Levante – Bilbao 0:2 (kon.) | Almería – Getafe 1:0 (kon.) | Sevilla – Espanyol 3:2 (kon.)
Barcelona – Villarreal 3:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
3:2 (2:1)
RCD Espanyol Barcelona
Nedeľa 01.02.2015, 19:00 • Ramón Sánchez Pizjuán, Seville, Andalusia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov nášho portál, ktorí sa rozhodli kliknúť a sledovať on-line textový prenos z futbalu, konkrétne sa jedná o stretnutie medzi FC Sevilla – RCD Espanyol Barcelona s výkopom o 19:00!

    Najvyššia futbalová súťaž v Španielsku, ktorá nesie názov Primera Division pokračuje už svojim 20.kolom, v ktorom sa proti sebe postavia tímy z prvej polovice tabuľky, domáca FC Sevilla, ktorej patrí v tabuľke 5.miesto privíta na svojom trávniku 9.tím tabuľky a to RCD Espanyol Barcelona.

    Domáci tím je tak na tom čo sa týka tabuľkového postavenia lepšie, na 5.mieste sa nachádza vďaka 39 bodom. Posledná forma tímu je veľmi slušná: 3V, 1R a 1P. V poslednom zápase nestačil na Valenciu, na ktorej trávniku prehral 3:1.

    Hostia sa nachádzajú na 9.mieste za zisk 26 bodov, hostia dokázali v posledných dvoch zápasoch vyhrať a aj ich posledná forma je veľmi slušná: 3V a 2P. V poslednom zápase dokázali vyhrať, keď na svojom trávniku porazili Almeriu rozdielom triedy 3:0.

    Favorit zápasu až tak jasný nie je, tabuľkové postavenie favorizuje domácich, posledná forma oboch tímov je však takmer rovnaká. Určite nás tak čaká zaujímavé a vyrovnané stretnutie. Na sledovanie jeho on-line textového prenosu ste všetci srdečne pozvaní!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Beto – Figueiras, Fernando Navarro (K), Daniel Carriço, Arribas, Kolodziejczak, Aleix Vidal, Iborra, Banega, Vitolo, Aspas
    Náhradníci: Rico – Coke, Suárez, Deulofeu, Mbia, Bacca, Muñoz Muñoz

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Javi López, Fuentes, Colotto, Moreno, Víctor Sánchez (K), Montanes, José Cañas, Abraham González, Sevilla, Stuani
    Náhradníci: Pau – Mattioni, Víctor Álvarez, Álvaro, Lucas, Sergio García, Caicedo

    Rozhodca: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio – Pedro Muñoz.
     
    Príjemný nedeľný večer všetkým priaznivcom futbalu, ktorí nasledujúce chvíle strávite sledovaním toho on-line textového prenosu. Zostavy oboch mužstiev sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť.

    Zápas sa už čo nevidieť začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami práve prichádzajú na trávnik, čo signalizuje, že začiatok zápasu je už na spadnutie!
     
    Domáci tím dnes nastupuje v bielych dresoch, hostia si na seba obliekli dresy modrej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca zápasu José González dal pokyn na zahájenie zápasu, úvodný výkop zápasu patril hosťom.
     
    2
    Hostia však o loptu rýchlo prišli a dostali sa ku nej domáci futbalisti. Domáci teraz získali priamy kop o faule na Vidala.
     
    2
    Domáci si loptu tiež moc dlho neužili a už si ju na kopačky vybojovali hostia, ktorí zatiaľ len kombinujú pred 16-tkou domáceho tímu.
     
    3
    Hostia svojou kombináciu nič zaujímavého nedosiahli a domáci Figueiras po zisku loptu poslal dlhý pas dopredu na svojich spoluhráčov. Rodiacu sa šancu hostia rýchlo zastavili.
     
    3
    RCD Espanyol Barcelona po rýchlom brejku získava prvý rohový kop zápasu, od rohovej zástavky bude za hostí centrovať Cañas.
     
    4
    Rohový kop hosťujúcemu tímu nič zaujímavého nepriniesol, domáca obrana odvrátila loptu ďaleko do bezpečia. Hostia sa tak ešte ku lopte dostanú.
     
    5
    Hostia pokračovali v obliehaní domácej 16-tky a po chybe hráčov domáceho celku získavajú ďalší rohový kop v zápase.
     
    6
    Ani tento rohový kop hosťom nič nepriniesol, dokonca sa ihneď po ňom domáci dostali do rýchleho brejku. Ten včas a úspešne zastavil Moreno výborným obranným zákrokom.
     
    7
    Pri lopte sú teraz domáci futbalisti a držia sa na svoje útočnej polovičke, zatiaľ sa však ku ničomu zaujímavému prepracovať nemôžu.
     
    8
    Teraz domáci tím bude mať šancu ohroziť bránu hostí, pretože v blízkosti 16-tky z ľavej strany poslal Colotta tvrdo k zemi Vidala a tak majú domáci k dispozícii nebezpečný priamy kop. Hlavný rozhodca hriešnikov zatiaľ len ústne dohovoril.
     
    9
    Exekútorom priameho kopu domácich bol Banega, centrovanú loptu do 16-tky hostí však obrana Barcelony odvrátila do bezpečia.
     
    10
    Lopty sa teraz zmocnili futbalisti hosťujúceho celku, momentálne však len kombinujú a smerom dopredu sa nehrnú.
     
    11
    Hostia mali k dispozícii priamy kop, ale zahrali ho veľmi zle a lopty sa zmocnili domáci futbalisti, ktorý sa snažia založiť nebezpečnú útočnú akciu.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Aleix Vidal (FC Sevilla).
     
    12
    Domáci tím sa napokon dostal pred 16-tku hostí, následná centrovaná loptu do jej vnútra však skončila len v rukaviciach brankára hostí Casilla.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Cañas (RCD Espanyol Barcelona).
     
    14
    Bola nariadená penalta pre hostí! Salva Sevilla sa dostal v pokutovom území domácich ku lopte a bol tvrdo poslaný k zemi brankárom domácih Betom, hlavný rozhodca José González tak po práve nariaďuje penaltu!
     
    14
    Žltú kartu dostáva Beto (FC Sevilla).
     
    15
    Espanyol Barcelona dala gól!
    K veľkej zodpovednosti sa za hostí postavil CRISTHIAN STUANI a poslal loptu ku pravej tyčke! Brankár domácich Beto smer strely síce uhádol, ale bol na ňu prikrátky!
    STUANI - 0:1
     
    16
    Domáci tím na nič nečaká a ihneď p zisku lopty sa začína viac tlačiť dopredu a snaží sa o rýchle vyrovnanie. Carriço sa teraz ocitol v sľubnej príležitosti, ale bránku hostí svoju strelou minul.
     
    18
    Momentálne sa nič zaujímavého na trávniku nedeje, pri lopte je domáci tím, ale do žiadnej zaujímavejšej príležitosti sa prepracovať nemôže, hostia bez problémov kontrolujú priebeh hry.
     
    19
    Aj naďalej sú pri lopte častejšie domáci futbalisti, ale len kombinujú a hľadajú otvorené vrátka v obrane hostí, defenzíva Barcelony však funguje zatiaľ na výbornú.
     
    20
    Veľká šanca na strelenie gól zo strany domácich, keď po skvelej prihrávke do pokutového územia hostí sa dostal Vidal, ale loptu nedokázal poslať do brány, proti bol brankár hostí Casilla! Domáci však získavajú aspoň rohový kop!
     
    21
    Po rohovom kope sa opäť do zakončenia dostal Banega, ale aj teraz na brankára hostí Casillu recept nenašiel.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Víctor Sánchez (RCD Espanyol Barcelona).
     
    22
    Naďalej platí, že častejšie sú pri lopte domáci, ale nedokážu sa dostávať ku strelám či šanciam. Colotto teraz odvrátil loptu do bezpečia a zastavil tak črtajúcu sa nebezpečnú akciu domácich futbalistov.
     
    23
    Domáci teraz zahrávali priamy kop, brankár hostí Casilla spolu s obranou posielajú loptu na rohový kop.
     
    24
    Rohové kopy však zatiaľ ani jednému tímu nevychádzajú, loptu do bezpečia odvrátila obrana hostí.
     
    25
    Domáci futbalisti poslali opäť nebezpečný center do vápna hostí, avšak aj s touto loptou si obrana Barcelony poradila a odvrátila ju do bezpečia.
     
    26
    Sevilla dala gól!
    Domácim futbalistom sa z veľkého tlaku napokon podarilo rovnať na 1:1 a v 26.minúte tak začíname odznova! Diváci na štadióne sa teraz všetci do jedného zvihli zo sedačiek a vychutnali si naozaj nádherný gól domáceho DIOGO FIGUEIRAS , ktorý z veľkej vzdialenosti poslal loptu nechytateľne do horného rohu brány hostí!
    FIGUEIRAS - 1:1
     
    28
    Hráčov domáceho tento gól veľmi nakopol a aj naďalej hrajú veľmi aktívne. Hostia sa musia len brániť a mať sa na pozore.
     
    29
    Domáci však už o loptu teraz prišli a smerom dopredu to skúšajú hostia, avšak domáca defenzíva ich nikam nepúšťa.
     
    30
    Aj naďalej sú pri lopte hostia, nič zaujímavé však na domácich nemôžu vymyslieť. Pri lopte je konkrétne Montanes a skúša niečo vymyslieť na domácu defenzívu.
     
    31
    Do 16-tky hostí priletel presný center na kopačku domáceho Banegu, ten však svojou strelou bránu hostí minul. Odkop od brány hostí, o ktorý sa postará brankár hostí Casilla.
     
    32
    Loptu si teraz na kopačky vybojovali domáci futbalisti, ktorý sa už snažia obliehať 16-tku hostí.
     
    34
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Héctor Moreno, prichádza Álvaro González.
     
    35
    Toto striedanie je vynútené, Moreno si vyrobil zranenie a tak v zápase dohral.
     
    35
    Sevilla dala gól!
    Netrvalo dlho, domáci v krátkosti pridávajú svoj druhý gól v zápase a otáčajú tak vývoj stretnutia na 2:1! Obrana hostí teraz vážne chybovala a loptu zbytočne stratila, tá sa dsotala na pravú stranu ku Vidalovi, ktorý presnou prihrávkou pred prázdnu bránu hostí našiel VITOLO a ten pohodlne upratal loptu do brány hostí!
    VITOLO - 2:1
     
    36
    Domácim sú aj naďalej pri lopte a snažia sa pridať ďalší gól, určite sa už z úvodného gólu v ich sieti otriasli a momentálne diktujú tempo hry.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Vitolo (FC Sevilla).
     
    38
    Hostia získali loptu, dostali sa do rýchleho brejku, ale poslať presný center do pokutového územia domácich sa im už nepodarilo.
     
    39
    V strede poľa prišlo ku zrážke dvoch hráčov, obaja sú v poriadku a v hre budú pokračovať.
     
    40
    Tak to je neuveriteľná situácia! Brankár hostí Casilla vybehol mimo 16-tku a chytil strelu Aspasa, ktorý sa ho snažil prestreliť. Keďže sa brankár hostí nachádzal mimo územia kde môže chytať rukami, vidí za to po práve červenú kartu!
     
    41
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Salva Sevilla, prichádza Pau.
     
    42
    Do brány hostí sa tak musí postaviť náhradný brankár Pau, z hry tak musel odísť Salva Sevilla. Hostia tak už museli využiť dva striedania, a to sa ešte neskončil ani prvý polčas.
     
    43
    Domácim sa podarilo poslať loptu do pokutového územia hostí, tam si však už futbalisti domáceho celku nerozumeli a do žiadnej šance sa tak nedostali.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Arribas (FC Sevilla).
     
    45
    Hlavný rozhodca José González musel opäť vyťahovať kartu zo svojho vrecka, v prvom polčase ich už rozdal až sedem, z toho jedna červená!
     
    45
    Nad rámec prvého polčasu sa nadstavuje ešte jedna minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám veľmi zaujímavý prvý polčas, kde sme videli tri góly, penaltu, vynútenú výmena brankárov, šesť žltých kariet a jednu červenú! Do vedenia išli hostia v 15.minúte, keď nariadenú penaltu premenil Stuani. Domáci však hrajú zatiaľ aktívnejšie a podarilo sa im zakrátko gólmi Figueirasa a Vitola otočiť priebežné skóre zápasu na 2:1! V 40.minúte zahral brankár hostí Casilla mimo pokutového územia rukou a dostal tak červenú kartu! Prvý polčas bol tak veľmi zaujímavý a určite sme sa pri jeho sledovaní nenudili, uvidíme čo nám prinesie druhý polčas!
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami späť na trávniku, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Beto, prichádza Rico.
     
    46
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Montanes, prichádza Sergio García.
     
    47
    Druhý polčas sa nám už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Domáci vymenili do druhého polčasu brankára, zrejme pre nejaké zranenie. Hostia spravili tiež zmenu, do hry naskočil Sergio García a tak hostia už využili všetky tri striedania.
     
    47
    Nový muž v báne hostí Rico pohodne berie loptu do svojej moci. V zápase sme sa tak dočkali nevídanej situácie, ani v jednom tíme brankár nedochytal zápas od začiatku do konca, čo vo futbale naozaj tak často nevidíme.
     
    48
    Pri lopte sú momentálne hostia, ale cez pozornú defenzívu domácich sa prebiť nedokážu. Úvod druhého polčasu je tak pomerne nudný.
     
    49
    Domáci po zisku lopty získali aj priamy kop, Banegov center do pokutového územia hosti však obrancovia Barcelony odvrátili do bezpečia.
     
    50
    Po krátkej dobe zahrávali domáci opäť priamy kop, ale Abraham svojím centrom nijak defenzívu hostí nepreveril. Hostia to tak teraz už skúšajú smerom dopredu.
     
    52
    V pokutovom území hostí sa lopta postupne poodrážala ku Banegovi, ten však loptu poslal len mimo troch žrdí brány hostí.
     
    53
    Ani tento center do pokutového územia hostí nič nebezpečné nepriniesol, loptu má vo svojej moci brankár Pau, ktorý už dlhý výkopom hľadá vpredu svojich spoluhráčov.
     
    54
    Hostia sa dlho držali pred domácou 16-tkou, napokon z toho bola len slabá strela, s ktorou domáci brankár Rico problém nemal.
     
    55
    Do pokutového územia hostí sa dostala zaujímavá lopta, Vidal ju však dobehnúť nestihol, pretože bol pri nej skorej brankár hostí Pau.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Figueiras (FC Sevilla).
     
    57
    Pri lopte je momentálne domáci celok, ale zvolil skôr pomalší a postupný útok a tak zatiaľ moc zaujímavého v týchto fázach hry nevidíme. Takýto obraz určite viac vyhovuje domácim futbalistom.
     
    58
    Domáci tím sa aj naďalej postupne snaží predrať sa pred bránu hostí, defenzíva hostí si začína častejšie pomáhať aj nedovolenými zákrokmi.
     
    59
    Hráči domáceho celku sa teraz dostali do zaujímavého prečíslenia, ale celé to skončilo len nepresnou prihrávkou od Banega, ktorá skončila pri obrancoch hostí.
     
    60
    Sergio García sa dostal ku lopte, svojim pohybom oklamal obrancov a krížnou prízemnou strelou poslal loptu len tesne vedľa ľavej tyčky domácej brány!
     
    61
    Do pokutového územia hostí sa opäť tlačili domáci futbalisti, ale Colotto dobre čítal hru a výborným obranným zákrokom poslal loptu do bezpečia.
     
    63
    Veľa zaujímavého sa teraz na ihrisku nedeje, tempo hry je pomalé a veľmi opatrné. Pri lopte sú domáci, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a tak si loptu ťukajú len medzi sebou.
     
    64
    Domáci futbalista Iborra teraz zahodil obrovskú šancu na strelenie gólu! Z ničoho nič sa objavil sám pred brankárom hostím Paulom, ale loptu nepochopiteľne poslal len do konštrukcie brány hostí!
     
    66
    A opäť lopta skončila na konštrukcii brány hostí, kam ju po skvelom centri hlavičkou poslal Vidal!
     
    66
    Žltú kartu dostáva Banega (FC Sevilla).
     
    67
    Domáci opäť začínajú diktovať tempo hry, teraz si dokázali vybojovať priamy kop, ktorý rozohrá Banega.
     
    68
    Banega to napokon skúsil priamou strelu na bránu hostí, priestor troch žrdí však netrafil a loptu poslal len mimo brány hostí.
     
    69
    Hostia sa snažili dostať sa do rýchleho brejku, loptu však po nepresnej prihrávke stratili a tak idú dopredu opäť domáci futbalisti.
     
    70
    Domáci futbalisti sú už nasťahovaný pred 16-tkou hostí a začínajú nebezpečne kombinovať.
     
    71
    Domáci si svojou aktivitou vybojovali rohový kop, ale naložili s ním zle a do brejku idú hostia.
     
    72
    Hostia vyťažili z brejku aspoň rohový kop, keď García napálil loptu do Figueirasa a od neho lopta putuje na rohový kop pre hostí. Brankár domácich si už organizuje obranu.
     
    73
    Rohový kop hostí nič zaujímavého nepriniesol, vo vzduchu dobre zapracoval domáci obranca a loptu odvrátil do bezpečia.
     
    74
    Do rýchleho protiútoku sa dostali domáci futbalisti a po centri do 16-tky hostí vybojovali rohový kop.
     
    75
    Lopta po rohovom kope končí len v moci brankára hostí Paua, ktorý ju tak dlhým odkopom uvedie do hry.
     
    77
    Espanyol Barcelona dala gól!
    V 77.minúte sa futbalistom hosťujúceho celku podarilo vyrovnať na 2:2 a začíname tak v zápase opäť odznova! Hostia sa dostali do rýchleho brejku, López sa s loptou dostal až do pokutového územia domáceho tímu, loptu poslal na úplne voľného VÍCTOR SÁNCHEZ, ktorý sa ju snažil psoalť Lopézovi naspäť, loptu však napálil do domáceho obrancu, od ktorého sa lopta odrazila späť ku kapitánovi hostí a ten krásno strelou do horného rohu brány vyrovnáva na 2:2!
     
    78
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Suárez.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Banega, prichádza Bacca.
     
    80
    Domáci boli to týchto chvíľach oveľa lepším tímom, ale hosťom sa podarilo vyrovnať a dať tak nudnejšej hre ešte náboj. Do konca zápasu už moc času neostáva.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Bacca (FC Sevilla).
     
    82
    Ku lopte sa teraz dostal domáci Suaréz, ale jeho slabý pokus na bránu hostí nebol žiadnym problémom pre brankára hostí Paua. Ten sa s rozohrávkou lopty moc neponáhľa.
     
    83
    Tempo hry teraz trocha opadlo, častejšie sa aj prerušovala hra pre nedovolené zákroky.
     
    84
    Domáci tím sa opäť dostal na dostrel brány hostí, pokus Iborru však skončil len vysoko nad bránou hostí, brankár Pau tak zasahovať nemusel.
     
    85
    V pokutovom území hostí sa dostal ku lopte Suaréz, ale loptu pred ním tečoval na rohový kop obranca hostí!
     
    86
    Rohový kop domácich napokon zahrával Carriço, loptu však poslal len rovno do rukavíc brankára hostí Paua.
     
    87
    Domáci celok sa opäť dostáva ku lopte a začína dostávať hostí pod tlak pred ich 16-tkou.
    ASPAS - 3:2
     
    89
    Sevilla dala gól!
    Krátko pred koncom zápasu sa podarilo domácim streliť gól a dostávajú sa tak do vedenia 3:2! Obrana hostí si teraz nedala pozor pri bránení a pod tlakom sa dopustila chyby, keď nechala Bacca aby skvelým pohybom a prihrávkou našiel za obranou hostí úplne voľného IAGO ASPAS, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci a pohodlne krásnou prízemnou strelou poslal loptu do brány hostí – 3:2!
     
    90
    Hostia ostali po inkasovanom gólu v závere zápasu v šoku, pri lopte je momentálne domáci tím, ktorý sa nikam neponáhľa a snaží sa nazbierať cenné sekundy. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca José González nadstavuje ešte 3 minúty!
     
    90+2
    Hostia sa ani teraz nemôžu dostať ku lopte a v útoku je domáci tím. Iborra v 16-tke hostí dostal skvelú prihrávku, ale loptu poslal len mimo bránu hostí!
     
    90+3
    Boli sme svedkami zrejme posledného útoku tohto zápasu, Lopéz centroval do 16-tky domácich, ale loptu do svojho náručia berie brankár domácich Rico, ktorý si s rozohrávkou dáva na čas.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme napokon videli ešte dva góly, ale obraz hry už taký zaujímavý, ako tomu bolo v prvom polčase nebol. V 77.minúte dokázal po rýchlej akcii hostí vyrovnať Víctor Sánchez a zdalo sa, že body sa v tomto zápase budú deliť. Avšak, lepšie hrajúci domáci tím sa v 89.minúte, teda v samom závere zápasu dostal opäť do vedenia o jeden gól, keď Aspas využil chybu obrancov hostí a dal definitívnu bodku v zápase – 3:2! Všetky body tak ostávajú doma v Sevilly, domáci tím tak naplnil papierové predpoklady, aj keď sme videli vyrovnaný zápas.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok posledného víkendového večera a úspešný štart do pracovného týždňa. Dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch na športovom portáli onlajny.eu! (20:58:58)

    Miroslav Revaj

    Góly: 26. Figueiras, 35. Vitolo, 89. Aspas – 15. Stuani (pen.), 77. Víctor Sánchez

    Karty:   11. Aleix Vidal (SEV), 14. Beto (SEV), 37. Vitolo (SEV), 44. Arribas (SEV), 56. Figueiras (SEV), 66. Banega (SEV), 81. Bacca (SEV) – 13. Cañas (ESB), 21. Víctor Sánchez (ESB)   40. Casilla (ESB)


    FC Sevilla: Beto (46. S. Rico) – F. Navarro, Kolodziejczak, Arribas, Figueiras – Carriço, Iborra – Vitolo (78. Den. Suárez), Banega (79. Bacca), Vidal – Aspas
    Náhradníci: Rico – Coke, Suárez, Deulofeu, Mbia, Bacca, Muñoz Muñoz

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla (41. Pau) – J. López, Colotto, H. Moreno (34. Álvaro González), Fuentes – Cañas, V. Sánchez, Montañés (46. S. García) – Abraham González, Sevilla (41. Pau), Stuani
    Náhradníci: Pau – Mattioni, Víctor Álvarez, Álvaro, Lucas, Sergio García, Caicedo

    Rozhodca: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio – Pedro Muñoz

    Diváci: 27 955