Slovensko – USA 5:4 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Slovensko
5:4 (4:1, 0:2, 0:1 - 0:0)
USA
Štvrtok 12.02.2015, 17:00Zimná univerziáda
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Halo (Žiak) – P. Luntner, Ketner, Rusina (A), P. Kopecký, Palovič, Nociar, Sucharda, Szabó – Uhnák, Piačka (C), Mihálik – Kentoš, Gápa, Budiak – Marušiak, Trenčan, Hús – Zlocha (A), Bača

    USA: Olen (Cooper) – Schmidt, McGovern, Young (C), Zern, Joseph, Solorzano – Bodette (A), Murphy, Harris (A) – Greenberg, John Olen, Johnson – Brewster, Burkemper, Balent – Hannon, Breslin, Kascsak

    Rozhodca: Oskirko (RUS) – Ambrosetti (SUI), Liu (CHN).
     
    Vážení fanúšikovia, z tohto zápasu Univerziády sa video prenos nevyrába. Zápas vám preto ponúkneme iba prostredníctvom informácií o zmenách stavu. Ďakujeme za pochopenie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:02
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa bleskovým gólom dostávajú do vedenia! Proti plnej sile Američanov sa o to postaral TOMÁŠ RUSINA. Na prvý presný zásah asistoval Peter Gápa.
     
    01:31
    Slovensko dalo gól!
    Naši univerzitní reprezentanti po 29 sekundách zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch presných zásahov! Tentokrát sa do štatistík zapísal ROMAN HÚS. Asistenciu si na svoje konto pripíše Marek Marušiak.
     
    02:47
    Slovenskí hokejisti v úvode zápasu doslova šokovali svojho súpera a vyhrávajú 2:0! Naši chlapci nedávajú americkému výberu žiadnu šancu a budú si chcieť výborný začiatok udržať.
     
    04:55
    Americkí hokejisti sa pokúšajú o návrat do hry, pretože na začiatku zápasu úplne vybuchli. Teraz sa tlačia do zakončení, ale gólman Halo je zatiaľ bezchybný. Na strely je to aktuálne 5:3 v prospech nášho súpera.
     
    06:33
    Naši chlapci ale súperovi nič nedarujú. Slovensko sa s dvojgólovým náskok neuspokojilo a rozhodne sa neutiahlo do defenzívy. Na strely je to aktuálne 7:7.
     
    09:12
    Slováci útočia a v pomere striel už dokonca vyhrávajú! Naši chlapci pristúpili k zápasu skutočne zodpovedne a súper má čo robiť, aby neinkasoval aj tretíkrát. Pomer striel je aktuálne 10:7.
     
    10:59
    Američania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Jordan Greenberg.
     
    11:59
    Slovenským hokejistom ale táto presilovka zatiaľ nevychádza a v jej prvej polovici sme nezaznamenali žiaden strelecký pokus do Olenovej bránky.
     
    12:59
    USA hrá v plnom počte, Slováci prvú presilovku v tomto zápase nevyužili.
     
    14:17
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci síce presilovku nevyužili, ale pár minút po nej zvyšujú svoje vedenie! Postaral sa o to už svojím druhým gólom v zápase TOMÁŠ RUSINA. Asistencie si pripisujú Patrik Szabó a Kristián Bača.
     
    15:06
    Slovenskí hokejisti pokračujú v skvelom výkone a súperovi nedávajú vôbec žiadnu šancu. Boj o umiestnenie na konečnom 5. – 8. mieste myslia skutočne vážne!
     
    16:19
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Denis Nociar.
     
    16:54
    USA dalo gól!
    Náš súper využíva presilovú hru a znižuje náskok na rozdiel dvoch gólov. Postaral sa o to BOBBY BODETTE. Asistencie si pripisujú Joey Breslin a Connor Schmidt.
     
    16:54
    Denis Nociar je späť na ľadovej ploche a pokračujeme v plnom počte. Stav je 3:1.
     
    17:19
    Slovensko sa bude opäť brániť! Podrazením sa teraz prezentoval náš brankár Juraj Halo, na trestnú lavicu za neho odkorčuľuje jeden zo spoluhráčov.
     
    17:59
    Naši súperi sú aktívni a ešte do prestávky sa pokúšajú o zníženie na rozdiel jediného presného zásahu. Na strely je to aktuálne 12:14.
     
    19:19
    Slovensko sa dokázalo ubrániť a hrá v plnom počte!
     
    19:42
    Slovensko dalo gól!
    Naši reprezentanti nám robia veľkú radosť a ešte pred prestávkou druhýkrát v zápase zvyšujú na rozdiel troch presných zásahov! Postaral sa o to EDMUND PIAČKA. Asistencie: Roman Hús a Jozef Kentoš.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej až päť presných zásahov, z ktorých na veľkú radosť Slovákov až štyri skončili v bránke amerického gólmana Olena. Pred druhou dvadsaťminútovkou tak majú naši chlapci jasne namierené k triumfu!
     
    Štatistiky po prvej tretine:

    Góly: 4:1
    Strely: 14:16
    Úspešnosť brankárov: 93.7%:71.4
    Vyhrané buly: 10:9
    Úspešnosť na buly: 52.63%:47.37%
    Trestné minúty: 4:2
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Do druhej tretiny vstúpili Američania zmenou brankára. Na striedačke ostáva Joseph Olen, nahradí ho Matt Cooper.
     
    22:27
    Američania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Joey Breslin.
     
    23:20
    Naša tretia presilovka je už takmer v polovici, ale zatiaľ sa nám nedarí presadiť sa. Slováci si počas početnej výhody doposiaľ nevypracovali ani jedinú strelu do priestoru troch žrdí.
     
    23:33
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Na trestnú lavicu smeruje aj náš reprezentant Roman Hús, ktorý sa previnil seknutím.
     
    23:33
    Rozhodcovia napokon na trestnú lavicu posielajú aj hráča nášho súpera Samuela Brewstera. Slovensko teda pokračuje v presilovke.
     
    24:27
    Vylúčený Breslin je späť na ľadovej ploche a pomer síl sa vyrovná.
     
    24:58
    USA dalo gól!
    Americký hokejisti napokon za rovnovážneho stavu pridávajú svoj druhý gól v tomto zápase. Postaral sa o neho LUKE HANNON. Bez asistencií.
     
    26:06
    Slovensko sa bude brániť! Na ľadovej ploche začínajú pracovať emócie a na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hrubosť dvojgólový strelec Tomáš Rusina.
     
    27:14
    Druhá tretina je na vylúčenia divoká. Američania sa po podrazení Nicholasa Zerna vzdávajú presilovky a takisto budú hrať vo štvorici.
     
    28:06
    Slovensko hrá v plnom počte. Našim chlapcom zatiaľ táto tretina vôbec nevychádza a na strely v nej prehrávame už 2:10.
     
    29:14
    V plnom počte už hrajú aj americkí hokejisti. Skrátenú presilovku sa našim chlapcom využiť nepodarilo, ale stále vyhrávame o dva góly.
     
    29:36
    Američania sa však v zápätí budú opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou kapitán Jordan Young.
     
    30:50
    Rošáda s vylúčeniami pokračuje aj naďalej. Rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu za nedovolené bránenie v hre nášho strelca Edmunda Piačku.
     
    31:18
    Hlavný rozhodca opäť raz fúkol do píšťalky a Američania budú hrať dokonca 18 sekúnd v trojici proti štyrom našim reprezentantom. Na trestnú lavicu smeruje za krosček Connor Schmidt.
     
    31:36
    Hokejisti USA sa ale v trojici dokázali ubrániť a už sú na ľade štyria. Pokračuje sa v hre štyroch proti štyrom.
     
    32:50
    Na ľade je už aj vylúčený Piačka a Slovensko si zahrá skrátenú presilovku! Naši chlapci v nej budú chcieť prekvapiť súpera a zvýšiť svoj náskok.
     
    33:13
    USA dalo gól!
    Tak toto je neuveriteľné! Američania znižujú na rozdiel jediného gólu tesne pred koncom vlastného oslabenia. Postaral sa o to JOSEPH CHRIS. Asistencia: Chris Burkemper.
     
    33:18
    Vylúčený Schmidt je späť na ľadovej ploche, ale hokejistov USA jeho trest vôbec nemusí mrzieť. Stav je 4:3 v prospech Slovenska a začína sa tuhý boj o jeho udržanie.
     
    35:01
    Táto tretina je z pohľadu našich hokejistov skutočne katastrofálna. Na strely v nej aktuálne prehrávame 6:15 a inkasovali sme už dva góly.
     
    37:01
    Do konca druhej dvadsaťminútovky už ostávajú iba necelé tri minúty. Slovensku sa nedarí súpera strelecky ohroziť a Cooper je medzi tromi žrďami zatiaľ bezchybný.
     
    37:12
    Rozhodcovia vylučujú na oboch stranách! N trestnú lavicu odchádzajú za hrubosť Slovák Peter Kopecký a Američan Nicholas Zern.
     
    37:59
    Hra vo štvoriciach na oboch stranách vyhovuje zatiaľ lepšie americkým hokejistom. V ich podaní sme už zaznamenali dva strelecké pokusy do priestoru našej bránky.
     
    38:13
    Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Bobby Bodette.
     
    39:07
    Slovensko vyvinulo na súpera veľký tlak! Naši chlapci to skúšajú jednou strelou za druhou, ale Cooper je stále stopercentný.
     
    39:12
    Slovensko hrá v plnom počte, USA vo štvorici. Presilovka našich reprezentantov pokračuje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila. Slovensko v nej vôbec nenadviazalo na svoj výkon z prvej dvadsaťminútovky a strednú časť hry prehralo 0:2. Aj napriek tomu ale naši hokejisti stále vyhrávajú najtesnejším rozdielom, o ktorý by prísť rozhodne nechceli.
     
    Štatistiky po druhej tretine:

    Góly: 4:3
    Strely: 24:34
    Úspešnosť brankárov: 87.5%:88.2%
    Vyhrané buly: 21:29
    Úspešnosť na buly: 42%:58%
    Trestné minúty: 12:16
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:1
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:38
    Tretia tretina sa začala aktivitou na strane nášho súpera. Američania sa rýchlo presunuli do útoku a už nás aj strelecky ohrozili.
     
    41:25
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za krosček Matúš Trenčan.
     
    42:29
    Náš súper začal presilovku skutočne s veľkým odhodlaní. Americkí hokejisti sa už trikrát v tejto početnej výhode dostali ku streleckému pokusu a naďalej bojujú o vyrovnanie.
     
    43:25
    Slovensko ale napokon dokázalo tlak súpera eliminovať a ubránilo sa. Aj naďalej pokračujeme v najtesnejšom jednogólovom vedení.
     
    44:40
    Slovensko sa dokonca vrhlo aj do útočenia a vyrovnalo pomer striel súpera. Po aktívnejšom začiatku Američanov je to na strely už 5:5.
     
    45:58
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Peter Kopecký.
     
    46:42
    Naši chlapci sa musia brániť! Američania sa už nasťahovali do pásma a pokúšajú sa prekonať Hala, ten ale doterajším trom strelám v tejto početnej nerovnováhe odolal.
     
    47:58
    Slovensko sa napokon dokázalo ubrániť a súperovi nedovolilo využiť presilovú hru. Naši chlapci hrajú v plnom počte.
     
    50:06
    Slovenskí hokejisti to majú na ľadovej ploche skutočne veľmi náročné. Američania nás v prvej polovici záverečnej tretiny prestrieľali už 12:6 a pokúšajú sa vyrovnať.
     
    51:47
    Američania ale vo svojom tlaku vôbec neprestávajú! Už 15 striel letelo na Hala iba v tejto tretine, naši reprezentanti sa musia stále brániť.
     
    53:12
    Zápas je poriadne dramatický. Slovenskí hokejisti bojujú zo všetkých síl, na strely je to v tejto tretine 8:16, celkovo 32:50.
     
    55:01
    Naša hra je vzhľadom k stavu smerom dopredu iba veľmi opatrná a pozornosť sa sústredí na obranu Halovej bránky. Američania by sa radi prebojovali k vyrovnaniu, ale to je zatiaľ v nedohľadne. Pomer striel je 9:17.
     
    57:21
    Čas sa kráti a na ľadovej ploche stále pokračuje obrovský boj o každý centimeter ľadu. Američania sa všemožne snažia dostať puk do našej siete, ale Halo odoláva.
     
    58:12
    Americký brankár Matt Cooper odchádza na striedačku! USA si zahrá v powerplay, Slováci sa musia stále brániť!
     
    58:57
    Náš súper sa nasťahoval do pásma a pokúša sa o vyrovnanie. Slováci sú pevne stiahnutí pred svojou bránkou a odolávajú.
     
    59:55
    USA dalo gól!
    Tak toto je neuveriteľné! Iba 5 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby sa nášmu súperovi v powerplay podarilo vyrovnať. Zariadil to SEAN MURPHY. Asistenciu si pripisuje Michael Harris.
     
    59:55
    Brankár Matt Cooper korčuľuje späť medzi tri žrde, Američanom sa podarilo vyrovnať a zvrátiť tak náš náskok, ktorý bol až dvakrát v zápase trojgólový.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Slovenskí hokejisti svoj náskok v závere neudržali a nášmu súperovi sa podarilo vyrovnať. Po krátkej prestávke bude nasledovať predĺženie.
     
    Štatistiky po tretej tretine:

    Góly: 4:4
    Strely: 34:54
    Úspešnosť brankárov: 88.2%:92.5%
    Vyhrané buly: 33:45
    Úspešnosť na buly: 42.31%:57.69%
    Trestné minúty: 16:16
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:1
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    61:12
    Predĺženie sa začalo menšou aktivitou na strane slovenského tímu. Naši chlapci sa postarali o doposiaľ jedinú strelu do priestoru troch žrdí počas bonusového času.
     
    61:57
    Do útoku sa už ale dostali aj naši súperi. Na strely je to aktuálne 1:1 a diváci s napätím sledujú, komu sa podarí strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    63:18
    Na ľadovej ploche stále prebieha veľký boj. Oba celky sa najmä snažia zabezpečiť svoju defenzívu a neinkasovať nešťastný gól.
     
    64:01
    Pred nami je posledná minúta päťminútového predĺženia. Slovensko sa osmelilo smerom dopredu a na strely je to aktuálne 4:2.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie je minulosťou. Celkovo sme v ňom zaznamenali 6 streleckých pokusov, ale ani jeden z nich sa presným zásahom neskončil a tak o víťazovi rozhodnú samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:0
    Nájazdy začínajú Slováci. Ako prvý sa pokúsil skórovať Martin UHNÁK, ale svoj nájazd nepremieňa.
     
    1. séria
    0:0
    Nájazd nevyšiel ani hokejistom USA, Bryce JOHNSON svoj pokus nepremieňa.
     
    2. séria
    1:0
    Slovensko sa v nájazdovej sérii dostáva do vedenia! Presadil sa Peter GÁPA.
     
    2. séria
    1:0
    Američanom sa vôbec nedarí a Halo sa drží veľmi dobre! Connor SCHMIDT svoj nájazd nepremieňa.
     
    3. séria
    1:0
    Peter LUNTER minul priestor bránky a Slovensko zatiaľ nerozhodlo. Stále však vyhrávame tesne 1:0.
     
    3. séria
    1:0
    Luke HANNON takisto míňa priestor troch žrdí a Slovensko vyhráva!
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazilo Slovensko!
    Autorom víťazného gólu je PETER GÁPA.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je na konci. Slovenskí chlapci síce svoje pohodlné trojgólové vedenie stratili, ale napokon v sérii samostatných nájazdov priklonili šťastie na svoju stranu a senzačne porážajú favorizovaných Američanov! (19:43:42)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 2. Rusina (Gápa), 2. Hús (Marušiak), 15. Rusina (Szabó, Bača), 20. Piačka (Hús, Kentoš), rozh. náj. Gápa – 17. Bodette (Breslin, Schmidt), 25. Hannon, 34. Chris (Burkemper), 60. Murphy (Harris)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Martin Uhnák (SVK)
    0:0   Bryce Johnson (USA)
    2. séria:
    1:0   Peter Gápa (SVK)
    1:0   Connor Schmidt (USA)
    3. séria:
    1:0   Peter Lunter (SVK)
    1:0   Luke Hannon (USA)


    Slovensko: Halo (Žiak) – P. Luntner, Ketner, Rusina (A), P. Kopecký, Palovič, Nociar, Sucharda, Szabó – Uhnák, Piačka (C), Mihálik – Kentoš, Gápa, Budiak – Marušiak, Trenčan, Hús – Zlocha (A), Bača
    USA: Olen (21. Cooper) – Schmidt, McGovern, Young (C), Zern, Joseph, Solorzano – Bodette (A), Murphy, Harris (A) – Greenberg, John Olen, Johnson – Brewster, Burkemper, Balent – Hannon, Breslin, Kascsak

    Rozhodca: Oskirko (RUS) – Ambrosetti (SUI), Liu (CHN)