SP ve skocích na lyžích, HS 134, Nižnij Tagil 1. Anders Fannemel (NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP ve skocích na lyžích, HS 134, Nižnij Tagil

1. Anders Fannemel (NOR)

cz Sobota 13.12.2014, 16:00Skoky na lyžiach
     
    1
    Anders Fannemel musí dopadnout někam ke 130 metrům a to se mu daří. Je to přesně 133 metrů, stejně jako Schlierenzauer. To by mělo stačit!
     
    1
    Nájezd je zpět na 11 okně, Anders Fannemel jde na to. Buď on nebo Schlieri.
     
    3
    Gregor Schlierenzauer ale napodobuje svého reprezentačního kolegu Stefana Krafta. Co napodobuje, Schlieri jde ještě o tři metry dále, na druhou stranu odečítá o čtyři body více než Kraft. Bude to stačit nebo ne? Bude! O 2,9 bodů. Schlierenzauer po výhře v Lillehameru živí naději i na výhru v Rusku.
     
    4
    Krause nenapodobil další muž od K, Stefan Kraft. Rakušan dopadl přesně na 130 metrů, čímž bude atakovat stupně vítězů. Je samozřejmě na první pozici a svým dobrým technickým skokem hodil rukavidi soupeřům. Kraft předvedl nejlepší skok druhého kola a vede o 14,4 body!
     
    6
    Peter Prevc slovinský dvojblok dokončuje. Poslední slovinský zástupce dnešního závodu Pungertara nenapodobil, dává o 2,5 metrů méně než jeho kamarád. Na druhou stranu, Pungertar odečítal 6,5 bodů, Prevc odpočte pouze 4 desetiny! A nakonec to díky těmto propočtům stačí Prevcovi na první pozici!
     
    9
    Anders Bardal atakuje průběžné první místo! 127 metrů při výborném a čistém skoku oceněném 3x 18,5 a 2x 18 body mu bude stačit na vedení! Bardal jde do čela s náskokem 4,5 bodů před Hayböckem.
     
    Máme před sebou závěrečnou desítku skokanů.
     
    14
    Robert Kranjec předvedl výborný výkon, 125 metrů je jen půlmetru za nejlepším výkonem druhého kola. Slovinec vede o pět bodů před Veltou, to znamená poměrně slušný náskok.
     
    19
    Vladislav Bojarincev hodil rukavici Janu Maturovi. 124 metrů, 3x 18 a 2x 17,5 znamená průběžné vedení, a to o 3,4 body před Tandem, kterého tak někdo po dlouhé době sesazuje z vedení.
     
    50
    Anders Fannemel předvedl v poměrně dobrém protivětru 132 metrů, což představuje útok na první místo. Rozhodčí jej ocenili na 2x 19, 2x18,5 a jednou 18 bodů. Nakonec to Fannemelovi stačí na první místo, 127,4 bodů a průběžné vedení po prvním kole!
     
    47
    Severin Freund šel ještě o metr a půl dále než Gregor Schlierenzauer a opět se tak bude měnit pozice na prvním místě, přesně o jednu desetinu. To je hodně našlapané před druhým kolem, prvního a třetího skokana průběžného pořadí děli 1,6 bodů. Freund už skákal z nájezdového okna jedenáct.
     
    46
    A Krafta napodobil Gregor Schlierenzauer, jehož trenér rakouského skoku poslal o okénko níže. 129 metrů by tak mohlo stačit na vedení, bude to menší odpočet než Kraft. Nakonec je lepší Schlieri, a to o 1,5 bodů!
     
    45
    Parádní let nyní vystřihl Stefan Kraft a bude hodně hondě vysoko. 130,5 metrů při známkých 3x 18,5 a 2x 19 znamená pozici průběžného lídra prvního kola s náskokem 2,9 bodů před Krausem. No tak to je dobrý zpráva pro Rakušana.
     
    41
    Marinuse Krause najdeme po prvním kole v první desítce, o tom není sporu. 130 metrů je stejně dlouhá vzdálenost jako Matjaž Pungertar, německý skokan měl však horší vítr a nebude tolik odečítat. Vedení o 2,2 body!
     
    32
    Mtjaž Pungertar využil větru proti, stejně jako Neumayer, ale jde až na 130 metrů! To je v současných podmínkách velelet zajišťující první místo s náskokem téměř deseti bodů! Slovinec by nemusel mít špatnou výchozí pozici před druhým kolem.
     
    31
    Michael Neumayer předvádí nejdelší skok dnešního prvního kola! 125,5 metrů je o metr a půl dále než Vassiljev, ale Němec odečte hodně bodů za protivítr. Vassiljevovi tak stačí jeho skok s nepovedeným dojezdem na vedení, Neumayer jde na druhé místo o devět desetin za Rusa.

    Tomáš Lysý