Hokejová Liga mistrů (13. ledna 2015) (kon.)
koniec udalosti
Hokejová Liga mistrů (13. ledna 2015)

cz Utorok 13.01.2015, 17:00Hokejová Liga Majstrov
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, vítejte u sledování liveblogu z prvního hracího dne semifinálových klání Champions Hockey League. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Mezi nejlepší čtyřku se probojovaly hned tři švédské celky, které doplňuje jeden tým z finské Liigy – Luleå Hockey zavítá do hájemství Skelleftey AIK a Frölunda Indians přivítají Kärpät Oulu. Výpustní ventil semifinále bude v obou zápasech otočen do polohy otevřeno v 19 hodin.
     
    Zajímavostí je, že všichni čtyři semifinalisté se mohou pyšnit elitními líhněmi talentů. Například Frölunda vychovala pro NHL takové hvězdy, jakými bezesporu jsou Henrik Lundqvist, Erik Karlsson či Daniel Alfredsson či Dán Frederik Andersen.
     
    Útočník Kärpätu Oulu Mika Pyörälä strávil dva roky své kariéry v Göteborgu – městě, v němž sídlí celek Frölunda Indians. "Je vždycky příjemné utkat se s vašimi bývalými spoluhráči a udělat všechno pro to, abychom je porazili," řekl mnohonásobný reprezentant Suomi.
     
    Cramo Top Scorer

    Všichni tři doposud nejproduktivnější hráči soutěže oblékají dres Frölundy. Skvělé výkony podávají forvardi Mathis Olimb (7+17) a Andreas Johnson (11+12), nebývale se daří i bývalému zadákovi Philadelphie Flyers Eriku Gustafssonovi (5+12). Nutno podotknout, že tito plejeři potřebovali na úctyhodnou sbírku pouhých deset utkání, druhý jmenovaný Johnson dokonce o jedno méně!
     
    Poprvé ve své nedlouhé historii se bude CHL vysílat v Jižní Americe, a to konkrétně na stanici ESPN Brazil! Podrobně se jednotlivým zápasům budeme samozřejmě věnovat i zde na onlajnech.
     
    Rozhodčí

    Zápas Skellefteå – Luleå budou rozhodovat Alexej Anisimov a Marc Wiegand, na čarách jim bude pomáhat švédské duo Emil Yletyinen, Johannes Käck.

    Druhém utkání mezi Frölundou a Kärpätem budou řídit Daniel Stricker a Lars Brügemann, jako čároví sudí byli nominováni Henrik Pihlblad a Tobias Haster.

    Připomínáme, že oba zápasy začnou s úderem devatenácté hodiny!
     
    Do začátku úvodních klání semifinálových dvojzápasů zbývá už jen půlhodina!
     
    Pohled na hvězdného beka Erika Gustafssona při rozbruslení.

    Uppvärmning i Frölundaborg. Snart kör vi! #chl #vigerossaldrig #frolundahc

    Ett foto publicerat av frolunda_hc (@frolunda_hc) Jan 13, 2015 at 9:38 PST

     
    Úvodní sestavy zápasu Skellefteå – Luleå:

    Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Ševc, Heed, Lindgren, Burström, A. Lindholm, Andersson, Aho, A. Lundberg – M. Lundberg, Petterström, Zackrisson – Sundqvist, Forsell (C), Widing – Schremp, Norman, Calof – Holmström, P. Lindholm, Pettersson.

    Luleå Hockey: Lassinantti (Larsson) – Näkyvä, Savilahti-Nagander, Sanström, Kukan, Jonsson, Hjelm, Oskarsson – Ch. Abbott (C), Cehlárik, Ca. Abbott – Petrell, Granström, Zaar – Bryggman, Wallmark, Nord – Forsberg, Fabricius, Fogström.
     
    Úvodní sestavy utkání Frölunda – Kärpät:

    Frölunda Indians: Johansson (Fernström) – Bäckman, Fantenberg, Persson, Gustafsson, Fälth, Wikstrand, Nyberg – Widerström, Lasu, Karlsson – Blidh, Janmark, Görtz – Johsnon, Olimb, Figren – Lehkonen, Rosseli-Olsen, Lundqvist – Kahnberg

    Oulun Kärpät: Karhunen (Väliharju) – Kukkonen, Masuhr, Glenn, Laatikainen, Nutivaara, Spang, Niemalä – Komulainen, Pyörälä, Pirnes – Huml, Davis, Manninen – Donskoi, Kemppainen, Junttila – Suoranta, Këranen, Mäenalanen – Alikoski
     
    19:03
    Obě utkání právě začala!
     
    19:10
    Julius Juntttila ve třetí minutě využil chyby Fältha a zasloužil se o vyrovnání Kärpätu! Dnes se zatím hraje bez obran...
     
    Aktuální výsledky:

    Skellefteå – Luleå 0:1 v osmé minutě
    Frölunda – Kärpät 1:1 v sedmé minutě
     
    19:27
    Hra se nám trochu uklidnila, a počáteční gólové hody tak měly jen jepičího trvání. Luleå stále vede 1:0, Frölunda hraje s Kärpätem nerozhodně 1:1.
     
    19:35
    V Göteborgu skončila první třetina, Frölunda hraje s Kärpätem po dvaceti minutách 1:1.
     
    19:54
    Druhá třetina zápasu Frölunda – Oulu právě začala!
     
    19:58
    Už se hraje druhá třetina i v souběžně hraném utkání Skellefteå – Luleå a hned zkraje se v obrovské šanci ocitl slovenský forvard Peter Cehlárik, jenž ale nepřekonal domácího gólmana.
     
    20:08
    Robin Figren poslal ve hře čtyř proti čtyřem Frölundu do vedení 2:1!
     
    20:20
    Anton Lindholm ve 35. minutě vstřelil úvodní gól Skelleftey, která tak srovnala krok s Luleou – 1:1!
     
    20:22
    Mezitím se v Göteborgu dějí věci. Nerovnost v ledu je příliš nebezpečná, rozhodčí se tak rozhodli přerušit zápas! Aktéři duelu Frölunda – Kärpät putují do kabin...
     
    20:27
    Zatímco v Skellefteå Kraft Areně se už prostřední dvacetiminutovka pomalu chýlí ke svému konci, duel Frölundy s Kärpätem byl ve 29. minutě přerušen.
     
    20:34
    Po dvou třetinách Hraje Skellefteå s Luleou nerozhodně 1:1, jediným střelcem prostřední periody byl domácí Anton Lindholm.
     
    20:35
    Ve Frölundě se stále nehraje, čtveřice sudích horlivě diskutuje o dalším postupu...
     
    20:36
    ...na led už podruhé vjíždí rolba, doufejme, že se utkání bude moci ještě dnes dohrát.
     
    20:48
    Zápas Frölundy proti Kärpätu byl vinou přetrvávajících a zdánlivě nevyřešitelných problémů s ledovou plochou ZRUŠEN!
     
    20:53
    Mezitím už se na ledě Skelleftey rozběhla třetí třetina, stav je ve 43. minutě stále nerozhodný 1:1.
     
    21:00
    Podle rozhodčích bude utkání Frölundy s Oulu pokračovat, problémem je podle jednoho z arbitrů reklama, která prostupuje ledovou plochou. Předpokládaná doba zdržení je zřejmě dalších 20 – 40 minut – minuta sem, minuta tam.
     
    21:04
    Zatímco do konce základní hrací doby duelu Skellefteå – Luleå zbývá něco málo přes deset minut, souběžně hraný zápas Frölundy proti Kärpätu ještě ani nedospěl do své poloviny...
     
    21:12
    Průběžné výsledky

    Skellefteå – Luleå 2:1, 53. minuta
    Frölunda – Kärpät 2:1, 29. minuta (zápas už je setsakramentsky dlouho přerušen)
     
    21:15
    Luleå se málem dočkala vyrovnání, ale Daniel Zaar v 55. minutě mířil jen do tyče!
     
    21:18
    V Göteborgu by se mělo pokračovat ve 21:30! Věřme, že to pořadatelé a hlavně ledaři stihnou..
     
    21:22
    Do konce základní hrací doby zbývá v utkání Skellefteå – Luleå zbývá něco přes minutu! Ve Frölundě už se mezitím pouze čeká, než vrstva nově vytvořeného ledu dostatečně zamrzne.
     
    21:29
    Gól! Hrdinou Luley je Kristian Näkyvä, jenž vymetl šibenici Svenssonovy svatyně v čase 58:56, a vyrovnal tak na 2:2!
     
    21:36
    Skellefteå – Luleå 2:2

    Branky a nahrávky: 35. A. Lindholm (Andersson, Schremp), 44. Zackrisson – 2. Bryggman (Hjelm, Jonsson), 59. Näkyvä (Granström)

    První vzájemný duel dopadl smírně, o postupujícím do finále se tak rozhodne až v odvetném utkání na ledě Luley., které se bude konat příští úterý – přesně za týden.
     
    21:38
    V Göteborgu už se oba celky rozbruslují, vypadá to nadějně!
     
    21:44
    Na ledě Frölundy už se znovu hraje a domácí Indiáni přebírají iniciativu, Karhunen se musí cítit jako na střelnici, puky kolem něj létají jako rány ze samopalu. Ra-ta-ta-ta.
     
    21:51
    Frölunda zvyšuje svůj náskok na 3:1! Ranou od modré nedal Karhunenovi šanci Elias Fälth.
     
    22:03
    Razítko na předešlé konstatování dal Anton Blidh – Frölunda tak těsně před koncem druhé třetiny vede už 4:1!
     
    22:05
    Po čtyřiceti odehraných minutách – a minimálně čtyřiceti pročekaných minutách – je v zápase Frölunda – Oulu platný stav 4:1 pro domácí Indiány.
     
    22:16
    V Göteborgu už se hraje, ve 43. minutě svítí na kostce skóre 4:1. Nadechne se Oulu k obratu, který by byl v současné chvíli roven zázraku, či si alespoň vybudují silnější pozici do odvety, nebo Frölunda dokráčí k jednoznačnému vítězství? Další minuty napoví, tak buďte u toho!
     
    22:35
    Do konce zápasu Frölunda – Kärpät zbývá deset minut, domácí žádné drama nepřipouštějí a pevně drží otěže utkání ve vlastních rukou.
     
    22:41
    Čas 51:30 a nádherná kombinace hostí, Kärpät snižuje na 2:4! Pyörälä se Spangem vykombinovali defenzívu Indiánů, přičemž druhý jmenovaný poté překonal Johanssona.
     
    21:54
    Je dobojováno, Frölunda vybojovala vítězství 4:2, do odvety tak švédský tým půjde z lepší výchozí pozice než Oulu.
     
    Skellefteå – Luleå 2:2

    Branky a nahrávky: 35. A. Lindholm (Andersson, Schremp), 44. Zackrisson – 2. Bryggman (Hjelm, Jonsson), 59. Näkyvä (Granström)

    Frölunda – Kärpät Oulu 4:2

    Branky a nahrávky: 1. Görtz (Fälth, Wikstrand), 29. Figren (Nyberg, Johansson), 33. Fälth (Wikstrand, Johnson), 39. Blidh (Janmark, Görtz) – 3. Junttila (Kemppainen), 52. Pyörälä (Nutivaara)
     
    Odvety jsou naplánovány na úterý 20. ledna a samozřejmě je budete moct sledovat prostřednictvím onlajnů. Z mé strany je to pro dnešní dlouhý hokejový večer vše, loučím se s vámi, přeji dobrou noc a někdy zase na počtenou! (22:58:43)

    Vojtěch Balon