Trenčín – Nitra 3:2 (kon.) | Martin – Zvolen 2:3 (kon.) | Košice – Poprad 3:1 (kon.)
B. Bystrica – Skalica 5:0 (kon.) | Piešťany – Žilina 3:0 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HK Poprad
Piatok 23.01.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    JENČÍK - 3:1
     
    59:49
    Košice dali gól!
    Je rozhodnuté, tri body ostanú v Košiciach! Domáci pečatia svoje víťazstvo, keď využili power-play a úplnú hru vabank v podaní hostí. RICHARD JENČÍK si prebral puk v strednom pásme a od modrej čiary bez problémov umiestnil puk do odkrytej brány!
    Asistencia: Peter Bartoš, Radek Philipp
     
    59:17
    Košice navyše mohli definitívne rozhodnúť, keď Jenčík dokorčuľoval puk pri ľavom mantineli a zadovkou ho posielal do odkrytej brány, trafil žŕdku!
     
    58:38
    Popradčania si vzali oddychový čas, využívajú poslednú taktickú poradu pred dramatickým záverom zápasu! Brankár Kostúr ostáva na striedačke, je tu power-play hostí!
     
    56:20
    Cebák mohol znovu navýšiť vedenie na dvojgólový rozdiel, keď sa proti dvojici obrancov uvoľnil krásnou sťahovačkou a zakončoval sám pred brankárom, Kostúr podržal svoje mužstvo!
    HVILA - 2:1
     
    54:15
    Poprad dal gól!
    Neuveriteľné, zdalo sa, že hra bola prerušená, po následnej skrumáži sa hostia radujú z góly! Tak toto sme už naozaj dlho nevideli, dámy a páni. Na začiatku celej situácie bola strela od modrej, ktorá bola v spleti tiel pred Melicherčíkom viackrát tečovaná. Keď sa už zdalo, že puk pokryje domáci brankár, tak sa k puku dostal LUKÁŠ HVILA a pretlačil puk do siete!
    Asistencie: Richard Rapáč, Juris Stals
     
    52:47
    A takmer okamžite sme videli brejk Košíc, keď unikli vo dvojici proti jedinému obrancovi, Hrnka sa s prihrávkou neobťažoval a priamo strieľal zoči-voči Kostúrovi, trafil však len do jeho betónov!
     
    52:33
    Veľká príležitosť Popradu, Paločko sa ocitol úplne voľný medzi kruhmi a mohol sa Melicherčíka spýtať, kam to chce, to by mu však puk vo vyloženej pozícii nesmel preskočiť hokejku, toto môže hostí mrzieť!
     
    39:57
    Za hákovanie inkasuje menší trest Marek Bartánus, je tu presilovka Popradu, ktorú pravdepodobne predelí prestávka.
     
    36:38
    Mohlo to byť rozdielom triedy! Obranca Košíc vyviezol puk z obranného pásma a razom sa dostal do samostatného úniku, na ľavej strane mal ešte Lapšanského, ktorému adresoval presnú prihrávku, zakončenie Lapšanského ale lapil skvelý Kostúr! Popradský brankár následne efektne kryl aj dorážku, keď puk smeroval do pravého horného rohu!
     
    28:52
    Hostia sa presunuli do útočnej tretiny a vôbec to nemysleli zle! Spoza bránky hľadal Boltun Paločka, ktorý napokon aj zakončoval, ale iba do dobre osadených betónov Melicherčíka.
     
    26:48
    Hosťujúci hokejisti to v presilovke urobili veľmi dobre a takmer znížili súperov náskok! Pred bránkou ostal osamotený Takáč, ktorý získal aj puk a bleskovo zakončoval, no vytiahol sa proti nemu iba Melicherčík.
     
    26:27
    Košice sa budú brániť! Na tresnú lavicu smeruje za podrazenie Bartoš.
     
    20:59
    Košičania sa budú minútu brániť v trojici! Na trestnú lavicu smeruje za držanie Philipp.
     
    19:59
    V závere tretiny je tu ešte vylúčenie, za držanie hokejky protihráča si menší trest odsedí Miroslav Macejko z Košíc. Poprad tak začne druhú tretinu v presilovke.
     
    13:52
    Poprad sa môže chytiť v presilovke, Miroslav Macejko si odsedí menší trest za držanie protihráča, je tu presilovka hostí.
    BICEK - 2:0
     
    12:31
    Košice dali gól!
    A je to o dva góly, hostia síce prežili presilovku, krátku chvíľu po nej ale druhý raz inkasujú! Akciu začal Sojčík, ktorý krásne vykorčuľoval od pravého mantinelu až pred bránu. Jeho strelu ešte Kostúr pravým betónom vyrazil, k voľnému puku sa však dostal JIŘÍ BICEK a zblízka trafil odkrytú bránu!
    Asistencia : Peter Sojčík
     
    11:08
    V obrovskej šanci sa ocitol Jánošík, keď dostal prihrávku presne pred bránkovisko a nekrytý dvakrát zakončoval, Kostúr oba jeho pokusy vo výborných zákrokoch vyrazil!
     
    10:12
    Poprad sa bude brániť! Hostia sa previnili nesprávnym striedaním, trest si odpyká Boltun.
     
    09:42
    Hostia sa dostali do veľmi sľubnej pozície! Pred bránkou bol pripravený Sýkora, ale napokon sa do dorážky nedostal. Domáci tím si v poslednej chvíli poradil.
     
    07:21
    Hostia fatálne pochybili v defenzíve a bol z toho samostatný únik domácich! Bol v ňom Bicek, ktorý ale svojou kľučkou a následným zakončením vo vlastnom oslabení Kostúra neoklamal.
     
    05:30
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Philipp.
    Martin ŠTRBÁK - 1:0
     
    05:00
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia! Prudká strela od modrej čiary v podaní skúseného kapitána MARTINA ŠTRBÁKA tesne pred brankárom zmenila svoj smer, pretože si ju hostia nešťastne tečovali do bránky. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    04:40
    Hostia sa budú brániť! Makovský je vylúčený na dve minúty za podrazenie.
     
    00:38
    Košičania sa v úvode opäť dostali do veľkej príležitosti! Hostia chybovali v rozohrávke, puk posunuli na ľavý kruh, kde bol Jenčík, ale jeho prudkú strelu Kostúr pohotovo zrazil mimo troch žrdí.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 5. Štrbák (Spilar), 13. Bicek (Sojčík), 60. Jenčík (Bartoš, Philipp) – 55. Hvila (Rapáč, Stals)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bondra, Rachůnek, Lapšanský – Hrnka, Chovan, Bartánus – Sojčík, Češík, Bicek (A), Hinďoš
    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Fabian (A), Brejčák, Kasík, Dinda, Malina – Bartečko (A), Boltun, Sýkora – Kroták (C), Takáč, Paločko – Rapáč, Stals, Hvila – M. Nagy, Mlynčár, Matis

    Rozhodca: D. Konc, J. Konc – Sčensný, Smrek