Nashville – NY Rangers 3:2 (kon.) | Tampa Bay – LA Kings 2:4 (kon.) | Boston – NY Islanders 2:1 (kon.)
Buffalo – Dallas 3:2 (kon.) | Toronto – Edmonton 5:1 (kon.) | Ottawa – Columbus 1:4 (kon.)
Montreal – NJ Devils 6:2 (kon.) | Minnesota – Colorado 1:0 (kon.) | Arizona – Detroit 1:3 (kon.)
Vancouver – Pittsburgh 5:0 (kon.) | San Jose – Carolina 4:5 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:4 (kon.)
Washington – Philadelphia 1:3 (kon.) | Florida – Nashville 2:3 (2:3 po s.n.) | Buffalo – NY Islanders 2:3 (kon.)
Tampa Bay – Anaheim 5:3 (kon.) | NY Rangers – Dallas 2:3 (po pr.)
koniec
Ottawa Senators
1:4 (0:0, 0:0, 1:4)
Columbus Blue Jackets
cz Nedeľa 08.02.2015, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Mark LETESTU - 1:4
     
    59:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak nakonec přichází ještě jeden hřebíček do rakve. Slabou střelu MARKA LETESTUA tečoval jeden z domácích nataženou holí a Lehner loví puk ze své sítě počtvrté. Asistence: Jared Boll, Matt Calvert
    Scott HARTNELL - 1:3
     
    58:44
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je hotovo! SCOTT HARTNELL velkým obloučkem přehodil Karlssona a puk zamířil do prázdné brány Ottawy, kterou Lehner před pár vteřinami opustil. Asistence: David Savard, Cam Atkinson
     
    55:56
    Neuvěřitelné, co teď nedal Stone! Domácí útočník měl před sebou zívající bránu, ale jakýmsi záhadným způsobem trefil jen nataženou hůl Curtise McElhinneye, který si tak připsal fantastický zákrok!
     
    55:45
    Stone našel u vzdálenější tyče volného Lazara, ale ten nedokázal dostat kotouč za záda hostujícího brankáře.
     
    52:36
    Přichází velká šance pro Ottawu. Na trestnou lavici putuje za krosček David Savard (CBJ).
     
    52:27
    Lazar dokázal najít přesnou přihrávkou Kylea Turrise, který však rychlým švihem osamocen trefil jen tyč McElhinneyovy brány!
    Erik CONDRA - 1:2
     
    50:22
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ale pozor! Velmi záhy přichází snížení a domácí jsou zpět ve hře o body. Karlsson rozjel útok od vlastní brány a po ose a po Legwandově sražené střele se puk dostal na hůl ERIKA CONDRY, který dokázal překonat brankáře Columbusu. Bez asistence.
    Nick FOLIGNO - 0:2
     
    48:51
    Columbus právě vstřelil branku!
    S domácími to vypadá již velmi špatně. NICK FOLIGNO se dostal za obranu Ottawy a v tísni překonal bekhendem Robina Lehnera. Asistence: Cody Goloubef
     
    48:38
    Erik Condra dokázal těsně před McElhinneyem tečovat Legwandovu střelu a kotouč prokutálel těsně vedle tyčky svatyně Columbusu.
    Cam ATKINSON - 0:1
     
    44:13
    Columbus právě vstřelil branku!
    Konečně je tady gól! Lehner ještě dokázal zastavit první dorážku, ale na druhé pohotové zakončení CAMA ATKINSONA nedosáhl a hosté jdou do vedení. Asistence: Scott Hartnell, Ryan Johansen
     
    42:00
    Hoffman s Chiassonem se dostali do přečíslení dvou na jednoho, první zmiňovaný přihrával svému spoluhráči, ale Connauton dokázal položit hůl na led a zastavit puk ještě před Chiassonem
     
    36:31
    Stone po rychlém přechodu do útočného pásma vypálil jen do tyče a na druhé straně Foligno nedokázal zakončit přečíslení dvou na jednoho přesným bekhendem.
     
    33:38
    Hodně horké chvíle teď prožíval McElhinney, ale nakonec se mu podařilo zastavit asi čtyři střely a udržel tak bezbrankový stav. Největší šanci obstaral Chris Neil, který však z mezikruží nemířil mezi tři tyče.
     
    31:14
    Ouuuu! Obrovská šance Columbusu. Dubinsky vyzval Troppa v přečíslení k zakončení, ale Lehner se fantasticky přesunul a zlikvidoval tuto obrovskou šanci Coreyho Troppa.
     
    26:43
    Mark Borowiecki obral o kotouč Nicka Foligna, řítil se na McElhinneye, ale nakonec se rozhodl pro střelu, kterou hostující brankář vyrazil do ochranné sítě. Příčinou tohoto rozhodnutí byl obránce Columbusu, který Borowieckiho mohutně dobrusloval.
     
    25:23
    Rvačku, kterou vyvolalo klepnutí Neila do betonů McElihheye, na body vyhrál Protu, který je téměř o hlavu větší než Neil. Oba kohouti jdou na trestnou lavici.
     
    25:23
    A je tady bitka! Neil vs. Prout.
     
    24:44
    Na velmi nebezpečnou teč Hartnella musel reagovat Lehner, což se mu povedlo a následně domácí brankář zastavil i tvrdou střelu od modré čáry.
     
    20:44
    Po rychlém protiútoku měl Clarke MacArthur na holi úvodní branku zápasu, ale McElhinney se fantasticky natáhl a betonem zlikvidoval MacArthurovu stoprocentní šanci!
     
    19:04
    MacArthur ani Ryan neuspěli se střeleckými pokusy a na druhé straně musel Lehner řešit nepříjemné přečíslení dvou na jednoho, které Calvert zakončil střelou.
     
    15:44
    Přesilovou hru si pro změnu zahrají hosté. Na lavici hanby putuje Alex Chiasson (OTT), který dostal dvě trestné minuty za hákování.
     
    12:17
    Domácí si zahrají 5 sekund pět proti třem, na trestnou lavici míří Jak Johnson (CBJ).
     
    12:17
    Turris se snažil prosadit v dobré střelecké pozici, ale byl faulován a Karlsson následně netrefil odkryté místo v bráně.
     
    10:22
    Corey Tropp (CBJ) dostává dvě trestné minuty za hákování.
     
    08:24
    Velmi husto bylo pro změnu na druhé straně, avšak ani Johansen ani Hartnell nedokázali propasírovat kotouč za Lehnerova záda.
     
    03:21
    Lazar našel zadovkou před bránou najíždějícího Karlssona, ale domácí kapitán střelou z první nezamířil mezi tři tyče. Zatím největší šance zápasu.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 51. Condra – 45. Atkinson (Hartnell, Johansen), 49. Foligno (Goloubef), 59. Hartnell (Savard, Atkinson), 60. Letestu (Boll, Calvert)


    Ottawa Senators: Lehner (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Cowen, Gryba, Borowiecki – Ryan, Zibanejad, MacArthur – Stone, Turris, Lazar – Chiasson, Pageau, Hoffman – Neil, Legwand, Condra
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Forsberg) – Johnson, Tjutin, Savard, Connauton, Prout, Goloubef – Atkinson, Johansen, Hartnell – Tropp, Dubinsky, Foligno – Skille, Wennberg, Anisimov – Boll, Letestu, Calvert

    Rozhodca: Ghislain Hebert, Kelly Sutherland – Brad Kovachik, David Brisebois

    Diváci: 16891