Švajčiarsko U20 – Dánsko U20 3:4 (1:2 po s.n.) | Slovensko U20 – Nemecko U20 5:2 (kon.) | Švajčiarsko U20 – Švédsko U20 1:5 (kon.)
Kanada U20 – USA U20 5:3 (kon.) | Rusko U20 – Česko U20 1:4 (kon.)
koniec
Rusko U20
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Česko U20
Streda 31.12.2014, 23:00 • Air Canada Centre, Toronto • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 23:00.
     
    Počas sviatkov Vianočných a na prelome rokov sa už tradične konajú Majstrovstvá sveta v hokeji v kategórii do 20 rokov. Tie tohtoročné prebiehajú za „veľkou mlákou“ a na Silvestra sú na programe posledné zápasy v skupinách, ktoré rozhodnú o postupujúcich a posledné tímy v tabuľkách si to rozdajú o záchranu medzi mládežníckou elitou.

    Posledný zápas v B skupine zvedú Rusko a Česká republika. Kým Rusko už má postup do vyraďovacích bojov vo vrecku, mladíkom spoza rieky Moravy hrozí baráž o záchranu. O všetkom tak rozhodne posledný zápas, na ktorý budú netrpezlivo čakať aj mladíci so Švajčiarska či Dánska, tí druhí menovaní sú veľkým prekvapením turnaja.

    Rusko vstúpilo do turnaja prekvapením v podobe víťazstva nad mladíkmi z Dánska až po samostatných nájazdoch, keď v zápase prehrávali po úvodnej tretine už 0:2, aby napokon zápas poslali do predĺženia a o svojom víťazstve rozhodli dvomi gólmi v samostatných nájazdoch. V druhom zápase mladíci „Zbornej“ prevalcovali Švajčiarsko, ktoré zmietli z ľadu po výsledku 7:0. V treťom zápase si zmerali sily so silným tímom Švédska, v zápase vyhrávali 2:1, no severania v tretej tretine strhli víťazstvo na svoju stranu a už sú istým víťazom B skupiny. Reparát budú mať mladíci u Ruskej federácie v dnešnom dueli proti o všetko bojujúcim mladíkom z Českej republiky.

    Česká republika to má poriadne nahnuté, v dnešnom zápase musí bezpodmienečne nad tímom Ruska vyhrať v riadnom hracom čase, čo však nie je nemožné. Hráči trénera Miroslava Přerosta vstúpili do turnaja prehrou s favorizovaným Švédskom po výsledku 2:5. V druhom zápase v skupine si zmerali sily s mladíkmi zo Švajčiarska, viedli síce v prvej polovici úvodnej tretiny 2:1, no potom inkasovali ešte štyri góly, z toho dva v oslabení, a o zisku troch bodov mohli už len snívať. Postup do vyraďovacích bojov mal tím potvrdiť v zápase s Dánskom, no predpokladaný scenár sa nekonal. Mladí chlapci zo severu Európy viedli ešte tri minúty pred koncom senzačne 3:2, Kubalík však vyrovnal na 3:3 a o víťazstve Českej republiky rozhodol gólom v predĺžení Pastrnák. Mladíci z Českej republiky si do tabuľky pripísali prvé dva body, ktoré ale musia potvrdiť plným bodovým ziskom proti favoritovi zápasu z Ruskej federácie.

    Srdečne Vám pozývam na Silvestra a na Nový rok k sledovaniu zápasu z Majstrovstiev sveta mladíkov vekovej kategórie do 20 rokov, Air Canada Centre v Toronte zažije a my spolu s ňou napínavý duel, v ktorom mladíkom z Českej republiky pôjde o všetko. Aktuálne dianie z ľadovej plochy Vám prinesieme v našom on-line prenose krátkymi písanými správami.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko U20:

    Šesťorkin (Sorokin) – Judin, Rafikov (A), Čerepanov, Bryncev, Gavrikov (C), Valiev, Pajgin, Provorov – Bučnevič (A), Barbašov, Lešnenko – Mamin, Šarov, Brjukvin – Kamenev, Goldobin, Tolčinsky – Golyšev, Fisenko, Dergačov

    Česko U20:

    Svoboda (Vaněček) – Klok, Němeček (A), Štencel, Mašín, Košťálek, Ščotka, Baránek, Voženílek – Kämpf (A), Vrána, O. Kaše – Pastrňák, D. Kaše, Zdráhal – Zacha, Mandát, Kubalík (C) – Růžička, Špaček, Gorčík

    Rozhodca:

    Brügemann (GER), Wehrli (SUI) – Browne (CAN), Pesonen (FIN).
     
    Príjemného Silvestra a šťastný Nový rok, domáci tím Ruskej federácie nastúpi na dnešný duel v bielych dresoch, tím hostí z Českej republiky v dresoch červených. Tento zápas budeme pozorne sledovať aj na Slovensku, práve z neho vzíde súper našich reprezentantov pre vyraďovací zápas vo štvrťfinále turnaja. Takže sa fans Slovenska pridajú k tým zámorským, kde má juniorský hokej obrovskú popularitu, tým v Ruskej Federácii, Českej republike, Švajčiarsku a Dánsku.
     
    Postupová matematika je po dnešnom víťaznom zápase Švédska nad Švajčiarskom úplne jasná, mladíci z Českej republiky, ak nechcú hrať o záchranu, musia zvíťaziť v riadnom hracom čase a to si želáme i my tu na Slovensku, nielen z titulu, že pre Slovensko je predsa len prijateľnejší súper Česko, ako silné Rusko. Akýkoľvek iný výsledok bude znamenať druhé tabuľkové miesto pre Rusko a to bude potom náš štvrťfinálový súper.
     
    Zápas dostali do rúk skúsení rozhodcovia, ako hlavní sa predstavia Lars Brügemann z Nemecka a Tobias Wehrli zo Švajčiarska. Na čiarách im budú pomáhať Jordan Browne z Kanady a Jani Pesonen z Fínska. Nominácia Tobiasa Wehrliho je trochu prekvapením, keďže sa tento zápas bude bytostne dotýkať aj mladíkov zo Švajčiarska.
     
    Ak Česko zvíťazí v riadnom hracom čase, odsunie do bojov o záchranu práve hokejistov Švajčiarska. Ak Česko zvíťazí po predĺžení alebo samostatných nájazdoch, vzájomné zápasy s Dánskom i Švačiarskom ich posúvajú už len do bojov o záchranu. No a keď sme už pri baráži, súper z druhej skupiny ešte nie je známy, o štvrté postupové miesto v A skupine si to rozdajú v priamom a poslednom zápase oboch skupín hokejisti Fínska a Nemecka, a že to mladí Nemci na Fínov vedia, predsa len je favoritom zápasu tím zo severu Európy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:11
    Prvé zakázané uvoľnenie v dnešnom dueli, hra sa vráti pred Šesťorkina.
     
    00:37
    Prečíslenie domácich dva na jeden, Leščenko posunul puk na pravý kruh Barbašovovi, ktorý nedokázal trafiť priestor Svobodovej klietky.
     
    01:42
    Puk lieta zo strany na stranu, mladíci zvolili od úvodu vysoké tempo, gólmani na oboch stranách zatiaľ bez práce.
     
    03:14
    Puk na hokejkách hráčov Ruska, ktorí spoza bránky Šesťorkina založia svoju útočnú akciu, opatrnosť v tejto fáze hry.
     
    03:25
    Rusko chybovalo pri prechode do útoku, opäť zakázané uvoľnenie, vhadzujeme pred Šesťorkinom.
     
    03:55
    Hostia sa previnili proti pravidlám na modrej, ofsajd, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    04:21
    S nahodeným pukom na bránku si Šesťorkin hravo poradil a rozohral akciu svojho tímu.
     
    05:41
    Od pravého kruhu príklepom pekne vystrelil Tolčinsky, Svoboda pri žrdi priestor vytesnil a puk zrazil za svoju bránku.
     
    06:29
    Hostia chvíľu operovali s pukom v pásme domácich, nič však zo svojej akcie nevyťažili, Rusko pôjde vpred.
     
    07:33
    Růžička nakorčuľoval s pukom do pásma, od ľavého kruhu vystrelil, jeho puk bol zblokovaný domácim bekom na ochrannú sieť.
     
    08:34
    Domáci opäť s pukom na svojich paliciach, no za bránkou Šesťorkina, odkiaľ sa vydajú do akcie.
     
    09:05
    Šesťorkin pri pravej žrdi puk radšej prikryl pod svoju rukavicu a ukľudnil tak hru, Česko vybojovalo pásmo na vhadzovanie.
     
    09:48
    Hostia svoju akciu v pásme domácich mierne prekombinovali a sami sa nepresnou prihrávkou pripravili o pásmo.
     
    09:59
    Máme za sebou polovicu prvej tretiny, pomer striel do priestoru bránky 2:3.
     
    10:51
    Od modrej vystrelil švihom Vrána, Šesťorkin všetko dobre videl, šiel do pokľaku a puk bezpečne ukryl vo svojom výstroji.
     
    11:05
    Česko dalo gól!
    PATRIK ZDRÁHAL dostal od Pastrňáka puk spoza bránky na pravý kruh a z prvej okolo vyrážačky Šesťorkina umiestnil puk do bránky domácich. Asistencie: David Pastrňák a Ján Košťálek.
    Patrik ZDRÁHAL - 0:1
     
    11:52
    Česko pri chuti a drží teraz domácich v pásme, priamu strelu na bránku však teraz neposlalo.
     
    12:32
    Prečíslenie dvoch na jeden v podaní hostí, Kubalík však na ľavej strane nedokázal ani prihrať, ani vystreliť, puk mu jednoducho skĺzol z hokejky.
     
    13:30
    Domáci sa snažili ohroziť Svobodu v bránke hostí, strela od pravého kruhu však minula bránku hostí a puk opečiatkoval ochranné sklo.
     
    13:50
    Klok vystrelil od modrej, jeho puk Šesťorkin vyrazil a napokon puk po strele jedného z hráčov hostí zlikvidoval vo svojej lapačke.
     
    14:45
    Ondřej Kaše príklepom po prechode modrou vystrelil, jeho puk defenzíva domácich zblokovala do rohu klziska.
     
    15:52
    Štencel vystrelil spoza pravého kruhu, pukom však zostrelil len obrancu domácich Čerepanova, Šesťorkin bol tak bez práce.
     
    16:52
    Golyšev potiahol po pravej strane puk do pásma, jeho prihrávka však adresáta v bielom drese nenašla a hostia na čas poslali puk aspoň do stredného pásma.
     
    17:42
    Česko veľmi výborne v defenzíve, Rusko má problém kombinovať v pásme hostí a vytvoriť si ideálnu streleckú príležitosť.
     
    18:33
    Mandát potiahol puk spoza bránky pred bránkovisko, škoda len, že nedokázal nájsť pukom svojho spoluhráča.
     
    19:28
    Pastrňák nakorčuľoval s pukom od pravého kruhu pred bránkovisko, v rozhodujúcej chvíli mu puk zblokoval na ľad sa hodiaci Judin a je po šanci hostí.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám prvá tretina duelu, Rusko od úvodu nevzalo taktovku hry do svojich rúk, vyčkávalo na taktiku Česka a napokon si jeho hru nechalo aj vnútiť, čo mladíci spoza rieky Moravy náležite využili a ujali sa vedenia v zápase. Hostia po góle nepoľavili zo svojho tempa a domácich držali na dištanc od svojej bránky a od piatej minúty zápasu boli jednoznačne lepším tímom. Pomer striel do priestoru bránky po úvodnej dvadsaťminútovke 3:12.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 23:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Od modrej od mantinelu vystrelil Judin, Svoboda puk vyrazil späť do hry a hostia sa nateraz ubránili.
     
    21:15
    Rusko chybovalo v strednom pásme, puk zachytili hráči Českej republiky, chvíľku s ním operovali v okolí bránky Šesťorkina, no neohrozili ho.
     
    22:06
    Zakázané uvoľnenie v podaní hráčov Ruskej federácie, vhadzujeme po pravej ruke Šesťorkina.
     
    22:25
    Gavrikov po prechode modrou čiarou z ľavej strany vystrelil, Svoboda šiel do pokľaku a puk ukryl vo svojom náručí.
     
    23:15
    Rusko preberá aktivitu na ľadovej ploche, hostia sa musia čoraz viac brániť a to nie je ten správny smer.
     
    24:18
    Domáci opäť stratili puk vo svojom pásme, Kubalík od ľavého kruhu prevetral betóny Šesťorkina, ktorý cez ľavý betón puk vyrazil späť do hry.
     
    24:32
    Česko dalo gól!
    PAVEL ZACHA oslávil Nový rok krásnym gólom, dostal z pravej strany prihrávku od Pastrňáka medzi kruhy a strelou švihom okolo vyrážačky nedal Šesťorkinovi najmenšiu šancu. Asistencie: David Pastrňák a Ján Košťálek.
    Pavel ZACHA - 0:2
     
    26:16
    Ofsajd na modrej v podaní hráčov Českej republiky, ktorí nakročili za vyraďovacími bojmi.
     
    26:55
    Golyšev poslal od ľavého kruhu propagačnú strelu na Svobodu, ktorý pravým betónom usmernil puk k mantinelu.
     
    27:27
    Vrána dostal puk za kruh po buly, vystrelil z prvej, Šesťorkin nastrčil lapačku a puk letiaci tesne nad ľadom tam schoval.
     
    28:05
    Vrána sa preštrikoval s pukom až na pravý kruh, centroval pred bránku domácich, nikoho zo svojich však nenašiel.
     
    29:05
    Po druhom inkasovanom góle sa vrátili domáci k hre, ktorú predvádzali v prvej tretine, tretí gól v ich sieti bude klincom do rakvy.
     
    30:12
    Aj keď Mandát korčuľoval za vyhodeným pukom, arbitri hru prerušili pre zakázané uvoľnenie, vhadzujeme pred Svobodom.
     
    30:31
    Barbašov šiel sám na Svobodu, Ščotka ho podrazil a domáci majú k dispozícii trestné strieľanie.
     
    30:31
    Barbašov nakorčuľoval s pukom až pred Svobodu, volil napokon strelu, gólman hostí ho však pravým betónom vychytal!
     
    31:05
    Prečíslenie hostí tri na dva, David Kaše nedokázal puk z pravého kruhu pretlačiť na svojho kolegu, domáci sa zblokovaným pukom ubránili.
     
    32:10
    Rusko chybovalo v rozohrávke, puk skončil za bránkovou čiarou Svobodu a to je zakázané uvoľnenie.
     
    32:31
    Mandát vystrelil takmer od modrej príklepom, Šesťorkin puk usmernil za svoju bránku.
     
    33:19
    Tisíce a tisíce eur posielajú obyvatelia Bratislavy už od štrnástej hodiny do vzduchu, nemali sme tu tichú päťminútovku, a toho rachotu, ešte šťastie, že nie som pes.
     
    34:17
    Strela od modrej v podaní domácich skončila na betónoch Svobodu, ktorý puk vyrazil späť do hry.
     
    34:43
    Vrána sa na pravej strane dostal k zakončeniu, Šesťorkin bol v strehu a puk zlikvidoval, skóre sa teraz meniť nebude.
     
    35:03
    Pastrňák dostal dve minúty za hákovanie, presilovú hru si zahrá Rusko.
     
    35:18
    Bučnevič vystrelil spoza pravého kruhu, Svoboda puk vyrazil, Rusko s pukom v pásme hostí.
     
    35:44
    Rusko dalo gól!
    Rusko využíva presilovú hru, IVAN BARBAŠOV po vyhranom buly v strednom pásme a výmene puku s Leščenkom pri prečíslení dva na nula pohodlne zakončil do odkrytej časti bránky. Asistencia: Vjačesalv Leščenko.
    Ivan BARBAŠJOV - 1:2
     
    36:10
    Bryncev dostal dve minúty za seknutie, presilová hra pre Česko.
     
    37:34
    Pastrňák chyboval stratou puku, do brejku sa dostali Šarov a Mamin, ktorý zakončoval spred bránkoviska, Svoboda ho však na dvakrát vychytal a podržal svoj tím.
     
    38:10
    Domáci v plnom počte, Česko, na rozdiel od svojho súpera, presilovú hru nevyužilo.
     
    38:46
    Vzrušenie v Air Canada Centre v Toronte, miestny hlásateľ ohlásil prítomným divákom výsledok z Montrealu, Kanada zdolala svojho rivala z USA, v poslednej minúte vsietila na 5:3.
     
    39:39
    Tretinu už len dohrávame...
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa snažili zvýšeným dôrazom domáci prekonať defenzívny val hostí, aj sa im to miestami darilo, mali viac z hry, no pykali po strate puku druhým gólom a hneď sme mali obraz hry rovnaký ako v prvej tretine. No potom prišiel faul hostí a z nariadeného trestného strieľania sa domáci kontakntým gólom do hry dostať nedokázali. Ten však prišiel o čosi neskôr, keď Rusko dokázalo využiť presilovú hru. Jednu hrali aj mladíci z Českej republiky, no nedokázali ju pretaviť v gól a tak o všetkom sa rozohdne v tretej časti hry. Pomer striel do priestoru bránky v druhej tretine 9:7.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 0:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Domáci sa vystavili do ofsajdu na modrej čiare, hra prerušená, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    40:45
    Zdráhal sa dostal do obrovskej šance, odrazený puk od mantinelu spred bránkoviska usmernil na brvno bránky Šesťorkina.
     
    42:06
    Rusko chybovalo v rozohrávke a zakázané uvoľnenie, domáci už vedia, že ak dnes prehrajú v riadnom hracom čase, ich súperom namiesto Slovenska bude USA.
     
    42:49
    Od ľavého kruhu efektne príklepom vystrelil Pajgin, Svoboda cez ľavý betón puk vyrazil späť do hry.
     
    42:54
    Česko dalo gól!
    Nedáš? Dostaneš! Do brejku sa dostal PATRIK ZDRÁHAL a zoči-voči Šesťorkinovi mu nedal šancu. Asistencia: David Pastrňák a Dominik Mašín.
    Patrik ZDRÁHAL - 1:3
     
    43:54
    Nedovolené bránenie a dve minúty dostal Němeček, presilovú hru bude hrať domáci tím.
     
    44:59
    Rusko hrá presilovku zle, hostia ho držia ďaleko od bránky Svobodu.
     
    45:15
    Od pravého kruhu vystrelili domáci, puk cez pravý betón v rozkľaku Svoboda poslal späť do hry.
     
    45:54
    Hostia v plnom počte, Rusko hralo presilovú hru veľmi slabo.
     
    46:51
    Šesťorkin ukľudňuje hru, keď puk prikryl pod svoju rukavicu, hostia majú pásmo na vhadzovanie a s ním aj potrebný čas.
     
    47:14
    Opäť budeme vylučovať, Ščotka odchádza von na dve minúty za seknutie.
     
    47:27
    Rusko zamklo Česko v pásme a budeme vidieť kontaktný gól?
     
    47:43
    Česko vyhodilo puk von z pásma a domáci tím sa bude musieť poponáhľať s pukom späť pred Svobodu.
     
    48:33
    Rusko má problém sa dostať s pukom cez útočnú modrú, Česko efektne bráni svoje oslabenie.
     
    48:55
    Až teraz domáci podkúrili hosťom v okolí bránky Svobodu, ktorý zlikvidoval dva puky domácim a opäť podržal svoj tím.
     
    49:14
    Hostia v plnom počte, ani z tejto presilovky sa domáci radovať nemohli.
     
    50:06
    Šarov pekne vystrelil spoza kruhov, Svoboda puk betónmi zastavil, ten ešte poskakoval v bránkovisku, defenzíva hostí ho napokon dostala pod svoju kontrolu.
     
    51:17
    Rusko zakombinovalo pri bránkovisku hostí, pri hre dva na jeden sa k zakončeniu nedostalo, Košťálek v poslednej chvíli puk domácim vypichol.
     
    52:11
    Zdráhal vystrelil zápästím z medzikružia, puk však poslal len na ochranné sklo.
     
    52:50
    Pastrňák sa dostal pred bránkoviskom k nahodenému puku, zakončiť však nedokázal, domáci beci ho od puku odstavili.
     
    53:38
    Česko veľmi dobre pozične bráni a priestor domácim na kombinácie neposkytuje, disciplinovanou hrou dnes bude brať tri body a postup do vyraďovacích bojov.
     
    54:43
    David Kaše preveril z pravej strany pozornosť Šesťorkina, ktorý puk vyrazil späť do hry, David sa už k dorážke na pravom kruhu nedostal.
     
    55:43
    Domáci zahrali v pásme hostí s vysokou hokejkou, arbitri hru prerušili a vykázali do stredného pásma.
     
    56:04
    Judin napriahol spoza kruhov, vystrelil príklepom, len to tak zahrmelo na ochrannom skle za bránkou Svobodu.
     
    56:49
    Domáci to v pásme hostí opäť prekombinovali, Tolčinsky sa k puku nedostal, hostia ho vyvážajú von zo svojho pásma.
     
    57:44
    Gavrikov nahadzoval puk pred bránku, defenzíva hostí ho zblokovala k mantinelu, akciu však domáci dohrávajú v pásme hostí.
     
    58:25
    Kubalík vystrelil od pravého kruhu po ľade, minul však bránku Šesťorkina, domáci pôjdu do akcie.
     
    59:00
    Šesťorkin vykorčuľoval na striedačku, Rusko hrá power play.
     
    59:13
    Česko dalo gól!
    ONDŘEJ KAŠE sa dostal v strednom pásme k puku, nakorčuľoval s ním až na pravý kruh a do prázdnej bránky to už nebol problém zakončiť. Asistencie: Jakub Vrána a David Kämpf.
    Ondřej KAŠE - 1:4
     
    59:45
    Je po zápase, tím Českej republiky to v rozhodujúcom zápase zvládol na výbornú a vo vyraďovacom boji vyzve tím Slovenskej republiky.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Česko to napokon zvládlo a pohodlne zdolalo silný tím Ruskej federácie, víťazstvo je zaslúžené, mladíci v červených dresoch prestrieľali súpera pomerom 26:17 a zaslúžene postúpili do štvrťfinále turnaja. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme domácich Ivan Barbašov, v tíme hostí dnes dvojgólový Patrik Zdráhal. Vo štvrťfinále si tak zmerajú sily Rusko vs. USA a Česká republika vs. Slovensko. Dobrú noc všetkým želá Vadimír Korduliak, onlajny.eu (01:14:47)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 36. Barbašov (Leščenko) – 12. Zdráhal (Pastrňák, Košťálek), 25. Zacha (Pastrňák, Košťálek), 43. Zdráhal (Pastrňák, Mašín), 60. O. Kaše (Vrána, Kämpf)


    Rusko U20: Šesťorkin (Sorokin) – Judin, Rafikov (A), Čerepanov, Bryncev, Gavrikov (C), Valiev, Pajgin, Provorov – Bučnevič (A), Barbašov, Leščenko – Mamin, Šarov, Brjukvin – Kamenev, Goldobin, Tolčinsky – Golyšev, Fisenko, Dergačov
    Česko U20: Svoboda (Vaněček) – Klok, Němeček (A), Štencel, Mašín, Košťálek, Ščotka, Baránek, Voženílek – Kämpf (A), Vrána, O. Kaše – Pastrňák, D. Kaše, Zdráhal – Zacha, Mandát, Kubalík (C) – Růžička, Špaček, Gorčík

    Rozhodca: Brügemann (GER), Wehrli (SUI) – Browne (CAN), Pesonen (FIN)