Tottenham – Manchester United 0:0 (kon.) | Southampton – Chelsea 1:1 (kon.) | Aston Villa – Sunderland 0:0 (kon.)
Hull City – Leicester 0:1 (kon.) | Manchester City – Burnley 2:2 (kon.) | QPR – Crystal Palace 0:0 (kon.)
Stoke City – West Bromwich 2:0 (kon.) | West Ham – Arsenal 1:2 (kon.) | Newcastle – Everton 3:2 (kon.)
koniec
Queens Park Rangers
0:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Nedeľa 28.12.2014, 16:00 • Loftus Road, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, ani po 90tich minútach sme gól nevideli a tak sa tímy dnes bodovo rozdelia. Vďaka tomu QPR v tabuľke preskočia West Bromwich Albion, ktorý podľahol Stoke City 0:2. Crystal Palace sa bodovo dotiahne na Hull City, ktorý dnes pre zmenu podľahol Leicesteru.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:53:23)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ani tentoraz z toho nič nebolo, naopak v útoku pohrozili hráči Crystal Palace, Puncheon z pravej strany prudko vystrelil, Campbell preletel cez Greena, pýta si pokutový kop, ten ale nasledovať určite nebude.
     
    90+3
    Ledley sa dopustil ešte jedného nedovoleného zákroku na hranici stredového kruhu, to bude zrejme posledná príležitosť pre QPR.
     
    90+2
    V nadstavenom čase ešte zahrával domáci celok priamy kop z veľkej vzdialenosti od brány, prudký center sa hráčom v žltom podarilo odkopnúť do bezpečia.
     
    90+1
    Tak napokon sú to ešte extra 3 minúty naviac.
     
    90
    Beží nám posledná minúta, nič nenasvedčuje tomu, že by sme sa mali dočkať gólu na jednej či druhej strane, uvidíme, koľko minút navyše bude rozhodca nadstavovať.
     
    89
    Mariappa posielal pred bránu center takmer od pravej rohovej zástavky, táto prihrávka sa mu ale príliš nevydarila a skončila na vrchnej sieti.
     
    88
    Už sa zdalo, že sa hostia oslobodia, z ničoho nič sa ale lopta odrazila k Hoilettovi, ten z prvej vypálil, nanešťastie pre svoj tím mimo.
     
    87
    Domáci hráči vďaka aktívnej hre Vargasa získali priamy kop, Barton posielal do šestnástky vysoký center, ktorý bol vš zrazený na roh.
     
    86
    Campbell si nerozumel s Bolasiem, ten si do pokutového územia zbehol príliš neskoro, v čase keď už lopta bola takmer v Greenových rukaviciach.
     
    85
    Vidieť to bolo aj na Ledleym, ktorý o loptu urputne bojoval na ľavom krídle, striedajúci Phillips mu ale nedal šancu a od brány tak bude rozohrávať Green.
     
    84
    Tempo sa nám stupňuje, v záverečných minútach ešte hráči obidvoch tímov budú chcieť zabojovať o veľmi dôležité všetky tri body.
     
    83
    Priamy kop na opačnej strane zahrávali aj hráči Crystal Palace, Jedinakov center síce bol dostatočne prudký, ale na druhej strane nepresný a smeroval do miest, kde nikoho nebolo.
     
    82
    Nič z toho nebolo, nie príliš razantný center skončil iba v rukaviciach Speroniho, ktorý dobre čítal hru, včas vybehol z brány a loptu chytil.
     
    81
    Vargasa pri spracovaní lopty k zemi poslal Jedinak, QPR tak budú zahrávať priamy kop.
     
    80
    Bolasie si navyše znova nedal pozor a už niekoľkým zbytočným útočným faulom ukončuje akciu svojho tímu.
     
    79
    Aktívnejším dojmom znova pôsobia hostia, ktorí sa začali viac tlačiť pred šestnástku súpera, ale domáci tím tento priestor dobre prehusťuje a všetky prípadne strely včas blokuje.
     
    78
    Bolasie s loptou v útoku priveľmi vymýšľal, Isla to využil a vďaka výbornému napádaniu mu loptu odobral skôr ako sa útočiaci hráč dostal na dostrel brány.
     
    77
    Oba celky to teraz skúšajú dlhými nakopávanými loptami, útočníci sa poriadne nabehajú, no na úspešný pass to zatiaľ nevyzerá.
     
    76
    Prichádza druhé striedanie na strane QPR, Zamoru na trávniku vymení Phillips.
     
    75
    Toho však hneď zatienil McArthur, ktorý zachránil svoj tím od inkasovaného gólu! Po zakončení hlavou totiž Austin prekonal Speroniho, no jeho spoluhráč ho na bránkovej čiare bravúrne zastúpil a vyrazil loptu do bezpečia.
     
    74
    Ten si hráči zopakujú, Jedinak sa znova prezentoval dobrým obranným zákrokom.
     
    73
    Center z priameho kopu hlavou za čiaru upratal Jedinak, ten ešte síce protestuje, že následne sa lopty dotkol domáci hráč, no aj napriek tomu bude nasledovať rohový kop pre QPR.
     
    72
    Nešetrným zákrokom zozadu k zemi pred vlastnou šestnástkou súpera poslal Puncheon, ktorý za tento zákrok musel vidieť žltú kartu.
     
    71
    Nič z toho nebolo, medzitým sa nám začala posledná dvadsaťminútovka riadnej hracej doby a na prvý gól stretnutia stále čakáme.
     
    70
    Zatiaľ tomu tak nieje, ale po obrannom zákroku jedného z hráčov v žltom drese si hráči celú situáciu zopakujú.
     
    69
    Z rohového kopu nič nebolo, po rýchlej akcii ho získavajú pre zmenu domáci hráči, tak uvidíme, či sa ho podarí využiť im.
     
    68
    Rohový kop bude nasledovať až po prestriedaní hráčov na strane hostí, Campbell na trávniku nahradí Zahu.
     
    67
    Zmeniť to chcel Puncheon, jeho jedovatú strelu smerujúci pod brvno na roh vyrazil pohotový Green.
     
    66
    Jedna nepresnosť za druhom, to je hlavný dôvod toho, že sme dnes videli tak málo šancí na skórovanie na jednej či druhej strane.
     
    65
    Prichádza prvé striedanie v zápase, z ihriska odchádza Fer, opačným smerom vybieha Vargas.
     
    64
    Bolasie inkasoval dlhočiznú prihrávku až do pokutového územia domáceho tímu, tam sa snažil obhodiť si dvojicu hráčov a zakončiť nožničkami, to sa mu ale nepodarilo, pretože loptu netrafil ideálne.
     
    63
    Túto skutočnosť sa snažili hostia využiť na rýchly prechod do útoku, Puncheon ale v šestnástke súpera úplne zbytočne fauloval.
     
    62
    Barton si vo vzduchu nedal pozor a v súboji kolenom nepríjemne trafil McArthura. Za faul vidí aj kartu žltej farby.
     
    61
    Domáci hráči zahrávali ešte jeden rohový kop, tentoraz sa už hostia oslobodili bez problémov, postaral sa o to Jedinak.
     
    60
    QPR zahrávali rohový kop, po ktorom si na letiacu loptu ideálne vyskočil Austin a len vďaka výbornému zákroku Delaneyho sa k zakončeniu nedostal.
     
    59
    Konečne sme sa dočkali nejakého toho vzrušenia! Fer získal loptu cca 20 metrov od brány, nevymýšľal, poriadne sa do strely oprel a nebyť výborného zákroku Speroniho, lopta by letela tesne pod brvno!
     
    58
    Zaha šikovne vysunul Bolasieho, ten ešte chcel prihrať Puncheonovi, toho si už dobre pokryla dvojica brániacich hráčov.
     
    57
    Tempo z úvodu polčasu už celkom upadlo, dnes naozaj nesledujeme oku lahodiaci futbal. Je nám teda jasné, prečo obidva tieto tímy okupujú dolné priečky tabuľky.
     
    56
    Priamy kop domáci hráči pokazili, nacvičený signál im vôbec nevyšiel, lopta sa nedostala ani do veľkého vápna.
     
    55
    Šancu na útok získavajú domáci hráči po tom, ako Ledley fauloval Henryho. Za tento faul by sa kľudne dala dať aj žltá karta, skončilo to iba pri napomenutí.
     
    54
    Puncheon sa teraz neukvapil, nestrieľal bezhlavo, snažil sa naopak vysunúť Zahu, ten ale s prudkou prihrávkou očividne nerátal a nedokázal ju zachytiť.
     
    53
    A znova Bolasie, tentoraz vystrelil z veľkej vzdialenosti, lopta ale bránu minula približne o meter a pol.
     
    52
    Bolasie sa snažil napraviť svoje zaváhanie, spolu s Puncheonom síce v útoku vybojovali loptu, k zakončeniu sa už nedostali.
     
    51
    Ten ale Bolasie doslova zbabral, keď lopta letela za čiaru ešte predtým ako sa vôbec dostala na dosah prvého hráča pri tyči.
     
    50
    Začalo sa vo vyššom tempe aké sme videli na konci prvého polčasu, po rýchlom útoku získavajú hostia prvý rohový kop v druhom polčase.
     
    49
    Prvá strela na bránu bola najprv zablokovaná, následne ešte z hranice pokutového územia vypálil Fer, jeho bomba ale preletela ponad brvno.
     
    48
    Crystal Palace sa bude musieť pre zmenu brániť, dobrou hrou sa nám prezentoval Hoilett, ktorý na pravej strane vybojoval priamy kop.
     
    47
    Hostia začali aktívne, kombinácia v útoku im ale nevyšla a po nepresnej prihrávke lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    46
    Druhý polčas sa môže začať, počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostane jedného či druhého tímu, takže oba celky majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči obidvoch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    To je z prvého polčase všetko, gól sme v ňom nevideli, chýbali v podstate aj príležitosti na to aby nejaký ten gól padol. Jedinú šancu s prívlastkom gólová mal Zaha, ktorý v 22. minúte nastrelil tyč. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 17:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hill v súboji o pred hranicou pokutového územia Crystal Palace uštedril Mariappovi nepríjemného šľapáka, za čo uvidí aj prvú žltú kartu.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte 1 minútu navyše.
     
    45
    Zaha sa ešte snažil vybojovať loptu na súperovej polovici ihriska, jeho snahu ukončil Hill, ktorý hlavou loptu poslal do náručia Greena.
     
    44
    Ďalšia nepresná prihrávka, Speroni dnes zväčša len zbiera lopty, ktoré sa k nemu ledva dokotúľajú.
     
    43
    Zdá sa, že toho už v prvom polčase veľa neuvidíme, hráči sa už ani príliš nesnažia o zakladanie útokov, polčas sa viac menej len dohráva.
     
    42
    Nestalo sa tak, hostia sa bez väčších problémov oslobodili, ani následný opätovný pokus o dopravenie lopty pred bránu nenarobil Speronimu žiadne problémy.
     
    41
    Napokon sme sa dočkali, zásluhou Bartona získava domáci tím rohový kop. Uvidíme, či sa tentoraz hráčom podarí z neho niečo vyťažiť.
     
    40
    Nepresná prihrávka ukončila nádejnú akciu na opačnej strane, lopta sa ledva dokotúľala ku Greenovi, ktorý sa s ďalšou rozohrávkou príliš neponáhľa.
     
    39
    Zmeniť to chcel Caulker, ktorý si loptu do útoku potiahol po ľavom krídle, jeho strieľaná prihrávka stroskotala na dobre brániacom Dannovi.
     
    38
    Tento trend pokračuje aj naďalej, uzimených fanúšikov na tribúnach zatiaľ futbalisti útočnými akciami nezohrievajú.
     
    37
    Hra sa vyrovnala, hráči o loptu bojujú prevažne v strednej časti ihriska, kde vyslovene navrch nemá ani jeden z tímov.
     
    36
    Na opačnej strane z ťažkej pozície zakončoval Hoilett, jeho strela hlavou letí vysoko nad bránu. Rozohrávať bude Speroni.
     
    35
    Hostia aj naďalej kombinujú na domácej polovici ihriska, k strele sa však stále nedostávajú. Uvidíme, čo nás čaká v poslednej desaťminútovke prvého polčasu.
     
    34
    A práve Zaha sa natlačil do pokutového územia súpera, kde šiel po súboji k zemi, jeho protesty sú márne, pokutový kop z toho nebude.
     
    33
    Na ihrisku sa nám začínajú množiť nepresnosti v prihrávaní a aj preto sme doteraz nemali šancu vidieť gólovú príležitosť okrem strely Zahu.
     
    32
    Hráč v žltom to skúšali dlhou nakopávanou loptou, tá neslávila úspech, nezachytil ju ani jeden z hráčov a skončila mimo ihriska.
     
    31
    Medzitým sa o ďalší útoku pokúšalo domáce mužstvo, ani to ale zatiaľ nenachádza recept na súperovu obranu.
     
    30
    Nevyzerá to však vážne, Delaney zrejme bude rýchlo ošetrený a bude schopný sa do hry znova zapojiť.
     
    29
    Hra je prerušená, po jednom z centrov sa totiž vo vzduchu nepríjemne s domácim gólmanom zrazil Delaney, ten opúšťa hraciu plochu za sprievodu lekára.
     
    28
    V útoku si nerozumeli ani hostia, Zaha nevystihol úmysel Ledley o kolmé vysunutie a loptu už nestihol dobehnúť.
     
    27
    Po dlhšom čase zaútočilo aj domáce mužstvo, po nevydarenej kombinácii na ľavej strane ale hráčom lopta ušla mimo hracej plochy, takže od brány bude odkopávať Speroni.
     
    26
    Nič nebezpečné z tohto vhadzovania nevzniklo, hráči Queens Park Rangers postupne hru vytlačili až do strednej časti ihriska.
     
    25
    Nebolo to ale nadlho, po rýchlom prechode do útoku a dobrej hre na pravom krídle bude takmer od rohovej zástavky vhadzovať Mariappa.
     
    24
    Až teraz sa podarilo domácej obrane nadobro vytlačiť súpera z nebezpečnej vzdialenosti od brány. Lopta po dlhom odkope skončila až u Speroniho.
     
    23
    Hráči Crystal Palace začínajú svojou hrou robiť domácej obrane poriadne problémy, ďalšia ďalekonosná strela mieri nad brvno.
     
    22
    Tentoraz sme už mohli vidieť gól! Ledley získal loptu na hranici pokutového územia, prihral ju Zahovi a ten z prvej ľavačkou iba opečiatkoval pravú tyč!
     
    21
    Hra aj naďalej pokračuje na polovici QPR, hostia zvyšujú svoju aktivitu a obrane súpera dávajú zabrať čoraz viac.
     
    20
    Loptu späť do útoku zavliekol Zaha, využiť sa to snažil Bolasie na ľavom krídle, tam ho ale zdvojila obrana, takže loptu sa mu nepodarilo odohrať presne.
     
    19
    Na opačnej strane získali hostia vhadzovanie, po ktorom šťastie z väčšej vzdialenosti skúsil Bolasie, jeho strela ale nemohla zaskočiť Greena.
     
    18
    Na Bartonov center si z ľavej strany zbiehal Zamora, avšak ten loptu vo vzduchu nezachytil, takže skončila iba v rukaviciach Speroniho.
     
    17
    Fer svojou aktívnou hrou vybojoval priamy kop aj do tretice, tentoraz ho vo vzdušnom súboji fauloval Mariappa.
     
    16
    Prvá štvrťhodina je za nami, na prvý gól, ba čo i len náznak šance si budeme musieť počkať, zatiaľ sledujeme pomerne opatrný futbal.
     
    15
    Pred bránu Crystal Palace z ľavej strany priletel prudký center, ktorý síce stihol zraziť jeden z obrancov, no lopta sa odrazila iba k voľnému Austinovi, ten vypálil z hranice pokutového z prvej, no iba do miest, kde stál pripravený Speroni.
     
    14
    Zaha sa teraz čuduje verdiktu hlavného rozhodcu, v útoku totiž fauloval a on sa naopak považuje za obeť faulu. Protestami ale nič nezmôže, loptu získava domáci tím.
     
    13
    Hra aj naďalej pokračuje na domácej polovici hracej plochy, gólman Green však ešte zasahovať nemusel, hostia sa akosi nevedia odhodlať k strele.
     
    12
    Z rohového kopu napokon nebezpečenstvo pre domácu bránu nevzniklo, hostia však zostanú v útoku, Hill totiž na svojej polovici ihriska pomerne zbytočne fauloval hráča súpera.
     
    11
    Z toho napokon pramení aspoň prvý rohový kop pre Crystal Palace, ktorý bude zahrávať Bolasie.
     
    10
    Do strely z priameho kopu sa poriadne oprel Barton, jeho delovka stroskotala na múre hráčov ped ním, následne sa domáci hráč museli rýchlo vrátiť na svoju polovicu ihriska, pretože Zaha pohrozil rýchlym protiútokom.
     
    9
    Ďalším pekným individuálnym prienikom sa blysol Fer, aj v tomto prípade si vypýtal faul, avšak z oveľa výhodnejšej pozície, ako tomu bolo pred pár minútami.
     
    8
    Na opačnej strane do šestnástky prudkú loptu posielal Austin, tú ale zachytil pozorný Mariappa, ktorý ju okamžite poslal do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    7
    Puncheon pri pravej rohovej zástavke využil zaváhanie domáceho obrancu na zisk lopty, jeho center však už bol prisilný a preletel ponad šestnástku bez toho aby naň niektorý z hráčov zareagoval.
     
    6
    V útoku to následne s bojovnosťou trošku prehnal Bolasie, ktorý si nedal pozor a v súboji o loptu súpera fauloval.
     
    5
    Na ľavom krídle urputne o loptu bojoval Zaha, nebolo mu to napokon nič platné, lopta mu ušla za čiaru a aj napriek jeho protestom bude vhadzovať domáci tím.
     
    4
    Do prvého útoku sa snažili prejsť aj hráči v žltých dresoch, avšak domáca obrana ich zatiaľ na dostrel brány nepúšťa.
     
    3
    Nie zrovna najprudší center z priameho kopu si v šestnástke postrážil brankár hostí Speroni. Ten nemal veľa roboty, pretože domácim hráčom sa akosi nechcelo natlačiť pred bránu.
     
    2
    Individuálne to cez stred ihriska skúšal Fer, pri svojom postupe bol zastavený nedovoleným spôsobom a tak QPR získava prvý priamy kop v zápase.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči domáceho celku, tí to na začiatok skúšali po ľavom krídle, kde však úradovala pozorná defenzíva hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v bielo-modrých dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v žltom.
     
    Úvodné zostavy:

    Queens Park Rangers: Green – Caulker, Dunne, Hill – Hoilett, Barton, Henry, Fer, Isla – Zamora, Austin
    Náhradníci: McCarthy – Ferdinand, Phillips, Wright-Phillips, Onuoha, Mutch, Vargas

    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Delaney, Dann, Mariappa – Ledley, Jedinak, McArthur – Zaha, Bolasie, Puncheon
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, Doyle, Campbell, Thomas, Bannan, Kelly

    Rozhodca: Jones – West, Scholes.
     
    História vzájomných zápasov:

    QPR 2-1 Crystal Palace
    Crystal Palace 1-2 QPR
    Crystal Palace 0-2 QPR
    QPR 1-1 Crystal Palace
    QPR 0-0 Crystal Palace
     
    Pekné nedeľné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 19. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom súboji si sily zmerajú Queens Park Rangers a Crystal Palace FC.

    Queens Park Rangers

    Dnešnému domácemu tímu sa v tejto sezóne príliš nedarí, so 17timi bodmi mu patrí 16. miesto v tabuľke. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má West Bromwich Albion, na Sunderland oba tímy strácajú dva body. Naopak, na chrbát mu s jednobodovým odstupom dýcha Hull City. V posledných piatich zápasoch sa tímu darilo striedavo a aj to zapríčinilo aký taký vzostup v tabuľke, keďže sa už teraz nenachádza na priečkach znamenajúcich zostup do nižšej súťaže. Z posledných piatich zápasoch hráči získali dokopy 6 bodov za víťazstvá proti Burnley a West Bromwich Albion. Naopak, v ostatných troch zápasoch ťahali za kratší koniec a proti Swansea City, Evertonu a Arsenalu vyšli bodovo naprázdno. Uvidíme, ako im to pôjde dnes, tímu však pre rôzne zranenia pravdepodobne nepomôžu Suk-Young Yoon, Taarabt, Sandro ani Faurlin.

    Crystal Palace FC

    Ak je na tom QPR biedne, tak Crystal Palace je na tom ešte biednejšie. Momentálne totiž tento klub okupuje 18. miesto v tabuľke, so ziskom 15tich bodov. Horšie na tom sú iba nováčikovia Burnley a Leicester City. Na 17. Hull City však stráca len jediný bod a tak v prípade dnešného víťazstva môže Crystal Palace poskočiť aj o 3 priečky nahor. V posledných kolách to ale veľká sláva nebola, Crystal Palace nezvíťazil už 6 zápasov v rade, navyše z posledných kôl si do tabuľky pripísal iba dva body za remízy s Tottenhamom a Stoke City. Ostatné tri zápasy proti Aston Ville, Manchesteru City a Southamptonu hráči nezvládli a nezískali ani bod. Aj v tíme hostí dnes registrujeme maródky, pre zranenia nebudú môcť nastúpiť Doyle, Williams ani Chamakh.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   45+1. Hill (QPR), 62. Barton (QPR) – 72. Puncheon (CRP)


    Queens Park Rangers: Green – Caulker, Dunne, Hill – Hoilett, Barton, Henry, Fer, Isla – Zamora, Austin
    Náhradníci: McCarthy – Ferdinand, Phillips, Wright-Phillips, Onuoha, Mutch, Vargas

    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Delaney, Dann, Mariappa – Ledley, Jedinak, McArthur – Zaha, Bolasie, Puncheon
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, Doyle, Campbell, Thomas, Bannan, Kelly

    Rozhodca: Jones – West, Scholes