SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo Vítěz: R. Koudelka (CZE) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - ženy HS106, Oberstdorf Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) (kon.)
koniec udalosti
SP ve skocích na lyžích - ženy HS106, Oberstdorf

Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT)

cz Nedeľa 25.01.2015, 16:15Skoky na lyžiach
    Vítězný skok Daniely Iraschkové-Stolzové
     
    1
    Stačí to přesně o šest desetin bodů, rakouská skokanka Daniela Iraschková-Stolzová má zlaté double ze závodů v Oberstdorfu a jde do vedení ve Světovém poháru!
     
    1
    Daniela Iraschková-Stolzová byla vpuštěna do obrovského zadního větru, téměř metr a půl do zad. Náhrada je 12,5 bodů a délka 89,5 bodů. Bude to stačit nebo ne?
    Carina Vogtová
     
    2
    Je to tak! Domácí skokanka totiž dopadá na 91 metrů a to bude první místo. Zadní vítr o síle 1,2 metry za sekundu, větrná náhrada10,2 bodů. Od rozhodčích čtyři 17,5 bodové známky a jedna jen o půlbod nižší. Vogtová měla na Henrichovou náskok, který neztratila. První místo pro Němku o 5,1 bodů.
    Veleskok Taylor Henrichové.
     
    4
    Odpoví ještě lépe, 95,5 metrů. Devatenáctiletá kanadská skokanka o sedm metrů překonává své osobní maximum, které bylo 88,5 metrů. Taylor Henrichová atakuje první místo, 1x 18,5 a čtyřikrát osmnáct. První místo s náskokem 13,5 bodů na Seifriedsbergerovou.
    Jacqueline Seifriedsbergerová
     
    5
    Jacqueline Seifriedsbergerová ale už Takanašiovou z první pozice sesadí. 5x 17,5 za 90,5 bodů v zadním větru třičtvrtě metrů za sekundu. První místo o 2 body!
    Sara Takanašiová
     
    7
    Japonka Sara Takanašiová napravuje nepovedené první kolo. 90,5 metrů do téměř metrového zadního větru, to je parádní skok! Japonka vede o téměř dvacet bodů a útočí na první pětku.
     
    9
    Chiara Hölzlová se snažila, natahovala to, co to šlo, a nakonec se jí to vyplatilo! Bodově naprosto stejný součet jako Nita Englundová z Ameriy a Rakušanka se k ní řadí na první pozici. 194,7 bodů.
     
    14
    Nita Englundová je po delším čase novou vedoucí závodkyní a není co řešit. 87,5 metrů a i když Itová šla o metr a půl dále, náskok Američanky byl po prvním kole velký. Ztenčil se sice na 2,5 bodů, ale i tak Englundová vede.
     
    Druhé kolo začne přibližně v 17:15.
    Výborný skok Daniely Iraschkové-Stolzové
     
    39
    A Rakušanka po včerejším triumfu bojuje o první místo i nyní. Je po svém skoku ve vedenío 1,3 body, 97,5 metrů je ještě o bod dále než Vogtová a Rakušance nevadí ani o půlbod menší známka od sudích. Může jí přeskočit už jen Sara Takanašiová.
     
    38
    Ale dlouho na první pozici Slovinka nevydržela. Carina Vogtová z Německa jí hned z této pozice sesazuje, a to o 7,7 bodů. Domácí skokanka dolétla na 96,5 metrů a vede!
     
    37
    Špela Rogeljová si připisuje v zadním větru parádních 93,5 metrů. Dostává 5x 17,5 jde do vedení. 111,3 body, to je prostě paráda!
     
    12
    Julia Clairová předvedla parádní skok a bude asi delší čas ve vedení. 91,5 metrů je parádní výkon, jedna osmnáctka od rozhodčích, celkem 102 bodů. Vedení o téměř dvacet bodů!
     
    8
    Máme tady novou vedoucí závodnici. Domácí Anna Häfeleová dala 81,5 metrů, což je stejný pokus jako Krausová, ale také v horších podmínkách. Němka vede a druhé kolo jí zřejmě také nemine.

    Tomáš Lysý