SP v severské kombinaci - skoky HS134, VdF Vítěz: E. Andersen (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 10 km, Val di Fiemme Vítěz: B. Gruber (AUT) (kon.)
koniec udalosti
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Val di Fiemme

Vítěz: B. Gruber (AUT)

cz Piatok 30.01.2015, 13:30Klasické lyžovanie
     
    CÍL
    O třetí místo spolu svedli souboj ve spurtu Graabak a Schneider! Nakonec byl první jmenovaný tím, kdo byl rychlejší. Před nimi už tři vteřiny předtím dojel druhý Schmid.
     
    CÍL
    Gruber vítězí, na cílové rovince měl nejvíce sil a skončil první skoro o osm sekund!
     
    9,1 KM
    Poslední těžké stoupání! A vypadá to, že o prvenství si to rozdá někdo z tria Schmid, Gruber a Schneider. Vypadá to, že výrazně zrychluje také Graabak, který jede parádně. Frenzel a spol. jsou docela pozadu, vypadá to, že Němec nebude ani na stupních vítězů.
     
    8,4 KM
    Teď už jede každý sám na sebe! Schmid je na předposledním úseku první, za ním je Gruber, třetí pak Schneider. Frenzel, Kokslien, Graabak, Moan – to je čtveřice, která ztrácí zhruba 14 sekund na první pozici. Bude muset pořádně zabrat.
     
    7,1 KM
    Vedoucí skupina ve složení Kjelbotn, Schmid, Gruber, Druml, Denifl, Seidl a Schneider disponují náskokem zhruba dvanácti sekund na ostatní favority. Ty se stále tlačí dopředu.
     
    5,6 KM
    Kjelbotn už zpomaluje a je to vidět! Za chvilku se zařadí mezi ostatní závodníky o skupiny. Disponuje už jen dvanáctisekundovým náskokem.
     
    Připomeňme jen, že do závodu nezasáhli T. Fletcher, Costa, favorit Riessle, Jelenko ani Haug.

    Patrik Sandev