NY Rangers – Chicago 0:1 (kon.) | Edmonton – Columbus 3:4 (1:2 po s.n.) | Anaheim – LA Kings 3:2 (po pr.)
po s.n. (1:2)
Edmonton Oilers
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
cz Štvrtok 19.03.2015, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDER WENNBERG.
    Mark LETESTU - 3:3
     
    50:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak to je něco! Vedení Olejářům moc dlouho nevydrželo, Columbus totiž necelou minutu po brance Edmontonu na 3:2 vyrovnává. Scrivens měl při střele MARKA LETESTUA zcela zakrytý výhled a tak puk zachytit nedokázal, je to 3:3! Asistence: Jack Johnson.
    Nail JAKUPOV - 3:2
     
    49:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři dokonali obrat a poté, co prohrávali 0:2, už vedou! Krátce po vhazování se na modré čáře ke střele dostal Oscar Klefbom, který ale branku Curtise McElhinneyho minul. Po odrazu puku od zadního mantinelu se k němu dostal NAIL JAKUPOV, který ho doklepl do sítě a dal tak na 3:2! Asistence: Oscar Klefbom a Andrew Ference.
    Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:2
     
    41:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš! Toto staré známé pravidlo se opět potvrdilo a máme vyrovnáno! Blue Jackets své šance nevyužili a tak se toho chopili domácí. Obrana Columbusu úplně zapomněla na dvojici Jordan Eberle – RYAN NUGENT-HOPKINS. Druhý jmenovaný z této dvojice dostal přihrávku před odkrytou branku a bez potíží dopravil puk do sítě soupeře. Asistence: Jordan Eberle.
    Derek ROY - 1:2
     
    31:00
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Početní výhoda se Olejářům sice moc nedařila, nakonec jí 13 sekund před jejím koncem využít dokázali! DEREK ROY dostal perfektní přihrávku před odkrytou branku od Beonita Pouliota, a tak pro něj nebyl problém dopravit puk do sítě! Asistence: Benoit Pouliot a Nail Jakupov.
    Ryan JOHANSEN - 0:2
     
    23:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    A máme tu druhou branku, Blue Jackets se dostávají do vedení 2:0! Hosté se drželi v útočném pásmu a obránce Ryan Murray předal puk na RYANA JOHANSENA, který se otočil do lepší střelecké pozice a využil toho, že Scrivens měl zacloněný výhled! Brankář Oilers neměl nárok. Asistence: Ryan Murray a Cam Atkinson.
    David SAVARD - 0:1
     
    05:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    A máme tu úvodní branku, hned první střelecký pokus Columbusu končí gólem! Alexander Wennberg odvedl v útočném pásmu dobrou práci a bekhendem poslal puk na DAVIDA SAVARDA, který si vybruslil před branku a střelou o tyč překonal Scrivense! Asistence: Alexander Wennberg a Scott Hartnell.

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 31. Roy (Pouliot, Jakupov), 42. Nugent-Hopkins (Eberle), 50. Jakupov (Klefbom, Ference) – 6. Savard (Wennberg, Hartnell), 24. Johansen (Murray, Atkinson), 51. Letestu (Johnson), rozh. náj. Wennberg

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Letestu (CBJ)
    0:0   Nugent-Hopkins (EDM)
    2. séria:
    0:1   Johansen (CBJ)
    1:1   Eberle (EDM)
    3. séria:
    1:2   Wennberg (CBJ)
    1:2   Roy (EDM)


    Edmonton Oilers: Scrivens (Bachman) – Klefbom, Schultz, Marinčin, Fayne "A", Nikitin, Ference "C" – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle "A" – Purcell, Roy, Jakupov – Hamilton, Lander, Miller – Hendricks, Gordon, Klinkhammer
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Bobrovskij) – Johnson "A", Savard, Murray, Ťjutin "A", Connauton, Prout – Bourque, Johansen, Atkinson – Foligno, Anisimov, Tropp – Hartnell, Wennberg, Daňo – Craig, Letestu "A", Boll

    Rozhodca: Nicholson, Watson – Wheler, Cormier

    Diváci: 16839