NJ Devils – Tampa Bay 3:2 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Anaheim 6:2 (kon.) | Detroit – NY Islanders 1:2 (kon.)
Winnipeg – Boston 2:1 (kon.) | Calgary – Dallas 1:2 (kon.) | LA Kings – Arizona 4:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
New York Islanders
Sobota 20.12.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:30
    Mrázek je na hráčskej lavici, Detroit to skúša v power-play!
     
    56:25
    V domácom hone za vyrovnaním nastáva výrazná komplikácia v podobe vylúčenia Justina Abdelkadera, ktorý sa previnil podrazením a dostal menší trest.
     
    53:20
    Infarktový moment pre všetkých fanúšikov červených krídiel! Petr Mrázek v snahe pomôcť svojim spoluhráčom vyštartoval ďaleko zo svojej brány, prihrávkou za bránu však našiel len Cizikasa, ktorý puk predkladal pred opustenú svätyňu, kde si dokázal skvelo splniť defenzívne povinnosti Gustav Nyquist.
     
    48:20
    Henrik Zetterberg to ako správny kapitán zobral na seba. Skúsený švédsky útočník dobre zapracoval pri napádaní, následne vnikol do útočného pásma, kde si vytvoril priestor pekným prehodením puku na forhend, z ktorého prišla takmer gólová strela. Puk sa však po nej len otrel o spojnicu!
     
    43:33
    Lapačka Jaroslava Haláka síce nedokázala zastaviť puk po strele najlepšieho kanoniera Detroitu Gustava Nyquista zo stredu ľavého kruhu, no za prekonaného brankára ostrovanov zasiahla jeho ľavá tyčka. Následnú skrumáž sa domáci snažili využiť na dotlačenie puku do brány, čo sa im však nepodarilo a potvrdil to i telefonát videorozhodcovi.
     
    39:27
    Cal Clutterbuck sa už po druhý raz v zápase musel nedobrovoľne pobrať na trestnú lavicu, keď dostal trest za zákrok práve na Tatara.
     
    37:03
    Tomáš Tatar si ľavačkou za dres pridržal Baileyho, za čo si teraz bude musieť dve minúty spytovať svedomie na trestnej lavici.
    Anders LEE - 1:2
     
    30:42
    Islanders dali gól!
    Zápas sa prehupol do svoje druhej polovice, ktorej štart vyšiel ostrovanom fantasticky. Newyorčania sa totiž ujímajú vedenia! Brock Nelson nasadil v úniku Mrázkovi blafák do backhandu, po ktorom sa aj so šťastím podarilo hosťujúcemu útočníkovi precediť puk pomedzi betóny českého gólmana. Puk ostal pred bránkovou čiarou, ako prvý však k nemu dokorčuľoval z druhej vlny ANDERS LEE, ktorý ho celkom evidentne dotlačil za bránkovú čiaru! Regulárnosť gólu sa overovala aj u videorozhodcu v Toronte. Asistencia: Brock Nelson.
     
    28:00
    Quinceyho strela od modrej čiary zastala na hradbe tiel pred Halákom, kde sa puku ujal Henrik Zetterberg, ktorého pohotové zakončenie dokázal slovenský brankár vytesniť mimo svojej pravej žrde, okolo ktorej puk rotujúci vzduchom preletel len veľmi tesne!
     
    27:30
    Počas reklamnej prestávky vám prinášame informáciu, že Jimmy Howard musel byť striedaný pre zranenie v dolnej časti tela, kvôli ktorému dnes už s určitosťou bránku Red Wings kryť nebude.
     
    25:30
    Višňovský zaviezol puk do útočného pásma, posunul ho spoluhráčovi a pokračoval v pohybe k bráne, kde sa mu otvorilo more priestoru. Ak by skúsený Slovák dostal lepšiu prihrávku, ocitol by sa vo veľkej príležitosti!
     
    22:25
    Brankársky zákrok z ríše snov! Brock Nelson mohol poslať Islanders do vedenia, no jeho tutovku skvelo zlikvidoval Petr Mrázek, ktorý sa veľmi rýchlo dokázal presunúť k ľavej tyčke a stal sa tak hrdinom okamihu!
     
    22:00
    Obrovský tlak ostrovanov, pri ktorom musel byť Petr Mrázek v plnej permanencii. Po jednom zo zákrokov puk vypadol do bránkoviska, odkiaľ ho však veľmi rýchlo odpratal jeden z obrancov Detroitu!
     
    20:38
    Niklas Kronwall sa previnil hákovaním. Presilovka pre New York Islanders.
     
    20:30
    Do druhej tretiny vstupujeme informáciou, že bránu Detroitu už neháji Jimmy Howard, ktorý odstúpil zo zápasu zo zatiaľ neznámych príčin, ale český brankár Petr Mrázek.
    Brock NELSON - 1:1
     
    16:03
    Islanders dali gól!
    Do záverečnej fázy prvej časti hry vstupujeme už za vyrovnaného stavu! Ľubomír Višňovský len nahodil puk na svätyňu Detroitu. Jimmy Howard však hru neprerušil, puk mu ostal ležať pri betónoch, čo vynikajúco využil BROCK NELSON, ktorý ho pohotovo upratal na miesto určenia. Asistencie: Ľubomír Višňovský, Anders Lee.
     
    15:00
    Rýchly útok Islanders, na ktorého konci bol po efektnej a najmä efektívnej zadovke Michajl Grabovski. Bieloruský útočník to mieril do horných partií, kde však včas vyletela lapačka Howarda! Skvelý zákrok domácej brankárskej jednotky.
     
    13:25
    Práve Cul Clutterbuck sa mohol po pobyte na lavici hanby zapísať do štatistík aj gólovo, no proti bol brankár Jimmy Howard, ktorý predviedol vynikajúci zákrok.
     
    10:35
    Jurčo bol faulovaný Clutterbuckom. Prvá početná prevaha zápasu tak patrí domácemu tímu.
    Henrik ZETTERBERG - 1:0
     
    08:49
    Detroit Red Wings dal gól!
    Na konci deviatej minúty úvodnej tretiny sa červené krídla dostávajú do vedenia. Darren Helm odviedol v útočnom pásme kusisko roboty, podržal puk, ktorý následne predložil HENRIKOVI ZETTERBERGOVI. Ten sa blysol podarenou strelou z prvej, ktorou prepálil Jaroslava Haláka. Slovenský brankár toho veľa nevidel, vo výhľade mu clonil i Tomáš Tatar. Asistencie: Darren Helm, Tomáš Tatar.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 9. Henrik Zetterberg (Darren Helm, Tomáš Tatar) – 17. Brock Nelson (Ľubomír Višňovský, Anders Lee), 31. Anders Lee (Brock Nelson)


    Detroit Red Wings: Howard – 21. Petr Mrázek – Ericsson, Kronwall – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Quincey, DeKeyser – Tatar, Dacjuk, Helm – Smith, Oullet – Franzen, Sheahan, Jurčo – Miller, Glendening, Andersson.
    New York Islanders: Halák – Boychuk, Leddy – Okposo, Tavares, Bailey – de Haan, Hamonic – Kulemin, Nielsen, Grabovski – Hickey, Višňovský – Strome, Nelson, Lee – Clutterbuck, Cizikas, Martin.