Chicago – Boston 2:6 (kon.) | Buffalo – Nashville 1:2 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – Vancouver 0:4 (kon.)
Pittsburgh – Florida 5:1 (kon.) | Colorado – Tampa Bay 5:4 (kon.) | NY Rangers – Columbus 4:3 (2:1 po s.n.)
Minnesota – Dallas 6:2 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Florida Panthers
cz Pondelok 23.02.2015, 00:05 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Scottie UPSHALL - 5:1
     
    52:23
    Florida právě vstřelila branku!
    A Fleury má po nule! Vincent Trocheck vyhrál vhazování na SCOTTIEHO UPSHALLA a ten zametl kotouč za záda domácího gólmana. Puku ještě pomohla do sítě nešťastná teč od brusle obránce Bortuzza. Hosté se tak dočkali alespoň čestého úspěchu. Asistence: Vincent Trocheck.
    Jevgenij MALKIN - 5:0
     
    49:06
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci jsou dnes obdivuhodně střelecky efektivní! Svůj druhý gól v utkání střílí JEVGENIJ MALKIN, který bekhendovou střelou z ostrého úhlu zaskočil Montoyu – 5:0. Asistence: Zach Sill.
     
    47:34
    Hosté sehráli pěknou akci po ose Fleischman – Boyes, Trocheck. Posledně jmenovaný zblízka ani nadvakrát nepřekonal Fleuryho.
     
    46:07
    Nyní Max Lapierre sekl Upshalla a odjíždí na trestnou lavici. Hosté mají šanci snížit v přesilovce.
    Patric HORNQVIST - 4:0
     
    43:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To už je pro Pantery hodně kruté. Malkin nahrál za branku Crosbymu, který od zadního mantinelu poslal kotouč do brankoviště, kde ho PATRIC HORNQVIST bekhendem zametl do sítě. Druhý gól švédského forvarda v utkání a Tučňáci vedou už 4:0. Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
     
    42:04
    Hostující obránce Alex Petrovic zasáhl vysokou holí Crosbyho a domácí tak budou hrát přesilovku.
    Paul MARTIN - 3:0
     
    40:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je nástup do třetí třetiny jako hrom! Sidney Crosby našel křížnou přihrávkou najíždějícího obránce PAULA MARTINA, který se z levého kruhu trefil ke vzdálenější tyčce Montoyovy klece – 3:0. Asistence: Sidney Crosby a Patric Hornqvist.
    Jevgenij MALKIN - 2:0
     
    39:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přichází trest za všechny neproměněné šance Panterů! Ani tři hostující hráči nedokázali ve středním pásmu vybojovat kotouč, čehož využil JEVGENIJ MALKIN, který se dostal až před Montoyu a bekhendem jej překonal.
     
    38:37
    Hostům není střelecky přáno! Nick Bjugstad se z levé strany řítil na Fleuryho, snažil se zamířit pod horní tyčku, ale kotouč se otřel o rameno domácího gólmana a skončil v ochranné síti.
     
    27:41
    Brian Campbell vyloučen a domácí si zahrají přesilovku.
     
    27:14
    Přečíslení 2 na 1 řešil Upshall střelou, kterou vyrazil Fleury. Oba týmy hrály i včera, ale pokud se na někom projevuje únava, tak spíše jen na hráčích Pens.
     
    20:37
    David Perron vyloučen za držení, přesilovka pro Panthers.
     
    14:51
    Přesilovou hru si vyzkoušejí také hosté. Simon Despres je potrestán za zákrok na Hayese – vysoká hůl.
     
    12:53
    Velká šance domácích, Crosby však z dorážky těsně minul!
     
    12:19
    Tučňáci budou hrát přesilovku! Vyloučen je Vincent Trocheck, který za domácí brankou naprosto zbytečně fauloval obránce Bortuzza.
     
    11:23
    Marc-Andre Fleury drží svůj tým! Nejprve vychytal Huberdeaua, který byl před ním již úplně sám a o chvíli později vyřešil i nepříjemný závar po ráně Kulikova. Fleury nyní sklízí zasloužené ovace publika.
    Patric HORNQVIST - 1:0
     
    09:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Chybu Tomáše Kopeckého trestá PATRIC HORNQVIST! Slovenský útočník se u mantinelu nechal obrat o kotouč Letangem, který ho následně předložil před branku Hornqvistovi a ten z bezprostřední blízkosti překonává Ala Montoyu. Asistence: Kris Letang.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 10. Hornqvist (Letang), 40. Malkin, 41. Martin (Crosby, Hornqvist), 44. Hornqvist (Crosby, Malkin), 50. Malkin (Sill) – 53. Upshall (Trocheck)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Greiss) – Letang, Martin, Bortuzzo, Pouliot, Despres, Scuderi – Hornqvist, Crosby (C), Perron – Comeau, Malkin (A), Kunitz (A) – Bennett, Sutter, Sill – Downie, Lapierre, Spaling. Trenér: Mike Johnston
    Florida Panthers: Montoya (Luongo) – Ekblad, Campbell (A), Gudbranson, Kampfer, Petrovic, Kulikov – Hayes, Bjugstad, Jokinen – Boyes, Barkov, Huberdeau – Upshall, Trocheck, Fleischmann – Thornton (A), MacKenzie (A), Kopecký. Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodca: Skilliter, Sutherland – Devorski, Sericolo

    Diváci: 18592