Dortmund – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Mönchengladbach – Brémy 4:1 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 0:1 (kon.)
Frankfurt – Hertha 4:4 (kon.) | Paderborn – Schalke 1:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:2 (1:1)
VfL Wolfsburg
Streda 17.12.2014, 20:00 • Signal Iduna Park, Dortmund, Nemecko • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 3 minúty!
     
    85
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Tak hosťom sa podarilo vyrovnať. Vlci mali výhodu rohového kopu, center našiel presne hlavu NALDA, ktorý nekompromisnou hlavičkou strieľa gól. Strelca práve najlepšie neubránil Kehl. Wolfsburg sa teší, Dortmund dostal obrovskú ranu.
     
    83
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: ihrisko opúšťa Perisic, jeho miesto zaujme Olic.
     
    79
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: ihrisko opúšťa Gustavo, jeho miesto zaujme Arnold.
     
    78
    Ďalšia šanca Immobileho! Bol tam center sprava, ten presne našiel úplne voľného Immobileho, ktorý stál na hranici pokutového územia. Ciro skúsil bočné nožničky, brankár Benaglio chytá!
     
    76
    Dortmund dal gól!
    Tak predsa sa strelecká smola od Dortmundu v tomto stretnutí v 76.minúte odlepila. CIRO IMMOBILE si naviedol loptu, nachystal si ju na pravačku, jeho prudká strela skončila v sieti Benaglia a to znamená, že BVB strháva vedenie na svoju stranu.
     
    75
    Striedanie v tíme Borussie Dortmund: ihrisko opúšťa Gundogan, jeho miesto zaujme Kirch.
     
    74
    Subotic (Dortmund) za nešetrný zákrok v strede poľa videl žltú kartu.
     
    65
    BVB kombinuje na útočnej polovici ihriska a je tu šanca! Immobile sa predral do pokutového územia, jeho strela o pár centimetrov minula Benagliovu bránu. Obrovská smola Dortmundu.
     
    63
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: ihrisko opúšťa Vieirinha, jeho miesto zaujme Caligiuri.
     
    57
    Veľká šanca BVB! Immobile si výborne spracoval loptu na hranici pokutového územia, dostal sa k strele, bolo to dobré umiestnené, lenže brankár Benaglio výborným zákrokom vyráža na roh.
     
    49
    Obrovská šanca Wolfsburgu! Perisic našiel v pokutovom území Vieirinhu, ten bol sám pred brankárom domácich Langerakom, lenže následne ho aj trafil. Aby hostia túto nevyužitú šancu ešte neľutovali.
     
    38
    Hosťujúci De Bruyne sa dostal k strele, trafil však Durma do hlavy. Nasledovať bude rohový kop.
     
    36
    Domáci Kehl našiel perfektnou prihrávkou Immobileho v pokutovom území, ten si spracoval loptu, dostal sa pred brankára Benaglia, prišla strela, lenže iba do stredu brány a gólman hostí ju vyrazil!
     
    29
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Tak nakoniec to nebol Naldo, ale KEVIN DE BRUYNE. Naldo si postavil loptu, už sa pomaly rozbiehal k lopte, lenže De Bruyne ho predbehol, múr sa zohol a táto strela tak slávi úspech. Naldo najprv rozhadzoval rukami, že prečo mu jeho spoluhráč prebral exekúciu priameho kopu, no po góle sa už radoval spolu s ním. Je vyrovnané a začína sa od začiatku.
     
    25
    Tak toto sprevádza Dortmund celú sezónu! Bolo tam prečíslenie tri na dva. Gundogan dostal loptu na strelu, lenže poslal je ešte pod seba, kde však nenašiel žiadneho zo spoluhráčov. Teraz sa hráči BVB núkali kto vystrelí.
     
    8
    Dortmund dal gól!
    Tak po dvoch superšanciach je tu aj gól. To čo domácim nevyšlo na začiatku stretnutia, teraz sa to podarilo. Immobile dostal peknú loptu do behu, zatiahol ju až na bránkovú čiaru pri hranici pokutového územia. Následne poslal center na druhú stranu, kde bol osamotený PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý už nemohol nedať. Dortmund sa dostáva do jednogólového vedenia.
     
    6
    Obrovská šanca Wolfsburgu! Dá sa aj toto nedať? Túto otázku si kladie určite tréner hostí Dieter Hecking. Do pokutového územia sa sprava predral Vieirinha, prihrávkou pod seba našiel na bielom bode spoluhráča De Bruyneho, ktorý strieľa z prvej! Brankár Langerak výborným zákrokom vyrazil pred seba, De Bruyne sa dostal k dorážke, lopta mu však skočila na "píšťalu" a jeho druhé zakončenie tak bolo nepresné. Toto je parádny úvod stretnutia, hneď dve gólové šance mohli vidieť diváci v Signal Iduna Parku.
     
    2
    Obrovská šanca Dortmundu! Hneď v úvode prišla chyba obrany Wolfsburgu, bol tam center zľava od Gundogana, ktorý našiel hlavu Aubameyanga a jeho pokus skončil tesne nad Benagliovou bránou. Tak domáci mohli ísť do vedenia veľmi skoro, no stav sa nemenil.

    Marek Farkaš

    Góly: 8. Aubameyang, 76. Immobile – 29. Bruyne, 85. Naldo

    Karty:   74. Subotic (DOR)


    Borussia Dortmund: Langerak – Durm, Subotic, Hummels, Schmelzer – Kehl – Aubameyang, Bender, Gundogan (75.Kirch), Großkreutz – Immobile
    Náhradníci: Blaszczykowski, Ginter, Jojic, Kagawa, Kirch, Sahin, Weidenfeller
    Tréner: Jürgen Klopp

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez – Gustavo (79.Arnold), Guilavogui – Vieirinha (63.Caligiuri), De Bruyne, Perisic (83.Olic) – Dost
    Náhradníci: Arnold, Caligiuri, Grun, Klose, Malanda, Olic, Schafer
    Tréner: Dieter Hecking

    Rozhodca: Tobias Welz – Rafael Foltyn, Martin Thomsen