Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference Českého olympijského výboru (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Hradec Králové

cz Streda 18.02.2015, 12:30Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce. (12:50:21)
     
    Nyní přichází na řadu představování nových hráčů Hradce Králové. Začíná David Petrus, pokračovat bude Španěl Tito a Martin Nosek ze Slovenska. Přítomný je i kapitán Adrian Rolko, který promluví za celý zbytek týmu.
     
    Bohuslav Pilný ke stoperům: Připravený určitě nebude Marek Plašil, otazník visí i u Martina Noska. Juraj Križko je ze hry od začátku přípravy. Šanci tak dostanou hráči, které máme v kádru, a doufám, že se toho zhostí co nejlépe.
     
    Milan Šedivý k 110. výročí klubu: Tento rok budeme pořádat několik akcí, ale to až od léta. Ta první bude podstatě zaměřena na děti, datum máme, ale ještě ho nechci prozrazovat. Tam bychom chtěli představit i nového maskota. Samotná oslava výročí by měla proběhnout někdy zhruba v říjnu. Budeme také vydávat knihu.
     
    Bohuslav Pilný pokračuje v hodnocení zimní přípravy: Obecně jsme nechtěli v týmu udělat tolik změn, jako se událo v létě. Proto těch příchodů moc není. Vyloženě jsme doplňovali mužstvo tam, kde jsme cítili, že je potřeba. Celou přípravu se nám víceméně vyhýbala zranění a probíhalo to tak, jak jsme si naplánovali. V některých střetnutích se nám výsledkově poměrně dařilo, až nakonec přišla trošku smolná série, kdy musel být stržen nehet Martinu Noskovi a poranil se i Marek Plašil. To nám to trošku komplikuje. Celkově jsme ale spokojeni s tím, jak kluci pracovali. Můžu říct, že jsem byl mile překvapený, jak odehráli přípravné zápasy, protože, jak už tu zaznělo, netlačili jsme na výsledky, ale chtěli jsme dát prostor všem hráčům, a to zejména těm mladým. Ti se toho zhostili velmi dobře. Vítězství v Tipsport cupu nás těší, mělo by nám to pomoci se sebevědomým.
     
    Milan Šedivý doplňuje k pohybům v kádru: Ke včerejšímu dni u nás skončil Jaroslav Zelený, který přestoupil do Karviné.
     
    Róbert Barborík k zimním příchodům do kádru: Co se týče příchodů nových hráčů, tak jsme hledali hráče na pozici stopera. Sem přichází Martin Nosek z Ružomberoku. Pevně věříme, že nám v těch jarních zápasech, i když má nyní menší zranění, pomůže. Dále pak David Petrus, což je hráč z Ostravy a pochází z Pardubic. Ten přišel na pozici útočníka. Je tu i Tito, tedy hráč ze Španělska, který naposledy hrát třetí ligu. Je to ofenzivní hráč s dobrou kopací technikou a kvalitní přihrávkou. Pak je tu ještě Adam Vlkanova, který se vrátil z hostování z Čáslavi a Jiří Janoušek, který působil na podzim v rámci hostování ve Varnsdorfu.
     
    Róbert Barborík: Moje hodnocení bude asi pozitivní. Jak moc dobře jsme se připravili nám ale samozřejmě ukáže až mistrovské utkání. Vesměs jsme byli s přípravnými zápas spokojeni, vyhráli jsme Tipsport cup. Toto vítězství ovšem příliš nepřeceňujte, protože ty jednotlivé zápasy měly své charaktery a hodně se střídalo. Na druhou stranu si tohoto prvenství ale samozřejmě vážíme. Vycházíme i z jiných věcí, než z výsledků zápasů. Někdy nám chybělo možná herní soustředění.
     
    Milan Šedivý na začátek oznámil všem přítomným novinářům novinku SYNOT ligy, kterou bude vyhlašování nejlepších hráčů, a to po každém ligovém střetnutí pomocí SMS.
     
    Dobré odpoledne z Hradce Králové ze Všesportovního stadionu, kde se za malou chvíli uskuteční tisková konference. Na tu dorazí trenéři Róbert Barborík a Bohuslav Pilný, celou událost pak bude vést tiskový mluvčí Milan Šedivý. Poté dorazí i zimní posily fotbalistů Hradce Králové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Ondřej Novotný