SP v běhu na lyžích - Davos, sprint volně Vítěz: I. F. Östbergová a F. H. Krogh (oba NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP v běhu na lyžích mužů i žen - Davos, sprint volně

Vítěz: I. F. Östbergová a F. H. Krogh (oba NOR)

cz Nedeľa 14.12.2014, 12:30Klasické lyžovanie
     
    1/1
    Ve finále se nám představí Eirik Brandsdal, Anders Glöersen, Finn Haagen Krogh a Tomas Northug z Norska. Konkurovat jim budou Švéd Calle Halfvarsson a Alexej Peťuchov z Ruska. Jeden Nor se tak na bedně jistojistě umístí!
     
    1/1
    Hned od úvodních metrů jde do vedení Östbergová. Nilssonová nemá příliš šancí i pro to, že ztratila hůlku a zdržela se.
     
    Nyní je na programu první vrchol dnešních závodů – ženské finále! V něm se představí Ingvild Flugstad Östbergová, Marit Björgenová, Maiken Caspersen Fallaová, Heidi Wengová, Celine Brun-Lieová – všechny z Norska. Jediná "nenorská" závodnice je Stina Nilssonová ze Švodska.
     
    1/4-1
    Nyní ale již pozor, na startu mužští sprinteři první čtvrtfinálové jízdy!
     
    ČF
    Start čtvrtfinálových bojů je naplánován na 14:30. Buďte u toho a sledujte jej prostřednictvím našeho textového onlajnu! Tímto Vám děkuji za pozornost a předávám slovo, nebo spíše klávesnici, kolegovi Martinu Dvořákovi.
     
    Cíl
    Finn Haagen Krogh útočil na vedoucího Pellegrina, nakonec za ním o vteřinku zaostal. To není vůbec špatný výsledek.
     
    Cíl
    Federico Pelegrino zaběhl výborný čas, v současnosti se totiž ujímá vedení v kvalifikaci s časem 2:17,60! To by mohlo stačit na výhru v kvalifikačním klání!
     
    Cíl
    Usťugov je až za Jylhä, to je přeivapení!
     
    Start
    Od mužů se za to vezme hned na začátku, protože v první desítce jsou největší favorité – Usťugov, Johsrud Sundby, Northug, Harvey či Petuchov.
     
    Norské závodnice zcela ovládly kvalifikační klání, když se umístili na prvních třech místech. Krátce před cílem to vypadalo, že také čtvrtá závodnice pořadí kvalifikace bude Norka, ale před Celine Brun-Lieovou se vmísila Matja Dahlqvistová. Česká závodnice Petra Nováková z kvalifikace nepostoupila, stejně jako Alena Procházková ze Slovenska.
     
    Cíl
    Marti Björgenová se také blíží do cílové pásky a bude to hodně hodně těsné! Nakonec fenomenální norská závodnice je druhá za Östbergovou o půl sekundy! To bylo drama.
     
    Cíl
    Norskou závodnici Celine Brun-Lieovou střídá na vedoucí pozici jedna z hlavních favoritek dnešních sprintů – Ingvild Flugstad Östbergová, a to o 4,75 vteřiny. Fantastických 1300 metrů v podání Östbergové!

    Tomáš Lysý