Getafe – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
Getafe CF
2:1 (1:1)
Celta Vigo
Pondelok 26.01.2015, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Getafe dnes bolo po väčšinu zápasu lepším mužstvom. Síce si nedokázalo vytvoriť drvivý tlak, no do gólových príležitostí sa dostávalo podstatne častejšie. Dá sa povedať, že hostia si okrem gólového okamžiku nevypracovali ani jednu príležitosť na zveľadenie svojho streleckého konta. Domácich vďaka krásnemu gólu Pabla Sarabiu nemusí mrzieť ani zahodená penalta Diega Castra.

    Getafe sa v tabuľke posúva na štrnáste miesto, bod za dvanáste Vigo, ktoré si opäť pohoršilo o jednu priečku. (22:36:51)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Trávnik v závere z taktických príčin opúšťa i neúspešný imitátor Antonína Panenku – Diego Castro. Na jeho miesto prichádza zadák Felip.
     
    90+1
    Hostia sa od inkasovaného gólu na 2:1 prakticky nedostali k poriadnej hre. Getafe kontroluje záver pondelňajšej dohrávky.
     
    90
    K dnešnému duelu sa pridávajú ešte tri nadstavené minútky, ktoré na svojej tabuľke ukazuje pomocný rozhodca Villa.
     
    89
    Sergi Gómez na ľavej strane zozadu škaredo podrazil Álvara Vázqueza a Antonia Mateua tak znovu prinútil siahnuť do kapsy.
     
    86
    Hostia naposledy striedajú. Belgický stredopoliar Theo Bongonda prichádza na trávnik miesto penaltového hriešnika Radoju.
    Pablo SARABIA - 2:1
     
    85
    Getafe dalo gól!
    Najlepší hráč dnešného zápasu PABLO SARABIA sa dočkal a dokončil obrat madridského Getafe CF! Vysokú loptu do šestnástky z ľavej stany sklepával Pedro León, ktorý predskočil Planasa. Lopty sa následne zmocnil Sammir, ktorý technickou finesou vysunul do šance Sarabiu. Najaktívnejší hráč duelu dostal od Chorváta krásnu pätičku priamo na kopačku a prekonať bezmocného Álvareza z piatich metrov už nebol najmenší problém. Lopta končí pod brvnom bránky Celty Vigo, domáci po zásluhe otáčajú!
     
    85
    Hostia obmieňajú svoje útočné šípy. Namiesto Charlesa prichádza tradičná voľba na hrot útoku a síce Argentínčan Joaquín Larrivey.
     
    84
    Ďalším potrestaným hráčom sa stáva hosťujúci Jonny Castro, ktorý rukou zastavil prihrávku nedávno trestaného Escudera.
     
    83
    Santi Mina následne ale centroval presne do náručia pripraveného Codinu, ktorý zakladá ďalší útok domácich.
     
    81
    Polčasový náhradník Sergio Escudero na ľavej strane ihriska nedovolene zastavil unikajúceho Minu, za čo bol potrestaný žltou kartou.
     
    78
    Po dlhých prestojoch zobral na seba zodpovednosť Diego Castro, ktorý ale zlyhal! Loptu sa pokúsil ležérnou „panenkou" poslať pod brvno hosťujúcej svätyne. Sergio Álvarez šiel po svojej ľavej ruke, takže sa nechal oklamať, no lopta namiesto siete narazila do hornej konštrukcie bránky Viga. Následne sa odrazila na hornú sieť, zaslúžený obrat madridského celku sa tak nateraz odkladá!
     
    76
    Po rohovom kope z ľavej strany nastali na hracej ploche poriadne zmätky. Po súboji na hranici malého vápna sa ozvala píšťalka hlavného arbitra Antonia Mateua, no nikto dlho nevedel prečo. Až opakovaný záber ukázal, že postranný rozhodca správne signalizoval Radojovu hru rukou, ktorou zabránil zakončiť Naldovi do odkrytej bránky. Okrem žltej karty, ktorá mohla mať i tmavší odtieň, tu bude pokutový kop pre Getafe!
     
    74
    Pred nami je už záverečná štvrťhodina zápasu. V Madride sa i naďalej nachádzame v patovej situácii. Domáci pokračujú rohovým kopom.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Á. Vázquez, 85. Sarabia – 15. Charles

    Karty:   23. Alexis (GET), 81. Escudero (GET) – 49. Planas (CVG), 76. Radoja (CVG), 84. Castro (CVG), 89. S. Gómez (CVG)

    Nepremenená penalta: 78. D. Castro (GET), mimo


    Getafe CF: Codina – Arroyo, Naldo, Alexis, Lago – J. Rodríguez – D. Castro, Sammir, Sarabia, Hinestroza – Á. Vázquez
    Náhradníci: J. López – León, Escudero, I. López, Milla, Buendía, Felip
    Manažér: Quique Sánchez Flores (ESP)

    Celta Vigo: S. Álvarez – J. Castro, G. Cabral, S. Gómez, Planas – A. Fernández, Radoja, Krohn-Dehli – Orellana, Charles, Nolito
    Náhradníci: R. Blanco – P. Hernández, Mina, Á. López, Larrivey, Costas, Bongonda
    Manažér: Eduardo Berizzo (ARG)

    Rozhodca: Antonio Mateu – P. Cebrián, J. Núňez – B. Villa