Manchester City – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Aston Villa – Manchester United 1:1 (kon.) | Hull City – Swansea 0:1 (kon.)
QPR – West Bromwich 3:2 (kon.) | Southampton – Everton 3:0 (kon.) | Tottenham – Burnley 2:1 (kon.)
West Ham – Leicester 2:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Sobota 20.12.2014, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Y. TOURÉ - 3:0
     
    81
    Manchester City dal gól!
    Tak a je hotovo! Citizens si dnes postrážia doma všetky tri body a vyvinú tak tlak na londýnsku Chelsea. Crystal Palace sa vo väčšom počte vyhrnulo do ofenzívy, no potom sa nestíhalo vracať. Jesús Navas vyviezol stredom ihriska loptu, pred šestnástkou ju prihral doľava na Jamesa Milnera. Ten si zasekol Kellyho a peknou uličkou prihral na nabiehajúceho YAYA TOURÉHO. Ten sa zo siedmich metrov nemýlil a bombou od žrde definitívne potvrdil tri body pre Manchester City.
    D. SILVA - 2:0
     
    61
    Manchester City dal gól!
    Londýnčania sa od úvodného inkasovaného gólu nedokázali postaviť na nohy a teraz prichádza druhá rana, ktorá ešte väčšmi znižuje ich šance na bodové nádeje na Etihad Stadium. Po hádzanárskej kombinácii Manchestru City sa na ľavej strane dostal k lopte Aleksandar Kolarov, ktorý následne centroval do stredu šestnástky. Vďaka nedôrazu defenzívy hostí sa tam lopta dostala až na DAVIDA SILVU, ktorý zo šiestich metrov z prvej zasúva loptu do siete. Druhý gól pre City, druhý pre Davida Silvu, favorit zdvojnásobuje svoje vedenie!
    D. SILVA - 1:0
     
    49
    Manchester City dal gól!
    Veľmi podobná akcia tej z konca prvého polčasu, kedy Pablo Zabaleta zakončoval tesne mimo pravej žrde, prináša Citizens očakávané vedenie. Na pravej strane všetko začal Jesús Navas, ktorý prihrával pred šestnástku pre Fernandinha. Brazílsky stredopoliar následne uličkou pomedzi obrancou oslovil znovu Zabaletu, ktorý namiesto zakončenia tentokrát prihrával pod seba pre DAVIDA SILVU. Te sa dobre zorientoval a z asi desiatich metrov prestrelil Danna i Speroniho. Práve po teči Scotta Danna sa stal Španielov pokus neriešiteľnou záležitosťou.

    Erik Farkaš

    Góly: 49. D. Silva, 61. D. Silva, 81. Y. Touré

    Karty:   36. Kolarov (MAC), 79. Milner (MAC) – 42. Puncheon (CRP)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Demichelis, E. Mangala, Kolarov – Y. Touré (C), Fernandinho – J. Navas, D. Silva, Nasri – Milner
    Náhradníci: Caballero – Fernando, Lampard, Boyata, T. Ambrose, S. Sinclair, Sagna
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Crystal Palace FC: Speroni – M. Kelly, Dann, Hangeland, Ward – Jedinak (C) – Puncheon, J. McArthur, Ledley, Bolasie – F. Campbell
    Náhradníci: Hennessey – Delaney, Bannan, Mariappa, Zaha, J. Thomas, Gayle
    Manažér: Neil Warnock (ENG)

    Rozhodca: Phil Dowd – P. Kirkup, D. Bryan – N. Swarbrick