Real Madrid – Schalke 3:4 (kon.) | Porto – Bazilej 4:0 (kon.)
koniec
FC Porto
4:0 (1:0)
FC Bazilej 1893
Utorok 10.03.2015, 20:45 • Estádio do Dragão, Porto, Portugalsko • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam Vás pri sledovaní druhého zápasu Osemfinále Ligy majstrov medzi FC Portom a FC Bazilejom 1893. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
    __________________________________________

    FC Porto
    Zverenci Julena Lopeteguia to dnes nebudú mať jednoduché, no sú mierny favoriti a podľa predpokladov by to mali zvládnuť. Od posledného zápasu v Lige majstrov (1.zápas s FC Bazilej 1893 – 1:1) odohrali tri stretnutia v lige. Najprv vyhrali v Boaviste 2:0, neskôr na domácom trávniku porazili Sporting Lisabon rozdielom triedy 3:0 a cez víkend si poradili s Bragou najtesnejším rozdielom 1:0. Drakom bude chýbať s určitosťou Óliver a Adrián, no a dokonca visí otáznik nad štartom aj Martínza, ktorý je koncový hráč tohto Portugalského mužstva. Verím, že nakoniec nastúpi v stretnutí a vďaka tomu budeme svedkami ešte lepšieho tempa a kvality hry.

    Posledné zápasy
    06.03.2015 Braga – FC Porto 0:1
    01.03.2015 FC Porto – Sporting 3:0
    23.02.2015 Boavista – FC Porto 0:2
    18.02.2015 Bazilej – FC Porto 1:1 (LM)
    13.02.2015 FC Porto – Guimaraes 1:0

    Predpokladaná zostava: Fabiano – Danilo, Maicon, Marcano, Sandro – Neves, Casemiro, Herrera – Tello, Martínez, Brihimi
    Absencie: Óliver, Adrián, Martínez (neisté)
    Najlepší strelec: Jackson Martínez – 5 gólov
    __________________________________________

    FC Bazilej 1893
    Tím okolo Paula Sousu vstupuje do dnešného stretnutia ako papierovo slabší tím, lenže to v najprestížnejšej európskej súťaži nehrá žiadnu rolu. Od posledného zápasu v Lige majstrov (1.zápas s FC Porto – 1:1) odohral štyri stretnutia. Prvým súperom bol Young Boys a nakoniec z toho bola prehra 2:4. Avšak potom prišla víťazná šnúra, keď Červeno-modrí najprv vyhrali v lige tesne s Vaduzom 1:0, potom v pohári vysoko zvíťazili nad Munsingenom 6:1 a nakoniec Thun porazili rozdielom triedy 3:0.
    Bazilej sa bude musieť zaobísť bez Suchého, ktorý je vykartovaný a bez Ivanova, ktorý je zranený. Prvý menovaný je pre hosťujúce mužstvo veľká strata a je možné, že to bude v obranných radoch škrípať.

    Posledné zápasy
    07.03.2015 Bazilej – Thun 3:0
    04.03.2015 Munsingen – Bazilej 1:6 (Pohár)
    28.02.2015 Bazilej – Vaduz 1:0
    22.02.2015 Young Boys – Bazilej 4:2
    18.02.2015 Bazilej – FC Porto 1:1

    Predpokladaná zostava: Vaclík – Xhaka, Schar, Samuel, Safari – Frei, Elneny – González, Zuffi, Gashi – Streller
    Absencie: Suchý, Ivanov
    Najlepší strelec: Derlis González – 3 góly
    __________________________________________

    Vzájomné zápasy
    18.2.2015 Bazilej – FC Porto 1:1

    Zaujímavosti
    Porto neprehralo posledných 9 zápasov v Lige majstrov.

    Stávkové kancelárie
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 1,50, na remízu okolo 4,50 a na výhru hostí približne 7,50.

    Rozhodcovia
    Dnešné stretnutie bude viesť Švédky rozhodca Jonas Eriksson, ktorému na čiarach budú asistovať krajania Mathias Klasenius a Daniel Wärnmark.

    Zhodnotenie
    V dnešnom zápase je favoritom domáce Porto, no nebude to mať vôbec jednoduché. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 2:1.
     
    -50
    Úvodné zostavy:

    FC Porto: Fabiano – Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro – Herrera, Casemiro, Evandro – Tello, Aboubakar, Brahimi
    Náhradníci: Helton, Martins Indi, Neves, Paciencia, Quaresma, Quintero, Torres
    Tréner: Julen Lopetegui

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Xhaka, Schar, Samuel, Safari – Elneny, Frei, Zuffi – Gonzalez, Streller, Gashi
    Náhradníci: Ajeti, Calla, Degen, Embolo, Kakitani, Traore, Vailati
    Tréner: Paulo Sousa

    Rozhodca: Jonas Eriksson – Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark (Všetci Švédsko).
     
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v tmavo-modrej kombinácii dresov, hostia v bielych farbách.
     
    -1
    O výkop sa postarajú hostia. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Od úvodu majú loptu v moci hostia. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    3
    Domáci Alex Sandro dal hneď najavo, že cez jeho ľavú stranu to len tak ľahko nepôjde a dopustil sa nedovoleného zákroku na polovici ihriska. Voľný kop pre Bazilej.
     
    4
    Lenže hostia si loptu dlho neužili a už ju majú znova domáci. Zatiaľ je to len také oťukávanie a stále čakáme na prvý strelecký pokus.
     
    5
    Len pripomínam, že prvé stretnutie sa skončilo nerozhodne 1:1. Ak sa dnešný zápas skončí po riadnom hracom čase rovnako, budeme svedkami predĺženia, a keď sa ani v ňom nerozhodne, tak dokonca aj pokutových kopov.
     
    6
    Hosťujúci útočník Streller poslal na zem Alexa Sandra, ktorému vrátil predchádzajúci zákrok. Zatiaľ je to bez karty.
     
    7
    Hosťujúci Zuffi hľadal prihrávkou za obranou hostí spoluhráča Gashiho, lenže prvý bol pri lopte brankár Fabiano, ktorý dobre vybehol a loptu chytil.
     
    8
    Stále čakáme na prvú vážnejšiu šancu, či dokonca strelecký pokus. Zatiaľ je to z oboch strán veľmi opatrné. Obe mužstvá hrajú najmä zozadu a snažia sa neurobiť zbytočnú chybu, ktorá by ich mohla stáť veľa.
     
    9
    Domáci Brahimi dostal loptu pred pokutové územie a následne sa vrútil doň. Síce bol mierne pridržaný Safarim, lenže toto na penaltu nebolo. Hlavný arbiter Jonas Eriksson správne neukázal na biely bod.
     
    10
    Pri lopte sú znova Draci. Tí sa len veľmi ťažko dostávajú dopredu, pretože hostia vytvorili na vlastnej polovici ihriska hustý obranný blok, ktorý je veľmi pozorný a koncentrovaný.
     
    11
    Porto to teraz skúšalo dlhým centrom na Aboubakara, lenže ten sa do vápna nepredral. Tlak domácich bude pokračovať.
     
    12
    Domáce mužstvo bude mať veľkú šancu na otvorenie skóre tohto stretnutia. Tello dostal prihrávku tesne pred pokutového územie a hodil si loptu do ľavej strany. Lenže bol skopnutý stopérom Samuelom a Draci budú mať výhodu priameho kopu z veľmi nebezpečnej pozície.
     
    14
    Porto dalo gól!
    Chvíľku sme si museli počkať na realizáciu priameho kopu, no tá stála za to. Síce to bola pozície skorej pre ľaváka, no exekútor bol pravák YACINE BRAHIMI. Ten krásnou technickou strelou ponad múr poslal loptu do siete hosťujúcej brány! Brankár Vaclík nemal žiadnu šancu na úspešný zákrok, pretože táto premyslená strela sa jednoducho nedala chytiť! Draci sa dostávajú do jednogólového vedenia.
    Yacine BRAHIMI - 1:0
     
    16
    Porto s poistilo svoje celkové vedenie, keď v celkovom súčte gólov z oboch stretnutí je stav 2:1. Ak si chce Bazilej vynútiť aspoň predĺženie, bude musieť vyrovnať a ak chce postúpiť po 90 minútach, tak bude musieť streliť dva a viac gólov.
     
    17
    Domáci brankár Fabiano vybiehal proti lopte, lenže veľmi škaredo sa zrazil so spoluhráčom Danilom. Obaja ležia na zemi vo veľkých bolestiach. Toto bolo veľmi nepríjemné, snáď to nebude nič vážne.
     
    18
    Držanie lopty: 62% – 38%
    Územná prevaha domácich vyjadrená v číslach.
     
    19
    Hra sa ešte stále nezačala, no zdá sa, že obaja hráči budú môcť pokračovať. Uvidíme, či sa v ďalšom priebehu stretnutia ozvú nejaké zdravotné problémy.
     
    20
    Tak predsa to nevyzerá dobre s Danilom. Ten dostal škaredý lakeť do tváre od vlastného brankára a do hry sa už chystá Martins Indi. Toto bude pravdepodobne otras mozgu, pretože po takomto náraze to môže byť už iba horšie. Prajem mu skoré uzdravenie.
     
    21
    Striedanie v tíme FC Porto: ihrisko opúšťa Danilo, jeho miesto zaujíma Martins Indi.
     
    22
    Dobré štyri minútky sa nehralo a hlavný rozhodca ich určite pridá k prvému dejstvu. V hre sa už konečne po dlhšom čase pokračuje.
     
    23
    STRELY CELKOM 2-0
    STRELY NA BRÁNU: 1-0

    Zatiaľ sú obe mužstvá opatrné v ofenzíve, keďže dosiaľ sme nevideli príliš veľa streleckých pokusov.
     
    24
    Žeby ďalšie zranenie potrebné k ďalšej výmene domáceho hráča. Útočník Aboubakar sa ocitol nezavinene na zemi, no opateru lekárov nepotrebuje a zrejme bude pokračovať v hre. To by pre domáceho trénera Julena Lopeteguiho bola silná káva.
     
    25
    Hosťujúci Frei vybojoval na útočnej polovici ihriska vhadzovanie, s ktorého môže spolu so spoluhráčmi niečo vyťažiť. Doteraz však nič extra neukázali.
     
    26
    Domáci Martins Indi posielal nebezpečný prízemný center pred hosťujúcu bránu, lenže tam výborne zakročil stopér Schar, ktorý odvrátil na prvý rohový kop pre Drakov v stretnutí.
     
    27
    Roh už bol rozohraný, ale nič vážnejšie sa nestalo, pretože obrana hostí loptu odhlavičkovala do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    28
    Hosťujúci Gashi prenikal dopredu po ľavej strane a následne bol nedovoleným spôsobom poslaný k zemi. Švajčiari budú rozohrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    30
    Gashi (Bazilej) síce najprv fauloval normálnym spôsobom, no jeho lakeť pokračoval ďalej a uštedril súperovi úder do tváre. Neviem čomu sa čuduje, pretože toto je zaslúžená žltá karta.
     
    31
    Máme za sebou polhodinu hry. Mierne aktívnejší sú domáci, no zatiaľ je stretnutie veľmi vyrovnané a nejakých dychberúcich akcií je minimum.
     
    32
    Domáci Casemiro sa odhodlal k strele z prvej z veľkej vzdialenosti a jeho pokus chytil opačný smer, čiže od brány a nakoniec skončil nad ňou. Nasledovať bude kop od Vaclíkovej svätyne.

     
    33
    Aj hostia trochu pohrozili, no nič vážne to nebolo. Útočník Streller si prebral loptu na pravej strane, následne si ju hodil do stredu a vystrelil smerom na zadnú tyč. Taktiež mu to veľmi nesadlo a jeho pokus skončil vedľa. Kop od brány.
     
    34
    Veľká šanca Porta! Útočník Aboubakar dostal prihrávku na útočnej polovici ihriska. Loptu si spracoval a strelou z veľkej vzdialenosti chcel prekvapiť Vaclíka. Jeho pokus sa točil zľava doprava a nakoniec sa mi zdá, že trafil aj ľavú tyč hosťujúcej brány! Tak toto bolo veru veľmi tesné. Už to mohlo byť o dva góly a mohlo byť vymaľované.
     
    35
    Hosťujúci Gashi si v súboji pomohol rukami a pískal sa útočný faul. Lopta pre Porto.
     
    36
    Ďalší nedovolený zákrok hráčov Bazileja. Tentoraz sa previnil Casamiro, ktorý urobil skôr taktický faul, aby sa stihol vrátiť do defenzívy.
     
    38
    Gonzalez (Bazilej) škaredo poslal k zemi domáceho Aboubakara, keď mu v sklze trafil achilovku. Veľmi nepríjemný zákrok bol potrestaný kartou žltej farby.
     
    39
    Draci majú loptu vo svojej moci a rozbiehajú ďalšiu útočnú akciu na útočnej polovici ihriska. Vyzerá to zaujímavo a som zvedavý, ako to dopadne.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva päť minút aj s nadstaveným časom. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?
     
    41
    Šanca Porta! Evandro výborne naviedol loptu na stred a následne poslal kolmicu na dobre nabiehajúceho spoluhráča Tello. Ten obehol brankára, ale dostal sa do uhla, a tak chcel poslať ešte loptu pred hosťujúcu bránu. Tam však našiel iba stopérov hostí, ktorí ju odpratali do bezpečia. Toto sa určite dalo zakončiť gólom, no stav sa po tejto peknej akcii nemenil.
     
    42
    Hosťujúci Gonzalez to vyskúšal zo strednej vzdialenosti, lenže jeho pokus mieril iba do stredu brány, kde stál pripravený brankár Fabiano, ktorý nemal žiaden problém a loptu chytil.
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút nadstaví hlavný rozhodca, nakoľko tam bolo dlhé ošetrovanie Danila. Pokojne to môžu byť aj štyri minúty.
     
    45
    Veľká šanca Bazileja! Gonzalez poslal nebezpečný center do pokutového územia domácich, následne sa odrazila k úplne voľnému Gashimu, ktorý to vyskúšal z prvej. Zvolil vonkajší falš a jeho pokus skončil tesne vedľa ľavej tyče domácej brány! Pri tejto šanci veľa nechýbalo a lopta mohla skončiť v sieti.
     
    45+1
    Nadstavený čas v 1.polčase je 5 minút!
     
    45+2
    Draci sa snažia prvý polčas už len dohrať s priaznivým výsledkom a nič nepokaziť. Zatiaľ sa im to celkom darí a čas pomaly, ale isto plynie.
     
    45+3
    Domáci Aboubakar zahral rukou, ale podľa názoru Švédskych rozhodcov to bola nastrelená ruka zblízka a navyše bola pri tele. Toto sa v modernom futbale nepíska a neviem čomu sa čuduje hosťujúci tréner Paulo Sousa.
     
    45+4
    Tello poslal nebezpečný center do vápna, kde hľadal spoluhráčov. Avšak našiel iba stopéra hostí Samuela, ktorý radšej odvrátil na rohový kop.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tak máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Porta, ktorí sú mierne aktívnejší a aj vedú najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah sa v 14.minúte postaral Brahimi, ktorý sa prezentoval prekrásnou realizáciou priameho kopu spoza pokutového územia. Podarí sa hosťom vyrovnať, či dokonca otočiť vývoj zápasu alebo si Draci postrážia priaznivý výsledok a postúpia do štvrťfinále? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 21:51.

     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 56% – 44%
    Strely (celkom): 8-3
    Strely (na bránu): 4-1
    Rohové kopy: 2-0
    Fauly: 2-11
    Žlté karty: 0-2
    Červené karty: 0-0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Porto dalo gól!
    Tak a už je rozhodnuté, že dnes sa bude hrať iba 90 minút. Domáci mali vskutku fantastický vstup do druhého polčasu. HÉCTOR HERRERA si prebral loptu na hranici pokutového územia a následne technicky vystrelil na zadnú tyč. Gólman Vaclík si siahol na loptu, no tá nakoniec skončila v hosťujúcej bráne! Zdá sa, že už je rozhodnuté, pretože Draci vedú dvojgólovým rozdielom.
    Héctor HERRERA - 2:0
     
    49
    Samuel (Bazilej) sa prezentoval nedovoleným zákrokom na pravej strane a dostal žltú kartu.
     
    50
    To, že sme boli svedkami dvoch presných zásahov, to nie je nič oproti súbežne hranému stretnutiu medzi Realom Madrid a Schalke 04. Tam Biely balet vedie tesne 3:2 a päť gólov, to je už o inom.
     
    52
    V druhom polčase je to zatiaľ celkom vyrovnané, no možno sa to čoskoro zmení. Veľmi pracujú emócie na oboch stranách a je možné, že do konca stretnutia to ešte bude iskriť.
     
    54
    Porto sa rútilo do protiútoku tri na dva a nakoniec prišiel nedovolený zákrok. Domáci budú mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície.
     
    55
    Marcano (Porto) a Safari (Bazilej) videli po žltej karte za následnú strkanicu.
     
    56
    Porto dalo gól!
    Tak a teraz sme boli svedkami ďalšieho krásneho gólu z priameho kopu. Exekútor bol CASEMIRO a z dobrých 25 metrov namieril presne do pravého horného rohu hosťujúcej brány! Nádherný gól, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani tí najlepší. Brankár hostí Vaclík dnes dostal už takýto podobný gól, no toto bola skutočne futbalová paráda. Na tento presný zásah sa dá pozerať stále dookola. Draci sa dostávajú do trojgólového vedenia a už je to rozdielom triedy.
    CASEMIRO - 3:0
     
    58
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: ihrisko opúšťa Schar, jeho miesto zaujíma Embolo.
     
    60
    Po hodine hry je už prakticky rozhodnuté. Porto vedie o tri góly a priebeh stretnutia má absolútne pod kontrolou. Bazilej začína tlačiť, vysiela dopredu postupom čase viac a viac hráčov a svoju obranu otvára. Tam bude miesto na brejky a zrejme ešte uvidíme nejaké góly, čo je len dobré.

     
    61
    Šanca Bazileja! Zuffi dostal prihrávku do pokutového územia a vystrelil z prvej. Jeho pokus bol veľmi prudký a domáci brankár Fabiano radšej loptu iba vyrazil do bezpečia. Sebaistý zákrok gólmana Drakov, ktorý dnes nemal veľa práce.
     
    62
    Hostia sa ešte pokúsia o zázrak, no budú to mať nesmierne ťažké. Ich súper sa teraz zatiahol hlboko dozadu a stráži svoju bránu veľmi pozorne.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: ihrisko opúšťa Frei, jeho miesto zaujíma Kakitani.
     
    64
    Hosťujúci tréner Paulo Sousa už vystriedal dvoch hráčov a ešte stále verí v zázrak. Vo futbale je všetko možné a stať sa môže čokoľvek.
     
    65
    Draci kontrolujú priebeh hry a svojho súpera prakticky k ničomu nepúšťajú. Domáci tréner Julen Lopetegui musí byť s výkonom svojich zverencov určite spokojný, nakoľko dať tri góly Bazileju v osemfinále Ligy majstrov nie je vôbec jednoduché.
     
    66
    Domáci priaznivci už na tribúnach oslavujú a spievajú. Ak sa nestane nič mimoriadne, tak Porto sa dostane do skupiny ôsmych najlepších európskych mužstiev.
     
    67
    Švajčiari ťahajú za kratší koniec a vôbec to nemajú jednoduché. Domáci vytvorili na vlastnej polovici ihriska hustý obranný blok, ktorý je veľmi húževnatý.
     
    68
    Bazilej to ešte skúša vysokým napádaním, no ani tento taktický prvok neprináša ovocie v podobe strelenia kontaktného gólu.
     
    70
    Domáci útočník Aboubakar dostal prihrávku za obranu hostí, lenže bol tesne mimo hry. Správny verdikt asistenta rozhodcu Mathiasa Klaseniusa.
     
    71
    Stretnutie sa už iba dohráva, no do konca stretnutia ostáva približne ešte 22 minút aj s nadstaveným časom. Dočkáme sa ešte nejakého gólu alebo to bolo všetko?
     
    72
    DRŽANIE LOPTY: 56% – 44%
    Táto štatistika sa nám pomaly začína vyrovnávať, no domácim to vôbec nevadí.
     
    73
    STRELY CELKOM: 12-4
    STRELY NA BRÁNU: 6-2
    Draci boli počas celého stretnutia jasne strelecky aktívnejší.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Porto: ihrisko opúšťa Brahimi, jeho miesto zaujíma Neves.
     
    75
    Porto dalo gól!
    To je až neuveriteľné, aké krásne góly strieľa domáce mužstvo. VINCENT ABOUBAKAR si pohral hneď s trojicou protihráčov a následne spoza pokutového územia poslal prudký pokus na hosťujúcu bránu. Síce si na jeho pokus brankár Vaclík siahol, no lopta nakoniec skončila v ľavom hornom rohu jeho brány a diváci sú vo vytržení! Ďalší nádherný gól. Už je to o štyri a ten kto o postupujúcom tíme pochybuje, je blázon.
    Vincent ABOUBAKAR - 4:0
     
    77
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: ihrisko opúšťa Gashi, jeho miesto zaujíma Calla.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Porto: ihrisko opúšťa Evandro, jeho miesto zaujíma Quaresma.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva 10 minút. O víťazovi je rozhodnuté, o postupujúcom tiež, už sa iba čaká na záverečný hvizd. No na ten si chvíľu ešte musíme počkať.
     
    81
    Dnešné stretnutie sleduje 40800 divákov!
     
    82
    Obaja tréneri už vyčerpali všetky striedania a nechali hrať aj hráčov, ktorý toho moc neodohrali. Hostia sa pokúsia stretnutie dohrať so cťou, no musíme si priznať, že dnes dostalo priam hitparádové góly!
     
    83
    Hostia teraz vybojovali rohový kop. Ten už bol aj rozohraný Zuffim, lenže ten nenašiel v pokutovom území žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    84
    Domáci Quaresma sa predieral dopredu cez ľavú stranu, lenže nakoniec bol nedovoleným zákrokom poslaný k zemi. Voľný kop pre Porto.
     
    85
    Draci sa nikam neponáhľajú a užívajú si posledné minúty tohto stretnutia. V ňom jasne dominovali a súpera k ničomu nepustili.
     
    86
    Domáci Casemiro sa prezentoval faulom na Embola, voľný kop pre Bazilej.

     
    87
    Hosťujúci Elneny sa ešte pokúsil o čestný zásah z veľkej vzdialenosti, lenže jeho pokus brankár Fabiano bez problémov kryl.
     
    89
    Stretnutie sa už iba dohráva. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
     
    90
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 2 minúty!
     
    90+1
    Samuel (Bazilej) videl druhú žltú a následne aj červenú kartu. Žiadne emócie pri tom neboli, keďže už sa o nič nehrá.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Porta, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia 4:0. O góly sa postupne postarali Brahimi, Herrera, Casemiro a Aboubakar. Draci postupujú do štvrťfinále, čiže medzi osem najlepších európskych tímov.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (22:40:12)

    Marek Farkaš

    Góly: 14. Brahimi, 47. Herrera, 56. Casemiro, 75. Aboubakar

    Karty:   55. Marcano (PRT) – 30. Gashi (BAS), 38. Gonzalez (BAS), 49. Samuel (BAS), 55. Safari (BAS)   90+1. Samuel (BAS)


    FC Porto: Fabiano – Danilo (21.Martins Indi), Maicon, Marcano, Alex Sandro – Herrera, Casemiro, Evandro (78.Quaresma) – Tello, Aboubakar, Brahimi (74.Neves)
    Náhradníci: Helton, Martins Indi, Neves, Paciencia, Quaresma, Quintero, Torres
    Tréner: Julen Lopetegui

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Xhaka, Schar (58.Embolo), Samuel, Safari – Elneny, Frei (63.Kakitani), Zuffi – Gonzalez, Streller, Gashi (77.Calla)
    Náhradníci: Ajeti, Calla, Degen, Embolo, Kakitani, Traore, Vailati
    Tréner: Paulo Sousa

    Rozhodca: Jonas Eriksson – Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark (Všetci Švédsko)

    Diváci: 40800