Novokuzneck – Novosibirsk 2:5 (kon.) | Čerepovec – Helsinki 2:1 (kon.) | Novgorod – Petrohrad 0:1 (1:2 po s.n.)
CSKA Moskva – Riga 3:0 (kon.) | Viťaz – Jugra Chanty-Mansijsk 3:4 (po pr.) | HC Slovan – Dinamo Minsk 4:6 (kon.)
koniec
Metallurg Novokuzneck
2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
HC Sibir Novosibirsk
Utorok 20.01.2015, 13:00 • Športový dvor kuzneckých metallurgov, Novokuzneck • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Metallurg Novokuzneck, patrí medzi kluby reprezentujúce sibírsky hokej, ktoré doposiaľ nezaznamenali nejaké výraznejšie úspechy na hokejovej scéne. Klub vznikolv roku 1949, v histórii ruských hokejových súťaží obsadil v sezóne 1999/2000 tretie miesto, čo je zatiaľ jeho najväčší úspech. V roku 2008 pri zrode KHL sa Metallurg stal jej členom, no v histórii sa ani raz nedostal do záverečného play-off súťaže a obsadil postupne 21., 24., 23., 17. a 21. a v uplynulej sezóne 27. miesto. Domáce zápasy Metallurgu sa odohrávajú v aréne s názvom Športový dvor kuzneckých metallurgov, ktorá má kapacitu 7.533 divákov.

    Červeno-čierny dres Metallurgu obliekajú výlučne hráči Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z USA. Hlavným trénerom Metallurgu je domáci lodivod German Michajlovič Titov.

    Novosibirsk – mesto s 1.498.900 obyvateľmi je po Moskve a Petrohrade tretím najväčším mestom v Ruskej federácii, leží v západosibírskej nížine v ázijskej časti Ruska. Hokejový klub Sibir bol založený v roku 1962. Novosibirsk zatiaľ moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých dvoch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 19. a 20. miesto. V treťom ročníku KHL sa Sibir prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole dostal náklad od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Salavat Julajev Ufa 4:0 na zápasy. Novosibirsk tak v celkovom účtovaní obsadil 12. miesto, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech. Vo štvrtom ročníku klub obsadil bez účastí v play-off súťaže celkovo opäť 20. miesto. V piatej sezóne sa Sibír prebojoval do play – off, v prvom kole bol však nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý zvíťazil v sérii 4:3 na zápasy. V uplynulej sezóne sa Sibir prebojoval do play-off, vyradil v prvom kole AK Bars Kazaň po sérii 4:2 na zápasy, v tom ďalšom nestačil na celkového víťaza, séria s Magnitogorskom skončila napokon pomerom 0:4. Sibir obsadil v konečnom účtovaní 8. priečku, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech.

    Bielo-modro-červený dres Sibiru obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Fínska a dvomi zo Švédska, po jednom hráčovi má zastúpenie Bielorusko a Česká republika – Alexander Salák. Domáce zápasy hráva Sibir v Koncertno-športovom komplexe Sibir s kapacitou 7.384 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Vladimirovič Skabelka.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Metallurg Novokuzneck zo 45 zápasov 39 bodov, Sibir odohral o jeden zápas viac a získal celkom 89 bodov. V tabuľke formy zaznamenali hostia 10 bodov za 3 víťazstvá v riadnom hracom čase a 1 prehru po predĺžení, Metallurg má v tabuľke formy 3 body za 1 víťazstvo v riadnom hracom čase.


    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Športový dvor kuzneckých metallurgov bude hostiť v utorok Sibir Novosibirsk, my Vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Novokuzneck:

    Chakimov (Karejev) – Popov, Chlystov, Kamalov, Gavrilyčev, Dorofejev, Kapotov, Skutar, Kaprizov – Maľcev, Romanov, Komaristy – Plotnikov, Stoa, Galimov – Mitriakov, Malinovsky, Kosourov – Sentiurin, Garifulin, Musin

    HK Sibir Novosibirsk:

    Salák (Bespalov) – Hersley, Alexejev, Mamašev, Ožiganov, Belov, Gimajev, Menšikov, Verešagin – Enlund, Koskiranta, Kugryšev – Kopejkin, Ullström, Monia – Šumakov, Gubin, Sannikov – Butuzov, Bobrov, Vorošilo

    Rozhodca:

    Odinš, Safiullov – Lazarev, Otmachov.
     
    Príjemné popoludnie a dobrú chuť k obedu Vám želám, ja Vás budem o chvíľku informovať krátkymi písanými správami o aktuálnom diani na ľadovej ploche v Športovom dvore kuzneckých metallurgov v Novokuznecku.
     
    Na ľadovú plochu už vykorčuľovali hráči oboch tímov, domáci nastúpia na zápas v červených dresoch, hostia v bielo-modrej kombinácií farieb. Vypočujeme si hymnu Ruskej federácie a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Sibir vyhral úvodné buly zápasu, s pukom sa ihneď vybral do pásma domácich, Metallurg puk vyhodil von z pásma na zakázané uvoľnenie.
     
    00:29
    Komaristy prvým hráčom, ktorý mieril medzi žrde, Salák puk bez problémov usmernil do rohu klziska.
     
    01:20
    Z ľavej strany z uhla vystrelil Galimov, Salák vykryl priestor pri žrdi a puk prikryl pod svoju rukavicu.
     
    01:29
    Hostia chybovali pri prechode útočnou modrou a čiarový im akciu zastavil pre ofsajd.
     
    01:51
    Koskiranta vystrelil na domáciu bránku, Chakimov bol ešte bez práce, puk minul priestor jeho bránky.
     
    02:36
    Aj Butuzov to vyskúšal, jeho puk ale opečiatkoval len zadný mantinel za bránkou Chakimova.
     
    03:26
    Z ľavej strany po prechode modrou od kruhu vystrelil jeden z domácich hráčov, Salák v pokľaku puk ukryl vo svojom výstroji.
     
    03:51
    Šumakov vystrelil takmer od modrej, puk však poslal privysoko na ochranné sklo, Sibir s pukom v pásme domácich.
     
    04:26
    Spoza ľavého kruhu takmer od modrej vystrelil Hersley, minul bránku domácich, potom sme videli strelu spoza pravého kruhu, tiež takmer od modrej, v podaní Alexejeva, Chakimov puk v pokľaku ukryl do náručia.
     
    05:21
    Hersley sa nepredral cez dvoch obrancov domácich, puk Chakimov pred Hersleym radšej prikryl pod svoju rukavicu.
     
    06:09
    Malinovsky vystrelil z ľavej strany, defenzíva hostí puk zblokovala na ochrannú sieť, vhadzujeme pred Salákom.
     
    06:25
    Metallurg chyboval pri prechode do útočného pásma, arbitri pískajú zakázané uvoľnenie, presťahujeme sa pred Chakimova.
     
    06:51
    Mamašev príklepom vystrelil spoza pravého kruhu, Chakimov puk zrazil do rohu klziska, Sibir stále s pukom v pásme domácich.
     
    07:25
    Držanie hokejky a dve minúty trestu pre Ullströma, presilovú hru si zahrá Metallurg.
     
    08:26
    Až teraz sa podarilo na pár sekúnd domácim zamknúť hostí v pásme, tí ale puk opäť vyhodili až k bránke Chakimova.
     
    09:25
    Hostia v plnom počte, Metallurg nič vo svojej presilovke nevymyslel.
     
    10:51
    Puk v tejto fáze hry lietal z pásma do pásma, strelu medzi žrde sme však nezaznamenali.
     
    11:52
    Enlund najskôr prešiel s pukom po ľavej strane do pásma, prešiel s ním poza bránku Chakimova, vozil puk na hokejke, vozil, až kým puk neopustil pásmo a arbitri pískajú hosťom ofsajd.
     
    12:29
    Chakimov v akcii, vo výskoku zneškodnil puk z hokejky Koskirantu od pravého kruhu, skóre zápasu sa ani teraz meniť nebude.
     
    12:59
    Domáci sa ubránili a spoza svojej bránky zakladajú svoju útočnú akciu.
     
    13:22
    Novosibirsk dal gól!
    Krásna akcia hostí, Šumakov z ľavého kruhu preniesol hru na pravú stranu, kde do voľného priestoru nakorčuľoval IGOR OŽIGANOV a vymietol ľavý horný roh bránky Chakimova. Asistencie: Sergej Šumakov a Oleg Gubin.
     
    14:25
    Domáci sa len s ťažko presadzujú v pásme hostí, Sibir bráni dobre už modrú čiaru a Metallurg v pásme hostí nie a nie čo to vymyslieť.
     
    15:12
    Aj Sibir teraz v pásme domácich puk stratil, Metallurg tak môže vyraziť vpred smer Salák.
     
    16:15
    Teraz domácim vyšla akcia až k zakončeniu, puk z hokejky Sentiurina však hostia poslali na ochrannú sieť.
     
    17:01
    Sibir chvíľku hral s pukom v pásme domácich, vyslal jednu strelu z ľavej strany, puk však skončil na ochrannom skle za bránkou Chakimova.
     
    17:27
    S pukom do pásma nakorčuľoval jeden z hráčov hostí – Bobrov, nahodil puk na bránku, Chakimov puk prikryl a hostia vybojovali pásmo na vhadzovanie.
     
    18:05
    Metallurg hral s pukom v pásme hostí, Sibir pozične veľmi dobre bránil a nedovolil domácim ohroziť Saláka v bránke, napokon puk vybojoval a vyrazil do svojej akcie.
     
    19:05
    Hostia chybovali v pásme domácich, do akcie sa tak vybrali domáci, strelu z ľavej strany Salák vyrazil späť do hry.
     
    19:49
    Sibir operuje s pukom za bránkou domácich, skúsi ešte zakončiť?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám prvá tretina zápasu, v ktorej sme videli priemerný hokej v podaní oboch tímov. Domáci hrali jednu presilovú hru, no veľmi slabo. Sibir mal viac z hry a gólom Ožiganova sa po peknej akcii ujal vedenia. Počkáme si na druhú časť hry, ako sa bude zápas vyvíjať ďalej? Pomer striel medzi žrde 8:10.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 13:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Sibir opäť vyhral úvodné buly a nasťahoval sa s pukom do pásma domácich, no skoro oň prišiel a do akcie môže tak vyraziť domáci tím.
     
    21:08
    Sibir puk v pásme domácich opäť stratil, tak ako pred chvíľkou domáci v pásme hostí.
     
    21:49
    Príliš veľa domácich hráčov na ľadovej ploche, trest pre hráčsku lavičku, presilovú hru bude hrať Sibir.
     
    22:05
    Od bránky Saláka zakladajú hostia svoju presilovkovú akciu, podarí sa im potrestať priestupok domácej lavičky?
     
    22:29
    Metallurg vyhodil puk von zo svojho pásma, Sibir sa bude ponáhľať späť pred Chakimova.
     
    23:19
    Teraz to Sibir roztočil v pásme domácich, kto?
     
    23:49
    Domáci v plnom počte, ani Sibir svoju presilovú hru nedokázal využiť.
     
    24:34
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    ARŤOM GARIFULIN dostal puk na hokejku po chybe Moniu, ktorý zle rozohrával, Arťom si spoza pravého kruhu nakorčuľoval medzi kruhy a strelou zápästím prekonal Saláka v bránke hostí.
     
    24:55
    Domácim sa podarilo vyrovnať a vidíme opäť hokej z pásma do pásma, tréner hostí Dmitrija Moniu nepochváli.
     
    26:09
    Ak sa aj podarí niektorému z tímov dostať cez útočnú modrú, puk vzápäti stráca a tak nám ubieha akurát tak čas.
     
    26:51
    Ullström nakorčuľoval s pukom do pásma po pravej strane, preveril pozornosť Chakimova, Rafael puk zrazil dole na ľad a následne prikryl pod svoju rukavicu.
     
    27:44
    Romanov sa dostal po pravej strane do brejku, vystrelil od kruhu, Salák puk vyrazil na druhú stranu klziska.
     
    28:26
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Defenzíva hostí zaspala, prečíslenie domácich dva na jeden, Kosourov puk z pravej strany poslal na ľavý kruh a VADIM MITRIAKOV nedal Salákovi šancu. Asistencie: Alexej Kosourov a Ryan Stoa.
     
    28:26
    Oddychový čas hostí, tréner Andrej Vladimirovič Skabelka dáva pokyny svojim.
     
    29:34
    Novosibirsk dal gól!
    Puk z ľavej strany od modrej od mantinelu vystrelil po bránke SERGEJ ŠUMAKOV, kam ho dostal z kruhu od Mamaševa, Chakimov sa veru nevyznamenal, keďže mal ideálny výhľad. Asistencie: Renat Mamašev a Stepan Sannikov.
     
    31:08
    Hostia chybovali na útočnej modrej pre ofsajd, hra nabrala tempo a akcia strieda akciu, diváci sa tak majú teraz na čo pozerať.
     
    31:49
    Novosibirsk dal gól!
    Oddychový čas sa hosťom vyplatil, navlas rovnaká akcia ako pri prvom góle hostí, opäť dostal puk z ľavého kruhu na pravú stranu na hokejku IGOR OŽIGANOV, nakorčuľoval s ním medzi kruhy a zoči-voči Chakimovovi mu vymaľoval stred bránky pod brvnom. Asistencia: Dmitrij Kugryšev.
     
    32:24
    Ullström za podrazenie odkorčuľoval na lavicu hanby, presilová hra pre domácich.
     
    33:08
    Sibir vyhodil puk von zo svojho pásma, domáci musia vymyslieť iný scenár presilovkovej akcie.
     
    33:50
    Sibir opäť nepustil Metallurg cez obrannú modrú a puk poslal do pásma domácich, Metallurg hrá presilovku mizerne.
     
    34:24
    Hostia v plnom počte, myslím, že Metallurg ani raz neohrozil Saláka v bránke hostí, rovnako, ako pri svojej prvej presilovej hre.
     
    36:05
    Metallurg nahodil puk do pásma hostí, no nedokorčuľoval ho a tak sa Sibir poľahky ubránil.
     
    37:02
    Gimajev príklepom strieľal spoza kruhov od modrej, do strely sa hodil jeden z domácich hráčov a puk zblokoval mimo bránku Chakimova.
     
    37:45
    Za vyhodenie puku a zdržiavanie hry dostal dve minúty Skutar, presilovú hru bude hrať Sibir.
     
    38:22
    Kopejkin dostal spoza bránkovej čiary puk na pravý kruh, zápästím efektne vystrelil, Chakimov šiel do pokľaku a puk ukryl do náručia.
     
    38:55
    Sibir puk na modrej stratil a do akcie tak môže vyraziť Metallurg, alebo len nahodiť puk do pásma hostí a čakať ich na obrannej modrej?
     
    39:29
    Metallurg zachytil puk v pásme a opäť ho vyhodil von a zbiera tak sekundy zo svojho oslabenia.
     
    39:34
    Príliš veľa hráčov na ľadovej ploche Sibir, trest pre hráčsku lavičku, výhodu presilovky bude mať o chvíľku Metallurg.
     
    39:45
    Domáci v plnom počte a presilovkovú akciu rozbalia asi až v tretej tretine.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám druhá tretina zápasu, domácim sa podarilo vyrovnať a dostať sa de jednogólového vedenia, no potom dvomi zlepenými gólmi hostia potvrdili úlohu favorita a opäť pôjdu do ďalšej tretiny s jednogólovým brejkom. Pomer striel do priestoru bránky v druhej časti hry 6:10.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 14:43.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:36
    Chlystov vystrelil od modrej, Salák puk vyrazil a hostia ho poslali až k bránke domácich.
     
    41:34
    Hostia v plnom počte a puk pod kontrolou hráčov Sibiru.
     
    41:46
    Sibir vyhodil puk von z pásma až za bránku Chakimova, zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Saláka.
     
    42:34
    Hersley pekne tvrdo príklepom vypálil od modrej, Chakimov v pokľaku puk vyrazil späť do hry a Sibir dohráva svoju akciu v pásme.
     
    42:59
    Dnes už tretíkrát príliš veľa hráčov na ľade, trest dostala domáca lavička, presilová hra pre Sibir.
     
    43:34
    Hostia chybovali s pukom v pásme domácich, musia sa poň vrátiť až do svojho pásma, čas ubieha.
     
    44:01
    Chakimov vyrazil puk po strele z pravej strany od kruhu, Koskiranta sa teraz do listiny strelcov nezapíše.
     
    44:55
    Hersley vystrelil z vnútornej strany pravého kruhu, Chakimov puk vyrazil späť do hry a podržal svoj tím.
     
    44:59
    Domáci v plnom počte, ani Sibir presilovú hru nevyužil.
     
    46:29
    Romanov zaviezol puk do pásma hostí, Metallurg sa snaží o vyrovnanie, Sibir mu ale priestor v pásme nedáva.
     
    47:27
    Sibir poslal puk von cez všetky čiary, nikto za ním nekorčuľoval, zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Saláka.
     
    47:51
    Po prechode modrou vystrelil jeden z domácich hráčov, hostia puk zblokovali do rohu klziska a napokon sa bez problémov ubránili.
     
    49:04
    Rýchly prechod domácich vpred, Galimov puk na modrej nezachytil, zakázané uvoľnenie Metallurg.
     
    49:27
    Plotnikov bol faulovaný pri streľbe, za hákovanie dostal dve minúty Mamašev a Metallurg dostáva priestor na vyrovnanie.
     
    49:45
    Kamalov od modrej preveril pozornosť Saláka, Alexander puk vyrazil späť do hry, Metallurg s pukom v pásme hostí.
     
    50:28
    Sibir poslal puk až za bránku Chakimova, Metallurg sa musí poň vrátiť a založiť akciu.
     
    51:27
    Mamašev už naskočil na ľadovú plochu, Metallurg presilovú hru nevyužil.
     
    51:46
    Enlund sa dostal do brejku, bol faulovaný, nariadené trestné strieľanie pre hostí.
     
    51:46
    Novosibirsk dal gól!
    JONAS ENLUND si počkal, čo urobí Chakimov a bekhendom mu puk poslal do ľavého horného rohu.
     
    52:16
    Domáci teraz musia dohnať dvojgólový brejk hostí, čas konca zápasu ešte ďaleko, no nepredpokladám, že by sa Metallurg dostal dnes do predĺženia.
     
    53:19
    Na tribúnach počuť už len hŕstku fanúšikov hostí, ktorí neúnavne skandujú Sibir, Sibir...
     
    54:13
    Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal dve minty Garifulin, presilovú hru si zahrá Sibir.
     
    54:54
    Novosibirsk dal gól!
    Sibir operoval s pukom v pásme domácich, z ľavej strany nakorčuľoval k bránkovisku ALEXEJ KOPEJKIN a Chakimovom vyrazený puk podvihol do bránky. Asistencie: David Ullström a Dmitrij Monia.
     
    55:18
    Salák zlikvidoval puk z hokejky Kosourova a hostia dnes už s istotou berú všetky tri body.
     
    55:55
    Domáci s pukom v pásme hostí, Sibir ich však do streleckých pozícii nepúšťa.
     
    56:22
    Sibir vyhodil puk von z pásma na zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Saláka.
     
    56:46
    Kopejkin vybojoval v rohu klziska puk, poslal ho na ľavý kruh na hokejku Ullströma, ktorý sa s ním predral až pred bránku domácich, Chakimov bol v strehu, no zasahovať nemusel, David poslal puk mimo priestor jeho bránky.
     
    57:45
    Sibir drží domácich na dištanc od svojej bránky, zápas už len dohrávame.
     
    58:27
    Dnešné stretnutie sleduje 4.216 divákov.
     
    59:25
    Hostia chybovali na útočnej modrej, čiarový im akciu zastavil pre ofsajd, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    59:54
    Za držanie si ešte na trestnú sadol Hersley, no nesadol, zostal tam v tom sektore stáť, je tu skoro záver zápasu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Na ľade Metallurgu dnes bol jednoznačne lepším tímom Sibir a právom si tak do tabuľky KHL pripíše tri body. Domáci síce chvíľku v druhej tretine viedli rozdielom jedného gólu, no viac sa im získať nepodarilo a Sibir v tretej časti hry už len potvrdil svoje víťazstvo. Pekné popoludnie všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (15:17:51)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 25. Garifulin, 29. Mitriakov (Kosourov, Stoa) – 14. Ožiganov (Šumakov, Gubin), 30. Šumakov (Mamašev, Sannikov), 32. Ožiganov (Kugryšev), 52. Enlund (t.s.), 55. Kopejkin (Ullström, Monia)


    Metallurg Novokuzneck: Chakimov (Karejev) – Popov, Chlystov, Kamalov, Gavrilyčev, Dorofejev, Kapotov, Skutar, Kaprizov – Maľcev, Romanov, Komaristy – Plotnikov, Stoa, Galimov – Mitriakov, Malinovsky, Kosourov – Sentiurin, Garifulin, Musin
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Hersley, Alexejev, Mamašev, Ožiganov, Belov, Gimajev, Menšikov, Verešagin – Enlund, Koskiranta, Kugryšev – Kopejkin, Ullström, Monia – Šumakov, Gubin, Sannikov – Butuzov, Bobrov, Vorošilo

    Rozhodca: Odinš, Safiullov – Lazarev, Otmachov

    Diváci: 4.216