Real Madrid – Schalke 3:4 (kon.) | Porto – Bazilej 4:0 (kon.)
koniec
FC Porto
4:0 (1:0)
FC Bazilej 1893
Utorok 10.03.2015, 20:45 • Estádio do Dragão, Porto, Portugalsko • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Samuel (Bazilej) videl druhú žltú a následne aj červenú kartu. Žiadne emócie pri tom neboli, keďže už sa o nič nehrá.
     
    90
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 2 minúty!
     
    81
    Dnešné stretnutie sleduje 40800 divákov!
     
    78
    Striedanie v tíme FC Porto: ihrisko opúšťa Evandro, jeho miesto zaujíma Quaresma.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: ihrisko opúšťa Gashi, jeho miesto zaujíma Calla.
    Vincent ABOUBAKAR - 4:0
     
    75
    Porto dalo gól!
    To je až neuveriteľné, aké krásne góly strieľa domáce mužstvo. VINCENT ABOUBAKAR si pohral hneď s trojicou protihráčov a následne spoza pokutového územia poslal prudký pokus na hosťujúcu bránu. Síce si na jeho pokus brankár Vaclík siahol, no lopta nakoniec skončila v ľavom hornom rohu jeho brány a diváci sú vo vytržení! Ďalší nádherný gól. Už je to o štyri a ten kto o postupujúcom tíme pochybuje, je blázon.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Porto: ihrisko opúšťa Brahimi, jeho miesto zaujíma Neves.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: ihrisko opúšťa Frei, jeho miesto zaujíma Kakitani.
     
    61
    Šanca Bazileja! Zuffi dostal prihrávku do pokutového územia a vystrelil z prvej. Jeho pokus bol veľmi prudký a domáci brankár Fabiano radšej loptu iba vyrazil do bezpečia. Sebaistý zákrok gólmana Drakov, ktorý dnes nemal veľa práce.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: ihrisko opúšťa Schar, jeho miesto zaujíma Embolo.
    CASEMIRO - 3:0
     
    56
    Porto dalo gól!
    Tak a teraz sme boli svedkami ďalšieho krásneho gólu z priameho kopu. Exekútor bol CASEMIRO a z dobrých 25 metrov namieril presne do pravého horného rohu hosťujúcej brány! Nádherný gól, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani tí najlepší. Brankár hostí Vaclík dnes dostal už takýto podobný gól, no toto bola skutočne futbalová paráda. Na tento presný zásah sa dá pozerať stále dookola. Draci sa dostávajú do trojgólového vedenia a už je to rozdielom triedy.
     
    55
    Marcano (Porto) a Safari (Bazilej) videli po žltej karte za následnú strkanicu.
     
    49
    Samuel (Bazilej) sa prezentoval nedovoleným zákrokom na pravej strane a dostal žltú kartu.
    Héctor HERRERA - 2:0
     
    47
    Porto dalo gól!
    Tak a už je rozhodnuté, že dnes sa bude hrať iba 90 minút. Domáci mali vskutku fantastický vstup do druhého polčasu. HÉCTOR HERRERA si prebral loptu na hranici pokutového územia a následne technicky vystrelil na zadnú tyč. Gólman Vaclík si siahol na loptu, no tá nakoniec skončila v hosťujúcej bráne! Zdá sa, že už je rozhodnuté, pretože Draci vedú dvojgólovým rozdielom.
     
    45+1
    Nadstavený čas v 1.polčase je 5 minút!
     
    45
    Veľká šanca Bazileja! Gonzalez poslal nebezpečný center do pokutového územia domácich, následne sa odrazila k úplne voľnému Gashimu, ktorý to vyskúšal z prvej. Zvolil vonkajší falš a jeho pokus skončil tesne vedľa ľavej tyče domácej brány! Pri tejto šanci veľa nechýbalo a lopta mohla skončiť v sieti.
     
    41
    Šanca Porta! Evandro výborne naviedol loptu na stred a následne poslal kolmicu na dobre nabiehajúceho spoluhráča Tello. Ten obehol brankára, ale dostal sa do uhla, a tak chcel poslať ešte loptu pred hosťujúcu bránu. Tam však našiel iba stopérov hostí, ktorí ju odpratali do bezpečia. Toto sa určite dalo zakončiť gólom, no stav sa po tejto peknej akcii nemenil.
     
    38
    Gonzalez (Bazilej) škaredo poslal k zemi domáceho Aboubakara, keď mu v sklze trafil achilovku. Veľmi nepríjemný zákrok bol potrestaný kartou žltej farby.
     
    34
    Veľká šanca Porta! Útočník Aboubakar dostal prihrávku na útočnej polovici ihriska. Loptu si spracoval a strelou z veľkej vzdialenosti chcel prekvapiť Vaclíka. Jeho pokus sa točil zľava doprava a nakoniec sa mi zdá, že trafil aj ľavú tyč hosťujúcej brány! Tak toto bolo veru veľmi tesné. Už to mohlo byť o dva góly a mohlo byť vymaľované.
     
    30
    Gashi (Bazilej) síce najprv fauloval normálnym spôsobom, no jeho lakeť pokračoval ďalej a uštedril súperovi úder do tváre. Neviem čomu sa čuduje, pretože toto je zaslúžená žltá karta.
     
    21
    Striedanie v tíme FC Porto: ihrisko opúšťa Danilo, jeho miesto zaujíma Martins Indi.
    Yacine BRAHIMI - 1:0
     
    14
    Porto dalo gól!
    Chvíľku sme si museli počkať na realizáciu priameho kopu, no tá stála za to. Síce to bola pozície skorej pre ľaváka, no exekútor bol pravák YACINE BRAHIMI. Ten krásnou technickou strelou ponad múr poslal loptu do siete hosťujúcej brány! Brankár Vaclík nemal žiadnu šancu na úspešný zákrok, pretože táto premyslená strela sa jednoducho nedala chytiť! Draci sa dostávajú do jednogólového vedenia.

    Marek Farkaš

    Góly: 14. Brahimi, 47. Herrera, 56. Casemiro, 75. Aboubakar

    Karty:   55. Marcano (PRT) – 30. Gashi (BAS), 38. Gonzalez (BAS), 49. Samuel (BAS), 55. Safari (BAS)   90+1. Samuel (BAS)


    FC Porto: Fabiano – Danilo (21.Martins Indi), Maicon, Marcano, Alex Sandro – Herrera, Casemiro, Evandro (78.Quaresma) – Tello, Aboubakar, Brahimi (74.Neves)
    Náhradníci: Helton, Martins Indi, Neves, Paciencia, Quaresma, Quintero, Torres
    Tréner: Julen Lopetegui

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Xhaka, Schar (58.Embolo), Samuel, Safari – Elneny, Frei (63.Kakitani), Zuffi – Gonzalez, Streller, Gashi (77.Calla)
    Náhradníci: Ajeti, Calla, Degen, Embolo, Kakitani, Traore, Vailati
    Tréner: Paulo Sousa

    Rozhodca: Jonas Eriksson – Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark (Všetci Švédsko)

    Diváci: 40800