu nahrádza Aleixa Vidala.
     
    77
    Pokiaľ hostia ešte verili v senzačný pokus o obrat, teraz je ich comebacku koniec. Eric Bailly na polovici ihriska zbytočne a predovšetkým neskoro dohrával domáceho kapitána Vicenteho Iborru. Martin Atkinson naletel na mierne divadielko úvodného strelca dnešného duelu a Baillyho po druhej žltej karte posiela predčasne pod sprchy! Villarreal sa pokúsi dohnať dvojgólové manko o desiatich.
     
    79
    Carlos Bacca sa rútil do zaujímavej príležitosti, no domácej eufórii uťal koniec Michael Mullarkey, ktorý signalizoval Kolumbijčanov ofsajd.
     
    80
    Strelec úvodného gólu Sevilly a zároveň jej kapitán Vicente Iborra opúšťa andalúzsku loď. Na jeho miesto prichádza Denis Suárez.
     
    82
    Vitolo sa teraz pri rýchlej kombinácii domácich humorne zrazil s Carlosom Baccom, ktorý mu tak znemožnil zakončiť.
     
    83
    Sevilla dala gól!
    Šťastný to ťah Unaia Emeryho, striedajúci DENIS SUÁREZ sa presadzuje po necelých troch minútkach pobytu na hracej ploche. Domáci zaútočili do už rezignovanej defenzívy Žltej ponorky. V situácii štyria na troch sa na ľavej strane zmocnil lopty Trémoulinas, ktorý presným centrom našiel osamoteného Suáreza. Kmeňový hráč katalánskej Barcelony sa nemýlil a zo siedmich metrov upratal loptu hlavou presne pravej žrdi. Na čiare stojaci Sergio Asenjo už nedokázal zasiahnuť, obhajca trofeje putuje do štvrťfinále!
    D. SUÁREZ - 2:1
     
    85
    Práve strelca doposiaľ rozhodujúceho gólu Denisa Suáreza teraz poriadne nabral pravý bek Mario Gaspar, ktorý inkasuje šiestu žltú kartu hostí!
     
    86
    Luciano Vietto dnes nepotvrdil dobrú formu z posledných týždňov. Krátko pred koncom ho na trávniku vymení Dorado.
     
    88
    Villarreal sa pokúša aspoň vyrovnať. Spokojná Sevilla už pomaly šetrí sily a koncentruje sa na najbližší ligový program.
     
    89
    Fanúšikovia domácich už oslavujú súhrnné víťazstvo svojich miláčikov 5:2. Od jeho spečatenia nás delí len nadstavený čas.
     
    90
    Ešte predtým tu bol strelecký pokus Maria Gaspara, ktorý však opäť pálil len do stredu bránky, kde zasahoval Sergio Rico.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom pridáva k dnešnému stretnutiu ešte dve nadstavené minútky.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sa senzácia nekonala. Domáci bez väčších problémov počas celého priebehu osemfinálovej odvety kontrolovali svoje dvojgólové vedenie, ktoré sa im napokon podarilo navýšiť ešte o jeden zásah. Andalúzsky celok a obhajca trofeje víťazí súhrnným výsledkom 5:2. Postup zverencov Unaia Emeryho je bezpochyby zaslúžený. Žreb ďalšej fázy Európskej ligy UEFA je na programe už zajtra. (22:56:34)

    Erik Farkaš

    Góly: 69. Iborra, 83. D. Suárez – 73. G. dos Santos

    Karty:   22. Vietto (VLR), 29. Bailly (VLR), 58. Pina (VLR), 66. Musacchio (VLR), 85. Gaspar (VLR)   77. Bailly (VLR)


    FC Sevilla: S. Rico – Figueiras, N. Pareja, Kolodziejczak, Trémoulinas – Carrico, M´Bia – A. Vidal, Iborra (C) , Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: M. Barbosa – F. Navarro, Bacca, A. Reyes, Aspas, D. Suárez, Coke
    Manažér: Unai Emery (ESP)

    Villarreal CF: Asenjo – Gaspar, Bailly, Musacchio (C), Rukavina – J. dos Santos, Pina, Trigueros, J. Campbell – I. Uche, Vietto
    Náhradníci: J. Carlos – Jokič, G. dos Santos, Dorado, M. Gómez, G. Moreno, S. Marcos
    Manažér: Marcelino García Toral (ESP)

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child – D. England (všetci ENG)