TK po zasedání Výkonného výboru FAČR (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference po zasedání Výkonného výboru FAČR

cz Utorok 03.02.2015, 13:00Tlačové konferencie
     
    13:20
    Tím tisková konference po zasedání Výkonného výboru FAČR končí. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (13:38:20)
     
    Generální sekretář FAČR Rudolf Řepka rovněž prohlásil, že 17. února ve švýcarském Lausanne proběhne soud u mezinárodní sportovní arbitráže (CAS) ohledně kauzy sestupu střížkovských Bohemians do ČFL.
     
    Rudolf Řepka: Na zasedání před mistrovstvím Evropy do 21 let se budou schvalovat tyto komise.
     
    Rudolf Řepka: Od 1. července 2015 se skládají nové komise na čtyři roky s tím, že po dvou letech může asociace zažádat o výměnu svého člena.
     
    Rudolf Řepka: Na kongresu FIFA nás budou zastupovat předseda svazu Miroslav Pelta, místopředseda za kluby Dušan Svoboda a generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.
     
    Rudolf Řepka: Myslím, že zastoupení v evropských komisích je nadstandardní, podařilo se nám udělat maximum. Nemáme cíl o jedno až dvě místa v komisích posílit, to vidím spíše nereálně, ale určitě se snažíme svůj vliv zvyšovat.
     
    Rudolf Řepka: Rozdíl je v porovnání se státními dotacemi velký, protože ty se musí vyčerpat během jednoho roku.
     
    Rudolf Řepka: Kluby dostávají od FAČR dar, který můžou vyčerpat během tří let. Ministr financí Andrej Babiš však chce zavést od roku 2016 jiný systém dotací.
     
    Rudolf Řepka: Jedna krajská fotbalová akademie bude v Plzni, o druhé ještě jednáme v Jihomoravském kraji. Jednání probíhají s brněnskou Zbrojovkou.
     
    Rudolf Řepka: Výkonný výbor dnes posvětil agendu fotbalových akademií, dal tím zelenou tomu, že je nakloněn tomuto principu, ale akademie nejsou plošně nařízeny všem. Týká se to věkových kategorií 14-15 let.
     
    Rudolf Řepka: 24. února má neoficiálně proběhnout zasedání Ligového shromáždění.
     
    Rudolf Řepka: Pan Miroslav Platil je bezpečnostním manažerem profesionálních soutěží, takže bude nápomocen Ligovému shromáždění při řešení bezpečnosti.
     
    Rudolf Řepka: Bezpečnost na ligových stadionech chtějí více řešit samotné kluby, agenda bezpečnosti se bude odehrávat v kruhu Ligového shromáždění, respektive v rámci 32 profesionálních celků.
     
    Rudolf Řepka: Jakmile dojde k nápravě, Výkonný výbor FAČR mu činnost opět povolí. Nyní by neměl vůbec uzavírat smlouvy. Jedná se o sedm kontraktů, které musí zaznamenat do systému.
     
    Rudolf Řepka: Agent Müller nedodržoval směrnice, proto komise navrhla pozastavení jeho činnosti. Každý agent má povinnost registrovat profesionální smlouvy za pomoci hráče s klubem. Tyto smlouvy on v systému neregistroval.
     
    Rudolf Řepka: Co se týká částky deseti tisíc pro každý klub na krajské a okresní úrovni, od 1. července chceme elektronizovat fotbalové agendy. Jedná se tedy o pomoc menším celkům, aby mohly i ony v nižších soutěžích tyto věci obstarat.
     
    Rudolf Řepka: FAČR vracela doplatek za členské příspěvky březen až prosinec. Rozhodnutí Valné hromady znělo, že 80 procent vracíme zpět do fotbalového hnutí. Když je to leden-únor, přidáváme doplatek 20 milionů ze státních dotací. V tuto fázi už vracíme pouze březen až prosinec. Vychází to 135 korun na člena.
     
    Tiskový mluvčí Fotbalové asociace České republiky Ondřej Lípa přivítal přítomné novináře a také generálního sekretáře FAČR Rudolfa Řepku. Zároveň představil hlavní body zasedání Výkonného výboru FAČR, které je dostupné v digitální verzi na oficiálních internetových stránkách komise.
     
    13:00
    Dobrý den ze sekretariátu Fotbalové asociace České republiky, kde se od 13 hodin bude konat tisková konference po zasedání Výkonného výboru FAČR.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Radek Šamša