Maďarsko – Francúzsko 25:26 (kon.) | Čierna Hora – Španielsko 18:19 (kon.) | Nórsko – Švédsko 29:25 (kon.)
koniec
Nórsko
29:25 (13:11)
Švédsko
cz Piatok 19.12.2014, 20:30 • Papp László Budapest Sportaréna, Budapešť (Maďarsko) • Majstrovstvá Európy žien
Predzápasové kurzy
     
    59
    Poslední branku v dnešním severském derby úspěšně vstřelila Lokeová! Na nejvyšší evropský stupínek se chtěly vrátit Norky! Severský gigant vyhrál v letech 2004 až 2010 čtyři Eura po sobě, minule se ale musel v dramatickém finále sklonit před horkokrevnými Černohorkami. Norky si tak výhrou nad Švédskem můžou letos splnit svůj velký sen a znovu dosáhnout na nablýskané evropské kovy ve finálovém utkání proti Španělsku! (29:25)
     
    59
    Ano! Norky znovu před zraky rozjásaných diváků potvrzují, že jsou opravdovým příkladem typické severské házené, technické, dynamické pohledné házené s úžasným severským zaujetím pro hru. Po neuvěřitelně rychle sehrané akci se dokázala norská Saudová prosadit perfektní technickou střelou i z těžkého střeleckého úhlu. (29:24)
     
    58
    A to se Švédkám podařilo. Švédky měly po faulu v brankovišti k dispozici sedmimetrový hod, který s přehledem využila neomylná exekutorka sedmimetrových hodů Gulldénová. (28:24)
     
    48
    Po faulu v oblasti brankoviště nakonec Švédky končily svůj útok střelbou se z nařízeného sedmimetrového hodu, který s přehledem proměnila střelbou do protipohybu norské brankářky Gulldénová. Její statistika střelby je prozatím 4/4. (23:19)
     
    43
    Tak to byla opravdu házenkářská lahůdka, o kterou se před rozjásaným davem severských příznivců postarala Riegelhuthová! Tato hráčka se po pár rychlých přihrávkách dostala na desíti metrech do výskoku a prosadila se dělovou ránou k tyči, která šla po ruce. (21:17)
     
    36
    Ale daří se Švédsku! Na sedmimetrový hod dokráčela Gulldenová, která překonala střídající brankářku Norek technickou střelou. (16:15)
     
    35
    Švédský celek si zahraje dvouminutové oslabení. Norky tak mají tu nejlepší příležitost k tomu, aby navýšily svůj náskok na svého soupeře. (16:14)
     
    27
    Bránící hráčky Norska faulovaly v oblasti brankoviště což přineslo sedmimetrový hod do rukou Švédek, který zkušeně proměnila Gulldenová. (12:10)
     
    25
    Norky si zahrají v početní nevýhodě. (11:9)
     
    23
    Za zmaření jasné brankové příležitosti byl ve prospěch Švédek nařízen sedmimetrový hod, ve kterém se nemýlila Gulldenová. (10:8)
     
    10
    Na sedmimetrový hod byla vyslána Mörková, která bezpečně proměnila. Švédský trenér reaguje na vývoj utkání oddechovým časem. (6:3)

    Martin Petřek

    Nórsko: Sandová, Solbergová, Riegelhuthová, Arntzenová, Kristiansenová, Alstadová, Lokeová, Breivangová, Mörková, Oftedalová, Karlssonová, Korenová, Jakobsenová, Herremová, C. Solbergová, Wibeová
    Švédsko: Idehniová, Bundsenová, Agrenová, Fogelströmová, Blohmová, Robertsová, Sandová, Ahlmová, Torstensonová, Gulldénová, Hellebergová, Hagmanová, Jacobsenová, Odenová, Almová, Johanssonová

    Rozhodca: Dalibor Juronović, Marko Mrvica (oba CRO)