Barcelona – Malaga 0:1 (kon.) | Córdoba – Valencia 1:2 (kon.) | Atlético Madrid – Almería 3:0 (kon.)
La Coruña – Vigo 0:2 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
3:0 (3:0)
UD Almería
Sobota 21.02.2015, 20:00 • Estadio Vicente Calderón (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Napokon sa ale niečo dôležité predsa len stalo. Guilherme Siqueira síce nenápadne, ale predsa na polovici ihriska zahral rukou. Antonio Mateu mu ukázal prísnu žltú kartu, ktorá bola pre brazílskeho obrancu už druhou v dnešnom zápase. Siqueira sa tak do šatní poberal o minútky skorej, než jeho spoluhráči.
     
    89
    Madridské mužstvo napokon predsa mohlo zmazať druhopolčasovú nulu strelených gólov. Arda Turan z ľavej strany najskôr zbytočne vyhnal do strany Raúla Garcíu, ktorý ale dokázal ešte prihrávať pod seba na hranicu šestnástky, kde osamotený operoval Saúl Niguez. Neatakovaný mladík si loptu nachystal na ľavačku, aby z osemnástich metrov razantne vystrelil. Saúlov pokus ale postrádal lepšie umiestnenie. Julián si s jeho pokusom dokázal poradiť aspoň natoľko, aby ho vyrazil do strany.
     
    76
    Posledný raz už striedal i hosťujúci manažér Juan Ignacio Martínez, ktorý na hraciu plochu vyslal Casada. Miesto mu prenechal Dubarbier.
     
    75
    Raúlovi Garcíovi sa po príchode na trávnik príliš nedarí. Svoj nepodarený výkon teraz podpisuje zbytočnou žltou kartou, keď pri útočnej akcii fauloval jedného z hosťujúcich stredopoliarov.
     
    71
    Spomínaný Mario Suárez na zelenom pažiti Estadio Vicente Calderón nahradí Tiaga Mendesa. Striedajú i hostia, namiesto Bifoumu sa na pľac dostáva Wellington.
     
    64
    Hraciu plochu opúšťa i druhá najvýznamnejšia postava dnešného duelu a síce Antoine Griezmann. Namiesto dvojgólového Francúza prichádza Raúl García.
     
    61
    Kapitán hosťujúceho výberu Corona ako prvý ohrozil domácu svätyňu a veľa mu k zníženiu na 1:3 nechýbalo. Miguel Ángel sa na osi ihriska dostal k prihrávke z ľavej strany od Dubarbiera. Hosťujúci líder už nič viacej nevymýšľal a z nejakých osemnástich metrov sa pokúsil streliť kontaktný gól. Coronov dobre mierený a razantný pokus o decimetre minul pravú žrď domácej bránky. Coronov menovec Miguel Ángel Moyà nemusel proti jeho výživnej prízemnej rane zasahovať. Pokračujeme za stavu 3:0.
     
    59
    Na trávniku už máme i zabijaka s tvárou dieťaťa – Fernanda Torresa. El Niňo na hracej ploche nahrádza postavu doterajšieho priebehu – Maria Mandžukiča.
     
    58
    Guilherme Siqueira pri ľavej postrannej čiare zasiahol lakťom tvár Édgara Méndeza, ktorý sa s krikom zrútil k zemi. Oprávnená kartička.
     
    46
    Fran Vélez, ktorý sa obrovskou hrúbkou podpísal pod druhý gól Atlética, už na druhý polčas nevybehol. Nahrádza ho vice-kapitán UD Fernando Soriano.
    GRIEZMANN - 3:0
     
    29
    Atlético dalo gól!
    Madridčania po tretíkrát v zápase dupli na plyn a po tretikrát napli sieť za gólmanom Juliánom. Domáci pokračujú v stopercentnom využívaní gólových príležitostí. Po Gabiho rohovom kope z pravej strany sa Atlético ešte nepresadilo. Z druhej vlny ale prišiel center Ardu Turana, ktorý v strede šestnástky našiel hlavu obrovitého Maria Mandžukiča. Chorvátsky zakončovateľ znovu vytvoril parketu pre ANTOINEHO GRIEZMANNA, ktorý si loptu spracoval na ľavačku a po následnom posunutí ju povedľa hosťujúceho gólmana poslal do siete. Julián Cuesta jeho prízemný pokus nezastavil, Almería si koleduje o výprask!
    GRIEZMANN - 2:0
     
    20
    Atlético dalo gól!
    Almería sa nám na Estadio Vicente Calderón pomerne skoro rozpadá a po úvodnej dvadsaťminútovke prehráva už o dva góly. Fran Vélez pod tlakom prihrával presne na kopačku Maria Mandžukiča, ktorý kolmicou pomedzi stopérov posielal do úniku ANTOINEHO GRIEZMANNA. Francúzsky krídelník dostal vynikajúcu loptu do priestoru, aby následne z hranice šestnástky trafil presne pravý dolný roh Juliánovej svätyne. Hosťujúci gólman zostal znovu bez šance, Griezmann to trafil dokonale. Favorit vyhráva o dva, všetko nasvedčuje pokojnému sobotnému večeru.
    MANDŽUKIČ - 1:0
     
    13
    Atlético dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil chorvátsky bombardér MARIO MANDŽUKIČ, ktorý sa z jedenástich metrov nemýlil. Letná posila z mníchovského Bayernu napálila loptu do pravého dolného rohu hosťujúcej svätyne. Gólman Julián šiel do opačnej strany a zostal tak bez nároku na zákrok. Favorit sa ujíma skorého a hodne kontroverzného vedenia!
     
    12
    Stretnutie na Estadio Vicente Calderón nám ponúka prvú a pomerne hrubú kontroverziu dnešného stretnutia. Po voľnom kope z ľavej strany došlo k súboju medzi Tomerom Hemedom a uruguajským stopérom Diegom Godínom. Stredný obranca s ochrannou maskou na nose bol podľa Antonia Mateua faulovaný. Izraelský útočník si síce vo vzduchu pomáhal rukami, no podobných zákrokov by ste v zápase našli xy. Atlético sa z prísne nariadenej penalty môže ujať vedenia!
     
    11
    Sebastián Dubarbier na ľavej strane podrazil nohy unikajúceho Griezmanna a stáva sa tak prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. Mandžukič (pen.), 20. Griezmann, 29. Griezmann

    Karty:   75. R. García (ATM) – 11. Dubarbier (ALM), 58. Siqueira (ALM)   90+1. Siqueira (ATM)


    Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Godín, Miranda, Siqueira – Tiago, Gabi (C) – Griezmann, Saúl, Turan – Mandžukič
    Náhradníci: Oblak – M. Suárez, R. García, Gámez, F. Torres, Cani, J. Giménez
    Manažér: Diego Simeone (ARG)

    UD Almería: Julián – Michel, Trujillo, M. dos Santos, Dubarbier – Vélez, Verza – E. Méndez, Corona (C), Bifouma – Hemed
    Náhradníci: Y. Gómez – X. Navarro, Wellington, Casado, Zongo, Soriano, Azeez
    Manažér: Juan Ignacio Martínez (ESP)

    Rozhodca: Antonio Mateu – P. Cebrián, J. Núnez – V. Pérez