SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo Vítěz: R. Koudelka (CZE) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - ženy HS106, Oberstdorf Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) (kon.)
koniec udalosti
SP ve skocích na lyžích - muži HS134, Sapporo

Vítěz: R. Koudelka (CZE)

cz Nedeľa 25.01.2015, 02:00Skoky na lyžiach
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého sapporského závodu v rámci Světového poháru skokanů na lyžích. Po sobotním z českého pohledu ranním prvním klání, které vyhrál Peter Prevc před Stefanem Kraftem a Romanem Koudelkou, se tentokrát bude skákat už ve 2 hodiny ráno českého času.
     
    V jednu hodinu je nejprve na programu kvalifikační klání, do kterého opět zasáhnou i čeští borci Jan Matura, Viktor Polášek a Vojtěch Štursa, který pro tento závod nahradil Františka Holíka. Doufejme, že česká trojka bude stejně úspěšná jako v sobotu, kdy si zajistila postup do hlavního závodu. Roman Koudelka má samozřejmě postup mezi padesátku nejlepších jistou.

    Ve 2 hodiny ráno je pak na programu první kolo druhého závodu v Sapporu.
     
    Doufejme, že se českému skokanovi Romanu Koudelkovi bude dařit stejně jako v sobotním závodě, ve kterém česká skokanská jednička poprvé od předvánočních závodů v Engelbergu vystoupila na stupně vítězů.
     
    Průběžné pořadí Světového poháru:
    1. Stefan KRAFT (AUT) 957 bodů.
    2. Peter PREVC (SLO) 864 b.
    3. Michael HAYBÖCK (AUT) 849 b.
    4. Severin FREUND (GER) 753 b.
    5. Roman KOUDELKA (CZE) 716 b.
    6. Anders FANNEMEL (NOR) 652 b.
    7. Noriaki KASAI (JPN) 580 b.
     
    Start
    Závod byl zahájen.
     
    1
    Jako první se do nájezdové stopy vydal Jukija Sato, který si připsal 110,5 metrů. Bodový součet se vyšplhal na 93,8 bodů.
     
    2
    Reruhi Śimizu se dostal na hranici 110 metrů, nakonec tuto metu lehce míjí, a to přesně o půlmetr. Zatím druhé místo za Satem.
     
    3
    Jak si povede Viktor Polášek?
     
    3
    Český skokan předvedl zatím nejkratší skok, co jsme viděli. Natahoval to natahoval, ale dále než na 108 to bohužel nebylo. Třetí místo pro Poláška.
     
    4
    107,5 pro Kanaďana Morrice není žádným velkým tahákem, závodník javorových listů jde dokonce až za Poláška na posldní místo.
     
    5
    Andersi Johnsonovi 105,5 metrů na postup stačit nebude, tohle je hodně špatné. Jen 79,3 body.
     
    6
    Ulrich Wohlgennant stejně jako včera zřejmě nebude ve druhém kole, i když 112,5 je zatím nejlepší výkon a vedení o bod před Satem. Troufám si tvrdit, že stačito to však nebude.
     
    7
    Kenširo Ito hned dává 114 metrů a půjde na čelo, toto byl nejdelší skok dosavadního porvního kola. Ito má 94,7 a o desetinu je před Wohlgennantem.
     
    8
    Rok Justin se přiblížíl 120 metrům, nakonec se musí spokojit jen se 117 metry. Vedení ale mladého Slovince nemine, je to první bodový součet přes stovku – 106,0 bodů.
     
    9
    Karl Geiger jde se 112 metry na průběžné dělené třetí místo s Ulrichem Wohlgennantem. 94,6 bodů.
     
    10
    Robert Johansson dává o půlmetru méně než Karl Geiger a s 92,3 body bude muset na druhé kolo zapomenout Aktuálně je to až sedmá pozice.
     
    11
    Ronan Lamy Chapuis potvrzuje, že se mu v Sapporu daří, už včera to od něj byli povedené skoky. 121 metrů je první let za stodvacetimetrovou hranici, 4x 17,5 a jednou o půlbod vyšší. 109,7 bodů je jasných – první místo.
     
    12
    Ale Lamy Chappuis vydržřel ve vední jen jeden skok, protože Maciej Kotsi připsal ještě o metr a půl delší skok a Polák jde do vedení o 4,3 body!
     
    13
    Daniel Wenig naopak svůj skok pořádně pokazil, jen 112 metrů a tohle nebude určitě stačit na postup mezi finálovou rundu. Neměc je sedmý a bude se propadat níže a níže.
     
    14
    Šohei Točimoto napoak zabojoval o druhé kolo. 118,5 metrů je jeden z nejdelších pokusů dosavadního průběhu prvního kola a Točimoto si jím zajišťuje průběžnou bramborovou pozici
     
    15
    Kilian Peier neulétl, pouze 106,5 metrů. Tohle je hodně hodně málo a je z toho poslední místo. Švýcar určitě nebude spokojen.
     
    16
    O něco lépe na tom bude Sami Niemi. Co o něco, Fin bude bojovat o druhé kolo. 116,5 a 97,1 bodů – to znamená pátou pozici. Vypadá to, že Niemi bude bojovat spíše neúspěšně.
     
    17
    Poráží ho hned další skokan, který se včera dlouho držel na prvním místě a nakonec pokazil druhé kolo. Kenneth Gangnes z Norska bude mít šanci na reparát, 123,5 metrů znamená vedení. 113,6 bodů, Gangnes může být spokojený!
     
    18
    Tom Hilde doslova ulétl, jinak se let tohoto Nora nedá nazvat. 130 metrů, no to je paráda. 4x 18,5 a jedna známka o půlbod nižší, parádní styl, prostě povedený skok. První místo za 127,1 bodů.
     
    19
    Manuel Poppinger, včerejší vítěz kvalifikace, šel také daleko, a to na 125,5 metrů. Na postup by to mělo stačit, na parádní skok Hildeho nikoliv. Druhá pozice ze ztrátou téměř deseti bodů.
     
    20
    Kento Sakujama lehce ubral z délky posledních skoků, i tak je 122 metrů dobrá výchozí pozice. 109,4 body v součtu a šesté místo.
     
    21
    Nejdelší skok prvního kola předvádí Aleksander Zniszczol, když jde na 134 metrů. To je ještě o čtyři metry déle než Hilde a jasné první místo. 5x 18 od sudích a vedení o 4,7 bodů před Hildem.
     
    22
    Dawid Kubacki svého reprezentačního kolegu nenapodobil, šel na 115,5 metrů a vypadá to, že se do druhého kola nepodívá. Až desátá pozice.
     
    23
    To Ville Larinto může na druhé kolo rovnou zapomenout, jelikož je se 79,8 body za 103 metrů na třetím místě od konce.
     
    24
    Jan Ziobro také nešel tak daleko jako Zniszczol. Je z toho nakonec 117 metrů a osmé místo.
     
    25
    Manuel Fettner se, narozdíl od včerejška, trápí. Skok ještě o metr kratší než Ziobro a až devátá pozice. Také Fettenr nejspíš ve druhém kole nebude.
     
    26
    Gregor Deschwanden svůj skok, narozdíl od Ziobra a Fettnera, přece jen o něco málo natáhl, na lepších než 118,5 metrů to však nestačí. Švýcar je šestý a bude na čekané, potřebuje dva horší skoky k postupu.
     
    27
    Thomas Diethart včera první kolo výborné, tím druhým vše pokazil. Dnes je první kolo také dobré. 121 metrů znamená Čtvrté místo a jistotu finálové rundy. Bodový součet Dietharta je 116,5 bodů.
     
    28
    Phillip Sjöen se po zranění dostává do TOP formy. to je vidět nyní na jeho skoku. 131 metrů z nižšího nájezdu, než měl Zniszczol, a vedení nebudou vadit ani nižší známky od sudích. První místo ro Nora, který vede s náskokem jedné desetiny před Polákem.
     
    29
    Stephan Leyhe šel o poznáná krátš a německá kometa padá na 121,5 metrů. V součtu 116,1 bodů stačí na šestou pozici a postup do druhého kola, kde bude moct Leyhe napravit svůj výkon.
     
    30
    Vincent Descombes Sevoie byl včera poprvé v kariéře v TopTen a dnes má našlápnuto na další solidní výsledek. 126,5 metrů a 126,2 bodů dává dohromady čtvrtou pozici, což je pro Francouze dobré. Descombes Sevoie bude na letošní Sapporo vzpomínat rád.
     
    31
    Na můstku je připraven Jan Matura.
     
    31
    Tak bohužel, český skokan to nenatáhl, Dává 115,5 metrů. 3x 17 a 2x 17,5 stačí na 107,5 bodů. Včera Jan Matura tak tak prošel do druhého kola, dneska uvidíme. Třináctá pozicie a český skokan potřebuje dva horší skoky.
     
    32
    Nejc Dežman také nešel daleko, jen o půlmetr delší skok než Matura. Slovinec je o pozici před českým skokanem.
     
    33
    Johann André Forfang letěl poměrně hezky a plynule na 119 metrů. Je to sice neúspěšný atak konstrukčního bodu, ale narozdíl od Matury a Dežmana jisté druhé kolo. Průběžné šesté místo.
     
    34
    Robertu Kranjecovi víkend v Asii vůbec nevyšel. Včera nebodoval, dnes to bude úplně stejné. 108 metrů a až třiadvacátá pozice, bez šance na druhé kolo. Jan Matura je nyní první pod postupovou čarou.
     
    35
    Jeho kolega z reprezentace Jurij Tepeš naopak problémy neměl, 118,5 metrů znamená deváté místo a bezproblémové finálové kolo.
     
    36
    Taku Takeuči také nedává žádný dobrý skok, navíc v protivětru. 116 metrů je na úrovni Matury a Dežmana a nakonec těsně pod nimi. Až jednadvacátá pozice pro domácího skokana, který bude ve druhém kole také chybět, a posílá do druhého kola Jana Maturu.
     
    37
    Chybět ve druhém kole rozhodně nebude Michael Neumayer, který šel na 126,5 metrů, což řadí Němce na pátou pozici.
     
    38
    A podobně daleko šel i Piotr Zyla, který nakonec dává jen o půlmetu méně a vynahrazuje si včerejší špatný první pokus, kvůli kterému nebodoval. Nakonec Neumayera přestyloval a dostává o 1,1 bodů více. Páté místo.
     
    39
    Matjaž Pungertar dopadl ještě hůře než Robby Kranjec. 112 metrů je sice o čtyři metry dále, ale v lepším větru a Pungertar tak jde až na jednatřicátou pozici. Do druhého kola tak půjde i Jan Ziobro.
     
    40
    Daiki Ito ulétl, no to je fantazie. 134,5 metrů. Parádní to výkon a po jeho skoku jde nájezd dolů na čtrnácté okno. Ito je samozřejmě ve vedení, tohle byla z jeho strany velká paráda a potěšil tak hrstku domácích příznivců.
     
    41
    A nájezd jde znovu níže, tentokrát už na dvanáctku. V neskutečné formě skákající Kamil Stoch totiž dává 140 metrů, což je prostě skok z jiné galaxie. 3x 19,5, 1x 19 a 1x 18,5 znamenají celkem 154,7 bodů a Stoch si řekl o výhru v závodě!
     
    42
    Markus Eisenbichler sice v posledních závodech nemá vůbec žádnou formu, včera nebodoval, ale dnes to bude lepší, to určitě! 126 metrů a průběžná třetí pozice za Stochem a Item.
     
    43
    Snížený nájezd dělá divy, skokané berou velkou kompenzaci, takže Jerjen Damjan jde za 126,5 metrů na šesté místo. Slovinec měl lepší vítr, z tohoto skoku šlo vytěžit více.
     
    44
    Richard Freitag se v Sapporu s formou nepotkal, až devátá pozice za 121 metrů.
     
    45
    Nori Kasai tentokrát může ne myšlenu výhry před domácím publikem zapomenout, 124 metry je málo. Japonská legenda jde na sedmé místo.
     
    46
    Anders Fannemel si připsal parádní skok, 135 metrů je útok na první místo, který těsně nevyšel. Nor je druhý o 1,1 body za Stochem.
     
    47
    V nájezdu již máme Romana Koudelku!
     
    47
    Ano! Koudy se položil do svého skoku, dostává 4x 18 a jednou o půlbod nižší a hlavně jde na 133 metry! Český závodník bude na třetím místě s minimální ztrátou na prvního Stocha – jen 2,7 bodů. To bude boj ve druhém kole, máme se na co těšit.
     
    48
    Michaelu Hayböckovi skok vůbec nevyšel, na jeho poměry je 124 metry málo a Rakušan může na stupně vítězů zapomenout. Ztráta na Stocha je téměř dvacetibodová.
     
    49
    No pozor, další parádní skok. Petr Prevc se natáhl na 135 metrů, což samozřejmě v menším nájezdu činí lepší body. 4x 19 a jednou dokonce o půlbod výše! Prevc se vyšplhal na druhé místo se ztrátou šesti desetin na Stocha!
     
    50
    Stefan Kraft bude muset útočit z druhého kola. 133,5 metrů totiž řadí lídra Světového poháru na páté místo za Stocha, Prevce, Fannemela a Koudelku. Kraft ztrácí na Stocha 4,4 body a ve druhém kole se tedy máme na co těšit.
     
    1.kolo
    První kolo skončilo, vyhrál jej Kamil Stoch.
     
    Druhé kolo by mělo začít v 3:08.
     
    Pořadí po prvním kole:
    1. Kamil STOCH (POL) 154,7 bodů.
    2. Peter PREVC (SLO) 154,1 b.
    3. Anders FANNEMEL (NOR) 153,6 b.
    4. Roman KOUDELKA (CZE) 152,0 b.
    5. Stefan KRAFT (AUT) 150,3 b.
    6. Daiki ITO (JPN) 135,7 b.
    7. Michael HAYBÖCK (AUT) 135,6 b.
    8. Markus EISENBICHLER (GER) 134,6 b.
    9. Phillip SJÖEN (NOR) 131,9 b.
    10. Aleksander ZNISZCZOL (POL) 131,8 b.
    ...
    29. Jan MATURA (CZE) 107,5 b.
    46. Viktor POLÁŠEK (CZE) 86,4 b.
     
    První kolo nakonec vyhrává parádním letem na 140 metrů Kamil Stoch. Po jeho skoku se musel snižovat nájezd, ale ostatní závodníci skočili také výborně a z druhého místa ztrácí Peter Prevc pouze šest desetin bodů. Třetí Anders Fanneme má pak na Stocha deficit jen 1,1 bodů.
     
    České fanoušky může těšit, že vysoko je po prvním kole i Roman Koudelka, který bude útočit znovu na stupně vítězů, a to ze čtvrtého místa po prvním kole. Na vedoucího Stocha ztrácí 2.7 bodů, na stupně vítězů pak 1,4 body. Do druhého kola prošel ještě Jan Matura, stejně jako včera z 29. pozice. Pro Viktora Poláška naopak závod skončil po prvním kole.
     
    2.kolo
    Druhé kolo bylo zahájeno.
     
    30
    Jan Ziobro šel na 111,5 metrů a to asi na žádné výrazné zlepšení stačit nebude.
     
    29
    Na můstku je připraven Jan Matura.
     
    29
    Jan Matura předvedl dva vyrovnané skoky, 115,5 metrů a nyí 117 metrů. Je samozřejmě před Ziobrem a bude brát minimálně dva body.
     
    28
    Nejc Dežman skáče na 120,5 metrů a jde před Maturu na první místo, na kterém by se za tento výkon mohl chvíli udržet.
     
    27
    Kento Sakujama předvedl 117 metrů, stejný výkon jako Jan Matura, a jde před českého skokana na druhou pozici.
     
    26
    Do skoku se naopak absolutně netrefil Ronan Lamy Chappuis. Ač měl protivítr, šel jen na 112 metrů a bude z toho až čtvrté místo, které bude znamenat propad proti prvnímu kolu.
     
    25
    Skok se nepodařil také Gregoru Deschwandenovi, 108,5 metrů je opravdu málo a tak tak, že to stačilo na posledního Ziobra. Švýcar jde na pátou pozici, Jan Matura je stále třetí a už nyní je jasné, že si proti prvnímu kolu lehce polepší.
     
    24
    Na můstku je připraven také Kenneth Gangnes, včerejší překvapení prvního kola.
     
    24
    Kenneth Gangnes stále čeká na svůj skok.
     
    24
    Až nyní se dostal Gangnes ke svému pokusu a dlouhé čekání se na něm lehce podepsalo. 118 metrů a třetí místo o půlbod před Janem Maturou. Je třeba říct si, že Gangnes dostal odpočet za zvýšený nájezd, z dvacátky se jde na patnáctku.
     
    23
    Maciej Kot nebude atakovat Dežmana. 120,5 je sice stejná vzdálenost jako Dežman, ale s odpočtem za vyšší nájezd. Polák jde na druhé místo.
     
    22
    Nyní je už jasné, že Dežman na prvním místě nevydrží. Střídání slovinských stráží, ve vedení je jeho krajan Jurij Tepeš. 122 metrů, součet 218,2 bodů.
     
    21
    Stephan Leyhe nadočista ulétl a dává 130,5 metrů. Parádní skok z dílny německého skokana, který si tak vynahrazuje nepovedené první kolo.
     
    20
    Tak nám nájezdové okno patnáct příliš nevydrželo, konkrétně tři skoky. Nájezd jde nyní na třináctku. To jsou naprosto zbytečné změny, myslím si. Hlavně tedy zvýšení z dvanáctky na patnáctku.
     
    20
    Na svůj skok tak musí čekat Thomas Diethart.
     
    20
    Nájezd byl o dva stupínky menší a je to znát. Diethart dává jen 117 metrů. Uvidíme, kam to bude s kompenzací stačit.
     
    20
    Nakonec je to pro Dietharta druhé místo se ztrátou téměř dvaceti bodů na Leyheho, který tedy na zvýšení nájezdu a následném snížení hodně vydělal. Leyhe by mohl vydržet na prvním místě do startu poslední desítky.
     
    19
    Na svůj skok nyní čeká Johann André Forfang. Doufejme, že se opět nebude měnit nájezd.
     
    19
    Opravdu nevím, proč se nyní se skoky čeká.
     
    19
    Johann André Forfang je po delším čase spuštěn z můstku a skáče 126 metrů. Zdržení mu vůbec nevadilo, Nor jde do vedení o 3,7 bodů před Leyheho. Tak jsem se ve svém odhadu ohledně německého skokana hodně hodně zmýlil.
     
    18
    Manuel Poppinger dostává od sudích 18, 2x 17,5 a 2x 17 za skok o délce 125 metrů a bude nakonec až třetí. Vítr proti a větrný odpočet udělal své. Za Leyhem zaostal Poppingero o 2,4 body.
     
    17
    Michael Neumayer si připisuje 127,5 metrů a měl by jít do vedení. Je to tak, náskok 7,4 body na prvním místě. Neumayer může být spokojený, oproti prvnímu kolu si nepohorší.
     
    16
    Piotr Zyla střídá Michaela Neumayera ve vedení, skočil totiž 128,5 metrů, což stačí o 1,2 bodů na první místo. Pořadí na prvním místě se nyní mění jako přesýpací hodiny.
     
    15
    Druhá půlka finálové rundy je tu.
     
    15
    A myslím si, že tentokrát se měnit nebude. Richard Freitag nebude na závody v Sapporu vzpomínat v dobrém, příliš se mu totiž nepovedly. Dnes bude nejhůře patnáctý, což je pro něj špatné umístění.
     
    14
    Vincent Descombes Sevoie.si včera připsal první TopTen v životě. Dnes na tom bude trošku hůře, 126 metrů stačí na průběžné třetí místo, ale i tak bude Francouz s bodovým přísunem spokojen.
     
    13
    Tom Hilde si v prvním kole vedl nadmíru dobře, jenže druhý pokus hodně kazí. 5x 17,5 za 118 metrů, to je hodně špatné a Nor je až šestý. To bude propad proti prvnímu kolu.
     
    12
    Domácí miláček Noriaki Kasai je na nájezdové věži.
     
    12
    Nori se předvedl výborným skokem, 128 metrů bude stačit na vedení. Je jen škoda, že se japonské legendě nepovedl první skok, mohl být hodně vysoko. Takto je z toho průběžné první místo s náskokem 11,4 bodů na Zylu. 4x 18,5 a jednou 18 – to je dobře zaplacený skok, jak je na Kasaie zvykem.
     
    101
    Jernej Damjan dává 125 metrů, to nebude stačit na Kasaie a také že nestačí. Druhé místo se ztrátou téměř deseti bodů.
     
    10
    Pojďme na první desítku. Před skokem Alexe Zniszczola se půjde s nájezdem o okno dolů na dvanáctku.
     
    10
    Alex Zniszczol nakonec dává 123 metrů a bude až za Damjanem na třetím místě. Oproti prvnímu kolu si tak lehce pohorší.
     
    9
    Phillipu Sjöenovi to lítá a ne že ne. 128,5 metrů je parádní skok. Sice přičte body za lavici, odečte ale něco za silný protivítr a nakonec to tak tak stačí. Nor vede o tři desetiny před Kasaiem.
     
    8
    Markus Eisenbichler ukázal, že první kolo z jeho strany byla lehce náhoda. Formu nemá, 118 metrů je málo a německý skokan se propadne výsledkovou listinou z osmého místa po prvním kole až do poloviny druhé desítky. Nyní je sedmý.
     
    7
    Michael Hayböck napravuje lehce nezdařené první kolo.
     
    7
    Druhý muž průběžného pořadí ale také nepředvedl nic převratného a je to jen 119 metrů. Hayböck asi také nebude v TopTen, je to nyní až pátá pozice.
     
    6
    Daiki Ito, poslední domácí naděje, je připravena na svj skok.
     
    6
    Ito se dostal dále než Hayböck s Eisenbichlerem, konkrétně na 128 metrů, a půjde do vedení. Daiki dostává 2x 18,5 a 3x 18, z čehož de přesně 258,9 bodů. První místo o osm bodů před Sjöenem.
     
    5
    Co na to lídr Světového poháru Stefan Kraft, po prvním kole "až" pátý?
     
    5
    Kraft dává 128 metrů a je to jasné, bude to průběžné první místo před Item, a to o 11,1 bodů. To je závěr jako hrom!
     
    4
    Připraven je Roman Koudelka.
     
    4
    Český skokan se před svým pokusem snad napil RedBullu, tohle snad není možné! V horších podmínkách než měl Kraft dává Koudy 132 metrů a jako první skokan ve finálové rundě jde za hranici 130 metrů. Roman Koudelka tímto skokem atakuje stupně vítězů, naprosto bezchybný skok. 5x 19 bodů, vedení o 12,9 bodů před Kraftem. To je hozená rukavice soupeřům.
    Fantastické druhé kolo Romana Koudelky. To je skok možná na výhru!
     
    3
    Anders Fannemel českého skokana neporazí, šel na 121 metrů a svůj skok pokazil. Nor se propadne, nyní je na třetí pozici.
    Anders Fannemel
     
    2
    Roman Koudelka odolal i skoku Petera Prevce, jenž má superformu, ale prostě český skokan předvedl také let z říše snů. Slovinec dává 125 metrů a jde na druhé místo o 5,6 bodů za Čecha.
    Peter Prevc
     
    1
    Je to jasné. Roman Koudelka nebo Kamil Stoch!
     
    1
    Náskok Stocha byl 2,7 metrů, to není příliš. Ale Polák má formu, na to pozor.
     
    1
    Je to jasné, Kamil Stoch skáče na 125,5 metrů, jde na druhé místo a Roman Koudelka je díky superskoku ve druhém kole vítězem druhého závodu na olympijském můstku v Sapporu!
    Kamil Stoch míří za druhým místem
     
    Konec
    Závod skončil.
    Je to tam!

     
    Parádní sapporský víkend v podání Romana Koudelky. Český skokan totiž v sobotním prvním klání poprvé od 21. prosince vystoupil na stupně vítězů, když bral třetí místo. Od stejné doby pak čekal Koudy na vítězství, které přišlo ve druhém sapporském závodě. Český letec skočil ve druhém kole neskutečných 132 metrů, na což nenašel odpověď ani Fannemel, ani dnes třetí Peter Prevc a posledním skokem celého asijského klání ani po prvním kole vedoucí Kamil Stoch, nakonec druhý.
     
    Po diskvalifikaci polského závodníka Aleksandera Zniszczola z desátého místa přebírá jeho pozici v TopTen německý skokan Riči Freitag, Jan Matura se tak posouvá na pětadvacátou pozici.
     
    Konečné pořadí:
    1. Roman KOUDELKA (CZE) 282,9 bodů

    2. Kamil STOCH (POL) 278,0 b.
    3. Peter PREVC (SLO) 277,3 b.
    4. Stefan KRAFT (AUT) 270,0 b.
    5. Anders FANNEMEL (NOR) 266,1 b.
    6. Daiki ITO (JPN) 258,9 b.
    7. Phillip SJÖEN (NOR) 250,9 b.
    8. Noriaki KASAI (JPN) 250,6 b.
    9. Jernej DAMJAN (SLO) 241,9 b.
    10. Aleksander ZNISZCZOL (POL) 241,3 b.
    11. Michael HAYBÖCK (AUT) 241,2 b.
    12. Piotr ZYLA (POL) 239,2 b.
    13. Richard FREITAG (GER) 238,9 b.
    14. Markus EISENBICHLER (GER) 238,2 b.
    14. Vincent DESCOMBES SEVOIE (FRA) 238,2 b.
    16. Michael NEUMAYER (GER) 238,0 b.
    17. Johann André FORFANG (NOR) 230,6 b.
    18. Tom HILDE (NOR) 229,6 b.
    19. Stephan LEYHE (GER) 226,9 b.
    20. Manuel POPPINGER (AUT) 224,5 b.
    21. Nejc DEŽMAN (SLO) 215,3 b.
    22. Thomas DIETHART (AUT) 213,5 b.
    23. Kento SAKUJAMA (JPN) 211,7 b.
    24. Jurij TEPEŠ (SLO) 210,6 b.
    25. Maciej KOT (POL) 209,2 b.
    26. Jan MATURA (CZE) 207,0 b.
    27. Kenneth GANGNES (NOR) 202,9 b.
    28. Ronan LAMY CHAPPUIS (FRA) 200,4 b.
    29. Gregor DESCHWANDEN (SUI) 198,4 b.
    30. Jan ZIOBRO (POL) 196,4 b.
     
    Roman Koudelka se díky své čtvrté výhře v letošní sezoně posune na průběžné čtvrté místo Světového poháru před Severina Freunda z Německa, který v Sapporu nestartoval.
     
    Zajímavostí navíc určitě je, že všechny závody skokanů na lyžích po novérm roce mají jiného vítěze. Osmý závod v roce 2015 – osmý vítěz. Předsvědčte se sami:

    1.1.2015, Ga-Pa: Anders Jacobsen
    4.1.2015, Innsbruck: Richard Freitag
    6.1.2015, Bischofshofen: Michael Hayböck
    10.1.2015, Kulm: Severin Freund
    15.1.2015, Wisla: Stefan Kraft
    18.1.2015, Zakopane: Kamil Stoch
    24.1.2015, Sapporo: Peter Prevc
    25.1.2015, Sapporo: Roman Koudelka.
    Roman Koudelka se podepisuje do kamery, přijímá gratulace k výhře a obrovsky se ze svého triumfu raduje!
     
    S konstatováním, že Roman Koudelka vyhrál díky fantastickému finálovému skoku druhý závod v Sapporu a po sobotním bronzu vystoupal nyní na stupínek nejvyšší, se s Vámi loučí a za týden ve Willingenu se opět těší Tomáš Lysý. (04:14:03)

    Tomáš Lysý