Piešťany – Košice 0:3 (kon.)
koniec
ŠHK 37 Piešťany
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
HC Košice
Utorok 10.03.2015, 17:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! V jedenástom hracom dni sa odohrá jedno štvrťfinálové stretnutie – Košice nastúpia v Piešťanoch za stavu 3:2 na zápasy a so semifinálovým mečbalom. Súbežne hraná séria Nitry s Martinom mala rýchly spád so zaslúženým triumfom zverencov Antonína Stavjaňu 4:1 na zápasy s pozoruhodným skóre 28:8.

    1. zápas: HC Košice – ŠHK 37 Piešťany 1:3 (0:2, 0:0, 1:1), stav série 0:1
    Góly a asistencie: 43. Sojčík (Češík) – 7. Románek (Bučka), 10. Petráš (Haring, Peško), 60. Pašek

    Prvý zápas košicko-piešťanskej štvrťfinálovej série priniesol do Steel arény atraktívny hokej a množstvo streleckých pokusov. Fanúšikovia oboch celkov videli dovedna štyri góly, pričom o tri z nich sa postarali hostia. Tí už po prvej tretine prekvapujúco viedli zásluhou Románka a Petráša, na čo napokon nestačila ani odpoveď domáceho Sojčíka z poslednej časti hry. Štyri sekundy pred koncom zápasu ešte spečatil skóre na konečných 3:1 zo svojho pohľadu Pašek a Piešťany sa v sérii ujali vedenia 1:0.

    2. zápas: HC Košice – ŠHK 37 Piešťany 5:2 (1:0, 3:1, 1:1), stav série 1:1
    Góly a asistencie: 3. Jánošík (Spilar), 30. Sojčík (Kutálek), 32. Jenčík (Jánošík), 36. Kutálek (Jánošík), 45. Jenčík (Spilar) – 31. Klempa (Mišura, Leško), 51. Kotaška (Konečný)

    Druhý zápas série v Steel aréne sa už niesol v očakávanom duchu pod taktovkou topfavorita. Prekvapením bolo zaradenie brankára P. Rybára do bránky Piešťan namiesto hrdinu prvého zápasu M. Šúreka. Košičania nenechali nič na náhodu a prestrieľali Havranov 47:22 a vyrovnali sériu na 1:1. Bodovo sa zaskveli dvojgólový Richard Jenčík, Adam Jánošík (1+2) a bývalých spoluhráčov nešetril ani Tibor Kutálek (1+1). Piešťanom sa v metropole východu nepodarilo zopakovať výkon z prvého zápasu, odviezli si však jednu výhru, ktorá im istotne dodá odvahu a energiu pred domácimi zápasmi.

    3. zápas: ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 3:4 (0:1, 1:2, 2:1), stav série 1:2
    Góly a asistencie: 39. Klempa (Konečný), 47. Stupka (Pašek), 56. Klempa (Mišura, Leško) – 19. Spilar (Bartoš, Jenčík), 22. Kutálek (Sojčík, Chovan), 36. Suja (Macejko, Bondra), 60. Sojčík

    Tretí zápas série začali náporom a veľkou aktivitou domáci hokejisti, aktívny bol najmä Dušan Pašek. Ústrednou postavou Košičanov v úvode bol brankár Hylák, ktorý dlho držal čisté konto. Krátko pred prestávkou udrel gólovo Spilar, ktorého v druhej tretine napodobnili Kutálek so Sujom a zdalo sa, že je vymaľované. Piešťanom pomohlo zaváhanie Košičanov v rozohrávke a gól Klempu na 1:3. V tretej tretine sa nadýchli pred plným hľadiskom k výbornému výkonu, čoho výsledkom bolo vyrovnanie na 3:3. V čase, keď už všetci mysleli na predĺženie prišla osudná chyba domáceho obrancu Škadru a premenený nájazd Petra Sojčíka v čase 59:58, čo teda znamená, že šťastnú výhru si pripísali Košice. Na ťahu sú teda Piešťany, bude zaujímavé vidieť, ako sa z toho záverečného úderu spamätajú. Azda znova pred plným domom.

    4. zápas: ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), stav série 2:2
    Góly a asistencie: 14. Petráš, 37. Mišura (Konečný), 59. Pašek – 57. Spilar (Bartoš)

    Vo štvrtom zápase tejto série domáci tím favorita opäť zaskočil. Piešťany začali aktívne už od úvodu a v 14. minúte sa im zásluhou efektného zavesenia puku od Petráša podarilo dostať do vedenia. Na to síce Košičania odpovedali zvýšenou aktivitou, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Naopak, v strednej časti hry Havrani využili nepozornosť svojho súpera v predbránkovom priestore a z ľavej strany úspešne zakončil Mišura. Víťaz základnej časti predvádzal síce dobrý a bojovný výkon (rovnako ako domáci tím), ale späť do hry sa zásluhou Spilarovho gólu dostal už veľmi neskoro. Konečnú gólovú bodku pridal presnou strelou do prázdnej bránky pri záverečnej powerplay Košíc domáci Pašek.

    5.zápas: HC Košice – ŠHK 37 Piešťany 7:0 (2:0, 2:0, 3:0), stav série 3:2
    Góly a asistencie: 13. Chovan (Bicek, Sojčík), 18. Štrbák (Spilar), 24. Bartoš (Jenčík, Spilar), 39. Bicek (Chovan), 41. Bartoš (Spilar, Štrbák), 43. Bartoš (Jenčík, Spilar), 50. Jánošík (Štrbák, Jenčík)

    Piaty zápas série bol nečakanou exhibíciou Oceliarov, ktorí zabudli na trápenie z predošlých zápasov a Havranov vôbec nešetrili. Ponúknuté presilovkové možnosti nemilosrdne trestali a skóre utešene narastalo. Hattrickom sa zaskvel veterán Peter Bartoš, pekné bodové zápisy zaznamenali Spilar, Jenčík či Štrbák. Z piešťanskej strany nie je moc čo hodnotiť, ako to v play off býva pri takomto vývoji zápasu sa od stavu, keď reálne ťažko pomýšľať na obrat, zvyknú šetriť sily. Uvidíme ako sa to Havranom podarilo.

    Termíny série:
    28.2.2015 (Steel aréna): KE – PN 1:3
    1.3.2015 (Steel aréna): KE – PN 5:2
    4.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE 3:4
    5.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE 3:1
    8.3.2015 (Steel aréna): KE – PN 7:0
    10.3.2015 (Easton Aréna): PN – KE
    12.3.2015 (Steel aréna): KE – PN

    Všetky štatistiky zákldnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Cesta Košíc do štvrťfinále:
    Košickí hokejisti začali sezónu 2014/2015 skôr, pretože si plnili povinnosti na medzinárodnom európskom poli v prestížnej Champions Hockey League. Majster z minulého ročníka potom vstúpil do našej najvyššej hokejovej súťaže víťazne, keď hneď v prvom zápase triumfoval na trenčianskom ľade. Košičania následne bodovali vo väčšine zápasov, ale v mnohých prípadoch vyhrávali iba tesnými výsledkami. V novom kalendárnom roku Oceliari nechytili formu a po nepresvedčivých výsledkoch došlo v tíme HC Košice k výmene trénerov. Kormidla sa chopil asistent reprezentačného kouča Peter Oremus so svojím asistentom Romanom Šimíčkom a pod vedením tejto dvojice Košičania v základnej časti neprehrali ani jeden zápas a pred play-off dokonca natiahli šnúru výhier na číslo 12. Do vyraďovacích bojov vstúpil aktuálny majster rovnako ako pred rokom z prvej priečky v tabuľke, ktorá mu zaručila aj účasť v Champions Hockey League v nasledujúcom ročníku.

    Cesta Piešťan do štvrťfinále:
    Piešťany zažili náročnú základnú časť. Pred sezónou nahradil úspešného trénera Milana Klementa jeho bývalý asistent Roman Sýkora, ktorý dostal k dispozícii, podľa možností klubu, omladený káder, bez viacerých opôr, oslabený najmä v obrane a s cieľom dostať sa do play-off. Sýkora zmenil hernú tvár mužstva, ktoré zo začiatku predvádzalo nečakaný ofenzívny hokej, strieľalo veľa gólov, na druhej strane aj veľmi veľa inkasovalo a časom, keď už toľko gólov nedávalo, sa prepadávalo do výsledkovej krízy. Vytúžené play-off sa Piešťanom napokon podarilo, z ôsmeho miesta ich tam však doviedol už Leo Gudas, ktorý prevzal kormidlo po 34. kole, keď z lavičky odišiel tréner Sýkora. V závere základnej časti mali Havrani solídnu formu, aj bez svojho najproduktívnejšieho útočníka Tibora Kutálka, medzičasom už hráča Košíc. Piešťany v sérii nemajú čo stratiť, zo všetkých postupujúcich sa im papierovo pripisujú najmenšie šance.
    Rozkorčulovanie oboch tímov
     
    Úvodné zostavy:

    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Brňák (C), Leppänen, Šedivý, Škadra, Leško, Kotaška, Bučka, Rais – Petráš, Peško, Haring – Stupka, Pašek – Holovič (A) – Konečný, Mišura, Klempa – Románek (A), Vaculín, Hudec
    Tréner: L. Gudas

    HC Košice: Hylák – černák, Štrbák (C), Jánošík, Philipp, Cebák, Macejko, Šeda – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Kutálek, Hrnka, Sojčík – Bicek (A), Chovan, Lapšanský – Bondra, Suja, Bartánus – Hinďoš
    Tréner: P. Oremus

    Rozhodca: Müllner, Orolín – Junek, Výleta.
     
    Prvotné informácie hovorili, že je takmer vypredané, v hľadisku to zatiaľ tak nevyzerá, ľudia ale stále prichádzajú. O chvíľu hymna a začíname.
    Po slovenskej hymne začíname
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:01
    Buly pre domáceho Peška.
     
    00:35
    Spoza vlastnej bránky skúsia založiť akciu Havrani.
     
    00:55
    Obranca Šedivý prvý vyskúšal brankára, vzal si puk, prešiel do pásma a za modrou vystrelil. Hylák bez problémov vyrazil.
     
    01:18
    Ofsajd Košičanov.
     
    01:30
    Cebákovi sa nepodarilo dostať puk do pásma, hrá sa teda v tom strednom.
     
    02:05
    Kotaška za vlastnou bránkou čaká, kto sa mu ponúkne na prihrávku.
     
    02:49
    2 min. Štrbák (KOS), vysoká hokejka.

    Prvé vylúčenie. Kapitánovi hostí sa tento verdikt veruže nepáči, upodozrieva Petráša s filmovania. Nič to nemení na tom, že prvá presilovka pre Piešťany je tu.
     
    02:53
    Hrnka pekne vyviezol puk po pravom krídle až za Šúreka.
     
    03:25
    Pašekovej formácii sa nepodarilo usadiť v pásme, skúsi to Mišurova lajna s Konečným a Klempom.
     
    04:02
    Konečný spomedzi kruhov s dostatkom času, napálil len do Hyláka.
     
    04:29
    Už iba 20 sekúnd Štrbákovho trestu.
     
    05:05
    Už sa hrá 5 na 5, v závere presilovky ešte Rais trafil Suju do ruky.
     
    05:35
    2 min. Petráš (PIE), seknutie.

    Na presilovky vyrovnané, sadnúť si odchádza Petráš.
     
    05:38
    Čisto vyhraté Bartošove buly a po pár prihrávkach strieľa od modrej Štrbák. Len do Šúreka. Buly.
     
    06:08
    Spilarovu strelu švihom od modrej tečoval Jánošík, Šúrek odolal a Jánošík bol až moc aktívny. Pôjde sedieť.
     
    06:08
    2 min. Jánošík (KOS), seknutie.
     
    06:30
    Hrá sa teda 4 na 4, na ľade viac priestoru. Tribúny už sú plné.
     
    07:04
    Leppänenovu strelu vyrazil Hylák, Brňákovi sa nepodarilo doraziť, na druhej strane brejk Oceliarov 2 na 1, ktorý pokazil Bicek.
     
    07:28
    Tečovaný puk po strele Brňáka, buly pred Hylákom. Ešte 7 sekúnd Petrášovho trestu a 40 Jánošíkovho.
     
    07:36
    Piešťany v plnom počte a zásluhou dobrej práce Peška aj v pásme.
     
    07:51
    Už sú ale Havrani z pásma von, dobre zapracovali Suja s Bartánusom.
     
    08:12
    Skrátená presilovka nevyužitá, mužstvá v plných počtoch. Zatiaľ viac menej opatrný hokej, dôležitosť prvého gólu si uvedomujú obe striedačky.
     
    08:49
    Spilar z ostrého uhla Šúreka neprekvapil, domácim brejk nevyšiel. Chýbali sily.
     
    09:17
    Ani Hrnka neuspel. Výraznejšiu gólovku mal zatiaľ iba Konečný.
     
    10:10
    Puk teraz predsa len častejšie v moci Košičanov.
     
    10:25
    Buly pred Hylákom, Peško ho opäť vyhral, zatiaľ je v tejto činnosti dnes tuším 100 percentný.
     
    10:53
    Sujovu strelu z uhla zrazil Leppänen na ochranné sito, Suja z toho asi viac ako buly vyťažiť ani nemohol.
     
    11:00
    Stupka si dokorčuľoval lobovaný puk, tiesnený Philppom ale nevystrelil dôrazne.
    Nedôrazné zakončenie Stupku
     
    11:29
    2 min. Škadra (PIE), nedovolené bránenie.

    No, vylúčených je už požehnane. Sadnúť si ide Martin Škadra.
     
    12:00
    Veľmi cenné sekundy ušetrili Kotaška a po ňom Klempa.
     
    12:25
    Východniari v pásme, Jenčíkova strela od modrej zrazená a dobre sa zorientoval Peško, ktorý dostal puk do stredného pásma.
     
    13:05
    Štrbák nezachytil puk v pásme a tak musia Košičania začať spoza Hyláka.
     
    13:32
    Škadra skočil na ľad, puk mal v moci Štrbák, spoza ľavého kruhu ale vyslal nemastnú – neslanú strelu švihom. Asi mu už tiež chýbalo trochu sily. Buly.
     
    13:53
    Lapšanský v snahe nahodiť si puk do pásma a dobehnúť ho. Ale vyhodil ho mimo ľad.
     
    14:30
    Hra v strednom pásme, pozorné obe defenzívy.
     
    15:09
    Sojčík v pološanci pri ľavej tyčke, tiesnený tiež nezakočil ideálne. Buly pred Šúrekom.
     
    15:44
    Z nepresnej rozohrávky z vlastného pásma vyťažili teraz Košičania viac ako mohli dúfať. Šúrek musel puk prikryť a tak sa vhadzuje pred jeho bránkou.
     
    15:48
    Černák od modrej švihom vedľa.
     
    16:24
    Chovanova formácia pritlačila Mišurovu pred Šúrekom, zatiaľ je to posúvanie puku v rohu.
     
    17:25
    Suja sa uvoľnil na pravom krídle popri Bučkovi, nezakončil však presne.
     
    17:53
    Vaculín s Petrášom chceli vystreliť obaja naraz, nevystrelil ani jeden.
     
    18:07
    2 min. Peško (PIE), seknutie.

    Faul na Kutálka, ktorý mal celkom pekne našliapnuté. S počtom vylúčených nebude spokojný ani jeden tréner v prestávke.
     
    18:40
    Košičania v pásme.
     
    18:57
    No, asi trochu predčasný hvizd hlavného, puk napokon aj prešiel do siete, ale bude sa vylučovať. Zase to vyzerá na Jánošíka, takže z gólu nič, padol po odpískaní a po faule.
     
    18:57
    2 min. Jánošík (KOS), seknutie.

    Asi to treba vidieť na videu, netrúfam si ohodnotiť.
     
    19:36
    Dobré nahodenie Leppänena, ktorý skryl svoj puk za viacero tiel, Hylák si ho však našiel a vyrazil. Puk, nie Leppänena.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine bez gólov, zato dosť vylúčených. Asi trochu prísny meter hlavných rozhodcov.

    Druhá tretina začne asi o 17:48.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 0:0
    Vylúčení na dve min.: 3:3
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 7:9
    Úspešnosť brankárov: 100%:100%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Petráš úspešný na buly, o 6 sekúnd sa do hry vráti Peško.
     
    20:30
    27 sekúnd ešte piešťanskej presilovky, nechcem byť zlým prorokom, ale využitá nebude.
     
    20:59
    Košice v plnom počte.
     
    21:48
    Výborne zapracoval na vlastnej modrej Radovan Bondra, dostal svojich dopredu a bývalý hráč Piešťan Marek Bartánus rozvlnil bočnú sieť.
     
    22:31
    Icing Košíc.
     
    22:36
    Leškovu strelu od modrej Hylák po celý čas videl a v pohode vyrazil.
     
    22:54
    Teraz sa puk od Štrbáka odrazil takmer za Hylákov chrbát. Ten však bol na svojom mieste a pohotovo zareagoval. Buly.
    Stav stále bezgólový
     
    23:09
    Absolútne vyrovnaný duel sa hrá do týchto chvíľ v Piešťanoch. Ďalší Hylákov zákrok, z kategórie ľahších. Buly.
     
    23:44
    Bicek z pravého kruhu len do Brňákových chráničov.
     
    23:52
    Šúrek skryl puk v lapačke po strele, tuším Macejka od modrej.
     
    24:07
    Holovič presne vedel, kde bude korčuľovať Stupka a tak vyhodil krížom cez celé ihrisko, rýchle Stupkove nohy zabránili icingu, nič iné však z toho Havrani nevyťažili.
     
    24:40
    Menšia práca pre Šúreka, na prvý gól stále čakáme.
     
    24:48
    Košice dali gól!
    A dočkali sme sa. Z nevinne vyzerajúcej situácie buchol do puku za kruhmi RICHARD JENČÍK a trafil presne ponad rameno brankára Šúreka a strieľa tak veľmi dôležitý gól.

    Asistencia: Spilar
    JENČÍK - 0:1
     
    25:45
    Košičania dostali gólový doping a zvýšili aktivitu. Na ťahu sú Havrani.
     
    26:40
    2 min. Petráš (PIE), krosček.

    Ďalšia možnosť Košíc na zvýšenie skóre, v avizovanom vylúčení mal šancu z pravého krídla Spilar, neuspel. Divákom sa trest pre Petráša nepáči.
     
    26:59
    Štrbákova strela stečovaná pred bránkou na ochrannú sieť, od jedného z Košičanov. Buly v strednom pásme.
    Strela Štrbáka
     
    27:17
    Spilar skúsil oblafnúť Škadru sťahovačkou, nevyšlo mu to, puk prikryl Šúrek. Buly a ešte 1:23 z Petrášovho trestu.
     
    27:38
    Ďalšie dve Štrbákove strely, ani jedna sa neujala.
     
    28:00
    Oceliari stále v tlaku, príklep Černáka zazvonil o konštrukciu bránky.
     
    28:26
    Mladý Erik Černák v úlohe posledného v strede modrej, jeho strelu švihom vyrazil Šúrek, Kutálkovi dorážku nedovolili bývalí spoluhráči.
     
    29:05
    Už sa hrá v plnom počte.
     
    29:31
    Icing Piešťan, ktoré sa teraz potrebujú skonsolidovať.
     
    30:00
    V polovici zápasu sú Košice v semifinále. Stále však vedú len najtesnejším rozdielom.
     
    30:30
    Pašek povozil puk za bránkou Hyláka, dostal sa až pred ňu, zakončiť sa mu však nepodarilo, puk mu skĺzol z čepele.
     
    31:04
    Černákova strela zprvej nad bránku.
     
    31:36
    Obraz hry sa ani po góle moc nezmenil, stále sú to hlavne pozorné obrany.
     
    31:56
    Sojčíkov útok po ľavom krídle zakončený strelou, ktorú však Šúrek efektne chytá do lapačky. Buly.
     
    32:12
    Bartánus sa dostal od mantinelu medzi kruhy, jeho strela bekendom ale nenarobil Šúrekovi veľa starostí.
     
    33:05
    Piešťanom teraz viazne kombinácia a veľmi ťažko sa dostávajú do pásma.
     
    33:18
    Do tretice strela Erika Černáka od modrej, vedľa.
     
    34:28
    Románek mal pred sebou poloodkrytú bránku, jeho strelu zprvej spoza kruhov však zastavil jeden z brániacich hráčov. Ale pre domácich by to mohol byť impulz.
     
    35:07
    Prerušená hra, zašliapnutý puk, buly v útočnom pásme Piešťan.
     
    35:12
    Kotaškove nahodenie končí v náručí brakára Hyláka. Buly sa tak zopakuje.
     
    35:28
    Leško si musel dať pozor pred forčekujúcim Bicekom, domáci bek to zvládol.
     
    35:57
    Nenápadná, ale dobrá strela Mišuru z pravého kruhu, Hylákov výborný reflex a zákrok betónom.
     
    36:07
    Buly pred Šúrekom, puk získali Havrani.
     
    36:56
    Brňákova tečovaná strela zo stredného pásma vypadla Hylákovi z lapačky, ten mal pred sebou však len svojich spoluhráčov a tak sa nezapotil.
     
    37:44
    Obrovský závar pred Šúrekom so šancami Spilara, domáci so šťastím odolali.
    Príležitosť Spilara
     
    37:52
    2 min. Škadra (PIE), vyhodenie puku.

    Veľmi dôležitá presilovka Oceliarov.
     
    38:30
    Košice v pásme.
     
    38:52
    Kutálek dobre naviazal na seba brániaci štvorec domácich, uvoľnil za kruhmi Černáka, jeho strela švihom však triafa Philippa pred bránkou.
     
    39:54
    Bartoš v šanci už pri rovnovážnom stave na ľade, natlačil sa pred Šúreka, ale nemal dostatok času na presné zakončenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po druhej tretine teda vedú Košičania, keď ich do semifinále priblížil Richard Jenčík. Stále sa však hrá opatrný hokej, ani Havrani to nechcú moc otvoriť, kým je to len o gól. Asi však budú musieť, keďže do šancí sa moc nedostávajú. A už musia.

    Tretia tretina začne asi o 18:35.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 0:1
    Vylúčení na dve min.: 5:3
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 15:28
    Úspešnosť brankárov: 94,2%:100%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Po menšej dolovačke vydolovali puk Košice.
     
    40:42
    Jánošík nepustil pri mantineli Haringa k ničomu.
     
    41:20
    Šedivý azda aj faulovaný v strednom pásme, ani Mullner, ani Orolín však faul nevideli, Piešťany v pokračujúcej akcii, Škadra nastrelil od modrej len nohy jedného z Východniarov.
     
    41:55
    Obrovské šťastie sa usmialo na Košičanov, po zaváhaní obrany triafa tyčku Mišura, vo veľkej snahe o následné pretlačenie puku Piešťany tiež neuspeli.
    Smola na strane domácich
     
    42:34
    Raisova delovka spomedzi kruhov nad. No, začína to ožívať a naberať grády.
    Tvrdá strea Raisa
     
    43:10
    Jenčík neprestrelil švihom brániacich hráčov.
     
    43:44
    Delovka Šedivého od modrej, neprešla. Piešťanská hra ožila, Mišurova tyčka dodala iskru.
     
    44:18
    Konečný skúšal šťastie z ostrého uhla. Ožilo aj publikum.
     
    45:04
    Bučka dal v strednom pásme kanadský bodyček Bartánusovi. Títo dvaja mali v predošlom striedaní menšiu kontroverziu.
     
    45:14
    Buly pred Hylákom.
     
    45:20
    Brňákova strela do náruče Hyláka. Ďalšie buly.
     
    45:48
    Bartoš ustál súboj za vlastnou bránkou a podarilo sa mu rozohrať na Jenčíka, Košičania spravili brejk so zakončením z pravej strany, ktoré končí u Šúreka. Bude sa vhadzovať pred domácim gólmanom.
     
    46:00
    Kutálek z uhla Šúreka neprekvapil, repete na vhadzovaní.
     
    46:13
    Icing Piešťan, ďalšie buly. Chovan vs. Pašek.
     
    46:20
    Jánošíkove zakončenie do ofsajdu, buly na útočnej modrej Košičanov.
     
    46:34
    Konečný sa pekne do protipohybu uvoľnil na ľavom krídle, zbytočne sa však rozhodol ešte prihrávať spoluhráčovi. Tam mala prísť strela.
     
    47:15
    Gudas stále točí všetky svoje formácie, teraz je na ľade tá Vaculínova. Možno si jej líder nechal premiérový gól na dnes.
     
    48:21
    Košice dali gól!
    GABRIEL SPILAR je azda najvýraznejšou postavou série. Dostal sa pred obracnu a svoj nájazd s prehľadom premenil. Košice si tak výrazne otvárajú semifinálové dvere.

    Asistencia: Štrbák.
    SPILAR - 0:2
     
    48:58
    No, Piešťany už to musia risknúť a otvoriť, nie je načo čakať.
     
    49:15
    Lapšanský sa snažil vymiešať Kotašku, zakončenie mu ale nevyšlo.
     
    50:28
    Leppänen dobre prečítal Bartošovu prihrávku na Jenčíka a puk zachytil.
     
    50:59
    Brňák dostal sekeru, je tam krv a Piešťany dostanú dlhšiu presilovku. Akurát na návrat do zápasu.
     
    50:59
    5 min. plus DKZ Bartoš (KOS), vysoká hokejka.

    Naozaj nešetrné seknutie, nie však úmyselné, tak nejak vyplynulo z hry. Bartoš dohral. Piešťany bez brankára!!!
     
    51:23
    Odvážny Gudasov ťah 9 minút pred koncom. Piešťany v tlaku. 6 na 4.
     
    51:53
    Sojčík získal puk, proti presile si netrúfol zakončiť a tak len umožnil svojim vystriedať.
     
    52:37
    Piešťany v pásme, ale veľmi zle zahraná situácia.
     
    52:51
    Košice dali gól!
    Veľmi zle zahratá presilovka s prihrávkou na obsadeného hráča, puk si vzal RADOVAN BONDRA a spolu s Marekom Bartánusom rozhodli o semifinalistovi. Ak sa nestane megazázrak.

    Asistencia: Bartánus.
    BONDRA - 0:3
     
    53:22
    Každopádne pokračuje presilovka Piešťan. Asi sa bude polemizovať, či to odvolanie brankára bolo vhodne načasované.
     
    54:45
    Piešťany ešte útočia, ale do šancí sa nedostávajú. Vlastne ako celý zápas.
     
    55:40
    Ale ani Košičania si tých čistých šancí moc nevytvorili, klasický zápas o prvom góle. Už sa viacmenej len dohráva.
     
    56:00
    Buly pred Šúrekom.
     
    56:08
    Šúrekov zákrok, chytá nahadzovaný puk spoza bránky. Niektorí diváci odchádzajú, čo zase nie je asi úplne fér voči domácim hokejistom, ktorí išli zrejme na svoje maximum v play off a hanbu si rozhodne nespravili. Okrem predošlého zápasu teda.
     
    56:14
    2 min. Štrbák (KOS), napadnutie.

    Tak aspoň čestný gól by si Havrani zaslúžili.
     
    57:00
    Ale už tam niečo chýba, Košičania bránia s prehľadom.
     
    58:00
    Po súboji s Petrášom za bránkou sa drží za tvár Macejko.
     
    58:25
    Košice v plnom počte, posledné sekundy extraligovej sezóny v Piešťanoch.
     
    59:00
    Ešte bude tých sekúnd 60.
     
    59:03
    Ofsajd hostí, buly v strednom pásme.
     
    59:14
    Suja tečoval Černákovo nahodenie vedľa bránky.
     
    59:41
    2 min. Černák (KOS), vyhodenie puku.

    Jeden z najlepších hráčov HC dnes už počká na trestnej do konca zápasu, diváci odmeňujú Havranov skandovaným potleskom.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, favorit zaslúžene postupuje po výsledku 4:2 na zápasy, Piešťany však najmä v prvých štyroch súbojoch boli viac ako vyrovnaným súperom a nebyť nešťastného momentu v treťom zápase, ktovie ako by sa to vyvíjalo ďalej. Na to sa však nehrá, Košičania zaslúžene idú ďalej a v Piešťanoch na tento rok hokej končí.

    O chvíľu ešte hlasy trénerov z tlačovky.
     
    Pozápasové štatistiky:
    Góly: 0:3
    Vylúčení na dve min.: 5:5
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:1
    Strely: 20:42
    Úspešnosť brankárov: 95,2%:100%
    Dobojované, rozhodnuté, ďalej idú Košice
     
    Tlačová konferencia:

    Peter Oremus (tréner HC Košice):
    "Zhodnotím to komplexne. Séria bola veľmi dobrá, stála nás dosť síl. Postupu sme radi, Piešťany hrali veľmi dobre a kládli tuhý odpor."

    Leo Gudas (tréner ŠHK 37 Piešťany): "Nedali sme gól, nejaké šance sme mali, bola tam aj tyčka. Škoda, že sme nedali kontaktný gól a nezúročili tak našu výbornú prácu. Odvolanie brankára som mal pripravené dopredu ak by sa tak vyvinula situácia, no nevyšlo to, patrí to k hokeju."
     
    Toľko na túto sezónu z Piešťan. Ďakujem za celosezónnu čítanosť a azda sa teda čítame aj v ďalšej sezóne. Pekný zvyšok večera a sezóny. (19:49:34)

    Vlado Zimányi

    Góly a asistencie: 25. Jenčík (Spilar), 49. Spilar (Štrbák), 53. Bondra (Bartánus)


    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Brňák (C), Leppänen, Šedivý, Škadra, Leško, Kotaška, Bučka, Rais – Petráš, Peško, Haring – Stupka, Pašek – Holovič (A) – Konečný, Mišura, Klempa – Románek (A), Vaculín, Hudec
    Tréner: L. Gudas

    HC Košice: Hylák – černák, Štrbák (C), Jánošík, Philipp, Cebák, Macejko, Šeda – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Kutálek, Hrnka, Sojčík – Bicek (A), Chovan, Lapšanský – Bondra, Suja, Bartánus – Hinďoš
    Tréner: P. Oremus

    Rozhodca: Müllner, Orolín – Junek, Výleta