FK Dinamo Moskva – Neapol 0:0 (kon.) | D.Kyjev – Everton 5:2 (kon.) | AS Rím – Fiorentina 0:3 (kon.)
Besiktas – Brugge 1:3 (kon.) | Turín – Zenit 1:0 (kon.) | Inter – Wolfsburg 1:2 (kon.)
Amsterdam – Dnipropetrovsk 2:1 (po pr.) | Sevilla – Villarreal 2:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:1 (0:0)
Villarreal CF
Štvrtok 19.03.2015, 21:05 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sa senzácia nekonala. Domáci bez väčších problémov počas celého priebehu osemfinálovej odvety kontrolovali svoje dvojgólové vedenie, ktoré sa im napokon podarilo navýšiť ešte o jeden zásah. Andalúzsky celok a obhajca trofeje víťazí súhrnným výsledkom 5:2. Postup zverencov Unaia Emeryho je bezpochyby zaslúžený. Žreb ďalšej fázy Európskej ligy UEFA je na programe už zajtra. (22:56:34)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom pridáva k dnešnému stretnutiu ešte dve nadstavené minútky.
     
    90
    Ešte predtým tu bol strelecký pokus Maria Gaspara, ktorý však opäť pálil len do stredu bránky, kde zasahoval Sergio Rico.
     
    89
    Fanúšikovia domácich už oslavujú súhrnné víťazstvo svojich miláčikov 5:2. Od jeho spečatenia nás delí len nadstavený čas.
     
    88
    Villarreal sa pokúša aspoň vyrovnať. Spokojná Sevilla už pomaly šetrí sily a koncentruje sa na najbližší ligový program.
     
    86
    Luciano Vietto dnes nepotvrdil dobrú formu z posledných týždňov. Krátko pred koncom ho na trávniku vymení Dorado.
     
    85
    Práve strelca doposiaľ rozhodujúceho gólu Denisa Suáreza teraz poriadne nabral pravý bek Mario Gaspar, ktorý inkasuje šiestu žltú kartu hostí!
    D. SUÁREZ - 2:1
     
    83
    Sevilla dala gól!
    Šťastný to ťah Unaia Emeryho, striedajúci DENIS SUÁREZ sa presadzuje po necelých troch minútkach pobytu na hracej ploche. Domáci zaútočili do už rezignovanej defenzívy Žltej ponorky. V situácii štyria na troch sa na ľavej strane zmocnil lopty Trémoulinas, ktorý presným centrom našiel osamoteného Suáreza. Kmeňový hráč katalánskej Barcelony sa nemýlil a zo siedmich metrov upratal loptu hlavou presne pravej žrdi. Na čiare stojaci Sergio Asenjo už nedokázal zasiahnuť, obhajca trofeje putuje do štvrťfinále!
     
    82
    Vitolo sa teraz pri rýchlej kombinácii domácich humorne zrazil s Carlosom Baccom, ktorý mu tak znemožnil zakončiť.
     
    80
    Strelec úvodného gólu Sevilly a zároveň jej kapitán Vicente Iborra opúšťa andalúzsku loď. Na jeho miesto prichádza Denis Suárez.
     
    79
    Carlos Bacca sa rútil do zaujímavej príležitosti, no domácej eufórii uťal koniec Michael Mullarkey, ktorý signalizoval Kolumbijčanov ofsajd.
     
    77
    Pokiaľ hostia ešte verili v senzačný pokus o obrat, teraz je ich comebacku koniec. Eric Bailly na polovici ihriska zbytočne a predovšetkým neskoro dohrával domáceho kapitána Vicenteho Iborru. Martin Atkinson naletel na mierne divadielko úvodného strelca dnešného duelu a Baillyho po druhej žltej karte posiela predčasne pod sprchy! Villarreal sa pokúsi dohnať dvojgólové manko o desiatich.
     
    75
    Štvrťhodinku pred koncom sa na trávnik dostáva skúsené José Antonio Reyes. Bývalý hráč londýnskeho Arsenalu či madridského Realu nahrádza Aleixa Vidala.
    G. dos Santos - 1:1
     
    73
    Villarreal dal gól!
    Šanca Žltej ponorky ale nejakých dvadsať minút pred koncom predsa len žije, hostia potrebujú ešte dva góly, aby sa tu dnes hralo predĺženie. Priamy kop z hranice veľkého vápna rozohrával GIOVANI DOS SANTOS, ktorý sa na hraciu plochu dostal cez polčasovú prestávku. Mexický krídelník nachytal Rica na hruškách, keď loptu napálil do jeho strany. Domáci gólman urobil osudný polkrok za múrik a nestačil sa tak už včas vrátiť k žrdi, ktorú mal strážiť. 1:1!
     
    71
    Frustrovaný Joel Campbell dnes nepodal dobrý výkon a dvadsať minút pred koncom končí. Na jeho miesto naskakuje Gerard Moreno.
    IBORRA - 1:0

    Erik Farkaš

    Góly: 69. Iborra, 83. D. Suárez – 73. G. dos Santos

    Karty:   22. Vietto (VLR), 29. Bailly (VLR), 58. Pina (VLR), 66. Musacchio (VLR), 85. Gaspar (VLR)   77. Bailly (VLR)


    FC Sevilla: S. Rico – Figueiras, N. Pareja, Kolodziejczak, Trémoulinas – Carrico, M´Bia – A. Vidal, Iborra (C) , Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: M. Barbosa – F. Navarro, Bacca, A. Reyes, Aspas, D. Suárez, Coke
    Manažér: Unai Emery (ESP)

    Villarreal CF: Asenjo – Gaspar, Bailly, Musacchio (C), Rukavina – J. dos Santos, Pina, Trigueros, J. Campbell – I. Uche, Vietto
    Náhradníci: J. Carlos – Jokič, G. dos Santos, Dorado, M. Gómez, G. Moreno, S. Marcos
    Manažér: Marcelino García Toral (ESP)

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child – D. England (všetci ENG)