Běh na lyžích - kvalifikace muži 10 km Vítěz: S. Belomažev (BUL) (kon.)
koniec udalosti
Běh na lyžích - kvalifikace muži 10 km

Vítěz: S. Belomažev (BUL)

cz Streda 18.02.2015, 15:00MS v klas. lyžovaní - beh na lyžiach
     
    Výsledky kvalifikace mužů na 10 kilometrů:

    1. Stanimir Belomažev (BUL) 23:56,8
    2. Mladen Plakalovič (BIH) +16,6
    3. Adam Konya (HUN) +31,4
    4. Lasse Hulgaard (DAN) +47,6
    5. Roberts Slotins (LAT) +54,5
    6. Rejhan Smrkovič (SRB) +57,8
    7. Janis Paipals (LAT) +1:05,1
    8. Seyed Sattar Seyd (IRA) +1:11,4
    9. Dzevad Hadžifejzovič (SRB) +1:23,3
    10. Apostols Angelis (GRE) +1:30,9 (VŠICHNI POSTUP)
    ------------------------------------------------------------
    11. Lukas Jakeliunas (LTU) +1:33,8
    12. Byambadorj Bold (MGL) +1:41,4 (16:18:10)
     
    Já osobně Vás zítra provedu finálovým programem sprintů mužů a žen. Takže brzy na viděnou.
     
    Kvalifikační závod mužů je u konce a musím říct, že všichni závodníci z nelyžařských zemí bojovali o postup a nechali na trati duši. Dramatičnost tomuto závodu opravdu nechyběla a viděli jsme velkou radost i zklamání. Do závodu na 15 kilometrů volně postoupila nejlepší desítka a vesměs všichni favorité, kromě Litevce Jakeliunase, kterému utekl postup o 3 sekundy. Vítězem se stal Bulhar Belomažev, který vyhrál o více jak 16 sekund před Plakalovičem a o půl minuty před Maďarem Konyou. Já se tímto s Vámi loučím a srdečně Vás zvu ke sledování dalšího programu MS, tentokráte už půjde o medaile. Zítra Vás provedeme kvalifikací a finálovými boji ve sprintu žen i mužů, navíc uvidíte i kvalifikaci skokanek na lyžích. Dnešní závod dokončilo celkem 66 závodníků z možných devětašedesáti.
     
    Dnešní kvalifikační závod na 10 kilometrů právě skončil.
     
    CÍL
    Litevec Jakeliunas končí až na jedenáctí pozici za Řekem Angelisem o tři sekundy a nepostupuje, dvanáctý je Bold z Mongolska! Litevec určitě bude zklamán, byl velmi blízko!
     
    CÍL
    Maďar Konya dojíždí na třetí pozici s mankem 31 sekund, Srb Smrkovič je šestý s mankem 57 sekund! Ještě čekáme na Jakeliunase!
     
    CÍL
    Bulhar Belomažev vede o 17 sekund před Plakalovičem a vítězí! Desátý je prozatím Lotyš Kivlenieks!
     
    7,8
    Maďar Konya je třetí s mankem třiceti sekund, Srb Smrkovič šestý s mankem 50 sekund a Litevec Jakeliunas desátý s mankem 1,15 těsně před Srbem Hadžuvejovičem, Společně s Řekem Angelisem si to rozdají o postup!
     
    7,8
    Na posledním měřeném úseku vede Belomažev o 14 sekund před Plakalovičem a jede si pro vítězství, Dán Hulgaard se dostal těsně před Slotinse.
     
    CÍL
    Lotyš Slotins je v cíli první o 17 sekund před Seydem a o 46 sekund před Boldemz Moldavska. Čtvrtý je prozatím Kivlenieks z Lotyšska.
     
    6,3
    Maďar Konya je třetí s mankem 19,6 sekund, Srb Smrkovič šestý s mankem 48 sekund a Jakeliunas se dostal na desáté místo s mankem 58,4 sekundy.
     
    6,3
    Na čtvrtém měřeném úseku registrujeme Plakalovičem na druhém místě s necelou desetisekundovou ztrátou na Bulhara Belomaževa.
     
    6,3
    Skvěle jede Bulhar Belomažev, který vede na čtvrtém měřeném úseku o 30 sekund před Lotyšem Slotinsem, Nyní na třetí pozici dojel Dán Hulgaard. Čtvrté místo drží Seyd z Íránu.
     
    CÍL
    Bold zajel hodně slušnou jízdu a v cíli je první o 15 sekund před Belgičanem Lagerem.
     
    5,0
    V polovině trati je Konya na třetí pozici, Smrkovič na devátém místě a Jakeliunas už mimo postupovou desítku na jedenáctém místě o dvě sekundy za Boldem z Moldavska.
     
    5,0
    Bosenec Plakalovič se dostává na druhé místo o tři sekundy za Belomaževa! Řekáma na dojezd Smrkoviče, Konyi a Jakeliunase.
     
    5,0
    Třetí je Lotyš Slotins a čtvrtý Seyd z Íránu.
     
    5,0
    V polovině trati vede Bulhar Belomažev o 17 sekund před Dánem Hulgaardem!
     
    2,8
    Maďar Konya se zařadil na páté místo s mankem dvanácti sekund, Litevec Jakeliunas ztrácí na Bosence už přes dvacet sekund!
     
    2,8
    A pozor! Bosenec Plakalovič jde do vedení o necelé tři sekundy před Belomaževa, Seyd z Íránu je pátý a Boyd z Mongolska šestý.

    Viktor Sandev