Vítkovice – Bohemians 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Bulldogs 4:5 (1:2 po s.n.) | Otrokovice – Tatran 5:4 (kon.)
Chodov – Sparta 14:6 (kon.) | Královské Vinohrady – Ostrava 2:6 (kon.) | Liberec – Pardubice 4:7 (kon.)
koniec
FBC Liberec
4:7 (1:1, 1:1, 2:5)
Sokoli Pardubice
cz Piatok 19.12.2014, 20:15 • SH Dukla Liberec • Livesport Superliga (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Přeji pěkný páteční večer. Právě v tento netradiční den se AutoCont extraliga překlopí do své 2. poloviny a v rámci 12. kola se proti sobě postaví domácí Liberec a hráči hostů z Pardubic.
     
    FBC LIBEREC

    Liberečtí se pohybují na samé hraně úspěchu a zklamání. Momentálně Severočeši drží 8. místo, které jako poslední zaručuje postup do play-off.

    Ovšem 14 bodů a 3 vítězství v základní hrací době z 11 utkání není žádný zázrak a jen o příčku níže jsou Pardubice, jejich dnešní soupeř. Poslední ostrý ligový souboj odehráli domácí 23. listopadu, kdy se jako hostující mužstvo představili v Ostravě, kde přehráli své protivníky 9:6.
     
    SOKOL PPAS PARDUBICE

    Hosté mají jedinečnou šanci předehnat svého soka, jenž má zatím mírně blíže k vyřazovacím bojům. Sokol zvládl z 11 duelů vytěžit 13 bodů, hosté tak ztrácí pouhý bod na Liberec.

    Do karet by mohlo hostujícím florbalistům hrát, že mají ve svém kádru účastníka letošního MS Martina Zozuláka a také by jim mohla pomoci povzbuzující vzpomínka na poslední výsledek z 22. listopadu. Právě v tento den Pardubičtí potrápili mistrovské Vítkovice a až v prodloužení podlehli 3:4.
     
    BODOVÁNÍ – LIBEREC

    1. Radek Valeš (6+13)
    2. Marek Štěpánek (11+6)
    3. Prokop Ferdan (9+5)
     
    BODOVÁNÍ – PARDUBICE

    1. Martin Zozulák (14+4)
    2. Jakub Burian (2+13)
    3. Radek Krajcigr (9+4)
     
    LETOŠNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Poslední souboj mezi těmito oddíly se uskutečnil 29. října letošního roku v Pardubicích. Východočeši využili výhody domácího prostředí a po prodloužení to byli právě oni, kdo se radoval z vítězství 5:4.
     
    Úvodní sestavy:

    FBC Liberec: Vaníček – Klucho, Uglanov, Marek, Láska, D. Böhm, Štěpánek, Valeš, Blažek, Tampier, Galbavý, Hůza, L. Böhm, Rondoš, Strýček, B. Ferdan, P. Ferdan, Strobach, Vážný, Reymar

    Sokol PPAS Pardubice: Tvrdý (Levínský) – Oubrecht, Šťastný, Brychta, Ďopan, Kunt, Zozulák, Hauschke, Teichman, Lisa, Bahník, Dlesk, Škeřík, Burian, Krajcigr, Chmelař, Němeček, Krigovský, Formánek

    Rozhodčí: Martin Valenta a Michal Žďárský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Míček se po otevíracím buly pohybuje mezi hráči domácího mužstva. Liberec se pokouší o ohrožení před pardubickou svatyní.
     
    00:25
    V nadějné pozici před klecí se ocitl Marek, ten ovšem nezakončil podle původních představ a gólman v brance hostů kryje a je v klidu.
     
    02:53
    Domácí Štěpánek si nepohlídal protihráče a dopředu putovala útočná formace Pardubic. Hostující florbalista nebyl schopen nijak zvlášť zaneprázdnit Vaníčka.
     
    04:46
    Míček se dostal až na hůl Buriana, který se mohl pokusit o střelu na Vaníčka, ale právě pardubický brankář se včas přesunul.
     
    05:49
    Možnost se naskytla i Liberci. Klucho nahrával na Valeše a druhý jmenovaný ještě kulatý předmět vrátil svému kolegovi. Finální zakončení míří jen na tělo Tvrdého.
     
    08:37
    Domácí příležitost přinesla pozorné zákroky strážce Tvrdého. Ten nejdříve stačil zneškodnit nahození Strobacha i následnou dorážku Blažka.
     
    09:19
    Pardubice právě vstřelily branku!
    MARTIN ZOZULÁK se ujal míčku, proběhl s ním v podstatě celou hrací plochou a dostal se až do nebezpečné pozice u branky. Střelec příliš neváhal a svou samostatnou akci se rozhodl dokončit dělovkou mimo pole působnosti Vaníčka. Bez asistence.
     
    11:46
    Štěpánek se zrovna nerozpakoval a prověřil připravenost pardubického brankáře nekompromisní ranou, na Tvrdého si ani tímhle způsobem nepřišel.
     
    14:09
    Pardubičtí nenechávají nic náhodě a po jejich úvodním gólu znatelně přitvrdili a také častěji napadají. Domácí se musí bránit nelítostnému forčekingu.
     
    15:02
    K rozehrávce standardní situace ze střední vzdálenosti se postavil Klucho a nabízel míček jeho spoluhráčům. Nikdo z nich nedokázal přihrávku zpracovat a vypracovat si lepší možnost.
     
    17:25
    Kulatý předmět je sice pod ochranou domácích holí, avšak Liberec má značné potíže s přechodem k Tvrdému, což je hlavní kámen úrazu.
     
    18:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přece jen se podařilo domácímu týmu překonat obranný val Pardubic a započal kombinaci na útočné polovině. Míček se vzápětí objevil u MARTINA BLAŽKA, jehož střela zaplachtila až za brankovou čáru a srovnává gólový účet. Asistence: Matěj Klucho.
     
    19:18
    Své schopnosti musel nyní předvést Vaníček. Gólman Liberce nejdříve hasil nebezpečí po ráně Zozuláka a reagovat musel i na Teichmanovu dorážku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda nabídla divákům vyrovnanou podívanou. I když Sokol vedl, povedlo se domácím dohnat těsnou ztrátu, a proto budou oba celky vstupovat do následných 20 minut za vyrovnaného brankového stavu. Nedá se říct, který ze soupeřů byl lepším. Proto bude zajímavé sledovat, zda se domácí či hosté ujmou ve 2. části role dominantního tvůrce hry.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Liberec: 5
    Pardubice: 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:34
    Ani jeden z celků se prozatím neprezentuje žádnou ofenzivní hrou. Spíše je k vidění větší počet chyb a nepřesností v útočných kombinacích.
     
    23:53
    Valeš se zjevil za brankou Tvrdého a hledal před brankou úplně nehlídaného Ferdana, ovšem pardubický hlídač se na poslední chvíli přemístil!
     
    24:07
    Matěj Klucho (Liberec) je vyloučen na 2 minuty za hrubost.
     
    25:08
    Pardubice zatím nedokáží využívat své početní převahy, obranný blok Liberce zvládá včas provádět potřebné obranné úkony a pomáhá tak brankáři.
     
    26:06
    Pas Zozuláka na Buriana nebyl sice vůbec špatný, ale Vaníček bez problémů zacpal mezírku a nechává míček jednomu z obránců.
     
    26:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vedení se přiklonilo na domácí stranu. Radek Valeš našel v útočné fázi volného PROKOPA FERDANA, útočník libereckého mužstva se zbavil rychlým během všech překážek a bleskurychle vypálil, byl úspěšný. Asistence: Radek Valeš.
     
    28:15
    Defenziva hostů si neporadila s nabíhajícím Blažkem, jenž v kvalitní střelecké příležitosti neusměrnil míček za Tvrdého. Gólman chytil prudkou střelu.
     
    28:57
    Blesková rozehra libereckého volného úderu končí jen nepřesným vypálením vedle brány hostů. Klucho nemůže být s takovým zakončením spokojen.
     
    30:50
    Galbavý projevil snahu o ohrožení Tvrdého projektilem z poloviny hřiště, jenže tahle varianta domácímu střelci nesedla.
     
    31:14
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Vyrovnání obstaral TOMÁŠ DLESK, před ním se otevřel dostatečný prostor a střílející florbalista nezaváhal. Míček poslal přesně do růžku, Vaníček neměl moc šancí zasáhnout a míček nestíhal vytěsnit. Asistence: Radek Krajcigr.
     
    31:46
    Při poslední ráně z pardubické produkce se však Vaníček dokázal položit do dráhy děla a zachytil skutečně výborný Zozulákův pokus!
     
    34:22
    Individuální akce v podání Lisy nezaznamenala žádný valný úspěch, pardubický hráč vyslal míček o kousek nad břevno.
     
    37:17
    Tvrdý mohl zůstat v naprosté pohodě a klidu. Marek se sice prokličkoval do prostoru před klecí, zde ale neuspěl a pálí vedle.
     
    38:33
    Marek to ovšem nevzdává a opět se objevil s míčkem na holi v nebezpečné blízkosti od branky, tentokrát jeho střelu zastavil blokující obránce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:35.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Liberec: 5 (10)
    Pardubice: 8 (14)
     
    Ani ve 2. etapě se obraz hry moc nezměnil od toho, co se dělo v 1. třetině. Na střelecké pokusy možná vyhrály Pardubice, na hrací ploše přesto hráli důležitou roli i florbalisté Liberce, kteří se dokonce dostali nejdříve do vedení, to však neudrželi a poslední dějství bude ještě opravdu zajímavé, protože oba týmy mají dobré šance k tomu, aby se ujaly důležitého vedení.
     
    Dnešní utkání sleduje 146 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté vstoupili do závěrečné periody nejlépe, jak mohli. MARTIN ZOZULÁK se dostal k volnému míčku, provedl několik rychlých kroků směrem k Vaníčkovi, zachoval před strážcem liberecké svatyně chladnou hlavu a prostřelil jej. Asistence: Radek Krajcigr.
     
    41:38
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Přihrávka Martina Zozuláka si našla cestičku až k JAKUBU BURIANOVI, ten se prosmýkl kolem bránícího hráče a z místa před kasou nasměroval kulatý předmět do nehlídané části branky. Asistence: Martin Zozulák.
     
    44:11
    Herní projev domácích po těchto fackách značně utrpěl. Hráči nedokáží hrát v klidu a dělá jim problém přechod na útočnou část hřiště.
     
    44:48
    Liberecká obrana může rozehrát standardní situaci poté, co jeden z domácích florbalistů "vybojoval" faul na svou osobu.
     
    45:38
    Rychlému průniku Pardubic v rámci protiútoku moc nechybělo. Vaníček se stačil po střele hostů jen otočit a zachraňovat jej musela až branková konstrukce!
     
    47:06
    Gólman domácích byl plně koncentrován a pokus protivníka od půlicí čáry mu nenadělal žádné znatelné problémy. Míček odvrátil mimo.
     
    47:49
    Domácí se dostali po pardubické chybě k míčku a mohou se pokusit o postupný útok. Zatím se nikam neženou a pouze si pečlivě vyměňují jednu nahrávku za druhou.
     
    48:14
    Marek Štěpánek (Liberec) je vyloučen na 2 minuty za bránění ve hře.
     
    48:46
    Ďopan stál v pozici, ze které to stojí za to zkusit vypálit, jenže jeho projektil si to namířil vysoko nad hlavy všech aktérů hry a nic zásadního se nestane.
     
    49:46
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Nadvakrát se nepovedlo hostům překonat připraveného Vaníčka, avšak třetí možnost už byla povedená. RADEK KRAJCIGR si zpracoval odražený míček a tváří v tvář maskovanému muži své spoluhráče nezklamal. Asistence: Jakub Burian.
     
    50:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Spolupráce mezi Tomášem Markem a RADKEM VALEŠEM přinesla snížení a vykřesání naděje do následujících minut. Druhý jmenovaný hráč si udělal prostor a dělovkou ze středu překonává Tvrdého. Asistence: Tomáš Marek.
     
    51:24
    Své kvality museli během krátké doby předvést oba strážci branky. Nejdříve vyrážel míček do bezpečí Vaníček, zanedlouho po něm lapil domácí střelu Tvrdý.
     
    51:53
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hostům se podařilo probojovat přes obranu Liberce a Vaníček už osamocen nestačil na útočící celek. VÁCLAV OUBRECHT si ještě udělal místo, zamířil a oslavil trefu, která hostům vrátila třígólový náskok. Asistence: Tomáš Dlesk.
     
    52:20
    Marek byl v takřka stoprocentní šanci, přesto dokázal Tvrdý vytáhnout výborný zásah proti liberecké střele a i když mohl zavěsit Prokop Ferdan, nenaložil s míčkem správně a poslal jej nad!
     
    54:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Útočná družina domácího mužstva přeběhla na půlku Pardubic a několikrát si mezi sebou vyměnila kulatý předmět. V nejvýhodnější šanci k ohrožení brankáře se najednou zjevil TOMÁŠ MAREK a nelítostně zavěsil. Asistence: Jiří Strobach.
     
    55:08
    Jakub Burian se jen těžce zvedá ze země po jednom ze střetů se soupeřem. Krátkého ošetření se ujala přítomná zdravotnice.
     
    56:33
    Na Vaníčka sice postupovali dva útočící hráči, i přes tenhle fakt zachoval domácí gólman klid a schoval míček pod svým tělem.
     
    57:15
    Pardubický Lisa neměl zrovna moc možností, a tak se rozhodl, že zkusí vystřelit z půlky. Nebyl to úplně nejlepší nápad, rána zaduněla o zadní mantinel.
     
    57:56
    Oddechový čas pro FBC Liberec. Domácí se nevzdávají a chtějí ještě něco v samém závěru vymyslet.
     
    58:13
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Vaníček nenechal svoji klec dlouho prázdnou, protože ji ani ne po 30 sekundách od odchodu strážce navštívil míček. Děrovaný předmět prošel brankovištěm i přes brankovou čáru díky přesné a důrazné dělovce z hole MARTINA ZOZULÁKA. Asistence: Karel Brychta.
     
    58:46
    Domácí FBC stále hraje s bonusovým hráčem v poli. Příležitost měl Štěpánek, ale jeho zakončení bylo hodně nepřesné.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Liberec: 5 (15)
    Pardubice: 12 (26)
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ

    Liberec: Tomáš Marek
    Pardubice: Jakub Burian
     
    Zazněla siréna, která kompletně ukončila dnešní klání. Dlouho se hrála až neskutečně vyrovnaná partie, ovšem zápas se ve 3. periodě zlomil a Pardubice díky úspěšnému začátku závěrečné dvacetiminutovky berou 3 body. Ty mohou být v konečném součtu velmi důležité, protože je možné, že budou rozhodovat o postupu hostujícího oddílu do vyřazovacích bojů.
     
    To je pro dnešek z mé strany vše. Jsem rád, že jste sledovali tento online přenos a už zítra se na vás budu těšit u přenosu z florbalové Extraligy žen, v rámci něhož vyzvou Židenice tým Vítkovic. Do té doby na shledanou a pěkný předvánoční víkend! (22:19:11)

    Tadeáš Mima

    Góly a asistencie: 19. Blažek (Klucho), 27. P. Ferdan (Valeš), 51. Valeš (Marek), 55. Marek (Strobach) – 10. Zozulák, 32. Dlesk (Krajcigr), 41. Zozulák (Krajcigr), 42. Burian (Zozulák), 50. Krajcigr (Burian), 52. Oubrecht (Dlesk), 59. Zozulák (Brychta)


    FBC Liberec: Vaníček – Klucho, Uglanov, Marek, Láska, D. Böhm, Štěpánek, Valeš, Blažek, Tampier, Galbavý, Hůza, L. Böhm, Rondoš, Strýček, B. Ferdan, P. Ferdan, Strobach, Vážný, Reymar
    Sokoli Pardubice: Tvrdý (Levínský) – Oubrecht, Šťastný, Brychta, Ďopan, Kunt, Zozulák, Hauschke, Teichman, Lisa, Bahník, Dlesk, Škeřík, Burian, Krajcigr, Chmelař, Němeček, Krigovský, Formánek

    Rozhodca: Martin Valenta a Michal Žďárský

    Diváci: 146