SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo Vítěz: R. Koudelka (CZE) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - ženy HS106, Oberstdorf Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) (kon.)
koniec udalosti
SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo

Vítěz: R. Koudelka (CZE)

cz Nedeľa 25.01.2015, 02:00Skoky na lyžiach
     
    Roman Koudelka se díky své čtvrté výhře v letošní sezoně posune na průběžné čtvrté místo Světového poháru před Severina Freunda z Německa, který v Sapporu nestartoval.
    Fantastické druhé kolo Romana Koudelky. To je skok možná na výhru!
     
    4
    Český skokan se před svým pokusem snad napil RedBullu, tohle snad není možné! V horších podmínkách než měl Kraft dává Koudy 132 metrů a jako první skokan ve finálové rundě jde za hranici 130 metrů. Roman Koudelka tímto skokem atakuje stupně vítězů, naprosto bezchybný skok. 5x 19 bodů, vedení o 12,9 bodů před Kraftem. To je hozená rukavice soupeřům.
     
    4
    Připraven je Roman Koudelka.
     
    29
    Jan Matura předvedl dva vyrovnané skoky, 115,5 metrů a nyí 117 metrů. Je samozřejmě před Ziobrem a bude brát minimálně dva body.
     
    29
    Na můstku je připraven Jan Matura.
     
    České fanoušky může těšit, že vysoko je po prvním kole i Roman Koudelka, který bude útočit znovu na stupně vítězů, a to ze čtvrtého místa po prvním kole. Na vedoucího Stocha ztrácí 2.7 bodů, na stupně vítězů pak 1,4 body. Do druhého kola prošel ještě Jan Matura, stejně jako včera z 29. pozice. Pro Viktora Poláška naopak závod skončil po prvním kole.
     
    47
    Ano! Koudy se položil do svého skoku, dostává 4x 18 a jednou o půlbod nižší a hlavně jde na 133 metry! Český závodník bude na třetím místě s minimální ztrátou na prvního Stocha – jen 2,7 bodů. To bude boj ve druhém kole, máme se na co těšit.
     
    47
    V nájezdu již máme Romana Koudelku!
     
    31
    Tak bohužel, český skokan to nenatáhl, Dává 115,5 metrů. 3x 17 a 2x 17,5 stačí na 107,5 bodů. Včera Jan Matura tak tak prošel do druhého kola, dneska uvidíme. Třináctá pozicie a český skokan potřebuje dva horší skoky.
     
    31
    Na můstku je připraven Jan Matura.
     
    3
    Český skokan předvedl zatím nejkratší skok, co jsme viděli. Natahoval to natahoval, ale dále než na 108 to bohužel nebylo. Třetí místo pro Poláška.
     
    3
    Jak si povede Viktor Polášek?
     
    Doufejme, že se českému skokanovi Romanu Koudelkovi bude dařit stejně jako v sobotním závodě, ve kterém česká skokanská jednička poprvé od předvánočních závodů v Engelbergu vystoupila na stupně vítězů.

    Tomáš Lysý