Stoke City – Manchester United 1:1 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Hull City – Everton 2:0 (kon.)
Liverpool – Leicester 2:2 (kon.) | Manchester City – Sunderland 3:2 (kon.) | Newcastle – Burnley 3:3 (kon.)
QPR – Swansea 1:1 (kon.) | Southampton – Arsenal 2:0 (kon.) | West Ham – West Bromwich 1:1 (kon.)
Tottenham – Chelsea 5:3 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:0 (1:0)
Arsenal FC
Štvrtok 01.01.2015, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Southampton zvládol prvý zápas v novom roku vskutku fantasticky. Bol jasne lepším tímom ako Arsenal, ktorý môže byť v konečnom účtovaní rád, že so St.Marry parku odchádza len s dvomi inkasovanými gólmi.

    Dovolte aj mne, aby som všetkým priaznivcom nášho portálu zaprial všetko dobré do roku 2015. Aj v ňom nám zachovajte vašu priazeň.

    Na dnes je to z mojej strany všetko. Ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (17:55:05)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po snahe hostí na pravom krídle sa bude odkopávať len od svätyne brankára Forstera. Southampton už o dnešné víťazstvo nepripraví nič.
     
    90+2
    Reed pripravil o loptu Alexisa Sanchéza a následne ju výborne vyviezol vpred, čím našetril niekoľko cenných sekundičiek.
     
    90
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    89
    Domáci pohodlne kontrolujú svoj náskok a nad priebehom záverečnej časti druhého polčasu vládnu pevnou rukou.
     
    87
    Ward-Prowse hľadal centrom Stevena Davisa, no ten predsa len nepatrí k najvyšším mužom na trávniku a loptu zasiahnuť vo vzduchu nedokázal.
     
    86
    Nepresná strela Santiho Cazorlu spoza pokutového územia sa stala len terčom posmechu domácich priaznivcov.
     
    85
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Dušan Tadič, prichádza Shane Long.
     
    84
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Debuchy, prichádza Akpom.
     
    82
    Arsenal sa nadýchol k záverečnému náporu. Zverenci Arsena Wengera potrebujú čo najskôr vsietiť gól, no po podobných stratách lôpt, akú predviedol Alexis Sanchéz, to veru nepôjde.
     
    80
    Center od rohovej zástavky v podaní Alexisa Sanchéza síce Rosický v pokutovom území zasiahnuť dokázal, no nejednalo sa ani len o náznak zakončenia.
     
    78
    Ward-Prowse sa takmer dostal v pokutovom území do obrovskej šance, v rozhodujúcej chvíli mu však lopta odskočila od kopačky.
     
    75
    Oba tímy vstupujú do záverečnej štvrťhodiny zápasu, pred ktorou sa na jazyk natíska otázka, či ešte Arsenal dokáže s výsledkom niečo urobiť.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Francis Coquelin (Arsenal FC).
     
    73
    Nový muž na trávniku Yoshida sa uviedol dobrým odkopnutím lopty cez Tomáša Rosického, na ktorom dokázal vybojovať aut pre svätcov.
     
    71
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Gardoş, prichádza Yoshida.
     
    70
    Priamy kop, pochopiteľne, rozohral Alexis Sanchéz, no ani on dnes zatiaľ nedokáže svojimi gólmi držať Arsenal nad vodou.
     
    68
    Alexis Sanchéz nakopol svoj motor a unikol celej domácej defenzíve. Pred hranicou pokutového územia tak Gardoş zatiahol za ručnú brzdu a poslal čilského útočníka k zemi. Z celej situácie domáci obranca vyviazol len so žltou kartou, za čo môže byť ešte rozhodcovi mimoriadne povďačný.
     
    66
    Požiar v obrane Arsenalu neutícha. Nateraz ho však aspoň čiastočne dokázal zahasiť Debuchy, ktorý z bránkovej čiary vyhlavičkoval zakončenie Pellèho. Ten sa k lopte dostal po žiačikovskej chybe Lauranta Koscielneho.
     
    64
    Štadiónom v Southamptone už znejú oslavné chorály. Arsenal je v týchto momentoch na kolenách a môže byť rád, že neprehráva už minimálne rozdielom triedy.
     
    62
    Defenzíva Arsenalu je na tom veľmi, ale veľmi zle. Ak to má takto s kanoniermi vyzerať celý rok, tak ich veru nečaká dobré obdobie. Po Bertrandovej prihrávke z ľavej strany najprv Grazziano Pellè napálil loptu do tyčky a následná dorážka Jamesa Warda-Prowesa, ktorý by si dnes za svoj agilný výkon gól zaslúžil, skončila len nad brvnom brány Arsenalu!
    Dušan TADIČ - 2:0
     
    61
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Chambers, prichádza The Walcott.
     
    58
    Krátko na to mohlo byť z pohľadu kanonierov definitívne po zápase. Tadič podporený gólom sa krásne uvoľnil na hranici pokutového územia a technickou strelou ľavačkou krútil loptu k pravej žrdi hosťujúcej svätyne, ktorú napokon tesne minul. Szczesny si mohol vydýchnuť!
     
    56
    Southampton dal gól! Nedáš-dostaneš sa opäť raz naplno prejavilo v praxi. Po centri Stevena Davisa z pravej strany predviedla defenzíva Arsenalu vskutku nevídanú hrubicu, ktorú naplno zúžitkoval DUŠAN TADIČ. Ten sa dostal k lopte pred prázdnou bránou ako slepé kura k zrnu a pohodlne rozvlnil sieť!
     
    55
    Cazorla robí na pravom krídle domácej defenzíve po zmene strán neskutočné problémy. Španiel tentoraz vo vynikajúcej pozícii našiel Alexisa Sanchéza, ktorí si loptu naviedol na pravačku a zdalo sa, že cez jedného z domácich obrancov vyslal gólovú strelu k pravej žrdi, kde však famózne vystrelila ľavá ruka Forstera, ktorý bezpochyby predviedol doposiaľ najlepší zákrok zápasu!
     
    53
    Toby Alderweireld mal za chrbtom Kierana Gibbsa, ktorý bol pripravený loptu hlavou poslal do domácej svätyne, no belgický obranca pred tým anglickým center Cazorlu výborne upratal do bezpečia.
     
    52
    Wojtech Szczesny si bez akýchkoľvek problémov poradil s centrom z ľavej strany a ukryl ho do svojej moci.
     
    49
    Cazorlov ostrý center z pravého krídla sa hotoval hlavou usmerniť smerom na bránu Southamptonu Mertesacker, no aj napriek jeho výške mu lopta preletela tesne ponad hlavu.
     
    48
    Debuchyho center zrazil Ryan Bertrand na rohový kop.
     
    46
    Domáci vhupli do druhého dejstva veru s poriadnou vervou. Alderweireld z pravej strany centroval na hlavu Graziana Pellè, ktorého pokusu však chýbala razancia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    V prvom dejstve sme videli viacero šancí na oboch stranách. O čosi lepší však bol predsa len Southampton, ktorý po polčase vedie zásluhou vynikajúcej práce Sadia Maného.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Rosický svojou povestnou prihrávkou vytvoril priestor na ľavom krídle pre Gibbsa, ktorému center do pokutového územia príliš nevyšiel.
     
    45+2
    Alexis Sanchéz našiel krásnym oblúčikom v pokutovom území Kierana Gibbsa, ktorý sa v ňom však dostal do obrovského obkľúčenia červeno-bielych dresov a nedokázal z neho úspešne vyjsť.
     
    45
    Nad rámec prvého polčasu sa nadstavujú tri minúty.
     
    44
    Oxlade-Chamberlain si poriadne zavaril a napokon napádaniu domácich futbalistov odolať nedokázal. Našťastie pre Arsenal sa však rýchla kontra svätcov skončila na zlom spracovaní lopty v podaní Ward-Prowsa.
     
    42
    Veľká nepríjemnosť pre tím Ronalda Koemana, ktorý bol ešte pred koncom prvého dejstva nútený striedať zraneného Sadia Maného a nahradiť ho mladíkom Reedom.
     
    40
    Southampton pokračoval vo svojej akcii aj po rohovom kope. Mané ostal úplne zabudnutý na pravej strane, tentoraz sa premenil na nahrávača a krásnou prihrávkou našiel v priestore penaltového bodu Ward-Prowsa, ktorý mohol navýšiť domáce vedenie, no výborným reflexom mu v tom zabránil Wojtech Szczesny!
     
    39
    Kieran Gibbsa sa síce čuduje, no Alderweireldovi sa na ľavom bekovi Arsenalu podarilo vybojovať rohový kop.
     
    38
    Mané si vypýtal v súboji s Coquelinom faul francúzskeho záložníka.
    Sadio MANÉ - 1:0
     
    36
    Čakáme na reakciu Arsenalu a sme zvedaví, či sa ju kanonierom podarí zrealizovať ešte do polčasovej prestávky.
     
    34
    Southampton dal gól! Rovnako ako v poslednom kole, aj teraz sa Southampton ujíma v súboji s favorizovaným súperom zásluhou SADIA MANEHO. Africký technik ukázal svoju šikovnosť a rýchlosť, dostal sa k lopte cez Koscielneho, ktorý k celému súboji pristupoval až príliš ľahkovážne a následne z veľkého uhlu poslal loptu do svätyne vybehnutšieho brankára Wojtecha Szczesneho, ktorý za svoje počínanie si na okraji pokutového územia taktiež od Arséna Wengera pochvalu nedostane!
     
    32
    Ryana Bertranda zradil terén. Ľavý bek domáceho tímu sa ocitol na ofenzívnom výlete, ktorý sa však skončil jeho pádom na trávnik.
     
    29
    Victor Wanyama roztlieskal fanúšikov Southamptonu. V strede poľa sa najprv zmocnil lopty, následne sa krásne pohral s niekoľkými protihráčmi. K dokonalosti už chýbalo len, aby sa k následnému pokusu o vysunutie od domáceho defenzívneho záložníka dostal Mané, pred ktorým dobre zasiahol Mertesacker.
     
    27
    Cazorla odviedol na pravom krídle veľmi dobrú robotu, po ktorej predložil loptu do pokutového územia Chamberlainovi. Hosťujúci mladík to dokázal v ťažkej pozícii výborne trafiť a jeho zakončenie minulo pravý vinkeľ Forsterovej brány len veľmi tesno!
     
    26
    Alex Oxlade-Chamberlain nespracoval ťažkú prihrávku od Debuchyho, lopta mu odskočila mimo hracej plochy a vhadzovať tak môže Southampton.
     
    23
    Alexis Sanchéz sa pekne obtočil okolo Victora Wanyamu, ktorý mu nechcel umožniť pokračovanie v preniku, a tak ho zostrelil aj za cenu žltej karty.
     
    22
    Debuchy si nerozumel so spoluhráčmi a loptu zadarmo odovzdal na kopačky svätcov.
     
    20
    Tomáš Rosický si počkal na nábeh Santiho Cazorlu, ktorému poslal do pokutového územia z pravej strany peknú prízemnú prihrávku. Španielsky záložník si však vo výbornej gólovej pozícii vylámal zuby na výbornom zákroku Forstera!
     
    19
    Potlesk na otvorenej scéne pre domácich futbalistov, ktorí svojim dobrým napádaním vytiahli hru až k bráne Arsenalu.
     
    17
    Szczesneho odkop dokázal Debuchy hlavičkou posunúť len do priestoru, kde sa nachádzali samí domáci hráči.
     
    15
    Center Santiho Cazorlu od rohovej zástavky nepatril práve do kategórie vydarených. Lopta zamierila len na prvú tyč a z pokutového územia ju brániaci sa hráči pohodlne odpálili.
     
    13
    Najprv to vyzeralo, že by Londýnčania mohli ísť do rýchlej kontry, avšak tá sa po výbornom návrate do obrany v podaní domácich zmenila len na postupný útok.
     
    11
    Alexis Sanchéz krásne uvoľnil na ľavej strane nabehnutšieho Gibbsa, po ktorého centri nastal v domácej defenzíve celkom veľký zmätok. Ten sa skončil až po zakončení Debuchyho, ktorého nie príliš podarená strela nenarobila Forsterovi problémy.
     
    8
    Na druhej strane poslal svoj prvý pozdrav v zápase Forsterovi Alexis Sanchéz, ktorý prízemnou strelou spoza hranice pokutového územia poriadne natiahol domáceho brankára.
     
    7
    Práve nemecký dlháň v defenzíve Arsenalu však následne prehral súboj na ľavom okraji pokutového územia s Tadičom, ktorý svoj následný center posadil priamo na hlavu Graziana Pellèho. Zakončovateľ Southamptonu v ideálnej pozícii umiestňoval loptu k ľavej žrdi Szczesneho svätyne, no tú napokon jeho hlavička tesne minula!
     
    6
    Po dlhej kombinácii medzi obrancami domáceho tímu sa Bertrand odhodlal nakopnúť loptu vpred, kde však Mané neuspel vo vzdušnom súboji s Mertesackerom.
     
    4
    Defenzíva svätcov nemala s odvracaním centru z rohového kopu kanonierov žiadne väčšie problémy.
     
    3
    Alexis Sanchéz sa síce proti trojici protihráčov individuálne nepresadil, no na pomoc mu pribehol Debuchy, po ktorého centri z pravej strany bude musieť Southampton čeliť rohovému kopu súpera.
     
    1
    Ryan Bertrand vyviezol loptu na polovicu Arsenalu, pokračoval v nábehu po ľavom krídle, no spätnej prihrávky sa už anglický zadák nedočkal.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Forster – Bertrand, Fonte, Alderweireld, Gardoş – Wanyama, Ward-Prowse – Mane, Davis, Tadič – Pellè.
    Náhradníci: Davis – Isgrove, Yoshida, Targett, Reed, McCarthy, Long.

    Arsenal FC: Szczesny – Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Chambers, Coquelin – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Rosický – Alexis Sanchéz
    Náhradníci: Martinez – Monreal, Akpom, Bellerin, Maitland-Niles, Walcott, Campbell.

    Rozhodca: Pawson – Long, Burt – East.

     
    Prvý deň roku 2015 vám tradične spríjemní anglická Premier League a ak ste klikli na tento textový prenos, tak vás určite čaká zaujímavý a vzrušujúci zápas medzi domácim prekvapením ročníku, Southamptonom a londýnskym Arsenalom.

    Dnešný súboj bude mať pre oboch aktérov veľký význam, keďže oba tímy bojujú o štvrté miesto. "Svätci" sú momentálne jeho majiteľom, ale majú rovnako, 33, bodov ako piaty "Gunners."

    Vzájomná bilancia

    Tá hovorí jednoznačne v prospech hostí, ktorí vyhrali 18 duelov, deväť z nich sa skončilo nerozhodne a len štyrikrát sa tešil Southampton.


    Southampton FC

    Tím Ronalda Koemana sa po skvelom začiatku dostal do krízy a odskákal si ju vo veľkom, keďže prehral dokonca aj s treťoligovým Sheffieldom United, či na ihrisku Burnley v PL. Momentálne sa však opäť dostáva do formy, čoho dôkazom boli víťazstvá vo vianočnom období nad Evertonom (3-0), Crystal Palace (3-1) a naposledy "dobrá" domáca remíza 1-1 s Chelsea.


    Arsenal FC

    Dnes nám teda začína aj január a s ním prestupové obdobie, v ktorom sa od Arséna Wengera očakávajú posily. Uvidíme, či sa mu nejaké zaujímavejšie meno podarí získať, ale poďme sa radšej venovať zápasu. "Gunners" by si výhrou zaistili štvrté miesto, iba tri body nad Southamptonom, ale aj tento fakt je veľmi lákavý. K dobrému výsledku im nahráva veľmi dobrá forma. Z posledných piatich zápasov ani raz neprehrali a ako chutí pocit neúspechu zažili naposledy 6.12. na ihrisku Stoke. O tri dni na to ešte porazili v Lige majstrov Galatasaray, potom už prišla na rad len Premier League. V domácich zápasoch uspeli proti Newcastle (4-1) a QPR (2-1), vonku si poradili s West Hamom (2-1), na Anfiled Road prišla remíza 2-2, gólom Martina Škteľa z 97.minúty.

    Môj tip: 1X alebo 2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 34. Sadio Mané, 56. Dušan Tadič

    Karty:   23. Victor Wanyama (SOT), 68. Gardoş (SOT) – 74. Francis Coquelin (ARS)


    Southampton FC: Forster – Bertrand, Fonte, Alderweireld, Gardoş – Wanyama, Ward-Prowse – Mane, Davis, Tadič – Pellè.
    Náhradníci: Davis – Isgrove, Yoshida, Targett, Reed, McCarthy, Long.

    Arsenal FC: Szczesny – Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Chambers, Coquelin – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Rosický – Alexis Sanchéz
    Náhradníci: Martinez – Monreal, Akpom, Bellerin, Maitland-Niles, Walcott, Campbell.

    Rozhodca: Pawson – Long, Burt – East