Eindhoven – Zenit 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Lisabon 2:0 (kon.) | Turín – Bilbao 2:2 (kon.)
Trabzonspor – Neapol 0:4 (kon.) | YB Bern – Everton 1:4 (kon.) | AS Rím – Feyenoord 1:1 (kon.)
Aalborg – Brugge 1:3 (kon.) | Dnipropetrovsk – Olympiakos 2:0 (kon.) | Tottenham – Fiorentina 1:1 (kon.)
Amsterdam – Légia Varšava 1:0 (kon.) | Celtic – Inter 3:3 (kon.) | Guingamp – D.Kyjev 2:1 (kon.)
Sevilla – Mönchengladbach 1:0 (kon.) | Villarreal – Salzburg 2:1 (kon.) | Liverpool – Besiktas 1:0 (kon.)
Anderlecht – FK Dinamo Moskva 0:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:0 (0:0)
Sporting Lisabon
Štvrtok 19.02.2015, 19:00 • Volkswagen Arena (Wolfsburg) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Dieter Hecking už v závere predsa len zavrie bránu s cieľom udržať čisté konto. Namiesto Vierinhu prichádza ďalší obranca Schäfer.
     
    80
    Marco Silva striedal hneď dvojnásobne. Na pľac sa dostáva André Martins s Tanakom. Hraciu plochu opúšťa duo Fredy Montero a Rosell.
     
    79
    Práve aktívny André Schürrle má pre dnešok odpracované. Na hracej ploche ho nahradí zvyčajná prvá voľba na pravú stranu – Caligiuri.
     
    78
    Skôr ako o znížení hosťujúcej straty sa momentálne bavíme o navýšení domáceho náskoku. Len vďaka reflexom lisabonského kapitána Ruia Patrícia sa tak zatiaľ nedeje. André Schürrle sa v šestnástke dostal k odrazenej lopte, ktorú sa zo siedmich metrov pokúsil po zemi napáliť do siete. Výborného portugalského gólmana ale ani v tomto prípade neprestrelil. Rui Patrício bol dostatočne rýchlo na zemi, aby dokázal prudký pokus vyraziť aspoň pred seba. K dorážke sa už Wolfsburg nedostal.
     
    70
    Carrrillo sa v doposiaľ jedinej gólovej príležitosti Sportingu nepresadil. Na jeho miesto tak na posledných dvadsať minút vybehne Carlos Mané.
     
    69
    Bas Dost zahadzuje super-príležitosť na hattrick! Holandský bomber dostal rozprávkovo namazané z ľavej strany od Andrého Schürrleho, ktorý sa exkluzívne presadil cez obrancu Cédrica. Zimná akvizícia z londýnskej Chelsea následne prihrával pod seba do miest penaltového bodu. Tam si úplne osamotený cupkal Bas Dost, ktorý však loptu z desiatich metrov nedokázal dostatočne umiestniť k žrdi. Rui Patrício predal svoje pohotové reflexy a nádherným zákrokom vyrazil na rohový kop.
    DOST - 2:0
     
    63
    VfL Wolfsburg dal gól!
    BAS DOST pokračuje v pekelnom jarnom nástrele a po štvorke do siete Leverkusenu vyčíňa i na domácej tráve Volkswagen Areny. Domáci to zohrali veľmi šikovne a pohotovo. Na pravej strane dostával výbornú loptu Kevin De Bruyne, ktorý okamžite zacielil na zadnej žrdi nabiehajúceho Dosta. Holandskému bombardérovi adresoval milimetrový center na hranicu malého vápna, odkiaľ sa už hráč jeho kvalít v takejto fazóne nemýli. Loptu upratal z piatich metrov do siete, Rui Patrício odsúdený do pozície štatistu. 2:0 pre nemeckého zástupcu!
     
    55
    Kevin De Bruyne pokračuje vo vynikajúcom výkone, Rui Patrício mal znovu o prácu postarané. Figueiredo veľmi nepresne rozohrával protiútok Lisabončanov, keď prihrával presne na Knocheho. Nemecký stopér nakopol loptu na Dosta, ktorý sklepával práve na svojho kolegu z Beneluxu. Belgičan De Bruyne sa presadil na pravej strane šestnástky, odkiaľ sa na bližšej žrdi snažil prestreliť i gólmana Patrícia. Kapitán hosťujúceho výberu ale jeho prízemný pokus zo siedmich metrov dokázal vykopnúť do strany.
     
    51
    Trestu neunikol ani domáci náhradník Maximilian Arnold, ktorý si v súboji so Silvom pomáhal nedovolene rukami.
     
    48
    Hostia teraz zostali visieť hore, čo musel taktickým faulom i za cenu žltej karty riešiť Carrillo. Yefet vyhodnotil jeho držanie správne.
    DOST - 1:0
     
    47
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Domáci vstupujú do druhého polčasu priam rozprávkovo a po necelých dvoch minútkach sa ujímajú dôležitého vedenia! Brazílsky stopér Naldo výborne vystúpil z defenzívnej štvorice, aby predskočil Montera a následne i založil gólovú akciu. Naldo sa skvele zorientoval na osi ihriska, odkiaľ pomedzi dvoch obrancov Sportingu adresoval nádhernú uličku pre BASA DOSTA. Holandský snajper sa na hranici šestnástky zmocnil lopty a nechytateľnou strelou k ľavej žrdi otvoril skóre! Rui Patrício nemal nárok.
     
    41
    Krátko pred polčasovou prestávkou sa na hraciu plochu dostáva Maximilian Arnold, ktorý nahrádza zrejme zraneného Aarona Hunta.
     
    35
    Konečne si prvú gólovú príležitosť dnešného zápasu vypracovali i hostia a rozhodne sa oplatilo čakať. Sporting takmer udrel po rohovom kope VfL. Jefferson odvracal loptu pred šestnástku, kde lisabonskú kontru naštartoval Joao Mário. Ten na polovici ihriska prihrával doľava na Naniho, kmeňového hráča Manchestru United. Portugalský krídelník následne krásne preniesol hru doprava na rozbehnutého Carrilla, ktorý sa na centíku zbavil Ricarda Rodrígueza, no z hranice šestnástky pálil len tesne mimo pravej žrde. Prízemný pokus stačilo Benagliovi sledovať.
     
    20
    Domáci Wolfsburg začína poriadne dupať na plyn a Sporting sa teraz musí obracať. Portugalčan Vierinha na pravej strane ihriska naštartoval obrancu Junga. Prvý bek s loptou dobehol až na kraj šestnástky, odkiaľ sa prudkým, prízemným centrom snažil nájsť Basa Dosta. Ešte pred ním sklzom zasahoval hosťujúci stopér Paulo Oliveira, ktorý si v páde takmer vrazil loptu do siete. Guľatý nezmysel sa krútil tesne vedľa ľavej žrde, ktorá bola presúvajúcim sa Ruiom Patríciom nestrážená. Našťastie pre Lisabončanov to pohromou neskončilo.
     
    17
    Po nudnej štvrťhodinke sa domácej gólovej mašine konečne podarilo naštartovať motory. Kevin De Bruyne sa najskôr pekne uvoľnil s loptou v strede ihriska, aby následne zo stredového kruhu na ľavej strane ešte krajšie naštartoval Andrého Schürrleho. Priestor pred nemeckým majstrom sveta neuzavrel obranca Cédric. Schürrle následne z ľavej strany neohrozene postupoval až do šestnástky, z ktorej ľavej strany sa pokúsil na bližšej žrdi prestreliť Ruia Patrícia. Kapitán lisabonského klubu bol ale namieste a prudký pokus k pravej žrdi dokázal vyraziť na rohový kop.
     
    13
    Oriol Rosell prišiel príliš neskoro do súboja s Aaronom Huntom a po podrazení Nemcových nôh už Alon Yefet musel tasiť. Dva ostrejšie zákroky, ktoré tomu kartovému predchádzali, už v dnešnom stretnutí pustil.

    Erik Farkaš

    Góly: 47. Dost, 63. Dost

    Karty:   51. Arnold (WOF) – 13. Rosell (SPL), 48. Carrillo (SPL)


    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Jung, Knoche, Naldo, R. Rodríguez – Träsch – Vierinha, A. Hunt, De Bruyne, Schürrle – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Schäfer, T. Klose, Caligiuri, Arnold, Seguin
    Manažér: Dieter Hecking (GER)

    Sporting Lisabon: R. Patrício (C) – Cédric, P. Oliveira, Figueiredo, Jefferson – Mário, Rosell, A. Silva – Carrillo, F. Montero, Nani
    Náhradníci: Boeck – A. Martins, Capel, Tanaka, M. Sarr, J. Silva, C. Mané
    Manažér: Marco Silva (POR)

    Rozhodca: Alon Yefet – N. Davidy, A. Mozes – D. Shimon (všetci ISR)
    Štvrtok 26.02.2015