Ottawa – Arizona 7:2 (kon.) | Boston – LA Kings 3:1 (kon.) | NJ Devils – Florida 3:1 (kon.)
NY Rangers – Carolina 4:1 (kon.) | Philadelphia – Toronto 1:0 (kon.) | Winnipeg – Dallas 2:5 (kon.)
Tampa Bay – Columbus 3:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:2 (kon.) | San Jose – Chicago 2:0 (kon.)
Montreal – Arizona 2:3 (kon.) | Washington – St. Louis 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Nashville 0:4 (kon.)
Vancouver – Minnesota 2:4 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Dallas Stars
cz Nedeľa 01.02.2015, 01:15 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Na dnešní utkání si našlo cestu 15 016 diváků!
     
    57:33
    Hutchinson je na lavičce, Jets to zkouší v šesti!
     
    54:00
    Fantastický Lehtonen! Trouba svým lehkým nahozením vyzval k teči Ladda, ale finský muž v masce předvedl parádní zákrok!
     
    53:43
    Hrdina dnešního utkání John Klingberg (DAL) odchází na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za hru vysokou holí.
    Tobias ENSTRÖM - 2:5
     
    52:46
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Winnipeg se přece jen dočkává snížení! Wheeler se obtočil kolem branky, avšak zakončit nedokázal. Puk se poté však po sérii odrazů dostal na modrou čáru, kde byl připravený TOBIAS ENSTRÖM, který využil toho, že má Lehtonen zakrytý výhled a chytrou střelou ještě vykřesává pro domácí jiskřičku naděje. Asistence:Blake Wheeler, Andrew Ladd.
    John KLINGBERG - 1:5
     
    48:40
    Dallas právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Tyler Seguin posunul puk na JOHNA KLINGBERGA, který vypálil z hranice levého kruhu a tvrdou a velmi přesně umístěnou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Tyler Seguin, Jaime Benn.
     
    48:17
    Do bitky se ale poté zapojili i další domácí hráči. Dustin Byfuglien dostává dvě minuty za hrubost a k tomu ještě osobní desetiminutový trest a Andrew Ladd dvě minuty za nesportovní chování. Dallas si rovné dvě minuty zahraje přesilovku 5 na 3!
     
    48:17
    Skvěle a zkušeně to teď vyřešil Vernon Fiddler. Viděl, že jeho spoluhráči toho mají plné zuby, a tak ihned po buly vyprovokoval Littlea a pustil se s ním do menší rozmíšky, čehož si ihned všiml hlavní sudí, který přerušil hru. Oba hráči inkasují dvě minuty za hrubost.
     
    46:53
    Lowry vyhrál buly v útočném pásmu a po Kaneově ráně za Lehtonenem zvoní tyč!
    John KLINGBERG - 1:4
     
    44:29
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže místo kontaktní branky přidává Dallas už svůj čtvrtý gól! JOHN KLINGBERG si na modré počkal na ideální střelecký moment a jeho pokus se k překvapení všech zastavil až za zády Michaela Hutchinsona. Pro mladého obránce je to už třetí bod dnešního večera! Asistence: Vernon Fiddler, Coloton Sceviour.
     
    40:26
    A Jets si svou situaci ještě více komplikují. Po zcela zbytečném zákroku je vyloučen Mark Stuart (WPG), který si odsedí dvě minuty za hrubost.
    Jason SPEZZA - 1:3
     
    38:47
    Dallas právě vstřelil branku!
    A do třetice tu máme využitou početní výhodu Stars! Tyler Seguin nebezpečně vypálil z mezikruží, jeho rána však mířila těsně mimo. Puk se však od zadního mantinelu odrazil k JASONU SPEZZOVI, který z úhlu trefil poloodkrytou klec. Nutno ovšem podotknout, že Hutchinson kotouči za brankovou čáru lehce a poměrně smolně pomohl. Asistence: Tyler Seguin, John Klingberg.
     
    38:02
    Dustin Byfuglien (WPG) vyhazuje kotouč mimo kluziště a je potrestán dvěma trestnými minutami za zdržování hry.
    Shawn HORCOFF - 1:2
     
    34:21
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže Dallas opět využívá přesilovou hru! Po vyhraném buly se puk dostal k Hemskému, ten ho předal na modrou čáru Trevoru Daylemu, jehož tvrdou ránu ještě dokázal tečovat SHAWN HORCOFF a posílá Stars opět do vedení! Asistence: Trevor Daley, Aleš Hemský.
     
    33:32
    Další vyloučení na straně domácích. Zach Bogosian (WPG) teď tak dlouho osekával Roussella až sudí neměl na výběr, zvedl pravačku a posílá obránce Jets na lavičku hanby.
     
    30:31
    Domácí se však budou muset bránit ve čtyřech. Mathieu Perreault (WPG) zvedl svou hůl příliš vysoko, zasáhl jednoho z protihráčů a po právu odchází na trestnou lavici.
    Andrew LADD - 1:1
     
    30:14
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Na led naskočila první lajna domácích, ale tlak stále pokračoval a rostl každou sekundou! Nakonec se puku ujal ANDREW LADD a nekompromisní ranou na vzdálenější tyč nedal Lehtonenovi sebemenší šanci! Finský brankář měl pravděpodobně zakrytý výhled. Asistence: Mark Stuart, Jacob Trouba.
     
    29:26
    Třetí útočná formace teď mačká obranu Stars jako citrón. Ve velké šanci se ocitl Evander Kane, jeho rána z mezikruží prosvištěla kolem masky strážce svatyně Dallasu.
     
    23:40
    O první bitku utkání se postarali Slater a Garbutt, pěstní souboj dosahoval vysoké intenzity, ale vítěze nepoznal. Oba rváči už sedí na lavičce hanby a odpykávají si pětiminutový trest.
     
    22:36
    Po Byfuglienově nahození se před brankou Dallasu vytvořil obrovský závar! Všichni tři příslušníci první útočné lajny domácích se všemi způsoby snažili dotlačit puk za brankovou čáru, ale Lehtonen všem jejich pokusům odolal a podržel svůj tým!
     
    17:33
    Přečíslení 3 na 1 vyřešili hráči Winnipegu na jedničku, jediné, co scházelo bylo přesné zakončení. Lowrymu však v nejdůležitější moment kotouč přeskočil hůl a celá akce byla zhacena. Do protiútoku se ihned vrhl Tyler Seguin a svou nepříjemnou ranou jen o vlásek minul branku Jets!
     
    12:07
    Zach Bogosian (WPG) si odpyká dvě minuty za sekání.
     
    06:33
    Aleš Hemský (DAL) teď nebezpečně napadal rozehrávku Chiarota a nadělal mu pořádné potíže. Nakonec to s aktivitou ale přehnal a je vyloučen na dvě minuty za sekání. Následuje komerční přestávka.
    Patrick EAVES - 0:1
     
    05:13
    Dallas právě vstřelil branku!
    A Dallas přesilovku využívá! Klingberg si na modré čáře párkrát vyměnil kotouč s Tylerem Seguinem. Pokus nejlepšího střelce Stars Hutchinson vyrazil pouze na hokejku PATRICKA EAVESE, který se z dorážky nemýlil. Asistence: Tyler Seguin, John Klingberg.
     
    04:58
    Máme tu další vyloučení. Ben Chiarot (WPG) si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    01:58
    Blake Wheeler se ocitl v první velké šanci utkání! Scheifele ho pěknou žabičkou vysunul do samostatného úniku, forvard s šestadvacítkou na zádech to zkusil bekhendovou kličkou, Lehtonen kryje.
     
    00:33
    Hutchinson si připisuje první úspěšný zákrok večera a před ním se ihned po odpískání strhla poměrně vážnější výměna názorů mezi Thorburnem a Roussellem, oba kohouti jsou posláni na trestnou lavici. Verdikt sudích zní – dvě minuty, hrubost.

    Vojtěch Tůma

    Góly a asistencie: 31. Ladd (Stuart, Trouba), 53. Enström (Wheeler, Ladd) – 6. Eaves (Seguin, Klingberg), 35. Horcoff (Daley, Hemský), 39. Spezza (Seguin, Klingberg), 45. Klingberg (Fiddler, Sceviour), 49. Klingberg (Seguin, Benn)


    Winnipeg Jets: Hutchinson (Pavelec) – Enström, Byfuglien, Chiarot, Bogosian, Stuart, Trouba – Ladd, Little, Wheeler – Perreault, Scheifele, Frolík – Kane, Lowry, Thorburn – Galiardi, Slater, Peluso
    Dallas Stars: Lehtonen (Lindbäck) – Goligoski, Klingberg, Schlemko, Daley, Jo. Benn, Demers – Ja. Benn, Seguin, Eaves – Horcoff, Spezza, Hemský – Roussell, Eakin, Garbutt – Moen, Fiddler, Sceviour

    Rozhodca: Kevin Pollock, Dave Jackson – Matt MacPherson, Shane Heyer

    Diváci: 15016 (vyprodáno)