SP v severské kombinaci - skoky HS134, VdF Vítěz: E. Andersen (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 10 km, Val di Fiemme Vítěz: B. Gruber (AUT) (kon.)
koniec udalosti
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Val di Fiemme

Vítěz: B. Gruber (AUT)

cz Piatok 30.01.2015, 13:30Klasické lyžovanie
     
    Do cíle nakonec dojelo 42 závodníků. Čeští sdruženáři na bodované příčky nedosáhli. Miroslav Dvořák skončil na 32. místě se ztrátou přes dvě a tři čtvrtě minuty, tenhle závod spíše vypustil, když zjistil, že se budou počítat výsledky z provizorního kola skokanské části do následného běhu. Tomáš Slavík obsadil 36. pozici s mankem téměř tři a půl minuty.
     
    6,0 KM
    Slavík se propadl už na 32. příčku, Dvořák se posunul jen o pár příček dopředu. Dnes to na slušné umístění českých závodníků nevypadá.
     
    2,8 KM
    Slavík je aktuálně na 21. místě se ztrátou 1 minuty a 27 sekund, průběžným pořadím se propadá. Dvořák se posunul jen o jednu pozici dopředu a nevypadá to, že výrazněji zrychloval.
     
    1,5 KM
    Dvořák je stále na 41. místě jako po startu. Uvidíme, kdy začne zrychlovat. Něco málo ze své ztráty přece jenom stáhl, ale opravdu jen pár sekund.
     
    1,5 KM
    Slavík už ztrácí, nedokázal se udržet třetího Schneidera a jeho hada. Na vedoucího norského závodníka ztrácí už 1 minutu a 19 vteřin.
     
    START
    Také druhý český závodník Miroslav Dvořák (CZE) je na trati. Na vedoucího Kjelbotn ztrácí skoro minutu a půl, to připomeňme.
     
    START
    Tomáš Slavík právě odstartoval!
     
    Skokanskou část absolvoval pouze Tomáš Slavík, který by měl na téhle skutečnosti vydělat, protože soutěžní skok se mu vůbec nepovedl a naopak provizorní kolo celkem ano. Těsně předtím, než se ke slovu měl dostat Miroslav Dvořák, jury závody zrušila. Druhý jmenovaný Čech si mohl pozici pouze vylepšit, protože dopoledne nezaskákal naopak moc dobře.

    Patrik Sandev