Ottawa – Florida 4:1 (kon.) | NJ Devils – Carolina 3:1 (kon.) | Edmonton – Anaheim 1:2 (kon.)
Montreal – Columbus 3:1 (kon.) | Toronto – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Arizona – Tampa Bay 2:4 (kon.)
Dallas – Detroit 6:7 (po pr.) | St. Louis – Pittsburgh 2:4 (kon.) | San Jose – LA Kings 1:2 (kon.)
Philadelphia – Washington 3:2 (kon.) | Chicago – Boston 2:6 (kon.)
koniec po predl.
Dallas Stars
6:7 (1:1, 3:1, 2:4 - 0:1)
Detroit Red Wings
Nedeľa 22.02.2015, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Partner:
     
    60:36
    Detroit Red Wings dal gól!
    Obrat Detroitu je dokonaný! Po prihrávke Darrena Helma prevzal puk na modrej čiare NIKLAS KRONWALL, krásne sa zbavil Jamieho Benna a beckhendovým zakončením rozhoduje dnešný zápas. Asistencie: Darren Helm a Pavel Datsyuk.
    Pavel DATSYUK - 6:6
     
    58:12
    Detroit Red Wings dal gól!
    To je neskutočné. Po obrovskom závere pred bránou domácich sa nakoniec dokázal presadiť beckhendovou strelou PAVEL DATSYUK – vyrovnané 6:6! Kari Lehtonen sa síce ešte čertí na hlavného rozhodcu, ktorý podľa jeho názoru prehliadol krosček Abdelkadera na jeho osobu. Asistencie: Tomáš Tatar a Gustav Nyquist.
     
    57:50
    Detroit Red Wings hrá powerplay!
     
    57:25
    Šikovne sa spoza brány snažil zasunúť puk za Lehtonena Abdelkader, ale domáci brankár sa včas presunul a podržal svoj tím.
     
    53:41
    Tentokrát si presilovú hru zahrá Dallas. Vylúčeným hráčom je český obranca Jakub Kindl.
    Justin ABDELKADER - 6:5
     
    52:47
    Detroit Red Wings dal gól!
    Divočina pokračuje. Od modrej čiary napriahol k strele Niklas Kronwall, jeho strelu pohotovo tečoval JUSTIN ABDELKADER a svojim 13. gólom v sezóne znižuje náskok Dallasu na jeden gól. Asistencia: Niklas Kronwall.
     
    51:01
    Detroit bude mať možnosť znížiť náskok Dallasu. Dve minúty za zdržovanie hry totiž dostáva domáci obranca John Klingberg.
     
    50:37
    Striedanie v bráne Detroitu. Nešťastného Jimmyho Howarda nahradzuje Jonas Gustavsson.
    Shaw HORCOFF - 6:4
     
    50:37
    Dallas dal gól!
    Domáci využívajú presilovú hru a výrazne sa približujú k zisku 2 bodov. Po parádnej krížnej prihrávke Erika Colea sa dokázal presadiť SHAWN HORCOFF a strieľa svoj ôsmy gól v sezóne. Asistencie: Erik Cole a Aleš Hemský.
     
    49:45
    Presilovku si zahrajú aj domáci. Za faul na Jamieho Benna dostáva 2 minúty za podrazenie Luke Glendening.
     
    47:19
    Detroit bude hrať presilovú hru. Dve minúty za hákovanie dostáva Antoine Roussel.
     
    45:40
    Šialené tempo pokračuje. Najprv mohol vyrovnať Pulkkinen a následne na druhej strane v samostatnom brejku neuspel ani Ryan Garbutt.
    Curtis MCKENZIE - 5:4
     
    44:29
    Dallas dal gól!
    Dallas sa opäť dostáva do vedenia. Od modrej čiary napálil puk na bránu Jordie Benn, jeho strelu napokon ešte tečoval CURTIS MCKENZIE, ktorý svojim druhým gólom v sezóne vracia domácim jednogólový náskok. Asistencie: Jordie Benn a Aleš Hemský.
    Jakub KINDL - 4:4
     
    41:41
    Detroit Red Wings dal gól!
    Neuveriteľné! Hosťom stačilo 101 sekúnd na to aby vyrovnali. Jakub Kindl najprv vysunul do úniku Tomáša Tatara. Slovák bol síce pri zakončení faulovaný, ale predsa len dokázal ešte puk poslať spätnou prihrávkou na hokejku JABUKA KINDLA, ktorý tak strieľa svoj druhý gól v zápase. Asistencie: Tomáš Tatar.
    Jakub KINDL - 4:3
     
    40:56
    Detroit Red Wings dal gól!
    Hosťom parádne vyšiel úvod tretej tretiny. Tomáš Jurčo vybojoval puk v útočnom pásme, Luke Glendening ho posunul na JAKUBA KINDLA, ktorý presnou strelou znižuje stav stretnutia na 4:3. Asistencie: Luke Glendening a Tomáš Jurčo.
    Erik COLE - 4:2
     
    38:16
    Dallas dal gól!
    Tak to je neskutočné! Domáci vedú už dvojgólovým rozdielom. Po strele Jasona Demersa zužitkoval svoje skúsenosti pred bránou Detroitu Erik Cole a dôrazným spôsob pretlačil puk za chrbát Jimmyho Howarda. Asistencie: Jason Demers a Ryan Garbutt.
    Cody EAKIN - 3:2
     
    37:02
    Dallas dal gól!
    Dallas v priebehu necelých dvoch minút otáča vývoj zápasu. Od modrej čiary vystrelil švihom CODY EAKIN, a nakoniec prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Dobrú prácu odviedol pred bránou aj cloniaci Chris McKenzie. Asistencie: Trevor Daley a John Klingberg.
    Trevor DALEY - 2:2
     
    35:16
    Dallas dal gól!
    Domáci udreli ako blesk z jasného neba. Hviezdy sa dostali do prečíslenia 3 na 1, zodpovednosť na seba zobral TREVOR DALEY a urobil dobre. Howard sa síce všemožne snažil, ale 16. gólu Daleyho nedokázal zabrániť. Asistencie: Shawn Horcoff a Jamie Benn.
     
    34:48
    Vo veľkej šanci bol Tatar, ale prihrávku Brendana Smitha nedokázal zasunúť na Lehtonena.
    DATSYUK - 1:2
     
    29:20
    Detroit Red Wings dal gól!
    Hostia otáčajú vývoj dnešného zápasu. Jyrki Jokipakka stratil puk na obrannej modrej čiary, k puku sa dostal PAVEL DATSYUK z pravej strany si ho stiahol na os ihriska a už vedel ako ho dostať do siete. Bez asistencie.
     
    28:00
    Skvelý Howard! Po prihrávke Jordieho Benna sa do úniku dostal Antoine Roussel, ale jeho zakončovanie skončilo iba na vyrážačke amerického brankára.
     
    25:48
    V obrovskej šanci sa ocitol Aleš Hemský. Krásne si tesne pred bránou prebral puk, ale jeho strelu fantastickým zákrokom vyráža Jimmy Howard.
     
    23:30
    V zápase uvidíme prvé vylúčenie. Dve minúty sa hrubosť dostáva kapitán domáceho tímu Jamie Benn.
    Gustav NYQUIST - 1:1
     
    16:57
    Detroit Red Wings dal gól!
    A je vyrovnané. Po prihrávke Rileyho Sheahana sa do zakončenia dostal z medzi kruhov GUSTAV NYQUIST a strelou zápästím prekonáva domáceho brankára. Lehtonen si síce na puk siahol, ale nakoniec 21. gólu švédskeho útočníka nedokázal zabrániť. Asistencie: Riley Sheahan, Alexey Marchenko.
     
    14:02
    Za Howardom zvonila tyč a opäť sa o to postaral Jamie Benn.
    JAMIE BENN - 1:0
     
    12:42
    Dallas dal gól!
    Domáci tím sa ujíma vedenia. Po vhadzovaní sa dostal k puku Jordie Benn, jeho strelu brankár Howard iba vyrazil pred seba, a následne presnou dorážkou otvára skóre zápasu JAMIE BENN. Asistencie: Jordie Benn a Colton Sceviour.
     
    7:48
    Ďalšia šanca hostí. Hokejisti Detroitu sa dostali do prečíslenia 2 na 1, zodpovednosť na svoje plecia zobral Gustav Nyquist, ale nakoniec trestuhodne minul bránu.
     
    7:08
    To bola šanca! Po nedorozumení v obrane Detroitu zakončoval z medzi kruhov osamotený Alex Goligoski, ale z dobrej pozície minul bránu.
     
    6:46
    Diváci burácajú, pretože na ľade sa strhla bitka! Jej aktérmi boli Jonathan Ericsson a Jamie Benn. Obaja hráči ale po chvíľke slávy putujú na trestnú lavicu.
     
    1:00
    Prvá šanca zápasu. Pulkkinen parádne našiel na modrej čiare Henrika Zetterberga, ktorý sa následne rútil sám na domáceho brankára. Nakoniec ale v severskom súboji proti fínskemu brankárovi neuspel.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 13. Benn (Benn, Sceviour), 36. Daley (Horcoff, Benn), 38. Eakin (Daley, Klingberg), 39. Cole (Demers, Garbutt), 45. Benn (Benn, Hemský), 51. Horcoff (Cole, Hemský) – 17. Nyquist (Sheahan, Marchenko), 30. Datsyuk, 41. Kindl (Glendening, Jurčo), 42. Kindl (Tatar), 53. Abdelkader (Kronwall), 59. Datsyuk (Tatar, Nyquist), 61. Kronwall (Helm, Datsyuk)


    Dallas Stars: Lehtonen (Enroth) – Klingberg, Goligoski, Daley (A), Jokipakka, Demers, Jo. Benn – Cole, Spezza, Ja. Benn (C) – Ritchie, Eakin, Roussel – Hemský, Fiddler (A), McKenzie – Sceviour, Horcoff, Garbutt.
    Detroit Red Wings: Howard ( 51. Gustavsson) – Kronwall (A), Ericsson, DeKeyser, Kindl, Marchenko, Smith – Pulkkinen, Zetterberg (C), Abdelkader – Tatar, Helm, Datsyuk (A)- Weiss, Sheahan, Nyquist – Jurčo, Glendening, Miller.