NJ Devils – Buffalo 4:1 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:1 (2:1 po s.n.) | Montreal – Tampa Bay 2:4 (kon.)
Nashville – Carolina 3:2 (kon.) | Minnesota – San Jose 3:4 (po pr.) | Chicago – Colorado 0:2 (kon.)
Dallas – Columbus 2:4 (kon.) | Arizona – St. Louis 0:6 (kon.) | Edmonton – Detroit 2:4 (kon.)
Vancouver – NY Islanders 3:2 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Detroit Red Wings
Streda 07.01.2015, 03:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Luke GLENDENING - 2:4
     
    59:57
    Detroit Red Wings dal gól!
    Vyrovnanie sa v závere nekonalo, práve naopak, Detroit ešte zásluhou LUKA GLENDENINGA a jeho presného zakončenia do odkrytej svätyne domácich navýšil svoj vedenie! Bez asistencie.
    Pavel DATSJUK - 2:3
     
    59:26
    Detroit Red Wings dal gól!
    Neskutočný záver dnešného stretnutia v aréne olejárov! Detroit nakoniec dokázal zúžitkovať svoju presilovku na tretí gól, ktorým hostia zrejme definitívne zlomili zápas vo svoj prospech, pretože Edmontonu už na opätovné vyrovnanie veľa času neostáva! Strelecky to na seba zobral najpovolanejší hráč červených krídiel PAVEL DATSJUK, na ktorého zakončenie bol Viktor Fasth prikrátky. Asistencie: Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall.
    Jordan EBERLE - 2:2
     
    55:55
    Edmonton Oilers dáva gól! Síce to vyzeralo tak, že Edmonton sa ani len nedostane k záverečnému náporu, predsa len domáci dokázali zmobilizovať sily a vyrovnať! Nugent-Hopkins naplno preukázal svoju geniálnu prihrávku, spoza brány to nabil JORDANOVI EBERLEMU, ktorý svojim druhým gólom po pohotovej strele zrejme poslal stretnutie do predĺženia! Asistencie: Ryan Nugent-Hoplins, Taylor Hall.
    Justin ABDELKADER - 1:2
     
    38:29
    Detroit Red Wings dal gól!
    Tak, tomuto sa hovorí bleskurýchlo využitá početná výhoda. JUSTIN ABDELKADER bol zaparkovaný pred bránkoviskom Edmontonu a veľmi šikovne hokejkou tečoval vo vzduchu puk vystrelený z hokejky Niklasa Kronwalla. Viktor Fasth nemal najmenšiu šancu zakročiť, puk mu padol priamo medzi nohy, ešte sa mierne obtrel o jeho pravý betón a skončil v svätyne švédskeho gólmana. Asistencie: Niklas Kronwall, Pavel Datsjuk.
    Kyle QUINCEY - 1:1
     
    30:44
    Detroit Red Wings dal gól!
    Červeným krídlám sa podarilo pretaviť svoju vyššiu streleckú aktivitu na zaslúžené vyrovnanie! KYLE QUINCEY nepatrí práve medzi extra produktívnych bekov, tentoraz sa však na útočnom výpade zachoval výborne, nenechal sa odradiť tým, že jeho prvý pokus bol zablokovaný a druhou strelou švihom z ideálnej streleckej pozície prepálil Viktora Fastha! Asistencia: Justin Abdelkader.
    Jordan EBERLE - 1:0
     
    15:29
    Edmonton Oilers dáva gól! Olejári dohrávanú presilovku 5 na 4 dokázali využiť a v dnešnom stretnutí sa tak ujímajú vedenia. JORDAN EBERLE dostal puk na ľavú stranu, z bránkovej čiary sa natlačil čo najbližšie k bránke Detroitu, do ktorej napokon dokázal cez Jimmyho Howarda precediť puk! Asistencie: Jeff Petry, Anton Lander.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 16. Jordan Eberle (Jeff Petry, Anton Lander), 56. Jordan Eberle (Ryan Nugent-Hopkins, Taylor Hall) – 31. Kyle Quincey (Justin Abdelkader), 39. Justin Abdelkader (Niklas Kronwall, Pavel Datsjuk), 60. Pavel Datsjuk (Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall), 60. Luke Glendening (Bez asistencie)


    Edmonton Oilers: Fasth (Scrievens) – Ference, Petry – Hall, Nugent-Hopkins, Eberle – Klefbom, Schultz – Pouliot, Roy, Purcell – Nikitin, Fayne – Fraser, Lander, Yakupov – Hendricks, Gordon, Klinkhammer.
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson – Abdelkader, Datsjuk, Zetterberg – DeKeyeser, Quincey – Jurčo, Sheahan, Tatar – Ouellet, Smith – Nyquist, Helm, Franzen – Weiss, Glendening, Miller.