Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 2:0 (kon.) | Kazaň – Omsk 3:4 (po pr.) | CSKA Moskva – Helsinki 4:0 (kon.)
Petrohrad – D. Moskva 1:4 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Dynamo Moskva
cz Piatok 13.03.2015, 17:30 • Ice Palace • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Na konci zápasu rozhodčí rozdávají jeden trest za druhým, dvě minuty obdržel také Sergej Sojn za držení kotouče v rukavici.
     
    59:23
    Netradičně reaguje také Bykov, který i po přerušení nechává Koskinena na střídačce. Domácí to i za tohoto stavu zkouší v šesti.
     
    59:23
    Tak to je hodně netradiční krok. Za rozhodnutého stavu si bere střídačka Dinama Moskva oddechový čas!
     
    58:27
    Rozhodčí znovu vylučoval, tentokrát poslal na trestnou lavici Jevgenije Ketova a Denise Kokareva. První jmenovaný zbytečně atakoval svého soka, druhý zase oplácel. Rozhodčí oba "kohouty" vyloučil na čtyři minuty. Hrát se budou v pěti mužích na obou stranách.
    Alexandr CVETKOV - 1:4
     
    57:40
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto. Trochu zbrklé odvolání domácího gólmana, kterému nepředcházel vůbec žádný tlak SKA, hosté potrestali záhy. Do odkryté klece se trefuje ALEXANDER CVETKOV a mlčící hale potvrzuje, že na zápasy bude za pár minut vyrovnáno. Bez asistence.
     
    57:05
    Vjačeslav Bykov odvolal Koskinena a SKA tedy hrají v pěti mužích proti čtyřem.
     
    55:45
    Rozhodčí vyloučil po vzájemné neshodě Alexandera Osipova a Jimmieho Ericssona. Hra čtyři na čtyři.
     
    51:07
    Panarin nahrál před bránu na Dadonova, který měl tváří v tvář kotouč na bekhend a ze své slabší strany nedokázal procpat kotouč za Lazušina, který v tomto klání působí jako skála.
     
    49:40
    Domácí se nyní mohou vrátit na dostřel svému soupeři. Dvě minuty za držení obdržel autor aktuálně poslední branky zápasu Kaspars Daugavinš.
     
    48:20
    A rázem mohli hosté své vedení ještě navýšit, Maxim Karpov se dostal do úniku, který zakončil blafákem, jež si nakonec nenašel cestu mezi tři tyče.
    Kaspars DAUGAVINŠ - 1:3
     
    47:37
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a poprvé v utkání vedou o dvě branky! Poněkud zmařený talent ruského hokeje Nikolaj Žerděv nyní předvedl svou šikovnost, když přesným křižným pasem našel na pravém kruhu nikým nehlídaného KASPARSE DAUGAVINŠE, který svou střelou nasadil Koskinenovi jesle. Asistence: Nikolaj Žerděv, Filip Novák.
     
    45:51
    A hosté si po velmi dlouhé době zahrají přesilovou hru, dvě minuty za hákování obdržel Roman Červenka.
     
    42:19
    Další velká šance Petrohradu, který teď svého soupeře drtí, Ketov vzal kotouč obránci a hnal se sám na Lazušina, kličkou do bekhendu však brankáře Dinama nepřekonal. Ten je teď hlavní oporou svého mužstva.
    Maxim KARPOV - 1:2
     
    38:47
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se vrací zpátky do vedení. MAXIM KARPOV dostal přihrávku ve středním pásmu. S kotoučem nabruslil do útočné třetiny a vypálil přes obránce, puk zamířil mezi Koskinenovu vyrážečku a tělo. Asistence: Alexej Cvetkov, Andrej Mironov.
     
    36:20
    Hodně nebezpeční byli na úvod přesilové hry domácí. Před Lazušinem vznikla skrumáž, ke kotouči se dostal Kutějkin a z mezikruží přestřelil bránu.
     
    35:51
    Vladimir Brjukin podrazil Burdasova, půjde si sednou za katr a to znamená, že domácí si zahrají druhou početní převahu.
     
    35:45
    Burdasov se z pravé strany vecpal před Lazušina a orazítkoval břevno!
     
    32:39
    I na druhé straně byla velká šance. Po Soinově přihrávce pálil Robinson, jeho pokus Koskinen vyrazil před sebe, Soin chvíli poté mohl zakončovat do odkryté klece, jenomže netrefil puk.
     
    32:20
    Před Lazušinem vznikla skrumáž, z níž jeden z hráčů SKA předložil kotouč na pravém kruhu volnému Dadonovovi, jenž v dobré pozici Lazušina neprostřelil.
    Vadeim ŠIPAČJOV - 1:1
     
    29:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    První přesilová hra SKA v zápase a první vstřelená branka domácího týmu. Panarin našel parádním křižným pasem na vzdálenější tyči úplně osamoceného VADIMA ŠIPAČJOVA, který se zblízka nemýlil. Panarin nyní alespoň částečně odčinil svou velkou minelu, která předcházela první inkasované brance jeho mužstva. Asistence: Artěmij Panarin.
     
    28:23
    Tak SKA si vůbec poprvé v zápase zahrají přesilovou hru, Jane Jalasvaara fauloval Tichonova a rozhodčí ho vyloučil na dvě minuty za hrubost.
     
    24:26
    Burdasov si najel na levý kruh a odtud vypálil,jeho projektil zamířil do tyčky!
     
    21:29
    Robinson vypálil neočekávané od modré čáry šikovným příklepem, jeho projektil mířil jen těsně mimo tyčku. V hledišti to zašumělo.
     
    19:01
    Domácí budou hrát další oslabení. Patrick Thoresen po hvizdu rozhodčího zbytečně napadl soupeře, za což obdržel dvouminutový trest za hrubost.
     
    17:58
    Maxim Karpov dostal na pravé straně spoustu času i prostoru, čehož využil k nebezpečné střele přes obránce, kterou Koskinen na dvakrát dostal pod kontrolu.
     
    16:30
    Uvidíme první přesilovou hru. Tu si zahrají hosté poté, co rozhodčí vyloučil na dvě minuty za podražení samotného Ilji Kovalčuka, jenž se dopustil zbytečného útočného faulu.
     
    14:14
    Ketov ovšem trestné střílení neproměnil, Lazušina si natáhl, ale vzápětí nedokázal kotouč usměrnit do brány a trefil jen boční síť.
     
    14:14
    Ketov sice svůj samostatný průnik nezakončil brankou, ale vzápětí dostane šanci na reparát, obránce Dinama Osipov zatáhl za záchrannou brzdu, zahákoval soupeře a rozhodčí nařídil trestné střílení.
     
    13:10
    Obrovská šance domácího týmu, po přihrávce Kovalčuka od mantinelu pálil v dobré pozici Čudinov, ten se vzápětí dostal i k dorážce vlastní střely z bezprostřední blízkosti, kterou ale Lazušin dokázal zpacifikovat a zachránit své mužstvo.
     
    12:58
    Rozhodčí také poprvé v tomto klání vylučují, Andrej Mironov a Ilja Kablukov dostali shodně dvouminutový trest za hrubost.
    Vladimir BRJUKIN - 0:1
     
    11:19
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    A zvýšená aktivita také končí gólem. Artěmij Panarin nepochopitelně namazal puk VLADIMIRU BRJUKINOVI, který si nabruslil k bráně a střelou k bližší tyči překonal Koskinena. Bez asistence.
     
    06:40
    Velká šance první formace Petrohradu gólem nekončí. Červenka měl před sebou odkrytou klec, kterou ale netrefil.
     
    00:50
    Panarin nahrával zpoza brány na Šipačjova, který zblízka Lazušina nepřekonal.

    Václav Petrů

    Góly a asistencie: 30. Šipačjov (Panarin) – 12. Brjukin, 39. Karpov (Cvetkov, Mironov), 48. Daugavinš (Žerděv, Novák), 58. Cvetkov


    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Kalinin, Nikolaj Bělov, Alexandrov, Kutějkin, Čudinov, Anton Bělov, Jermakov – Ericsson, Červenka, Kovalčuk – Dadonov, Šipačjov, Panarin – Martensson, Tichonov, Thoresen – Kablukov, Ketov, Burdasov
    Dynamo Moskva: Lazušin (Šaryčenkov) – Robinson, Novák, Jalasvaara, Solovjov, Višněvskij, Mironov, Osipov – Karsums, Cvetkov, Karpov – Volkov, Žerděv, Daugavinš – Těreščenko, Pestuško, Kokarev – Sopin, Brjukin, Sojn, Babenko

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 12 304