Newcastle – Sunderland 0:1 (kon.) | Liverpool – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:2 (1:1)
Arsenal FC
Nedeľa 21.12.2014, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+10
    K strele sa dostal Cazorla. Jones jeho pokus vyrazil a jeden z obrancov zabránil Monrealovi dorážať. Roh pre Arsenal.
    Martin ŠKRTEL - 2:2
     
    90+7
    Liverpool dal gól! MARTIN ŠKRTEL vyrovnáva! Lallana zahral roh presne na hlavu ŠKRTELA, ktorý aj napriek tomu, že ju má obviazanú vyrovnáva na 2:2.
     
    90+5
    Gerrard vypálil z diaľky a Szczesny jeho strelu vyrazil. Lallana následne vybojoval rohový kop, z ktorého však Liverpool nič nevymyslel.
     
    90+4
    Posledné striedanie Arsenalu. Alexisa nahradil Monreal.
     
    90+3
    Cazorla aj s roztrhaným dresom fauloval Coutinha a dostáva žltú kartu.
     
    90+2
    Borini tvrdo fauloval protihráča a za druhú žltú kartu dostáva červenú.
     
    90+1
    Arsenal striedal. Oxlade-Chamberlaina nahradil Campbell.
     
    90+1
    Tvrdá rana Sterlinga. Szczesny vyráža na ďalší roh.
     
    90+1
    K druhému polčasu sa nadstavuje 9 minút.
     
    90
    Borini čisto odstavil spoluhráča od lopty a tá skončila v aute. Borini ju zobral a chcel ísť vhadzovať, no čiarový rozhodca ukázal, že vhadzovať bude Arsenal. Naštvaný Borini hodil loptu tvrdo k zemi a dostáva žltú kartu.
     
    87
    Borini mohol vyrovnať! Sterling poslal center z ľavej strany presne na hlavu Boriniho, no Szczesny včas zareagoval a loptu vyrazil na roh.
     
    82
    Strieda aj Arsenal. Girouda nahradí Coquelin.
     
    81
    Druhé striedanie Liverpoolu. Z ihriska odchádza Toure, ktorého nahradí Lambert.
     
    76
    A ďalšia šanca domácich. Sterling sa šikovne uvoľnil na ľavej strane a poslal prihrávku do šestnástky. Loptu prebral Lallana, poslal ju na šestnástku Coutinhovi, ktorého zblokovaná strela končí u Szczesneho.
     
    75
    Lucas v šanci! Pred šestnástkou ho šikovne našiel Henderson a Lucas ihneď vystrelil. Najprv to naozaj vyzeralo ako keby dal gól, no nakoniec jeho strela smerovala len tesne vedľa.
     
    74
    Prvé striedanie v zápase. Markovića nahradil Borini.
     
    70
    Teraz domáci zavreli hostí pri ich šestnástke. Nakoniec jeden z hráčov Liverpoolu nabil loptu na šestnástku Gerrardovi, ktorý strieľal k pravej tyči, no Szczesny jeho pokus chytá.
     
    66
    A Liverpool hneď mohol vyrovnať. K strele sa dostal Coutinho, no nesadla mu tak ako by chcel. Lopta sa len jemne kotúľala k Szczesnemu, ktorý ju bez problémov chytil.
    Olivier GIROUD - 1:2
     
    65
    Arsenal FC dal gól! Arsenal sa dostáva do vedenia. Gibbs z ľavej strany poslal loptu na Girouda, ten na ľavo Cazorlovi. Cazorla z prvej poslal loptu naspäť pred bránu na voľného OLIVIERA GIROUDA, ktorý strelou popod Jonesové nohy posiela Arsenal do vedenia.
     
    63
    A šanca aj na druhej strane. Alexis našiel pred šestnástkou Girouda. Ten si takisto pripravil loptu na strelu, no bránu tesne minul.
     
    62
    Ďalšia šanca Liverpoolu! Sterling na ľavej strane obišiel Szczesneho, ktorý vybehol von z brány. Poslal jemný center do šestnástky na Gerrarda, ktorý hlavou tesne minul bránu.
     
    51
    Giroud sa teraz pred šestnástkou zrazil so Škrtelom. Škrtel padol k zemi a Giroud mu nechtiac pristúpil hlavu kopačkou. Slovenský reprezentant ostáva ležať na trávniku a z hlavy mu tečie krv. Už sú pri ňom aj lekári.
     
    47
    Po ľavej strane sa prebíjal Sterling, ktorého nedovolene zastavil Debuchy a dostáva žltú kartu.
    Mathieu DEBUCHY - 1:1
     
    45+2
    Arsenal FC dal gól! A je hneď vyrovnané. Arsenal zahrával priamy kop z pravej strany. Najprv to vyzeralo, že loptu domáci odvrátia, no Mertesacker ju poslal naspäť pred bránu, kde Škrtel neustrážil MATHIEUA DEBUCHYHO, ktorý hlavou vyrovnáva na 1:1.
    COUTINHO - 1:0
     
    45
    Liverpool dal gól! Liverpool ide na konci prvého polčasu do vedenia! Domáci vhadzovali na polovici súpera. Hráči Arsenalu získali loptu a mohli ísť do protiútoku, no namiesto toho o loptu prišli. Tú zachytil Henderson, poslal ju na šestnástku COUTINHOVI, ktorý sa uvoľnil a vystrelil k ľavej tyči, od ktorej sa lopta odrazila do brány.
     
    39
    Marković v ďalšej šanci. Sterling prešiel stredom ihriska, poslal loptu na ľavo na voľného Markovića. Ten ju trafil z prvej, no poslal ju tesne nad.
     
    35
    Obrovská šanca Liverpoolu. Gerrard šikovne našiel v šestnástke Markovića. Ten si loptu prebral, dostal sa pred Szczesneho a snažil sa poslať loptu popod jeho nohy. Szczesny však loptu zachytil a poslal na roh.
     
    29
    Marković šikovne vysúval v šestnástke Sterlinga. Lopta sa k nemu ale nedostala, keďže ju jeden z obrancov pred ním odvrátil.
     
    19
    Na hranici šestnástky si Lallana vytvoril streleckú pozíciu, no jeho pokus bol v poslednej chvíli zblokovaný na roh.
     
    13
    Tesne za polovicou ihriska fauloval Flamini Coutinha. Flamini za tento zákrok vidí žltú kartu.
     
    12
    Prvá vážna šanca v zápase. Lallana prihral na ľavo Markovićovi. Ten loptu prebral a poslal ju naspäť Lallanovi do šestnástky. Ten sa šikovne obtočil okolo obrancu a následne vypálil tesne nad brvno.
     
    2
    Coutinho sa rútil pred šestnástku Arsenalu. Jeden z obrancov ho presne pred ňou fauloval a Liverpool bude zahrávať priamy kop z dobrej pozície.

    Michal Kováčik

    Góly: 45. Coutinho, 90+7. Škrtel – 45+2. Debuchy, 65. Giroud

    Karty:   90. Borini (LIV) – 13. Flamini (ARS), 47. Debuchy (ARS), 90+3. Cazorla (ARS)   90+2. Borini (LIV)


    Liverpool FC: Jones – Sakho, Škrtel, Toure – Marković, Gerrard, Lucas, Henderson – Lallana, Sterling, Coutinho
    Náhradníci: Mignolet, Borini, Can, Enrique, Lambert, Manquillo, Moreno

    Arsenal FC: Szczesny – Gibbs, Mertesacker, Chambers, Debuchy – Flamini – Welbeck, Cazorla, Oxlade-Chamberlan, Sanchez – Giroud
    Náhradníci: Martinez, Campbell, Coquelin, Maitland-Niles, Monreal, Podolski, Walcott

    Rozhodca: Michael Oliver – S. Long, L. Betts