NY Rangers – Ottawa 3:2 (po pr.) | Washington – Edmonton 4:5 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
Montreal – Nashville 2:1 (po pr.) | Tampa Bay – Vancouver 4:1 (kon.) | Detroit – Minnesota 5:4 (2:0 po s.n.)
Dallas – Boston 1:3 (kon.) | Chicago – Arizona 6:1 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Vancouver Canucks
cz Streda 21.01.2015, 01:30 • Tampa Bay Times Forum, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Alex KILLORN - 4:1
     
    57:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    O osudu dnešního utkání je rozhodnuto. Podruhé v zápase se prosazuje ALEX KILLORN, který ze středu hřiště trefuje bekhendem prázdnou bránu hostů. Asistence: Cedric Paquette, Victor Hedman.
     
    57:21
    Brána Canucks je opět prázdná.
     
    56:16
    Cedric Paquette se snažil přes celé hřiště trefit prázdnou branku. Neúspěšně.
     
    55:31
    Vancouver hraje bez brankáře. Zkouší to v šesti proti čtyřem.
     
    54:12
    Trestnou lavici si dnes ozkouší i Staven Stamkos. Od sudích dostává dvouminutový trest.
     
    52:19
    Higgins se blýskl pohlednou individuální akcí, na jejímž konci stála tvrdá forhendová střela, kterou Bishop dokázal skrýt do výstroje.
     
    52:02
    Šance na snížení náskoku Tampy ale prakticky pohřbil Radim Vrbata, který před brankou podrazil jednoho z bránících hráčů.
     
    51:17
    Kouč Tampy si bere oddechový čas. Jeho svěřence čekají na ledě hodně horké chvilky.
     
    51:17
    Hráči Tampy si nyní pořádně zavařili. Canucks si zahrají dlouhou přesilovku pět na tři. Proti pravidlům se provinil Anton Stralman, který dostává dvě minuty za hrubost.
     
    50:34
    Brett Connoly si odsedí dvouminutový trest za faul na Franka Corrada.
    Frank CORRADO - 3:1
     
    48:09
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic přichází kontaktní gól Vancouveru. S velkou porcí štěstí se prosazuje FRANK CORRADO, který v sevření dvou hráčů získal po sérii odrazů kotouč na svoji holi a bekhendem prostřelil Bishopa. Asistence: Alexandre Burrows, Chris Higgins.
     
    45:45
    Miller vychytal Filppuly, který se rozhodl nenahrávat na Stamkose, ale pokusil se kličkou překonat amerického gólmana z bezprostřední blízkosti sám.
    Brian BOYLE - 3:0
     
    44:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do trháku. Za bránou skvěle zapracoval Brett Connolly, který okamžitě poté, co získal kotouč, nahrál na BRIANA BOYLA, který našel mezírku mezi Millerovými betony. Asistence: Brett Connolly, Brenden Morrow.
    Alex KILLORN - 2:0
     
    40:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je vskutku povedený vstup do třetího dějství. Hned po úvodním vhazování se Lighting propracovali do útočného pásma. Vše na sebe vzal ALEX KILLORN, který střelou na zadní tyč navyšuje vedení domácího výběru. Asistence: Victor Hedman, Vltteri Filppula.
     
    39:46
    Počet sil na ledě se po faulu Alexandra Edlera vyrovná. Tentokrát se švédský bek provinil proti pravidlům držením Stralmana.
     
    38:54
    Jonathan Drouin je ještě před koncem druhé třetiny poslán za nebezpečnou hru vysokou holí na trestnou lavici.
     
    37:12
    Stamkos se po dělovce Nesterova propracoval k nebezpečné dorážce. V tváří tvář ale Millera nepřekonal.
    Valtteri FILPPULA - 1:0
     
    33:41
    Tampa právě vstřelila branku! Ukázková souhra Lighting přináší úvodní gól utkání. Callahan si nedaleko útočné modré vyměnil kotouč se Stamkosem, který neomylně před bránou našel VALTTERI FILPPULU. Finský forward z bezprostřední blízkosti forhendovou střelou do horní poloviny branky překonal bezradného Millera. Asistence: Steven Stamkos, Ryan Callahan.
     
    33:14
    Pohlednou individuální akcí se blýskl Nikita Kučerov, který přešel přes dva bránící hráče a vypálil. Jeho pokus nicméně přelétl o několik čísel Millerovu bránu.
     
    29:41
    Vrbata se rázem ocitl v další zajímavé situaci, když si poradil s poskakující přihrávky od Henrika Sedina a nebezpečně vypálil na Bishopu klec. Americký gólman zasáhl pohotově pravým betonem.
     
    25:04
    Stamkos našel nádherným obloučkem přes celé hřiště rozjetého Callahana. Ten obkroužil Millerovu klec a pokusil se neúspěšně zasunout kotouč za amerického matadora ve službách Canucks.
     
    21:45
    Dalším vyloučeným je Cedric Paquette, který zahákoval Christophera Taneva. Trestná lavice domácích praská ve švech.
     
    21:30
    Daniel Sedin se ocitl osamocený nedaleko pravé tyče Bishopovy brány. Rána mu ale nesedla.
     
    20:38
    S vyloučeními se v posledních minutách roztrhl vskutky pytel. Hráči Lighting jdou poté, co Ryan Callahan podsekl Corrada, do tří.
     
    20:28
    Počet sil na ledě se vyrovná. Proti pravidlům se totiž provinil Steven Stamkos, který od sudích obdržel dvě minuty za faul na Nicka Bonina.
     
    19:53
    Ještě před úvodní sirénou zamíří do boxu časoměříců Alexander Edler, který si odsedí další dvouminutový trest. Tentokrát za podražení Tylera Johnsona.
     
    16:19
    Radim Vrbata nevyužil největší šanci svého týmu. Český forward střílel z vrcholku kruhu po nahrávce zpoza brány pouze do náruče připraveného Bishopa.
     
    10:38
    Domácí Lighting si podruhé v utkání zahrají přesilovou hru. Hosté měli příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    06:55
    Stamkos byl hned po střele faulován. Dvě minuty na trestné lavici stráví Alexander Edler za sekání.
     
    04:18
    Nikita Kučerov se ocitl po nádherné přihrávce Ondřeje Paláta v obrovské příležitosti. Z oblasti pravého kruhu ale nezamířil přesně do odkryté části branky a trefil pouze Millerovu náruč.

    Miroslav Vozdecký

    Góly a asistencie: 34. Filppula (Stamkos, Callahan), 41. Killorn (Hedman, Filppula), 45. Boyle (Connolly, Morrow), 58. Killorn (Paquette, Hedman) – 49. Corrado (Burrows, Higgins)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Nabokov) – Hedman, Šustr, Garrison, Stralman, Witrowski, Nesterov – Callahan, Stamkos, Filppula – Kučerov, Johnson, Palát – Connolly, Paquette, Killorn, – Drouin, Boyle, Morrow
    Vancouver Canucks: Miller (Lack) – Tanev, Edler, Bieksa, Stanton, Sbisa, Hamhuis – Vrbata, Sedin H , Sedin D. – Burrows, Vey, Higgins – Kassian, Bonino, Matthias – Hansen, Horvat, Dorsett

    Diváci: 18 517