Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Plzeň – Liberec 3:4 (po pr.) | K. Vary – Zlín 3:4 (0:1 po s.n.)
Sparta Praha – Pardubice 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 6:3 (kon.) | Hradec Králové – Slavia 3:2 (kon.)
Litvínov – Vítkovice 5:1 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
HC Kometa Brno
cz Nedeľa 22.02.2015, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Dvě vteřiny do konce, uvidíme ještě jedno vyloučení. Jedná se o oboustranný trest. Za domácí je potrestán Michael Foltýn, na hostující straně pak Leoš Čermák. Oba dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    59:07
    Uvidíme ještě jednu přesilovku Komety. Na trestnou lavici usedá Tomáš Plíhal, který je vyloučen za podražení.
     
    53:56
    A domácí svou přesilovku ukončují nedovoleným zákrokem. Milan Doudera krosčekoval Jana Káňu, odjíždí proto na trestnou lavici. Příštích 69 vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, pak začne zkrácená přesilovka Brna.
     
    53:05
    Hosté si komplikují cestu za body z dnešního duelu. Aktivní napadání Ocelářů domácím přináší další přesilovku. Na trestnou lavici usedá Jan Hruška, jehož hůl se ocitla ve tváři jednoho z domácích hokejistů. Slezané tak po reklamní pauze začnou svou přesilovku.
     
    47:30
    Oceláře čeká dvouminutová přesilovka. Vilém Burian si při napadání rozehrávajícího Galvase počínal nedovoleně, sudí ho proto posílají na trestnou lavici za držení.
     
    36:05
    Po přerušení se před hostující brankou strhla menší potyčka, rozhodčí se rozhodli vylučovat. Na trestnou lavici usedá třinecký Marek Růžička, který si v šarvátce počínal příliš aktivně. Růžička obdržel dvě minuty za sekání.
     
    30:54
    Kometa dostává možnost další početní výhody. Marek Růžička, ve snaze zpracovat puk, ukryl kotouč ve své rukavici na delší dobu, než je povoleno. Rozhodčí ho posílají na dvě minuty na trestnou lavici za sevření puku.
     
    28:28
    Výhoda domácích končí, po komerční přestávce budeme pokračovat přesilovkou Třince. Na trestnou lavici usedá hostující Lukáš Vágner, který se provinil držením.
     
    23:56
    Přesilovka domácích je u konce, následovat bude početní výhoda Komety. Josef Hrabal si ve vlastní třetině počínal nedovoleně, usedá proto na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    21:49
    Daniel Rákos objel Flaterovu branku a naservíroval kotouč do brankoviště. Tam jej chtěl do branky dorazit Matuš, třinecký útočník ale byl faulován Hynkem Zohornou a nedokázal tak zasunout kotouč za hostujícího brankáře. Přesilovka pro Oceláře.
     
    18:13
    Kometa si v závěrečných minutách první třetiny zahraje svou první přesilovku. Na trestnou lavici odjíždí David Nosek, od rozhodčích inkasoval dvě minuty za hákování.
     
    06:41
    Početní výhoda domácích se zdvojnásobuje! Tomáš Malec krosčekoval Plíhala, sudí mu za to udělují dvě minuty. 90 vteřin přesilovky domácích 5 na 3.
     
    06:11
    Zvýšená aktivita domácího týmu pramení v první vyloučení v zápase. Na trestnou lavici usedá Jan Hanzlík, který podrazil v dobré pozici stojícího Krepse. Oceláře tak po komerční pauze čeká úvodní přesilovka.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 7. Plíhal (Ružička Št., Hrňa), 8. Žejdl (Nosek D., Dravecký), 18. Žejdl (Kovařčík O.), 55. Orsava – 23. Čermák


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Galvas (A), Doudera M., Hrabal, Foltýn, Nosek D. – Ružička Št., Kreps, Hrňa – Orsava, Plíhal (C), Dravecký – Rákos, Růžička M., Matuš – Kovařčík O., Žejdl, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Kometa Brno: Falter (Klimeš) – Kováčík, Ptáček, Hanzlík, Vágner, Malec, Kuboš, Hájek – Hruška J. (A), Němec V., Ton – Burian, Koreis (A), Vondráček – Dočekal, Zohorna H., Honejsek – Káňa J., Čermák (C), Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

    Rozhodca: Tomáš Horák, Pavel Mikula – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)