Třinec – K. Vary 2:1 (po pr.) | Slavia – Litvínov 0:1 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 2:1 (kon.)
Zlín – Sparta Praha 2:6 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:2 (kon.)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 9:2 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
HC Škoda Plzeň
cz Nedeľa 04.01.2015, 17:20 • Hala Rondo • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jozef BALEJ - 4:2
     
    59:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Osm vteřin před koncem se hosté ještě jednou prosazují. JOZEF BALEJ anhodil zpoza brány puk do brněnského brankoviště, odkud si puk našel cestu až za záda brněnského brankáře. Na výsledku se toho ale už mnoho nezmění. Asistence: Jakub Jeřábek.
    Tomáš VONDRÁČEK - 4:1
     
    57:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Stejně jako v minulém zápase v Plzni, i ve střetnutí v Brně zaznamenává dvě branky brněnský forvard TOMÁŠ VONDRÁČEK. Tentokrát měl ale práci daleko snazší, když se mu podařilo z pravého křídla uklidit puk do prázdné plzeňské brány. V cestě sice stál jeden z hostujících hráčů, brněnský šutér byl ale neomylný. Asistence: Hynek Zohorna, Jan Hanzlík.
     
    57:15
    Hosté odvolávají brankáře a zkusí to v šesti!
     
    57:15
    Dnešní utkání sleduje 7 142 diváků.
    Hynek ZOHORNA - 3:1
     
    54:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnská Kometa přidává třetí branku a pět minut před koncem základní hrací doby odskakuje svému soupeři! Přečíslení dva na nikoho zakončil dorážkou puku do volné brány HYNEK ZOHORNA, poté se pokus rychlejšího Vondráčka neujal. Díky patří hlavně ale Františku Ptáčkovi, který oba hráče do samostatného nájezdu nastartoval nápaditým pasem. Asistence: Tomáš Vondráček, František Ptáček.
     
    52:07
    A bylo to s faulem. Hanzlík (KOM) je vyloučen za hákování.
     
    52:06
    Další velká šance Plzně! Mezi kruhy se k volnému puku dostal Ján Sýkora, jeho pokus ale skončil jen na betonech připraveného Čiliaka. Hostující forvard ale dostal mezi kruhy hodně prostoru.
     
    49:44
    Němec našel nečekanou přihrávkou od mantinelu před brankářem zcela volného Buriana, ten však v těžké pozici nedokázal zakončit přesně a zvednout puk nad beton Machovského. Diváky ale tahle akce zvedla pořádně ze sedadel.
     
    45:18
    Za držení je vyloučen Simon (PLZ).
     
    45:17
    Opět Vondráček! Ten se u levé tyče zbavil svého strážce a natlačil puk do brankoviště, kde ho rychle přikryl gólman Plzně. Bude se ale vylučovat.
     
    43:25
    A Kometa mohla jít rázem do dvoubrankového náskoku! Přečíslení dva na jednoho zakončil Kempný po přihrávce od Holce jen střelou do Machovského. Ten teď svůj tým vydatně podržel.
    Tomáš VONDRÁČEK - 2:1
     
    42:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se na kraji třetí třetiny dostává poprvé v zápase do vedení! Dočekal přebral mezi kruhy přihrávku od Zohorny a odhodlal se ke střele. Ta měla patřičnou razanci, směr letu kotouče však před Machovským změnil ještě TOMÁŠ VONDRÁČEK a mohl se radovat. Asistence: Martin Dočekal, Hynek Zohorna.
     
    40:57
    Lev se dostal mezi kruhy k volnému puku, v jasné šanci však nevyzrál na brněnského brankáře! Hosté byli ale velmi blízko vedoucí brance.
     
    39:00
    A vzápětí další obrovská šance Komety! Jan Hanzlík si sjel za obranu soupeře, dostal přihrávku, puk ale poslal jen do tyčky Machovského brány!
     
    33:31
    Za sekání je vyloučen Johnson (PLZ).
     
    32:56
    Velká šance na druhé straně. K volnému puku na levém kruhu si sjel Ján Sýkora a vší silou se opřel do puku. Jeho pokus byl ale nadzvednut a končí v ochranné síti nad bránou Čiliaka.
    Jozef KOVÁČIK - 1:1
     
    29:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka nakonec využita a Kometa srovnává brankový účet duelu! JOZEF KOVÁČIK si vzal puk u mantinelu, napřáhl a následně ho poslal přímo do plzeňské brány. Machovský na puk moc dobře neviděl. Asistence: Antonín Honejsek, Jan Hanzlík.
     
    26:15
    Další přesilovou hru bude hrát Kometa. Po faulu na Vondráčka putuje na trestnou lavici Tomáš Sýkora za vysokou hůl na čtyři minuty.
     
    25:04
    Přečíslení Tona s Holcem dva na jednoho. Tonovi však přihrávka na druhé křídlo nevyšla, jak by si představoval a Holec nemohl zakončovat.
     
    22:26
    Vondráček ve vlastním oslabení získal puk a vrhl se do kontru. Natlačil se před brankáře, v pádu se mu ale zakončit nepodařilo. O faul se však nejednalo.
     
    21:54
    Přesilovka pro Plzeň. Za sekání je vyloučen Zohorna.
     
    21:00
    Zákrok Machovského betonu zároveň nastartoval do protiútoku Moravčíka, jeho střelu mohl dorážet Ján Sýkora. Čiliak však skvělým zákrokem svůj tým podržel!
     
    15:25
    První přesilovka pro Plzeň. Vyloučen je Němec (KOM) za sekání.
     
    12:52
    Vondráček sám u pravé tyčky hostující brány, puk ale poslal těsně mimo!
     
    10:24
    První přesilová hra v zápase. Schleiss (PLZ) je potrestán za podražení. Vyloučen je ale i Bližňák, takže Kometa bude mít výhodu pět na tři po dobu celých dvou minut!
     
    09:40
    Honejsek zpoza brány našel mezi kruhy Holce, který však střelou z první trefil jen hostujícího brankáře. Zamířit lépe, mohlo být vyrovnáno.
    Dominik SIMON - 0:1
     
    08:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Perfektní práce plzeňského mladíka Suchého přináší úvodní branku duelu! Starší dorostenec v dresu soupeře se zbavil na pravém křídle svého strážce a poslal puk před bránu na osamoceného DOMINIKA SIMONA. Další z mladých hráčů Plzně pak měl už snadnou práci. Asistence: Filip Suchý, Václav Pletka.
     
    03:50
    Čermák našel Buriana mezi kruhy, který se do střely opřel z první a nadělal velké problémy hostujícímu brankáři. Ten nakonec dokázal puk vytěsnit mimo.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 30. Kováčik (Honejsek, Hanzlík), 43. Vondráček (Dočekal, Zohorna), 55. Zohorna (Vondráček, Ptáček), 58. Vondráček (Zohorna, Hanzlík) – 9. Simon (Suchý, Pletka), 60. Balej (Jeřábek)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Vágner, Kováčik – Káňa, Hruška, Ton – Burian, Čermák (C), Němec – Dočekal, Zohorna, Vondráček – Holec, Ostřížek, Honejsek.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Jeřábek, Pulpán, Moravčík, Mozík Boháč, Kubka, Pavlíček – Schleiss, Bližňák, Kratěna (C) – Johnson, Lev, J. Sýkora – Pletka, Simon, Suchý – Beran, T. Sýkora, Balej.

    Rozhodca: Mrkva, Šír – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 7142