Třinec – K. Vary 2:1 (po pr.) | Slavia – Litvínov 0:1 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 2:1 (kon.)
Zlín – Sparta Praha 2:6 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:2 (kon.)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 9:2 (kon.)
koniec
Berani Zlín
2:6 (0:1, 2:2, 0:3)
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 04.01.2015, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    Adam POLÁŠEK - 2:6
     
    56:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    To zavání vysokou porážkou. Sparta je při chuti a v přesilovce přidává šestou branku. Buchtele nabil na pravý kruh ADAMU POLÁŠKOVI, který ránou z první nedal Štůralovi šanci. Asistence: Buchtele, Eminger.
     
    56:14
    Petr Holík inkasoval dvě minuty za sekání.
    Jaroslav HLINKA - 2:5
     
    53:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    JAROSLAV HLINKA nejspíš definitivně strvzuje vítězství hostující Sparty. Nejproduktivnější hráč Pražanů dorazil za Štůralova záda odraženou střelu Jana Švrčka. Asistence: Jan Švrček.
    Lukáš KLIMEK - 2:4
     
    51:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rozdíl mezi oběma soupeři je zase dvoubrankový. Jaroslav Hlinka si všiml na brankovišti úplně volného LUKÁŠE KLIMKA, který neměl práci se zametením puku do odkryté klece. Asistence: Jaroslav Hlinka, Vladimír Eminger.
     
    50:56
    Jen se vrátil po osobním trestu, už je na trestné lavici. Petr Čajánek hákoval soupeře ve vyložené šanci a obdržel dvouminutový trest.
     
    47:07
    Blízko vyrovnávací branky byl Ondráček. Okál skvěle vybojoval puk za brankou a přisunul jej na volnou zlínskou dvaadvacítku. Ondráček ale poloodkrytou klec minul.
     
    44:35
    Svoboda byl faulován Barinkou ve vyložené šanci a také Zlín si zahraje více než minutu trvající přesilovku 5 na 3.
     
    43:52
    Bývalý zlínský obránce Jan Švrček odsedí trest za držení protihráče.
    Oldřich KOTVAN - 2:3
     
    38:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín využívá další přesilovou hru! Tentokrát se předvedl pro změnu zlínský šikula Petr Holík, který překvapil celou sparťanskou obranu přihrávkou zpoza branky a OLDRICH KOTVAN švihem pověsil puk ke vzdálenější tyči. Asistence: Petr Holík, Jakub Svoboda.
     
    38:04
    Vlach se dostal do dobré šance, ale Forman jej v rozhodující chvíli fauloval a bude svému týmu dvě minuty chybět. Rozhodčí posoudili jeho faul jako sekání.
     
    37:04
    Obrovskou šanci měl Klimek. Převzal puk na modré, popovezl jej mezi kruhy a vystřelil zápěstím. Jeho rána jen zarachotila o mantinel za brankou.
    Petr KUMSTÁT - 1:3
     
    33:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta skóruje! Pražané vrací na svou stranu dvoubrankové vedení. Musíme pochválit především obránce Ďalogu, který se nebál zaútočit. Na modré čáře pak posunul na PETRA KUMSTÁTA, který zápěstím trefil bližší růžek. Asistence: Marek Ďaloga.
     
    30:31
    Hráči i publikum ožili. Emoce vzplály především Jaroslavu Hlinkovi, který si odpyká trest za oplácení.
    Roman VLACH - 1:2
     
    28:51
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Berani využili hned svou první přesilovku v utkání. Petr Čajánek se zarputile pustil kolem pravého mantinelu do útočné třetiny, poslal puk úplně volnému ROMANU VLACHOVI, který si Novotného vychutnal a po krátké kličce pověsil puk pod víko. Asistence: Petr Čajánek, Martin Matějíček.
     
    27:49
    Eminger je vyloučen na dvě minuty. Obránci hostů se to vůbec nelíbí, ale rozhodčí jsou neoblomní.
     
    26:58
    Už to mohlo být 3:0, ale žabku Cingela nedokázal Kumstát uklidit do prázné branky. Hned z protiútoku šel sám na Novotného Leška, ale brankář rudých si s jeho střelou na lapačku poradil.
    Tomáš ROLINEK - 0:2
     
    21:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta využívá další přesilovku! Pech zavezl puk do třetiny a předložil jej TOMÁŠI ROLINKOVI. Kapitán hostů zleva vymetl bližší roh Štůralovy branky a navýšil vedení na 2:0 pro Spartu. Asistence: Lukáš Pech, Juraj Mikuš.
    Lukáš KLIMEK - 0:1
     
    19:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta bleskově využívá přesilovku pěti proti třem. Polášek dlouho míchal s pukem, poté při poslal na Emingera, který tvrdě vypálil a střelu tečoval LUKÁŠ KLIMEK. Člen elitní přesilovkové formace si připisuje letošní čtrnáctou branku. Sparta vede 1:0. Asistence: Vladimír Eminger, Adam Polášek.
     
    19:15
    Dvouminutový trest odpykává Žižka, rozhodčí viděli zákrok vysokou holí. Zlín se bude bránit ve třech.
     
    18:43
    Marušák zahákoval Formana u mantinelu a Sparta bude hrát druhou přesilovku.
     
    15:50
    To je kolotoč. Ani Leškova formace se nedokázala osvobodit a Cingel neměl daleko ke skórování, nakonec se zkoušel obtočit kolem branky a situaci musel pro Zlín zachraňovat rybičkou do brankoviště až Urbanec.
     
    14:24
    Do další obrovské šance se dostala Sparta. Klimek si potáhl puk před Štůralu, ale nepřekonal jej. Následně doráželi Hlinka s Buchtelem, ale brankář Zlína puk za záda nepustil.
     
    11:58
    Puk skotačil přímo před odkrytou klecí Štůraly, ale žádný ze členů třetí formace hostů nedokázal puk usměrnit do branky.
     
    07:15
    Zdeněk Okál bude pykat dvě minuty za podražení poté, co hokejkou k zemi poslal Buchteleho.
     
    03:14
    Buchtele se dostal po přihrávce od Hlinky do zakončení a nadvakrát zkoušel puk procpat za Štůralu, který ale udržel beton u tyčky. Stav zůstává 0:0.
     
    00:10
    Jakub Svoboda využil zaváhání sparťanské obrany a zkusil prostřelit Novotného mezi betony, ten je ale včas přitiskl k sobě a podržel svůj tým!

    Marek Janoš

    Góly a asistencie: 29. Vlach (Čajánek, Matějíček), 39. Kotvan (Holík, Svoboda) – 20. Klimek (Eminger, Polášek), 22. Rolinek (Pech, Mikuš), 34. Kumstát (Ďaloga), 52. Klimek (Hlinka, Emiger), 54. Hlinka (Švrček), 57. Polášek (Buchtele, Eminger)


    Berani Zlín: Štůrala (Kašík) – Řezníček, Marušák, Žižka, Matějíček, Urbanec, Kotvan, Valenta, Horák – Veselý, Čajánek (C), Svoboda – Říčka, Vlach, Holík – Köhler, Leška, Okál – Čech, Ondráček, Šťastný.
    HC Sparta Praha: Novotný (Lukáš) – Polášek, Eminger, Mikuš, Ďaloga, Švrček, Barinka, Piskáček – Buchtele, Hlinka, Klimek – Rolinek (C), Pech, Kumstát – Sabolič, Cingel, Forman – Dvořáček, Bahenský, Procházka – Volek.

    Rozhodca: Hodek, Úlehla – Lučan, Kis.