Dortmund – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Mönchengladbach – Brémy 4:1 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 0:1 (kon.)
Frankfurt – Hertha 4:4 (kon.) | Paderborn – Schalke 1:2 (kon.)
koniec
SC Paderborn 07
1:2 (1:1)
FC Schalke 04
Streda 17.12.2014, 20:00 • Benteler Arena (Paderborn) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vyrovnané stretnutie v Benteler Arene, ktorému by najskorej prislúchala deľba bodov, končí víťazstvom favorizovaného Schalke 04. Tri body sa ale rozhodne nerodili ľahko. Di Matteovi zverenci museli otáčať priebeh zápasu, keď si po polhodine strelil vlastenca Ayhan. Vďaka trefám Choupa-Motinga a Romana Neustädtera sa to ale hosťom podarilo a v bundesligovej tabuľke sa posúvajú na piate miesto. Paderborn klesá na dvanástu priečku. (22:00:04)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci namiesto ohrozenia Fährmannovej bránky mohli po rýchlom brejku sami inkasovať, no od Huntelaara sa tiahla lopta mimo bránky.
     
    90+1
    Benedikt Howedes zostáva ležať na hracej ploche, no podľa Marca Fritza fauloval práve on. Štandardná situácia pre Paderborn.
     
    90
    K dnešnému zápasu v rámci vloženého kola nemeckej Bundesligy sa budú pridávať ešte tri nadstavené minútky.
     
    89
    Paderborn sa o slovo hlásil ďalším voľným kopom, no i táto štandardka bola odvrátená dobre postavenou defenzívou 04.
     
    87
    Namydlené lopty dnes Ralfovi Fährmannovi s veľkou pravidelnosťou vypadávajú a už po druhýkrát v krátkom slede musel zasahovať na bránkovej čiare. Po hlavičke domáceho kapitána Hünemeiera, ktorý sa presadil pri rohovom kope Paderbornu, musel Fährmann vyrážať jeho nebezpečne padajúci pokus. To sa mu ešte pred bránkovou čiarou podarilo a na zemi už nenechal guľatý nezmysel doputovať za bránkovú čiaru. Marco Fritz rozpažil, hráme ďalej.
     
    86
    Po Fuchsovej strate mal prácu i Dennis Aogo, ktorý musel aspoň na rohový kop odvracať center z pravej strany od Stoppelkampa.
     
    85
    Schalke hrá teraz nesmierne dobre s loptou na kopačkách. Teraz už má pomalá hra hostí z Gelsenkirchenu nejaký zmysel.
     
    84
    Veľmi zaujímavý pokus striedajúceho Stoppelkampa takmer obstaral vyrovnanie, no Fährmann si s jeho strelou do stredu bránky na dvakrát poradil.
     
    83
    Paderborn sa teraz do postavenej defenzívy Gelsenkirchenu bude presadzovať len veľmi ťažko. Do konca nejakých desať minút.
     
    81
    André Breitenreiter teraz pripravil hneď dvojstriedanie, keď na trávnik prišli Moritz Stoppelkamp a Ducksch. Miesta im prepustilo duo Rafa a Rupp.
     
    80
    Takmer sa i zabudlo na predchádzajúcu situáciu na druhej strane, kedy Elias Kachunga mohol zvrátiť vedenie na stranu domácich, no zo šestnástky mieril mimo.
     
    78
    Schalke 04 dalo gól!
    Hostia sa teraz netradičným spôsobom z ničoho nič dostávajú k vedúcemu gólu v sieti Lukasa Kruseho a dokonávajú tak obrat! Nacvičenú záležitosť na štýl anglického Stoke City teraz rozohral na ľavej strane Christian Fuchs. Jeho ďaleký a prudký center smeroval na bližšiu žrď, kde loptu len zľahka pohladil ROMAN NESTADTER. Aj tento nepatrný teč stačil na prekonanie Kruseho, ktorý zblízka nemohol stačiť reagovať. V Benteler Arena sa vo vyrovnanej bitke ujíma vedenia Schalke 04.
     
    76
    Vôbec po prvýkrát dnes strieda i André Breitenreiter, ktorý sťahuje nesmierne bojovného Saglika. Na jeho miesto naskakuje Kachunga.
     
    75
    Marvin Bakalorz teraz pekne zostra prebrúsil Romana Neustädtera, ktorý sa teraz veľmi hneval, že sa nežltilo.
     
    74
    Pokračovať už ale nebude Marco Höger, ktorého štvrťhodinu pred koncom nahrádza posledný žolík talianskeho trénera Christian Fuchs.
     
    72
    Následne tu máme najkrajší okamžik doterajšieho priebehu zápasu. Klaas-Jan Huntelaar dostával zo stredu ihriska veľmi dobrú loptu. Asi nejakých tridsať metrov od bránky sa s ňou dokázal zvrtnúť, naviesť si ju na silnejšiu pravačku a z vyše dvadsiatich metrov o prudko vypáliť. Jeho padajúci projektil smeroval presne pod brvno domácej bránky, kde ale exkluzívne zasahoval domáci gólman Lukas Kruse, ktorý na seba nesmierne upozornil i pri remíze vo Wolfsburgu. Vďaka jeho mrštnosti pokračujeme za nerozhodného stavu.
     
    71
    Schalke pokračuje v zbieraní žltých kariet. Po kose na Marvina Bakalorza vidí ďalšie napomínanie Roman Neustädter.

    Erik Farkaš

    Góly: 31. Ayhan (vla.) – 44. Choupo-Moting, 78. Neustädter

    Karty:   48. Aogo (SCH), 67. Ayhan (SCH), 71. Neustädter (SCH)


    SC Paderborn 07: L. Kruse – Wemmer, Strohdiek, Hünemeier (C), Rafa – Rupp, Bakalorz, M. Vrančič, Meha – Kutschke, Saglik
    Náhradníci: Lück – P. Ziegler, Stoppelkamp, Bertels, Kachunga, Brückner, Ducksch
    Manažér: André Breitenreiter (GER)

    FC Schalke 04: Fährmann – Ayhan, Kirchhoff, Höwedes (C) – Uchida, M. Meyer, Neustädter, Höger, Aogo – Choupo-Moting, Huntelaar
    Náhradníci: Giefer – F. Santana, Clemens, Sam, L. Sané, Fuchs, Barnetta
    Manažér: Roberto Di Matteo (ITA)

    Rozhodca: Marco Fritz – C. Dietz, D. Schaal – P. Gagelmann