Eindhoven – Zenit 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Lisabon 2:0 (kon.) | Turín – Bilbao 2:2 (kon.)
Trabzonspor – Neapol 0:4 (kon.) | YB Bern – Everton 1:4 (kon.) | AS Rím – Feyenoord 1:1 (kon.)
Aalborg – Brugge 1:3 (kon.) | Dnipropetrovsk – Olympiakos 2:0 (kon.) | Tottenham – Fiorentina 1:1 (kon.)
Amsterdam – Légia Varšava 1:0 (kon.) | Celtic – Inter 3:3 (kon.) | Guingamp – D.Kyjev 2:1 (kon.)
Sevilla – Mönchengladbach 1:0 (kon.) | Villarreal – Salzburg 2:1 (kon.) | Liverpool – Besiktas 1:0 (kon.)
Anderlecht – FK Dinamo Moskva 0:0 (kon.)
koniec
AS Rím
1:1 (1:0)
Feyenoord Rotterdam
Štvrtok 19.02.2015, 19:00 • Olympijský štadión, Rím • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    V priebehu druhého polčasu sa podarilo Kazim-Richardsovi vyrovnať stav stretnutia a Rotterdam dokázal vyrovnaný stav udržať až do konca zápasu.
    Feyenoord si teda pred domácou odvetou vybojoval dobrú pozíciu, keďže remízoval a na súperovom ihrisku strelil jeden gól. Doma mu stačí aj bezgólová remíza.

    S týmto záverečným verdiktom sa s Vami lúčim, ďakujem za pozornosť a ak máte ešte záujem o nejaké kvalitné futbalové stretnutia, v priebehu niekoľkých minút začína ďalšia porcia zápasov Európskej ligy.

    Pri ďalších on-line prenosoch dočítania a príjemný večer! (20:54:40)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Oba tímy už iba pozorne bránia, najmä hosťujúci futbalisti. AS má azda už poslednú šancu. Priamy kop zo stredu ihriska.
     
    90+2
    Nelom získal loptu na obrannej polovici a sebavedomo ju odkopol smerom na útočnú časť ihriska.
     
    90+1
    Momentálne to vyzerá na dobrú východiskovú pozíciu je pre hostí a poriadne nevydarený zápas domácich, ktorí sú jednoznačným favoritom a pred týmto zápasom nepomýšľali na nič iné než na jasnú výhru.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Domáci nakopli loptu smerom na hrot do vápna, kde však prišiel s prehľadom ako prvý brankár Vermeer a odkopol ju čo najďalej od svojej brány.
     
    89
    Nolem smeroval po ľavej krajnej hranici šestnástky po Holebasovi, ktorého však fauloval, a to znamená, že loptu majú futbalisti AS.
     
    88
    Hostia majú momentálne loptu na obrannej polovici a šikovne si posúvaj medzi sebou tak, ako sa to dialo v prvých minútach stretnutia.
     
    86
    Kazim-Richards spadol na útočnej polovici najmä vďaka zákroku Yanga-Mbiwu, ktorý je v tomto prípade napomenutý žltou kartou.
     
    85
    Gervinho sa šikovne dvomi či tromi kľučkami dostal do pokutového územia, posúval na Doumbiu, tomu tentokrát nedopriali hosťujúci obrancovia.
     
    84
    Doumbia bol v ďalšej šanci! Po rohovom kope sa k hlavičkovému pokusu dostal Keita, ten však iba nerazantne presunul práve na Doumbiu, ktorý ešte zosilnil rýchlosť zakončenia, ale iba do náručia pozorného Vermeera!
     
    84
    Obrovská šanca pre AS Rím! V šestnástke sa ku lopte dostal striedajúci Doumbia, ktorý však z maximálnej šance zoči-voči Vermeerovi netrafil bránu!
     
    82
    Žltú kartu dostáva kapitán hostí Clasie, ktorý nepekným zákrokom zbavil lopty Pjanića.
     
    80
    Práve sa nám zahájila posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, čo myslíte, podarí sa niektorému z tímov streliť víťazný gól alebo zápas skončí remízou?
     
    78
    Spoza pokutového územia tvrdo pálil domáci Holebas, jeho ďalekonosný projektil však letel nad pravú hornú žŕdku brány.
     
    77
    Domáci Torosidis prišiel s loptou na pravú krajnú hranicu šestnástky, odtiaľ vystrelil pomerne ležérne, s čím nemal brankár Vermeer ani najmenšie problémy.
     
    76
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Verde, prichádza Florenzi.
     
    75
    Holebas posielal z ľavej strany prudký center do vnútra pokutového územia, kde si priestor na zakončenie hľadal Gervinho, no napokon bola jeho hlavička posúdená ako ofsajdová.
     
    74
    Nelom mal loptu na ľavej strane v okolí rohovej zástavky, ale z tejto pozície sa mu nič zaujímavého nepodarilo vyčarovať.
     
    73
    K lopte sa postavil Holanďan Toornstra, ktorý našiel štrbinku medzi hráčmi v múre, vystrelil pomedzi, ale brankár Skorupski aj napriek menším problémom dokázal zachytiť loptu.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Seydou Keita, ktorý fauloval protihráča za šestnástkou a aj tiež domáci Holebas. Ten zase protestoval hlavnému rozhodcovi, a to sa nerobí. Máme tu priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    69
    Zo spomaleného záberu sme mali možnosť vidieť, že Gervinho iba narazil do hosťujúceho Boulahrouzu a nedovolený zákrok to rozhodne nebol.
     
    68
    Gervinho sa predieral do šestnástky, následne tam spadol a pýtal si pravdepodobne pokutový kop, no nič také sa nekoná.
     
    66
    Nebezpečný El Ahmadi si pripravil loptu za šestnástkou a tvrdo vystrelil, ale minul však priestor brány rímskych futbalistov.
     
    66
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Totti, prichádza Doumbia.
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza De Rossi, prichádza Keita.
     
    65
    Toornstra vypálil spoza pravej hranice šestnástky, ale jeho tvrdé zakončenie smerovalo iba do obrancov AS Rím.
     
    63
    Hostia sa dostali čoraz viac ku bráne, Kazim-Richards bol v ťažkom uhle posledný pri lopte, a tak chcel ešte nakrátko niekomu dávať na hlavičku, ale situáciu bezpečne vyriešil brankár Skorupski.
     
    62
    Jordy Clasie to však mierne so silou lopty prehnal a poslal ju priamo do rúk brankára Skorupskeho, ktorý už len rukami bezpečne zachytil loptu.
     
    61
    Hosťujúci futbalisti majú k dispozícii štandardku, ktorá bude pravdepodobne zahraná spôsobom centru do šestnástky.
     
    60
    Toornstra spadol v priestore šestnástky, pýtal si faul, pretože ho mierne atakoval Manolas. Rozhodcovská píšťalka však nevykonala žiaden podozrivý zvuk, a tak sa hrá ďalej.
     
    58
    Pre ďalší priebeh zápasu je tento vyrovnávajúci gól pomerne dôležitý. Môžeme byť svedkami napínavého futbalu, pretože domáci budú teraz poriadne pod tlakom.
     
    56
    Hosťujúci Vilhena po presnom zásahu pomerne zdržoval hru, za čo dostal od hlavného rozhodcu napomenutie v podobe žltej karty.
    KAZIM-RICHRADS - 1:1
     
    55
    Feyenoord Rotterdam dáva gól!
    Hostia vyrovnávajú skóre stretnutia! Z pravej strany prišiel center od Karsdorpa, na ktorý si dobre naskočil Clasie, ale trafil iba brvno. V následnej dorážke sa však už COLIN KAZIM-RICARDS nemýlil a vyrovnal šikovným zakončením!
     
    52
    Vilhena posunul na ľavú stranu obrancovi Nelomovi, ktorý sa musel trápiť s dvojicou hráčov Ríma, následne stratil loptu, čo znamená aut pre AS Rím.
     
    51
    Karsdorp sa dostal s loptou na pravú stranu ihriska, následne centroval nakrátko do vnútra pokutového územia, ale pozorná defenzíva AS sa nenechala ohroziť.
     
    49
    Nilom dával z ľavej strany šikovne do šestnástky, kde si zbiehal Kazim-Richards, ale obranca Ríma Manolas všetko nebezpečnestvo odvrátil.
     
    47
    Totti chcel zo stredového kruhu posunúť na ľavú stranu do behu Gervinhovi, ale pozorne sa vrátil obranca Karsdorp a zabránil tomuto prieniku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve sme spočiatku videli agresívnejšiu hru od Rotterdamu, prvý gól však skončil napokon v opačnej sieti. Strelil ho v priebehu 22. minúty Gervinho. Potom mali domáci ďalšie šance na zvýšenie vedenia, ale nepodarilo sa im ich premeniť.
    Druhý polčas by mal začať približne o 20:04.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Spoza pokutového územia pálil Immers, ale jeho strela z pravačky letela do obrancu Yanga-Mbiwu, ktorý ju dokázal nohami zblokovať mimo bránky.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Futbalisti Feyenoordu sú s loptou na útočnej polovici a ešte sa snažia čo-to spraviť do prestávky medzi polčasmi. Rimania však pozorne bránia každý priestor ihriska.
     
    44
    Gervinho sa vydal s loptou na výlet po pravej strane, posunul pred šestnástkou na Tottiho, ktorý dával Pjanićovi, ale na ňom sa už celá akcia zastavila.
     
    43
    Domáci nakopávali na útočnú polovicu, dobrým zákrokom hlavičkou si však Manolas dokázal s touto loptou poradiť a zahodil ju za autovú čiaru.
     
    42
    Domáci futbalisti už príliš nechcú do pauzy zaváhať, a tak držia loptu pod kontrolou v okolí svojej šestnástky, prípadne v strede hracej plochy.
     
    40
    Práve sa začalo posledných päť minút hracieho času prvého polčasu. AS Rím s prehľadom drží jedno-gólové vedenie, ktoré do prestávky ešte niečo znamená, ale potom to vôbec nemusí byť tak.
     
    37
    Do peknej šance sa dostal na opačnej strane Kazim-Richards, ktorý si v šestnástke spracoval pomerne ťažkú loptu a zakončoval prakticky v sklze, ale Skorupski ideálne vytiahol svoje paže a vyrazil strelu nad bránu!
     
    36
    Totti bežal po pravej strane čo mu sily stačili, napokon stihol loptu dobehnúť, presunul ju do vápna, kde si miesto hľadal pravdepodobne Verde, ale nakoniec z tejto nádejnej situácie nič nebolo.
     
    34
    Hosťujúci futbalisti majú autové vhadzovanie na útočnej polovici. Uvidíme, či sa im podarí nejaký rýchly manéver na bránu.
     
    33
    Gervinho pred pokutovým územím posunul Tottimu, ten ešte nakrátko lepšie postavenému Verdemu, lenže jeho ďalekonosná strela ani zďaleka netrafila priestor brány.
     
    31
    El Ahmadi si zbehol poriadne ďaleko na hrot, dostal od obrancov loptu do vnútra šestnástky, následne si zasekol cez Holebasa, ale strieľal vysoko nad bránu.
     
    30
    Striedanie v tíme Feyenoord Rotterdam: z ihriska odchádza Wilskhire, prichádza Karsdorp.
     
    30
    Wilskhire vyzerá byť zranený a pravdepodobne sa bude porúčať z trávnika.
     
    28
    Rím sa dostal ku štandardke, ktorú z väčšej diaľky rozohrával Pjanić. V priestore vápna sa k lopte dostal Francesco Totti, ale nezakončil veľmi presvedčivo. Guľatý predmet skončil mimo ihriska.
     
    27
    Domáci futbalisti upokojili priebeh hry a krátkymi prihrávkami rozvíjajú možnú novú útočnú akciu.
     
    25
    Ďalšia šanca pre AS Rím! Verde dokázal z pravej hranice vápna posunúť bližšie k bráne, kde už bol obávaný Gervinho, ale v tomto prípade trafil brankára Vermeera len priamo do tela!
     
    25
    Po ľavej strane ihriska sa do zakončenia púšťal Nelom, došiel však iba niekde ku rohovej zástavke. Následne jeho center skončil mimo hracej plochy.
    GERVINHO - 1:0
     
    22
    AS Rím dal gól!
    Domáci futbalisti sa napriek horšej útočnej sile v priebehu tohto zápasu dostávajú do vedenia šikovným gólom! Tarasidis si na pravej krajnej hranici šestnástky spracoval prihrávku od Verdeho, okamžite ju dával pred malé vápno, kde už bol pripravený GERVINHO a elegantnou pätičkou otvoril skóre tohto duelu!
     
    22
    Holebas sa chcel nejakým spôsobom pretlačiť po ľavej strane ihriska, nebolo mu však dopriate.
     
    20
    Hostia zatiaľ prvých dvadsať minút zápasu predvádzajú lepšiu ofenzívnu silu, častejšie sú s loptou v moci a aj rýchlejšie sa dostávajú pred šestnástku.
     
    18
    Kazim-Richards si spracoval peknú nápaditú prihrávku od El Ahmadiho na útočnej polovici, v súboji s Manolasom si trochu dopomohol možno aj nedovoleným zákrokom, ale hlavný rozhodca nič také nespozoroval.
     
    17
    Vidíme prvú žltú kartu. Hlavný rozhodca ju udeľuje obrancovi Feyenoordu Wilkshireovi, ktorý zastavil Gervinha v plnej rýchlosti naozaj nepekným spôsobom.
     
    16
    Wilkshire to tentokrát skúsil priamym nízkym centrom do pokutového územia, ale ani táto lopta neprešla cez dobre postavený brániaci formát Rimanov.
     
    15
    Hostia si to celkom pekne vyťukali pred šestnástkou, na konci mal byť Toornstra, ktorý si ale loptu pred hranicou vápna posunul trošku ďalej, šiel do súboja nohou, ktorou zasiahol Yanga-Mbiwu a pískal sa útočný faul.
     
    13
    Nelom dával celkom uštipačný center do vnútra šestnástky, kde si hľadal priestor Kazim-Richards, ale napokon on nezakončil. Brankár Skorupski sa ale musel poriadne natiahnuť za touto centrovanou loptou.
     
    12
    Wilskhire dával z pravej strany pomerne slepý center do vnútra vápna, kde nemal spoluhráčov. Všetko vyriešil zachytením lopty do svojich rúk brankár Skorupski.
     
    11
    Verde si nabiehal do pokutového územia na centrovanú loptu od Torosidisa, ale pozornejší bol v tejto chvíli krajný obranca Rotterdamu Nelom, ktorý účinne prekazil Verdemu možnosť na strelu.
     
    10
    Domáci AS Rím mal ďalšiu peknú možnosť! Z pravej strany dával dobrú prízemnú loptu Nainggolan, ktorý takmer ideálne načasoval nebezpečnému Gervinhovi, ale ten prišiel pred Vermeera trochu neskôr a nestihol tak na túto odoslanú loptu patrične odpovedať.
     
    9
    Pjanić nie príliš športovo stúpol na nohu Clasiemu v strede poľa. Hosťujúci hráč je však v poriadku a hra pokračuje rozohrávkou Rotterdamu.
     
    8
    Hostia sa dokázali ihneď otriasť po tejto skvelej možnosti domácich futbalistov a opäť pokračujú vo svojom počiatočnom štandarde, ktorý spočíva v prihrávaní lopty.
     
    7
    Prvá a hneď obrovská šanca pre Rím! De Rossi skvelo poslal loptu na pravú stranu do behu Tottimu, ktorý sa priblížil po strane a poslal ideálnu loptu do vnútra pokutového územia, kde si na ňu počkal Gervinho. Jeho následné zakončenie z prvej mu však absolútne nevyšlo! Lopta letela ďaleko vedľa pravej žrde!
     
    6
    Pjanić posielal zo stredového kruhu v šestnástke dlhú loptu na hrot, kde si ju pýtal Gervinho, ale jeho pozícia bola jasne viditeľná. Z tohto ofsajdového postavenia jednoznačne nemohol zakončovať.
     
    5
    Do prvého zakončenia v tomto zápase sa dostal hosťujúci Toornstra, ktorý si v šestnástke počkal na center od El Ahmadiho, ale napokon hlavičkou usmernil loptu mimo brány.
     
    4
    Hosťujúci futbalisti sa zatiaľ naozaj nikam neponáhľajú. V pokoji si loptu prihrávajú na jeden dotyk a čakajú na lepší pohyb medzi hráčmi navzájom.
     
    3
    Takmer neustále od začiatku stretnutia majú loptu na kopačkách futbalisti Feyenoordu, ktorí si ju momentálne posúvajú na obrannej polovici.
     
    2
    Toornstra sa dostal s loptou na pravú stranu za hranicou šestnástky, posielal center smerom do vnútra vápna, ale nastrelil iba protihráča. Je z toho rohový kop.
     
    1
    Na úvodnom výkope dnešného stretnutia sa podieľala dvojica domácich futbalistov. Rimania sa ihneď pokúšali dostať na útočnú polovicu pomocou rýchleho nákopu, ale lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sa už nastúpili na ihrisko. Domáci futbalisti dnes budú hrať vo svojich tradičných bielych dresoch. Hostia z Rotterdamu sa dnes na Olympijskom štadióne v Ríme predvedú v čiernych dresoch. Zápas začne v priebehu pár sekúnd.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: Skorupski – Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – Nainggolan, De Rossi, Pjanić – Gervinho, Totti ("C"), Verde
    Náhradníci: De Sanctis – Astori, Doumbia, Florenzi, Keita, Ljajić, Paredes

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Wilkshire, Boulahrouz, Kongolo, Nelom – El Ahmadi, Immers, Clasie ("C") – Toornstra, Kazim-Richards, Vilhena
    Náhradníci: Mulder – Achahbar, Boetius, Karsdorp, Mathijsen, te Vrede, Woudenberg

    Rozhodca: Hategan – Sovre, Gheorghe (všetci Rumunsko).
     
    Prajem Vám príjemný večer a zároveň Vás vítam pri sledovaní prenosu zo zápasu 3. kola (16-finále) Európskej ligy medzi domácim AS Rím a hosťujúcim Feyenoordom Rotterdam. Stretnutie sa začína o 19:00 a jeho priebehom Vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    AS Rím
    Známy taliansky klub z hlavného mesta krajiny na Apeninskom polostrove sa do 3. kola Európskej ligy v podstate nemusel prebojovať. Rím hral základnú skupinu v Lige majstrov a tú mal poriadne ťažkú. Táto skupina bola taktiež spomínaná ako skupina "smrti", pretože sa v nej nachádzali najmä silné celky ako Bayern Mníchov a Manchester City, ktoré dopĺňali kvalitné mužstvá CSKA Moskva a práve AS Rím. Rimania skončili v skupine na treťom mieste so ziskom piatich bodov. Rovnako získala aj posledná Moskva, ale mala o niečo horšie skóre.
    Rímsky AS aktuálne nemá nejakú výrazne dobrú formu, pretože v posledných piatich zápasoch tamojšej domácej Serie A remízoval štyrikrát a len jeden raz vyhral. Naposledy remízoval v nedeľu 15.2. s Parmou 0:0. Sezóna však AS vychádza celkom sľubne, nachádzajú sa na druhom mieste so ziskom 47 bodov, stratou siedmich bodov na prvý Juventus a náskokom na tretí Neapol v počte päť bodov.
    AS má teda určite aj v menej prestížnej Európskej lige vysoké ambície a ja osobne verím, že to dokážu Rimania dotiahnuť aj do semifinále.

    Feyenoord Rotterdam
    Holandský celok vyhral s prehľadom skupinu G so ziskom 12 bodov, ktoré získal vďaka štyrom víťazstvám zo šiestich odohraných zápasov. Jeden bod menej získala Sevilla, ktorá sa teda v skupine usídlila na druhej priečke.
    Futbalisti z mesta, kde sa nachádza najväčší prístav v Európe si v domácej Eredivisie taktiež nepočínajú zle. Aktuálne sa nachádzajú so ziskom 41 bodov na treťom mieste za prvým PSV Eindhoven (61 bodov) a druhým Ajaxom Amsterdam (49 bodov). Čo sa týka formy tohto mužstva, tak tá tiež nevyzerá byť veľmi zlá. Z posledných piatich zápasov Feyenoord vyhral dva, ďalšie dva prehral a jeden remízoval. V poslednom 23. kole holandskej najvyššej súťaže podľahol tabuľkovo slabšie postavenému Heraclesu vonku 2:0.
    Myslím, že Rotterdam nemá veľmi veľkú šancu konkurovať silnému AS Rím, ale v športe nie je nič nemožné, a tak bude táto konfrontácia aj vcelku zaujímavá.

    Kurzy
    Stávkové kancelárie jednoznačne favorizujú domácich futbalistov, na ktorých výhru vypísali kurz 1.50. Výhra hostí je ohodnotená kurzom okolo 6.50. Na remízu je určený kurz 4.15.

    Žiaľ, v histórii sa nenašiel žiaden vzájomný zápas týchto dvoch mužstiev, čiže budeme môcť predpokladať výsledok zápasu len vzhľadom na aktuálnu formu a kvalitu oboch mužstiev.

    Uviedli sme si asi to najpodstatnejšie, teraz sa už môžeme s plným nasadením sústrediť na sledovanie nášho on-line prenosu na webe Onlajny.eu. Želám Vám píjemné sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 22. Gervinho – 55. Kazim-Richrads

    Karty:   72. Keita (ASR), 72. Holebas (ASR), 86. Yanga-Mbiwa (ASR) – 17. Wilkshire (FEY), 56. Vilhena (FEY), 82. Clasie (FEY)


    AS Rím: Skorupski – Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – Nainggolan, De Rossi, Pjanić – Gervinho, Totti ("C"), Verde
    Náhradníci: De Sanctis – Astori, Doumbia, Florenzi, Keita, Ljajić, Paredes

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Wilkshire, Boulahrouz, Kongolo, Nelom – El Ahmadi, Immers, Clasie ("C") – Toornstra, Kazim-Richards, Vilhena
    Náhradníci: Mulder – Achahbar, Boetius, Karsdorp, Mathijsen, te Vrede, Woudenberg

    Rozhodca: Hategan – Sovre, Gheorghe (všetci Rumunsko)
    Štvrtok 26.02.2015