Villarreal – La Coruña 3:0 (kon.) | Granada – Getafe 1:1 (kon.) | Elche – Malaga 1:2 (kon.)
Bilbao – Atlético Madrid 1:4 (kon.)
koniec
Villarreal CF
3:0 (1:0)
Deportivo La Coruña
Nedeľa 21.12.2014, 12:00 • El Madridal, Villarreal • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Jesenná časť sezóny španielskej Primery Division utiekla ako voda. Počas aktuálneho víkendu je na programe posledné kolo tohto kalendárneho roku, ktoré v nedeľu ponúka štyri duely. V tomto online prenose sa bližšie zameriame na úvodné stretnutie nedeľňajšieho programu, v ktorom sa bude Villarreal snažiť potvrdiť proti Deportivu La Coruna úlohu papierového favorita.

    Villarreal

    Žltá ponorka sa po minuloročnom návrate do najvyššej súťaže okamžite zabudovala do hornej polovice tabuľky. V úvodnej polovici aktuálneho ročníka zatiaľ Villarreal napodobňuje svoju výkonnosť z ostatnej sezóny, na ktorej konci domácim patrilo veľmi pekné šieste miesto. So ziskom 27 bodov však môže tím vedený Marcelinom Garciom Toralom pokojne pomýšľať aj na priečky zaručujúce postup do Ligy majstrov, na ktoré majú len zanedbateľnú stratu. Forma Villarrealu z posledných zápasov vzbudzuje strach. Bodaj by aj nie, veď domáci futbalisti už päť kôl nenašli premožiteľa, pričom všetky štyri posledné zápasy vyhral a môžu sa popýšiť vskutku znamenitým skóre – 9:1. Počas minulého víkendu sa Villarreal predstavil na horúcej a majstrovskej pôde Atlética Madrid, z ktorej si odniesol fantastické tri body.

    Deportivo La Coruna

    Deportivo sa po ročnej odmlke opäť vrátilo do Primera Division, kde si zatiaľ ako nováčik počína vcelku podľa papierových predpokladov. V podaní hostí sa očakáva boj o záchranu, ktorí v polčase sezóny zvádzajú úspešne, nakoľko sa nachádzajú mimo pásma zostupu. Deportivo si však rozhodne nemôže dovoliť zaspať na vavrínoch, nakoľko má pri svojich trinástich získaných bodoch pred priečkami znamenajúce pád do nižšej súťaže len dvojbodový náskok. Hosťujúcim futbalistom sa v minulom kole podarilo ukončiť negatívnu sériu domácim víťazstvom 1:0 nad Elche.

    Vzájomné zápasy

    Dnešný duel bude pre oboch súperov prvou vzájomnou konfrontáciou po viac ako troch rokoch. Posledné štyri zápasy Villarrealu a Deportiva sa za každým skončili výsledkom 1:0, po ktorom sa vo všetkých prípadoch z víťazstva tešil hostiteľ.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – J. Costa, Ruiz, Paulista, M. Gaspar – Čeryšev, B. Soriano (C), Trigueros, J. dos Santos – Vietto, Uche.
    Náhradníci: Juan Carlos – Dorado, Rukavina, Pina, M. Gómez, G. dos Santos, Moreno.

    Deportivo La Coruña: Fabri – Moreno Juanfran, Lopo, Sidnei, Canella – Bergantiños, Domínguez (C) – Rodríguez, Fariña, Cavaleiro – Toché.
    Náhradníci: Lux – Insua, Laure, Medunjanin, Wilk, Postiga, Cuenca.

    Rozhodca: González – Sánchez, Rubio.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Futbalisti Villarrealu dnes nastúpili v sebe tradičných žltých dresoch, hostia majú na sebe bielo-modrú kombináciu.
     
    2
    Jonathan dos Santos si na pravom krídle vytvoril priestor na center, ktorý v pokutovom území našiel rukavice pripraveného brankára Fabriho.
     
    3
    Villarreal zaútočil len vo dvojici. Loptu vpred potiahol Uche, ktorý sa snažil svojou kolmicou vysunúť za obranu Deportiva Vietta, no ten nemal šancu až príliš dlhú prihrávku dostihnúť.
     
    4
    Vo Villarreale vládne krásne a slnečné počasie, ktoré momentálne môžeme španielskym obyvateľom len závidieť.
     
    5
    Neprehľadná situácia v šestnástke Deportiva, kde sa po peknej kľučke Ucheho snažili domáci na dva krát ohroziť Fabriho, no tomu pomohli obetavými zákrokmi obrancovia.
     
    7
    Victor Ruiz pokryl na hranici pokutového územia svojho tímu dlhý nákop hostí, ktorý hlavičkou odvrátil, z pohľadu Villarrealu, do bezpečných miest.
     
    9
    Po nepresnosti v domácej rozohrávke mohlo Deportivo postupovať do rýchlej kontry, ktorá sa napokon zmenila na postupný útok.
     
    10
    Villarreal dal gól! Žltá ponorka v desiatej minúte dokázala korunovať svoj vynikajúci nástup do stretnutia úvodným gólom. Denis Čeryšev po vniknutí do pokutového územia tvrdo vypálil ľavačkou na zadnú tyč. S týmto pokusom si ešte Fabri dokázal poradiť, no loptu vyrazil len pred seba, priamo k nohám JONATHANA DOS SANTOSA, ktorý už s dorážkou do odkrytej svätyne nemal najmenší problém a poľahky napol sieť. Defenzíva Deportiva reklamovala ofsajdové postavenie, no o to sa nejednalo ani náhodou.
    Jonathan dos SANTOS - 1:0
     
    12
    Uche srdnato bojoval o loptu v súboji so Sidneim, ktorý dokázal uplatniť svoje fyzické parametre a docielil, aby lopta odskackala mimo hracej plochy.
     
    14
    Je celkom zrejmé, že hostia prišli do Villarrealu predovšetkým brániť a sústrediť sa na rýchle brejky, no za momentálneho stavu budú musieť zo svojich schopností predviesť viac.
     
    15
    Moreno Juanfran hľadal v pokutovom území hlavu Tochého, ktorý patrí k vyhláseným hlavičkárom, no pri tejto situácii nedostal príležitosť svoje umenie preukázať.
     
    16
    Ďalší center, ktorý z pravej strany priletel do domáceho pokutového územia. Defenzíva Villarrealu loptu dokázala odvrátiť až do stredu poľa.
     
    17
    Denis Čeryšev dostal k ľavej postrannej čiare príliš ťažkú prihrávku, po ktorej nedokázal aj napriek veľkej snahe udržať loptu v hre.
     
    18
    Futbalisti Deportiva veľmi rýchlo pochopili, že musia aj útočiť a v posledných minútach sa im podarilo zamestnať domácu defenzívu niekoľkými centrami do vnútra pokutového územia. Tá zatiaľ stojí na pevných nohách.
     
    19
    Denis Čeryšev postupoval úplne sám na brankára Fabriho, no nakoniec bol jeho únik zastavený ofsajdovým verdiktom postranného rozhodcu.
     
    20
    V dvadsiatej minúte prvého polčasu mohol Villarreal poistiť svoje vedenia. Na ofenzívny výpad sa vydal ľavý bek Costa, ktorý krásne prehodil loptu do stopercentnej tutovky Viettovi. Ten so zakončením čakal až do poslednej možnej chvíle, chcel obstreliť brankára a upratať loptu k pravej žrdi, avšak Fabri skvelým zákrokom zachránil Deportivo!
     
    22
    Ťažisko hry sa teraz presunulo na polovicu Villarrealu, kde sú sústredení takmer všetci aktéri dnešného stretnutia.
     
    23
    Sergio Asenjo predviedol azda prvý zákrok v zápase, keď bez problémov stiahol zo vzduchu centrovanú loptu.
     
    24
    Moreno Juanfran dokázal už po niekoľkýkrát na pravom krídle uniknúť svojmu strážcovi a poslať do domácej šestnástky nebezpečnú loptu, s ktorej odvracaním mala defenzíva Villarrealu menšie problémy, no všetko napokon skončilo na zákroku Asenja.
     
    26
    Luciano Vietto posúval loptu k pravej postrannej čiare Jonathanovi dos Santosovi, ktorý však nie príliš presnú prihrávku už na ihrisku zachytiť nedokázal.
     
    29
    Po centri Manuela Triguerosa od rohovej zástavky sa podarilo Villarrealu zakončiť, no pre brankára Deportiva Fabriho to bola malina.
     
    30
    Ikechukwu Uche dostal do šestnástky z pravej strany loptu od dos Santosa. Domáci útočník sa nachádzal v dobrej pozícii, no trošku doplatil na to, že bol v plnom nábehu a lopta sa mu zamotala.

     
    32
    Až trojica nabiehajúcich hráčov Villarrealu si nepostrážila nábeh za chrbát hosťujúcej defenzívy, čo pozornosti rozhodcov uniknúť nemohlo.
     
    33
    Juanfran je doposiaľ určite najaktívnejším hráčom hosťujúceho tímu. Aj teraz rozkmital po pravej strane svoje rýchle nohy, no odcentrovať sa mu už nepodarilo.
     
    34
    Center Denisa Čeryševa z ľavého krídla doplachtil presne na opačnú stranu, kde sa ho zmocnil Jonathan dos Santos, no ten na nábeh Gaspara čakal až príliš dlho a o loptu sa nakoniec nechal pripraviť.
     
    35
    Dominguez sa po zákroku Costu potácal k zemi. Deportivo bude mať k dispozícii štandardnú situáciu.
     
    36
    Z toho však hostia nedokázali nič vyťažiť, pretože sa v súboji s Paulistom dopustil útočného faulu Toché, ktorý si robil priestor v pokutovom území až príliš hrubo.
     
    39
    Po úspešnom ubránení štandardky súpera vyrazila žltá ponora do rýchlej kontry. Tú z pravej strany potiahol Uche, ktorý loptu predkladal pred bránu Viettovi, no tomu zmaril šancu vynikajúcim výbehom z brána a následným sklzom Fabri.
     
    40
    Cavaleiro sa rozbehol do húštiny vytvorenej z obrancov Villarrealu, na ktorej sa jeho odvážny prienik aj skončil.
     
    41
    Po nedovolenom zákroku Ucheho loptu spať do hry odkopom uvedie brankár La Coruñe.
     
    42
    Jonathan dos Santos mal po krásnej pätičke spoluhráča na pravom krídle dostatok priestoru, ktorý využil takmer ideálnou prihrávkou na Luciana Vietta. Ten sa však nakoniec po dobrom zákroku defenzívy Deportiva k lopte nedostal.
     
    43
    Argentínsky útočník Luciano Vietto upaľoval sám do pokutového územia, avšak v momente, kedy už mohol zakončovať, mu skvelo vletel pod nohy obranca Sidney, ktorý tak zmaril jeho črtajúcu sa gólovku.
     
    44
    Strelecký pokus Cavaleira sa stal len terčom posmechu spokojných fanúšikov Villarrealu.
     
    45
    Ikechukwu Uche po vzdušnom súboji nepríjemne dopadol a zrejme si narazil rebrá. O jeho pokračovaní v zápase sa rozhodne počas polčasovej prestávky.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Villarreal po prvom polčase vedie v domácom súboji nad Deportivom najtesnejším rozdielom. O doposiaľ jediný presný zásah stretnutia sa už v desiatej minúte postaral Jonathan dos Santos.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Ikechukwu Uche, prichádza Giovani dos Santos.
     
    47
    Domáci zakončovateľ Uche tak v stretnutí po zranení z konca úvodného polčasu pokračovať nemohol. Nahradil ho Giovani a na trávniku teda máme už oboch bratov dos Santosovcov.
     
    48
    Po centri z pravej strany sa Toché zaprel v osobnom súboji a otočený chrbtom k bráne dokázal loptu pod seba priťuknúť Cavaleirovi, ktorého strela z dobrej pozície bola nepresná a lopta po nej preletela dosť výrazne brvno svätyne Villarrealu.
     
    50
    Giovani dos Santos sa mohol uviesť tesne po svojom nástupe do zápasu gólom. Zoči-voči Fabriciovi však neuspel a strelou ľavačkou si na hosťujúcom brankárovi vylámal zuby! Ohromná tutovka, ktorej nepremenenie ešte môže Mexičana poriadne mrzieť.
     
    52
    Dnešné stretnutie sleduje 15 790 divákov.
     
    53
    Cavaleiro sa snažil rýchlymi kľučkami zamotať hlavu domácej defenzíve, no Gaspar sa prekabátiť na pravej strane nenechal.
     
    54
    Giovani dos Santos vnikol do pokutového územia, tentoraz nezakončoval, ale centrom ešte hľadal v strede šestnástky Vietta. Ten sa však k hlavičkovému zakončeniu nedostal.
     
    55
    Aktívny mexický rýchlik pokračoval v ofenzívnom snažení na hranici pokutového územia Deportiva, kde si to pekne pripravil na strelu. Po pravej ruke sa mu ešte núkala prihrávka na Gaspara, no dos Santos sa rozhodol pre samostatné zakončenie, ktoré poľahky zneškodnil Fabri.
     
    56
    Sidnei si bol vedomý, že v rýchlostnom súboji s Giovanim nemôže byť úspešný, a tak sa radšej rozhodol pre faul aj za cenu žltej karty.
     
    58
    Priamy kop zo vzdialenosti približne tridsiatich metrov rozohral Fariña, ktorý sa pokúsil o priame ohrozenie domácej svätyne a vôbec to nebol márny pokus. Nakoniec mu však predsa len trošku presnosti chýbalo a lopta skončila nad.
     
    59
    Dlhý nákop z hranice poliacej čiary v podaní Roberta Canella zaletel len do miest, kde bol nikým neatakovaný brankár Villarrealu Sergio Asenjo.
     
    60
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Luis Fariña, prichádza Isaac Cuenca.
     
    61
    Lopta už bola preč zo súboja, keď sa Toché ohnal po svojom súperovi a zasiahol ho nohou, za čo si vykoledoval žlté napomenutie.
     
    62
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Jonathan dos Santos, prichádza Moi Goméz.
     
    63
    Veľká nepresnosť na domácej strane, po ktorej sa hosťujúci futbalisti zadarmo dostali k lopte.
     
    64
    Cavaleiro si svoj nábeh za defenzívu žltej ponorky nenačasoval ideálne a vystavil sa ofsajdovému postaveniu.
     
    66
    Sidnei sa po rohovom kope zásluhou veľkej húževnatosti predsa len dostal k strele, ktorou poriadne natiahol Sergia Asenja.
     
    68
    Villarreal dal gól! Dvojica hráčov Villarrealu bola v momente kolmice za obranu v ofsajde, ktorému sa však dokázal vyhnúť Victor Ruiz. Ten si následne veľmi dobre všimol LUCIANA VIETTA, ktorému ponúkol pred prázdnu bránu loptu ako na zlatom podnose a argentínsky útočník poľahky pridal druhý gól žltej ponorka. Tá tak poistila svoje vedenie.
    Luciano VIETTO - 2:0
     
    70
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Toché, prichádza Postiga.
     
    71
    Lopo zatiahol za ručnú brzdu a zostrelil unikajúceho Vietta, za čo zinkasoval žltú kartu. S tou môže byť napokon ešte Lopo spokojný, pretože sa za tento zákrok kľudne dalo vylučovať.
     
    73
    Villarreal dal gól! Domáci pridali v krátkom časovom slede druhý gól a už vedú rozdielom triedy! Veľmi podobná situácia ako pred niekoľkými minútami. Tentoraz z ľavého krídla nahrával Denis Čeryšev, ktorý na zadnej žrdi našiel opäť LUCIANA VIETTA a ten už mal pred sebou ľahkú úlohu – dopraviť loptu do prázdnej brány!
    Luciano VIETTO - 3:0
     
    74
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Rodriguez, prichádza Wilk.
     
    76
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manuel Trigueros, prichádza Pina.
     
    77
    O troch bodoch z dnešného stretnutia je už definitívne rozhodnuté, o tom už nemôže byť ani tých najmenších pochýb. Villarreal sa preto môže sústrediť na udržanie čistého konta pre Sergia Asenja.
     
    78
    Domáci zakopli loptu za poliacu čiaru, pretože problémy s kŕčmi má Denis Čeryšev, ktorý toho dnes nabehal nespočetne veľa.

     
    80
    Tomás Pina bol na trávniku po svojom striedaní štyri minúty a už sa z neho musí nedobrovoľne poberať potom, čo mu v osobnom súboji nohy vyleteli až príliš vysoko a nohami zasiahol Bergantiñosa do brucha. Villarreal teda bude dohrávať v desiatich.
     
    83
    Futbalisti žltej ponorky aj napriek oslabeniu pokojne kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Zdá sa, že Deportivo nemá už fyzické ani morálne sily na nejaký záverečný tlak.
     
    85
    Cavailero sa cez Gabriela v pokutovom území predsa len presadil do slušnej príležitosti, no bol už príliš blízko Sergia Asenja, ktorý mu zmenšil strelecký uhol a hosťujúci krídelník ho nedokázal prepáliť!
     
    87
    Helder Postiga vo vzduchu trošku postrčil do brankára Sergia Asenja, ktorý loptu sťahoval do svojich rukavíc. Okamžite sa mu však ospravedlnil a celá situácia skončila zmierom.
     
    89
    Isaac Cuenca, ktorý je od svojho striedania na trávniku prakticky neviditeľný, sa teraz až príliš vehementne tlačil do pokutového územia a bol mu odpískaný útočný faul.
     
    90
    Aktérov duelu ešte čaká nadstavený čas trvajúci tri minúty.
     
    90+2
    Deportivo ešte bude mať poslednú príležitosť na skorigovanie nepriaznivého výsledku v podobe priameho kopu z hranice šestnástky.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Na výsledku sa už nič nezmenilo. Lúčim sa teda s vami s konštatovaním, že Villarreal zdolal Deportivo na vlastnom trávniku rozdielom triedy a s rokom 2013 sa rozlúčil víťazne. (13:52:30)

    Michal Bakoš

    Góly: 10. Denis Čeryšev, 68. Luciano Vietto, 73. Luciano Vietto

    Karty:   56. Sidnei (DEP), 61. Toché (DEP), 71. Lopo (DEP)   80. Tomás Pina (VLR)


    Villarreal CF: Asenjo – J. Costa, Ruiz, Paulista, M. Gaspar – Čeryšev, B. Soriano (C), Trigueros, J. dos Santos – Vietto, Uche.
    Náhradníci: Juan Carlos – Dorado, Rukavina, Pina, M. Gómez, G. dos Santos, Moreno.

    Deportivo La Coruña: Fabri – Moreno Juanfran, Lopo, Sidnei, Canella – Bergantiños, Domínguez (C) – Rodríguez, Fariña, Cavaleiro – Toché.
    Náhradníci: Lux – Insua, Laure, Medunjanin, Wilk, Postiga, Cuenca.

    Rozhodca: González – Sánchez, Rubio

    Diváci: 15 790