Levante – Eibar 2:1 (kon.)
koniec
Levante UD
2:1 (0:0)
SD Eibar
Piatok 06.03.2015, 20:45 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Pokiaľ ste si tento prenos zapli až od polčasovej prestávky, nemusíte ľutovať. O nič podstatné ste totiž neprišli. Futbal sa začal hrať až po zmene strán. V desiatej minúte druhej časti otváral skóre hosťujúci Saúl Berjón. O dvanásť minút neskôr však uzatváral domáci obrat Kalu Uche. Skóre sa už potom nemenilo, narastal len ukazovateľ kartových trestov. Dokopy sme zaznamenali dvanásť žltých a jednu červenú! Eibar prehral siedmy ligový zápas v rade, kvôli čomu sa v priebehu víkendu môže prepadnúť až na pätnástu priečku. Levante si aspoň nateraz polepšilo o jedno miesto. (22:43:47)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Eibar sa aj o desiatich pokúša o záverečný nápor, no ani po poslednom rohovom kope sa nováčikovi nedarí vyrovnať a to už bude zrejme posledná šanca hosťujúceho výberu na body.
     
    90+2
    Víctor Camarasa v polovici štvorminútového nadstavenia opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto v samom závere vybehne José Mari.
     
    90+1
    Na začiatku štvorminútového nadstavenia sa po ďalšej strkanici nevyhol trestu ani hosťujúci záložník Manu del Moral.
     
    89
    Hotovo ale môže byť po tom, čo znovu vyčíňal Dani García. Hosťujúci stredopoliar najskôr škaredo zostrelil Barrala, aby následne zahral loptu rukou. Jedenástu žltú kartu vidí rovnaký hráč, ktorý bol potrestaný tou prvou. Eibar bude vo Valencii dohrávať o desiatich, čo ešte väčšmi znižuje hosťujúce šance na bodový zisk.
     
    87
    Hosťujúci manažér Gaizka Garitano sa púšťa do záverečného vabanku. Namiesto stopéra Borja Ekizu prichádza Borja Fernández.
     
    87
    Ďaleko väčšie nebezpečenstvo hrozilo hosťom po následnej akcii z druhej vlny. Voľný kop z pravej strany sa Eibaru podarilo odvrátiť len na kopačku Nabila El Zhara. Marocký krídelník následne prudko centroval do územia pokutového bodu, kde operoval všadeprítomný Víctor Camarasa. Domáci stredopoliar sa v šestnástke dobre zorientoval a z otočky sa pokúsil prepáliť gólmana Jaimeho Jiméneza. Hosťujúca jednotka ale reagovala pohotovo a prudký pokus dokázala vyraziť aspoň do strany. Definitíva domáceho Levante sa zatiaľ nekoná.
     
    86
    Po faule na Toňa rozohrával sám faulovaný, no ľavý bek Levante našiel v šestnástke len hlavu Raúla Navasa.
     
    85
    Domáci päť minút pred koncom i naďalej vedú a teraz budú navyše rozohrávať zaujímavú štandardku z ľavej strany.
     
    84
    Žltou kartou bolo napomínaných už desať futbalistov. Zatiaľ ani jednému sa pred očami nežltilo dvakrát. Pokračujeme v plnom počte.
     
    82
    Nabil El Zhar sa na konci rýchlej kontry domáceho Levante snažil vybojovať pokutový kop, ktorý však Borbalan nefúkol. Marocký krídelník naopak obdržal žltú kartu za simulovanie. Za následné protesty bol „korunovaný" i Xumetra.
     
    80
    Desať minút pred koncom zápasu odchádza strelec zatiaľ rozhodujúceho gólu – Kalu Uche. Nahrádza ho Víctor Casadesús.
     
    78
    Hostia sa znovu snažili presadiť po ľavej strane, kde ale Mikel Arruabarrena vybojoval len rohový kop, ktorý sa domácim podarilo odvrátiť.
     
    76
    Krátko po ňom sa kartovému napomínaniu nevyhol ani Mikel Arruabarrena, ktorý na súperovej polovici nebezpečne atakoval Camarasovu rozohrávku.
     
    75
    Za nepretržité protesty je štvrťhodinu pred koncom žltou kartou potrestaný ľavý bek hosťujúceho mužstva – Lillo Castellano.
     
    75
    Uvidíme, čo na druhej strane spôsobí rohový kop domáceho Levante, ktorý bude rozohrávať zrejme Nabil El Zhar.
     
    74
    Berjón ale centroval presne do náruče domáceho gólaman Mariňa. Takýmto spôsobom to zatiaľ určite nepôjde.
     
    73
    Do konca stretnutia zostáva i s nadstavením asi dvadsať minút. Eibar sa bude snažiť odvrátiť siedmu ligovú porážku v rade!
     
    71
    Gaizka Garitano reaguje na domáci obrat a na trávnik posiela hneď dvojicu náhradníkov. Arruabarrena a Errasti nahradia Lekiča s Capom.
     
    69
    Druhé dejstvo nám zatiaľ kompenzuje nudu z prvého polčasu. Do konca zostáva ešte dostatok času na poriadnu divočinu.
    Kalu UCHE - 2:1
     
    67
    Levante dalo gól!
    Hostia sa ešte nedokázali spamätať z vyrovnávajúceho gólu a na konci tretej štvrtiny zápasu už prehrávajú! Po rýchlej kombinácii pred šestnástkou Eibaru sa k lopte dostal Nabil El Zhar. Marocký krídelník sa síce nepresadil cez brániacu dvojicu nováčika, no v páde ešte dokázal prestrčiť loptu na KALU UCHEHO. Pred ním nedôrazne odkopával loptu kapitán Eibaru – Raúl Navas, ktorý loptu len zľahka nadvihol. Nigerijského zakončovateľa týmto tečom nezmiatol, Uche napálil loptu do ľavého dolného rohu. Jaime Jiménez po druhýkrát odsúdený do role diváka, Levante otáča priebeh stretnutia!
    David BARRAL - 1:1
     
    65
    Levante dalo gól!
    Druhé dejstvo skutočne dostalo šťavu, domáci sa presadzujú zo svojej prvej gólovej príležitosti v zápase! Toňo so striedajúcim El Zharom na ľavej strane vycvičili trojicu v bledomodrých dresoch. Prvý menovaný na závere krásnej spolupráce prudko centroval na hranicu malého vápna, kde nesmierne pohotovo reagoval na dianie DAVID BARRAL. Domáci zakončovateľ šikovne usmernil prudký Toňov center presne k ľavej žrdi prizerajúceho sa Jaimeho Jiméneza.
     
    64
    Hosťujúci kapitán Raúl Navas na ľavej strane podkopol domáceho útočníka Davida Barrala a taktiež si zblízka obzrel žltý kartónik.
     
    63
    Hostia už v tejto fáze zápasu začínajú s časovou údržbou. Víťazstvo by bolo pre tohto nováčika nesmiernou vzpruhou do záveru súťaže.
     
    62
    Toňo mohol po Xumetrovej zadovke centrovať z ľavej strany. Lopta nachádzala v šestnástke Ucheho, ktorý ale fauloval Jiméneza.
     
    61
    Levante s úvodným rohovým kopom druhého polčasu, ktorý sa snažil zakonči práve El Zhar, no lopta prepadla až k Jaimemu.
     
    60
    Nabil El Zhar sa po hodine hry skutočne dostáva na trávnik. Niekdajší krídelník liverpoolskeho FC vymieňa Rubéna Garcíu.
     
    59
    Eibar je teraz samozrejme na koni, domci manažér Lucas Alcaraz už pripravuje prvé striedanie. Pripravený je El Zhar.
     
    57
    Zápas teraz určite dostane nový rozmer, novú šťavu a verme, že sa nám bude hra páčiť. Do konca niečo vyše polhodinky.
    Saúl BERJÓN - 0:1
     
    55
    SD Eibar dáva gól!
    Ambiciózny nováčik vhupol do druhej časti ako víchor a po desiatich minútach sa ujíma vedenia! V tretej gólovej príležitosti sa znovu ocitol SAÚL BERJÓN, ktorý sa tentokrát už nemýli. Na pravej strane ihriska udržal loptu v hre Manu del Moral, ktorý zadovkou posúval na Bóvedu. Pravý bek centroval z hranice šestnástky presne na Berjóna, ktorý zo siedmich metrov chrbtom k bránke zakončil absolútne nechytateľne. Lopta po krásnej koncovke z otočky smerovala presne do ľavého dolného rohu. Gólman Diego Mariňo nemal najmenšiu šancu na zákrok. Nováčik sa ujíma vedenia, na ťahu je Levante!
     
    54
    Javi Lara si to teraz s Barralom všetko vysvetlili a športovo si podali ruky. Takto to má vyzerať.
     
    53
    Eibar začína v druhom dejstve poriadne dupať na plyn. Po Larovej štandardke a následnej hlavičkovanej v šestnástke sa k zakončeniu znovu dostal Berjón, ktorého volej o meter minul pravú šibenicu domácej bránky.
     
    52
    Javi Lara na polovici ihriska nepekne zostrelil Barrala, no David Fernández Borbalan tentokrát do kapsy prekvapujúco nesiahol.
     
    50
    Päť minút po prestávke ale naďalej pokračujeme bez gólov. Snáď bude Berjónova príležitosť prísľubom lepšieho futbalu.
     
    48
    Dlho to ani netrvalo, hneď po stodvadsiatich sekundách druhého dejstva tu máme úvodnú gólovú príležitosť dnešného večera. Kmeňový hráč Sevilly – Manu del Moral sa krásne presadil stredom ihriska, aby z osi ihriska následne vysúval do šance rozebnutého Saúla Berjóna. Krídelník hosťujúceho mužstva sa v šestnástke presadil cez Ramisa a z uhlu i vystrelil, no výborný Mariňo reflexívne podržal akcie domáceho Levante. Domáci šaman najskôr vykopol Saúlovu koncovku z pravej strany pred seba, aby následne kryl i dorážku hosťujúcej 21ky. Prvá gólovka teda patrila zatiaľ pasívnejšiemu Eibaru.
     
    47
    Verme, že v lepšom druhom polčase budeme pokračovať bez personálnych zmien na jednej či druhej strane. Hru zahájili domáci.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na úvodné dejstvo na Estadio Ciudad de Valencia môžeme pokojne zabudnúť a ono to zas nebude tak náročná úloha. Otváracia 45-minútovka neponúkla ani jedinú gólovú príležitosť, nie to presný zásah. Ako jediný zatiaľ medzi tri žrde vystrelil domáci José Luis Morales, ktorý propagačnou strelou prebudil gólmana Jaimeho Jiméneza. Verme, že v druhom polčase sa začne hrať futbal.

     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Následný rohový kop neoblomného exekútora Javiho Laru zakončoval práve Dejan Lekič len do stredu domácej bránky.
     
    43
    Ešte pred samotnou rozohrávkou rohového kopu tu máme kartové napomínanie pre dvojicu Iván Ramis a Dejan Lekič, ktorým jedno upozornenie hlavného arbitra pri strkanici nestačilo.
     
    42
    Ešte viacej by som sa možno prikláňal k alternatíve, že žiadne presné zásahy dnes neuvidíme. Nechajme sa prekvapiť, čo prinesie ďalší rohový kop Eibaru.
     
    41
    Až niekam na strechu štadiónu teraz vypálil domáci Xumetra. Aktéri na hracej ploche ma čoraz viacej presviedčajú. že dnešný duel bude o jednom náhodnom góle.
     
    40
    Moralesov strieľaný center ale smeroval presne do priestoru, kde sa pohyboval hosťujúci brankár Jaime Jiménez, ktorú loptu poľahky kryje.
     
    39
    Borja Ekiza na samej hrane šestnástky podrazil nohy rozbehnutého Xumetru. Hosťujúci stopér inkasuje žltú kartu, Levante môže rozohrávať nebezpečnú štandardku.
     
    38
    Pekný Berjónov pas hľadal na hrote Lekiča, pred ktorým v poslednej chvíli odvracal Navarro. Hostia sa z následného rohu nepresadili.
     
    37
    Nemení sa to ani po Berjónovom nadýchanom centri z pravej strany. Loptu poľahky stiahol domáci gólman Diego Mariňo.
     
    36
    Desať minút pred polčasovou prestávkou sme i naďalej hladní po gólových príležitostiach, ktoré stále neprichádzajú.
     
    35
    Javi Lara ani do tretice neuspel a z dobrej pozície tentokrát napálil loptu len do postaveného múru gólmana Mariňa.
     
    34
    Simao Mate Junior zozadu stiahol rozbehnutého Dejana Lekiča a stáva sa druhým potrestaným hráčom dnešného zápasu. Eibar navyše dostáva príležitosť na exekúciu zaujímavej štandardnej situácie.
     
    32
    Pravý krídelník domáceho výberu Lucasa Alcaraza vybojoval v rohu ihriska aspoň vhadzovanie, no Levante napokon o loptu prišlo.
     
    31
    Po dlhšom čase sa na pravej strane prihlásil o slovo i Xumetra, ktorý bol najaktívnejším hráčom v úvodnej desaťminútovke. Na Castellana ale nevyzrel.
     
    30
    V doterajšom priebehu piatkovej predohrávky sme mohli vidieť jedinú strelu medzi tri žrde, ktorú vyprodukoval domáci Morales.
     
    29
    Nezáživná polhodinka na Estadio Ciudad de Valencia speje k svojmu záveru. Góly či gólové príležitosti zatiaľ v nedohľadne.
     
    28
    Hosťujúci exekútor nestrieľal práve najhoršie, no jeho pokus z dvadsiatich metrov letel zhruba meter nad hornú konštrukciu domácej svätyne.
     
    27
    Nováčik teraz dostáva zaujímavú príležitosť na otvárací gól. Z takmer ideálnej pozície tu bude priamy kop pre Javiho Laru.
     
    26
    Levante sa znovu tlačilo do ofenzívy, no na Davida Barrala ta bola hneď trojica v bledomodrých dresoch Eibaru.
     
    25
    Eibar sa ale bez väčších ťažkostí dokázal ubrániť. Do bezpečia odvracal loptu kapitán Baskov – Raúl Navas.
     
    24
    Camrasa s Uchem aspoň čiastočne zahriali domáce publikum. Po rýchlej výmene lopty a strele prvého menovaného tu bude roh pre Levante.
     
    23
    V polovici úvodného dejstva i preto pokračujeme za bezgólového stavu. Zatiaľ sme nevideli ani jednu príležitosť na otvárací zásah piatkovej predohrávky.
     
    22
    Následná štandardka ale nebezpečie pre hostí neznamenala. David Barral napálil loptu z dvadsiatich metrov len do múru.

     
    21
    Pískalo sa až po nedovolenom zákroku Daniho Garcíu, ktorý podrazil svojho menovca Rubéna. Hlavný arbiter po prvýkrát siahol do kapsy.
     
    20
    Kalu Uche padol v šestnáste po súboji s Ekizom, domáci sa domáhajú pokutového kopu. Hra ale pokračuje ďalej.
     
    19
    Morales na opačnom konci ihriska znovu zamestnal Jaimeho Jiméneza, ktorého pretiahol nadýchaným centrom z pravej strany.
     
    18
    Ten z ľavej strany znovu rozohrával Javi Lara, ktorý však znovu našiel len hlavu súperovho hráča. Levante sa bez problémov ubránilo.
     
    17
    Po Toňovom nedovolenom zákroku na ľavej strane mohli hostia rozohrávať voľný kop. Larov center odvracal na rohový kop kapitán Navarro.
     
    16
    Úrovni stretnutia odpovedá i atmosféra v hľadisku, ktoré teraz sledovalo postavenie mimo hru v podaní domáceho Barrala.
     
    15
    To je z úvodnej štvrťhodinky dnešnej predohrávky asi tak všetko a aj preto neprekvapí bezgólový stav 0:0.
     
    14
    Hostia s prvým ofenzívnym náznakom. Na druhej strane sme zas videli aspoň propagačný pokus do stredu bránky.
     
    13
    Iván Ramis teraz neskutočne pochybil po dlhom nákope Raúla Navasa, keď pustil za svoj chrbát Lekiča, no ten už vybiehajúceho gólmana Mariňa neobišiel.
     
    12
    Po spolupráci Xumetru s Camarasom mohol z dvadsiatich metrov zakončovať Morales, ktorý však strelou z pravej strany mieril presne do stredu bránky. Jaime Jiménez skrotil úvodný strelecký pokus stretnutia.
     
    11
    Saúl Berjón na ľavej strane nespracoval Larov pas zo stredu ihriska. Lopta mu odskočila za postrannú čiaru, domáci môžu vhadzovať.
     
    10
    Eibar sa ubránil i domácemu útoku z druhej vlny. Nováčik sa môže konečne upokojiť. Levante bolo v úvodnej desaťminútovke aktívnejšie.
     
    9
    Rozohrával ho krídelník Morales, ktorý dnes hrá na pozícii pravého obrancu. Center domácej jedenástky smeroval len na hlavu Daniho Garcíu.
     
    8
    Xumetra na pravej strane spolupracoval s Moralesom, no po ich krásnej kombinácii bude nasledovať len rohový kop z pravej strany.
     
    7
    Aktívny Xumetra v krátkom slede po druhýkrát centroval z pravej strany do vápna. Tentokrát bol jeho center o niečo presnejší, no lopta našla len Jaimeho náruč.
     
    6
    V úvode stretnutia môžeme sledovať množstvo nepresností z oboch strán. Obom mužstvám zatiaľ chýba v útočnej fáze myšlienka.
     
    5
    Levante na kontrovalo rýchlou kombináciou na pravej strane, no v presný center do šestnástky to neviedlo. Lopta končí až za bránkou.
     
    4
    Lara sa z vlastnej polovice ihriska snažil nájsť na hrote Dejana Lekiča, no pri lopte bol o niečo skorej gólman Mariňo.
     
    3
    Vo Valencii začíname v opatrnom tempe z oboch strán. O niečo aktívnejší sú zatiaľ domáci, ktorí sú i teraz pri lopte.
     
    2
    Hostia v bledomodrej sade dresov obstarali úvodný výkop piatkovej predohrávky. Levante v modro-červenom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Mariňo – J. Morales, Ramis, D. Navarro (C), Toňo – Xumetra, Camarasa, Simao, R. García – Barral, Uche
    Náhradníci: J. Fernández – Vyntra, El Zhar, R. Martins, Juanfran, Casadesús, José Mari
    Manažér: Lucas Alcaraz (ESP)

    SD Eibar: J. Jiménez – Bóveda, Ekiza, R. Navas (C), Castellano – Lara, D. García – Capa, del Moral, Berjón – Lekič
    Náhradníci: X. Irureta – Anibarro, Errasti, Arruabarrena, Nieto, B. Fernández, Piovaccari
    Manažér: Gaizka Garitano (ESP)

    Rozhodca: David Fernández Borbalan – R. Cabanero, J. Canelo – A. Artacho.
     
    Vitajte na Estadio Ciudad de Valencia, kam v rámci piatkovej predohrávky 26. španielskej Primera División pricestoval Eibar.

    Tabuľkové postavenie:

    17. Levante: 5 – 7 – 13; skóre 21:48; body 22
    13. Eibar SD: 7 – 6 – 12; skóre 25:34; body 27

    Forma:

    Levante: P – P – V – P – V – P
    Eibar SD: P – P – P – P – P – P

    Vo Valencii na seba narazia starí-známi zo Segunda División. Obe mužstvá sa v minulosti stretávali prevažne v druhej najvyššej súťaži, ktorej sa zatiaľ definitívne nevyhlo ani jedno mužstvo. O niečo horšie je na tom dnešný hostiteľ, ktorý víta príležitosť odpichnúť sa z okolia zostupového pásma.
    Žaby v deviatich tohtoročných dueloch odchádzali až šesťkrát porazené. Zo zóny zostupu ich vytrhli len dve domáce víťazstvá nad Málagou 4:1 a Granadou 2:1. Pomôže Levante čaro domáceho prostredia i dnes?

    Nováčik s najskromnejším rozpočtom v lige je na tom tabuľkovo lepšie, no forma hrá v prospech domáceho výberu Lucasa Alcazara. Armeros síce začali rok 2015 dvomi víťazstvami nad Espanyolom a Getafe (zhodne 2:1), no odvtedy sa im absolútne nedarí.
    Eibar prehral už šesťkrát v rade, čo malo za následok prepad o päť ligových priečok. Z momentálneho trinásteho miesta má na pásmo ponoru šesťbodový náskok. V súčasnosti to ale nevyzerá na nezmazateľnú devízu. Armeros počas ostatných 361 minút v lige ani raz neskórovali!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 65. Barral, 67. Uche – 55. Berjón

    Karty:   34. Simao (LVN), 43. Ramis (LVN), 82. Xumetra (LVN), 82. El Zhar (LVN) – 21. D. García (EIB), 39. Ekiza (EIB), 43. Lekič (EIB), 64. R. Navas (EIB), 75. Castellano (EIB), 76. Arruabarrena (EIB), 90+1. del Moral (EIB)   89. D. García (EIB)


    Levante UD: Mariňo – J. Morales, Ramis, D. Navarro (C), Toňo – Xumetra, Camarasa, Simao, R. García – Barral, Uche
    Náhradníci: J. Fernández – Vyntra, El Zhar, R. Martins, Juanfran, Casadesús, José Mari
    Manažér: Lucas Alcaraz (ESP)

    SD Eibar: J. Jiménez – Bóveda, Ekiza, R. Navas (C), Castellano – Lara, D. García – Capa, del Moral, Berjón – Lekič
    Náhradníci: X. Irureta – Anibarro, Errasti, Arruabarrena, Nieto, B. Fernández, Piovaccari
    Manažér: Gaizka Garitano (ESP)

    Rozhodca: David Fernández Borbalan – R. Cabanero, J. Canelo – A. Artacho