Barcelona – Malaga 0:1 (kon.) | Córdoba – Valencia 1:2 (kon.) | Atlético Madrid – Almería 3:0 (kon.)
La Coruña – Vigo 0:2 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
3:0 (3:0)
UD Almería
Sobota 21.02.2015, 20:00 • Estadio Vicente Calderón (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid dnes bez väčších problémov zdolalo jasného outsidera o tri góly. Domáci hrali presne to, čo im stačilo na komfortné víťazstvo. Simenoneho zverenci v záverečnej hodine hry dokázali pošetriť sily na blížiace sa osemfinále Ligy majstrov, kde Atlético vyzve nemecký Bayer Leverkusen. Ústrednými postavami domáceho víťazstva bola dvojica Antoine Griezmann a Mario Mandžukič. Atlético zostáva v tabuľke tretie, no jeho strata na Barcelonu predstavuje už len tri body. Almería zostáva šestnásta, no predbehnúť ju zajtra môže Elche, ktoré sa pokúsi o zázrak proti Realu Madrid. (22:23:42)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Napokon sa ale niečo dôležité predsa len stalo. Guilherme Siqueira síce nenápadne, ale predsa na polovici ihriska zahral rukou. Antonio Mateu mu ukázal prísnu žltú kartu, ktorá bola pre brazílskeho obrancu už druhou v dnešnom zápase. Siqueira sa tak do šatní poberal o minútky skorej, než jeho spoluhráči.
     
    90
    K dnešnému duelu sa budú pridávať ešte dve nadstavené minútky, no nič dôležité sa už zrejme nestane.
     
    89
    Madridské mužstvo napokon predsa mohlo zmazať druhopolčasovú nulu strelených gólov. Arda Turan z ľavej strany najskôr zbytočne vyhnal do strany Raúla Garcíu, ktorý ale dokázal ešte prihrávať pod seba na hranicu šestnástky, kde osamotený operoval Saúl Niguez. Neatakovaný mladík si loptu nachystal na ľavačku, aby z osemnástich metrov razantne vystrelil. Saúlov pokus ale postrádal lepšie umiestnenie. Julián si s jeho pokusom dokázal poradiť aspoň natoľko, aby ho vyrazil do strany.
     
    87
    Izraelský útočník Tomer Hemed s azda posledným pokusom zmaru. Jeho ďalekonosná rana letela podstatne mimo bránky.
     
    86
    Po jeho rozohrávke hosťujúca defenzíva síce znovu zazmätkovala, no loptu sa jej napokon so šťastím podarilo odvrátiť.
     
    85
    Fernando Torres na ľavej strane pätou vracal loptu Turanovi, ktorý sa síce cez Michela nepresadil, no pre svoje mužstvo vybojoval aspoň roh.
     
    84
    Deklaroval to i rozohrávať Corona, ktorého kolmica pomedzi stopérov Atlética našla len vrelú náruč domáceho brankára.
     
    83
    Domáci už stretnutie dohrávajú viac-menej v tréningovom tempe. Almería nie je schopná streliť ani ten čestný gól.
     
    82
    Fernando Torres s Ardom Turanom sa pokúsili prekabátiť hosťujúcu defenzívu, no oblúčik tureckého krídelníka našiel len gólmana Juliána.
     
    81
    Desať minút pred koncom tak stále platí stav 3:0, ktorý ešte v závere úvodnej polhodinky stanovil Antoine Griezmann.
     
    79
    Raúl García mohol zvyšovať domáce vedenie na rozdiel štyroch gólov, no po dobrej Gabiho kolmici zakončoval z uhlu mimo ľavej žrde.
     
    78
    Madridčania dnes už s maximálnou pravdepodobnosťou zvíťazia a v živej tabuľke sa tak dotiahnu Barcelonu na rozdiel troch bodov, keďže Katalánci dnes doma zaváhali s Málagou.
     
    77
    Atlético nám v druhom polčase neponúka žiadnu nadstavbu, naopak pokojne kontroluje záver dnešného zápasu.
     
    76
    Posledný raz už striedal i hosťujúci manažér Juan Ignacio Martínez, ktorý na hraciu plochu vyslal Casada. Miesto mu prenechal Dubarbier.
     
    75
    Raúlovi Garcíovi sa po príchode na trávnik príliš nedarí. Svoj nepodarený výkon teraz podpisuje zbytočnou žltou kartou, keď pri útočnej akcii fauloval jedného z hosťujúcich stredopoliarov.
     
    75
    Venujme sa ale dianiu v Madride, kde sa Diego Godín domáhal ďalšej penalty, no Antonio Mateu sa po tomto rohovom kope znovu neupískol.
     
    74
    V dramatickom závere za Augsburg vyrovnával gólman Hitz, ktorý sa zúčastnil záverečnej štandardky domáceho mužstva.
     
    73
    Najbližšiemu súperovi madridského Atlética generálka na vzájomný zápas nevyšla, keď Farmaceuti len remizovali na pôde Augsburgu.
     
    72
    Diego Simeone už má teda prestriedané. Argentínsky kouč by určite rád udržal čisté konto, no prioritou bude zrejme duel Ligy majstrov.
     
    71
    Spomínaný Mario Suárez na zelenom pažiti Estadio Vicente Calderón nahradí Tiaga Mendesa. Striedajú i hostia, namiesto Bifoumu sa na pľac dostáva Wellington.
     
    70
    Pri postrannej čiare sa už pripravuje i posledná zmena v domácom mužstve. Na trávnik sa dostane Mário Suárez.
     
    69
    Akciu dvoch striedajúcich hráčov domáceho výberu zastavila nepresná Garcíova prihrávka na Fernanda Torresa, ktorý dostal loptu na päty.
     
    68
    Zaujímavá situácia v domácej šestnástke, kde prepadol Méndezov center z pravej strany, no Bifouma následne napálil loptu len do Godína.
     
    67
    Center od kapitána Atlética Gabiho sa však v tomto prípade podarilo poľahky odvrátiť do bezpečia. Úradoval Verza.
     
    66
    Almería môže mať postarané o ďalší problém, pretože po Saúlovej aktivite na ľavej strane sa bude kopať ďalší rohový kop.
     
    65
    Diego Simeone už logicky šetrí sily pred blížiacim sa osemfinálovým zápasom Ligy majstrov proti Bayeru Leverkusen.
     
    64
    Hraciu plochu opúšťa i druhá najvýznamnejšia postava dnešného duelu a síce Antoine Griezmann. Namiesto dvojgólového Francúza prichádza Raúl García.
     
    63
    Fernando Torres sa na opačnom konci ihriska domáhal pokutového kopu, ktorý sa ale po kontakte s Dubarbierom pískať nebude.
     
    61
    Kapitán hosťujúceho výberu Corona ako prvý ohrozil domácu svätyňu a veľa mu k zníženiu na 1:3 nechýbalo. Miguel Ángel sa na osi ihriska dostal k prihrávke z ľavej strany od Dubarbiera. Hosťujúci líder už nič viacej nevymýšľal a z nejakých osemnástich metrov sa pokúsil streliť kontaktný gól. Coronov dobre mierený a razantný pokus o decimetre minul pravú žrď domácej bránky. Coronov menovec Miguel Ángel Moyà nemusel proti jeho výživnej prízemnej rane zasahovať. Pokračujeme za stavu 3:0.
     
    60
    Fenomenálny strelec Atlética a Liverpoolu, ktorý sa následne trápil v Chelsea alebo milánskom AC, dostáva polhodinku hry.
     
    59
    Na trávniku už máme i zabijaka s tvárou dieťaťa – Fernanda Torresa. El Niňo na hracej ploche nahrádza postavu doterajšieho priebehu – Maria Mandžukiča.
     
    58
    Guilherme Siqueira pri ľavej postrannej čiare zasiahol lakťom tvár Édgara Méndeza, ktorý sa s krikom zrútil k zemi. Oprávnená kartička.
     
    57
    Zodpovednosť na seba zobral Tomer Hemed, no loptu z ideálnej pozície poslal len do dobre postaveného múriku.
     
    56
    Za ňou sa už do hry chystá Fernando Torres, no ešte predtým tu bude zaujímavý priamy kop hostí z dvadsiatich metrov od bránky.
     
    55
    Náhodný Méndezov center z ľavej strany pristál v šestnástke u Mirandu, ktorý bez problémov odkopol za postrannú čiaru.
     
    54
    Michelov dlhý out pristál u Godína, ktorý odkopol len k Sorianovu, no striedajúci hráč napálil loptu vysoko nad bránku.
     
    53
    Miguel Ángel Moyà môže na druhej strane lúštiť krížovky, zvlásť keď bude Dubarbier i naďalej centrovať na tribúnu.
     
    52
    Po centri od rohovej zástavky sa lopta odrazila k Saúlovi, ktorý napriahol z osemnástich metrov, no Niguezova bomba letela vysoko nad.
     
    51
    Tiago z pravej strany prudko centroval na bližšiu žrď, kde sa k zakončeniu chystal Griezmann. Jeho pohotovú koncovku zrazil na roh dos Santos.
     
    50
    Útočné chute mal však i Arda Turan, ktorý sa rozbehol po pravej strane, no pri dlhej prihrávke od Gabiho bol skorej Dubarbier.
     
    49
    Almería sa v úvode druhej časti ešte pokúša o posledný vzdor. Prípadným rýchlym gólom by sa hostia ešte mohli vrátiť do zápasu.
     
    48
    Zahrievať sa ale nemusel Moyá, keďže Bifoumovu bombu po odvrátenom rohovom kope vykopol Tiago Mendes.
     
    47
    Pri postrannej čiare sa aktívne rozcvičuje i domáca trojica Fernando Torres, Mario Suárez a Raúl García.
     
    46
    Fran Vélez, ktorý sa obrovskou hrúbkou podpísal pod druhý gól Atlética, už na druhý polčas nevybehol. Nahrádza ho vice-kapitán UD Fernando Soriano.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Madridské Atlético zatiaľ bezproblémovo frčí po vydláždenej cestičke za tromi bodmi. V úvode im podal pomocnú ruku hlavný arbiter Antonio Mateu, ktorý fúkol prísnu penaltu po Hemedovom „zákroku" na Godína. Madridčania si ale každopádne svoje trojgólové vedenie zaslúžia, na hracej ploche bolo v prvom polčase len jedno mužstvo. Okrem penaltového strelca Mandžukiča sa dvakrát presadil Antoine Griezmann, ktorému práve chorvátsky bombardér v oboch prípadoch nahrával.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Saúl Niguez na ľavej strane pobavil fanúiškov technickými kúskami, no jeho center na Maria Mandžukiča bol privysoký.
     
    44
    Atlético hrá zatiaľ s trinásťpercentnou prevahou v držaní lopty. Opticky sa zdá byť táto prevaha ešte markantnejšia.
     
    43
    Almería opäť prežíva svetlejšiu pasáž zápasu, no ani z exekúcie voľného kopu z pravej strany Moyu nezamestnala. Odvracal Tiago.
     
    42
    Ten ale ponúkol len hrozitánsky nepresný strelecký pokus v podaní stredopoliara Verzu, ktorý loptu napálil niekoľko metrov mimo bránky.
     
    41
    Tak preťažená defenzíva Almeríe si aspoň na okamžik môže vydýchnuť, keďže hostia dostávajú k dispozícii výhodu rohového kopu.
     
    40
    Opäť súboj dvojice Saúl a Michel, ktorý už bol o niečo štipľavejší, čo postrehol i hlavný arbiter Mateu, ktorý Niguézovi fúkol útočný faul.
     
    39
    Saúl sa na ľavej strane nepretlačil k centru cez Michela, ktorého zvalcoval na hranici nedovoleného zákroku. Mateu púšťa hru ďalej.
     
    38
    Almería si momentálne užíva asi najdlhšie obdobie zápasu, kedy má loptu pevne pod svojou kontrolou. Zatiaľ však kombinuje ďaleko od Moyu.
     
    37
    Domácu pohodu sa na polovici Atlética snažil narušiť aspoň kapitán Almeríe Corona, ktorý ale nedokázal presne prihrať na Hemeda.
     
    36
    V hre domáceho výberu už môžeme pozorovať technicky náročnejšie kľučky či pätičkové prihrávky, ktoré by si domáci za nerozhodného stavu asi nedovolili.
     
    35
    Počas hluchých miest domácej kombinácie si réžia vyberá i lavičku náhradníkov či tribúnu Estadio Vicente Calderón, kde si zápas vychutnáva Fernando Torres, respektíve Koke.
     
    34
    Postavou zápasu doposiaľ určite Mario Mandžukič, ktorý jeden gól dal a na dva ďalšie prihrával. Griezmann mu ale statočne sekunduje.
     
    33
    Atlético navyše skóruje pri každej ofenzívnej akcii. Medzitým sa pohráva s loptou v okolí stredovej čiary. Domáci priaznivci sa zatiaľ bavia zápasom.
     
    31
    Po polhodinke prehrávať na Estadio Vicente Calderón o tri góly nie je žiadna sranda. Domáci pokračujú vo svojom koncerte.
    GRIEZMANN - 3:0
     
    29
    Atlético dalo gól!
    Madridčania po tretíkrát v zápase dupli na plyn a po tretikrát napli sieť za gólmanom Juliánom. Domáci pokračujú v stopercentnom využívaní gólových príležitostí. Po Gabiho rohovom kope z pravej strany sa Atlético ešte nepresadilo. Z druhej vlny ale prišiel center Ardu Turana, ktorý v strede šestnástky našiel hlavu obrovitého Maria Mandžukiča. Chorvátsky zakončovateľ znovu vytvoril parketu pre ANTOINEHO GRIEZMANNA, ktorý si loptu spracoval na ľavačku a po následnom posunutí ju povedľa hosťujúceho gólmana poslal do siete. Julián Cuesta jeho prízemný pokus nezastavil, Almería si koleduje o výprask!
     
    28
    Keď už ale domáci zaútočia, tak to zväčša stojí za to. Almería sa musí mať stále na pozore. Za nami ešte nie je ani polhodinka.
     
    27
    Atlético sa naopak rado pohrá s loptou a dopredu sa už príliš nehrnie. Búšiť do zatvorených dverí nemá príliš význam.
     
    26
    Strádajúca Almería sa zatiaľ nechytá ani v jednoduchej rozohrávke. Madridčanom pressing funguje dokonale.
     
    25
    Madridskí priaznivci si zatiaľ užívajú doterajší priebeh stretnutia. Atlético hrá presne to, čo potrebuje, aby mohlo prípadne pošetriť sily na blížiaci sa súboj osemfinále Ligy majstrov.
     
    23
    Atléticu sa tak presadili dve letné posily Mario Mandžukič a Antoine Griezmann. Chorvát sem prichádzal z Bayernu, Francúz z Realu Sociedad.
     
    22
    Atlético zatiaľ chladnokrvne využilo obe svoje gólové príležitosti. Almería zatiaľ stráda a na žiadnu drámu to dnes nevyzerá.
    GRIEZMANN - 2:0
     
    20
    Atlético dalo gól!
    Almería sa nám na Estadio Vicente Calderón pomerne skoro rozpadá a po úvodnej dvadsaťminútovke prehráva už o dva góly. Fran Vélez pod tlakom prihrával presne na kopačku Maria Mandžukiča, ktorý kolmicou pomedzi stopérov posielal do úniku ANTOINEHO GRIEZMANNA. Francúzsky krídelník dostal vynikajúcu loptu do priestoru, aby následne z hranice šestnástky trafil presne pravý dolný roh Juliánovej svätyne. Hosťujúci gólman zostal znovu bez šance, Griezmann to trafil dokonale. Favorit vyhráva o dva, všetko nasvedčuje pokojnému sobotnému večeru.
     
    17
    Doposiaľ sa hosťujúci výber prezentoval hodne defenzívnym pojatím hry. To by sa však teraz mohlo a aj malo zmeniť.
     
    15
    Atlético tak môže pokojne kontrolovať tempo hry. Proti Almeríi, ktorá sa už bude musieť tlačiť i do ofenzívy, by to mohli mať Madridčania ľahšie.
    MANDŽUKIČ - 1:0
     
    13
    Atlético dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil chorvátsky bombardér MARIO MANDŽUKIČ, ktorý sa z jedenástich metrov nemýlil. Letná posila z mníchovského Bayernu napálila loptu do pravého dolného rohu hosťujúcej svätyne. Gólman Julián šiel do opačnej strany a zostal tak bez nároku na zákrok. Favorit sa ujíma skorého a hodne kontroverzného vedenia!
     
    12
    Stretnutie na Estadio Vicente Calderón nám ponúka prvú a pomerne hrubú kontroverziu dnešného stretnutia. Po voľnom kope z ľavej strany došlo k súboju medzi Tomerom Hemedom a uruguajským stopérom Diegom Godínom. Stredný obranca s ochrannou maskou na nose bol podľa Antonia Mateua faulovaný. Izraelský útočník si síce vo vzduchu pomáhal rukami, no podobných zákrokov by ste v zápase našli xy. Atlético sa z prísne nariadenej penalty môže ujať vedenia!
     
    11
    Sebastián Dubarbier na ľavej strane podrazil nohy unikajúceho Griezmanna a stáva sa tak prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu.
     
    10
    Brazílsky bek Michel na pravej strane nakopol Saúla, no Antonio Mateu ešte úvodnú žltú kartu z kapsy neťahal.
     
    9
    Almería ale v niektorých momentoch naznačuje, ako by dnes chcela hrať. Priamočiare brejky hosťujúceho výberu zatiaľ Atlético strašia, no neohrozujú.
     
    8
    Dubarbier nepresnou rozohrávkou prihrával na kopačku Gabiho, ktorý okamžite posielal do šance Mandžukiča, ktorého ale križoval dos Santos.
     
    7
    Almería sa dostala na pravej strane k exekúcii rohového kopu, ktorý sa podarilo zakončiť Trujillovi, no jeho koníček hlavou meril mimo.
     
    6
    Hra sa už začína väčšmi odvíjať v stredovej fáze ihriska. Problémy medzitým hlási Mandžukič, ktorý bol zasiahnutý lakťom.
     
    5
    Domáci nápor ale po pekelnej trojminútovke predsa len trochu ustal. Almería ho prežila bez závažnejšej ujmy, aj keď mala v dvoch prípade namále.
     
    4
    Až teraz sa hosťom podarilo po prvýkrát nazrieť na polovicu súpera, no Almería sa tam príliš dlho neohriala. Atlético znovu rozbieha kolotoč.
     
    3
    Neplatilo to ani po rohovom kope z pravej strany ani po následnej strele Griezmanna, ktorého obstrel letel tesne mimo pravej žrde. Madridčania ale začínajú skoro variť svojho súpera.
     
    2
    Atlético na svojho súpera doslova vybehlo. Z dvoch centrovaných lôpt, ktoré priniesli pred Juliána poriadny závar, sa však domáci gólovo nepresadili.
     
    1
    Domáci v červeno-bielych pruhovaných dresoch obstarali úvodný výkop duelu. Hostia v modro-bielej kombinácii v prvej časti sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Godín, Miranda, Siqueira – Tiago, Gabi (C) – Griezmann, Saúl, Turan – Mandžukič
    Náhradníci: Oblak – M. Suárez, R. García, Gámez, F. Torres, Cani, J. Giménez
    Manažér: Diego Simeone (ARG)

    UD Almería: Julián – Michel, Trujillo, M. dos Santos, Dubarbier – Vélez, Verza – E. Méndez, Corona (C), Bifouma – Hemed
    Náhradníci: Y. Gómez – X. Navarro, Wellington, Casado, Zongo, Soriano, Azeez
    Manažér: Juan Ignacio Martínez (ESP)

    Rozhodca: Antonio Mateu – P. Cebrián, J. Núnez – V. Pérez.
     
    Vitajte na Estadio Vicente Calderón, kde nás čaká tretia epizóda štvordielnej série sobotňajšieho programu 24. kola La Ligy.

    Tabuľkové postavenie:

    3. Atlético: 16 – 2 – 5; skóre 47:22; body 50
    16. Almería: 6 – 5 – 12; skóre 22:36; body 23

    Forma:

    Atlético: P – V – P – V – V – P
    Almería: P – P – P – V – V – R

    Obrovské pocity márnosti museli hráči Atlética pociťovať po poslednom ligovom vystúpení na pôde Celty Vigo. Darmo jeden víkend na vlastnej pôde rozstrieľate lokálneho i tabuľkového rivala, keď bonusové tri body následne nepotvrdíte na pôde mužstva zo stredu tabuľky.
    Los Colchoneros pred dvomi týždňami skutočne koncertovali, keď na tomto štadióne rozprášili madridský Real potupne 4:0! Následne však červeno-bieli po slabučkom výkone „pukli" proti Vigu (0:2). Simeoneho zverenci tým duelom ukončili sériu štyroch ligových víťazstiev.

    Naopak šnúra štyroch súťažných porážok v rade dlho zrážala sebavedomie Almeríe. Posledne sa však Almeriensistas chytili a tri ligové stretnutia po sebe neprehrali. Rojiblancos získali z posledných troch ligových zápasov sedem bodov, vďaka čomu opustili zónu zostupu.
    Na momentálne prvú zostupujúcu Granadu majú zverenci Juana Ignacia Martíneza štvorbodový náskok. Na ihriskách súperov je Almería dokonca šiestym najlepším tímom súťaže! Andalúzania získali na výletoch rovnaký počet bodov, ako trebárs štvrtá Valencia.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. Mandžukič (pen.), 20. Griezmann, 29. Griezmann

    Karty:   75. R. García (ATM) – 11. Dubarbier (ALM), 58. Siqueira (ALM)   90+1. Siqueira (ATM)


    Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Godín, Miranda, Siqueira – Tiago, Gabi (C) – Griezmann, Saúl, Turan – Mandžukič
    Náhradníci: Oblak – M. Suárez, R. García, Gámez, F. Torres, Cani, J. Giménez
    Manažér: Diego Simeone (ARG)

    UD Almería: Julián – Michel, Trujillo, M. dos Santos, Dubarbier – Vélez, Verza – E. Méndez, Corona (C), Bifouma – Hemed
    Náhradníci: Y. Gómez – X. Navarro, Wellington, Casado, Zongo, Soriano, Azeez
    Manažér: Juan Ignacio Martínez (ESP)

    Rozhodca: Antonio Mateu – P. Cebrián, J. Núnez – V. Pérez